Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Grendel

  Pyöräpohdintaa

  Ehdottomasti tripyörä. Enkä tuohon liikkeeseen enää menisi kun tuollaista höpöä suoltavat.
 3. Tuo on hyvä kysymys. Ihan lyhyellä ajalla ei paranneta mielestäni peruskestävyyspohjaa, se on pitkäjänteistä puurtamista ja vie äkkiä fokusta nopeudelta. Kestävyydestä (aerobisesta energiantuottokyvystä ja laktaatin poistosta) on varmasti apua siihen että palautuu paremmin ja saa tehtyä laadukkaampia kovavauhtisia harjoituksia. Jos haluaa selvästi parantaa peruskestävyyttä niin pitäisi rytmittää varmasti ensin sitä puolta ja sitten siirtää painoa tärkeämpiin asioihin joka ei 400m kohdalla ole maksimikestävyyskään vaan mielestäni nopeuskestävyys. Eli jos on hyvin lyhyt aika niin kannattanee fokusoitua juuri lajispesifiin ominaisuuteen eli nopeuskestävyyteen sen verran kuin peruskuntopohja antaa myöten. Mitään tunnin lenkkejä jotka on oikeastaan jo kestävyyslajien maltillisia pitkiksiä ei silloin varmasti heitetä vaan ehkä verryttelytarkoituksessa kevyempää juoksua, kenties joku lyhyempi palauttava lenkkeily viikkoon. Itselleni tosi vaikea sanoa mitään konkreettista kun en edes ole mitenkään perehtynyt tuollaisten matkojen harjoittelemiseen saati että olisin kokeillut.
 4. villea

  Pyöräpohdintaa

  Jos motivaatiota ja likviditeettiä löytyy, siitä vain!
 5. Jos tavoite tosiaan on parantaa 400m tulosta lyhyehköllä aikataululla, kuinkakohan paljon tuota peruskestävyyttä kannattaa treenailla? Huomaam, että tässäkin ketjussa mielipiteet vaihtelevat, osa suosittelee ja moni kyselee tarvitaanko ollenkaan näin lyhyen matkan tavoittelussa. Jossain nettitekstissä verrattiin kestävyysalueita taloon, ja sanottiin että maksimikestävyyttä eli talon katonharjaa on huono harjoittaa ilman hyvin rakennettuja perustuksia, jolla viitattiin peruskestävyyteen. Onko tämä siis näin? Eli eikö maksimikestävyys kehity kunnolla jos peruskestävyyttä ei ole harjoiteltu pohjalle? Lähinnä mietin minkä verran näitä pitkiksiä ohjelmaan ottaisi vetojen ohelle.
 6. Today
 7. Spica

  Pyöräpohdintaa

  Juurikin näin.
 8. iibor

  Pyöräpohdintaa

  Itellä vähän samat ajatukset kuin Antilla, plus että voin suoraan sanoa, että mikäli "uran" päättävää loukkaantumista ei tule, niin kyllä tän lajin parissa mennään päätyyn asti! Miksipä ei siis suoraan ostaisi nimenomaan tähän lajiin sopivinta pyörää, kun sen osto on joka tapauksessa jossain vaiheessa edessä. Eli näköjään vastasin tässä itselleni, eli unohdan ihmettelyn ja pitäydyn alkuperäisessä suunnitelmassa. Ostan siis tri-pyörän. Ensin kuitenkin on käytävä fitissä.
 9. AnttiSn

  Pyöräpohdintaa

  Minä oon vähän eri mieltä. Mukavampi se on harrastaa, jos on oikeat vehkeet. Eli eikun tri-pyörä alle ja menoksi! Kyllä siitäkin pääsee tarvittaessa eroon! Mitään järkeä tuossa vaiheessa ei kyllä maantiepyörää ole ostaa, jos tosiaan ei aio maantiepyöräilyä/kimppalenkkejä harrastaa...
 10. villea

  Pyöräpohdintaa

  Noilla varsinaisilla pyöräharrastajilla, joita liikkeissä on yleensä töissä, on aika vahva veto perus maantiepyöriin. Aikoinaan joku minullekkin tokaisi, ettei aerokahvat niin paljoa eroa maantiepyörän alaotteesta. Samaa mieltä kuin edellä LauriH, eli cyclo+maantie on vähän turha kombo ellei pyöriä ala olla useampia. Tri viritetyllä cyclolla aika pitkälle pääsee. Pistä vaikka itsellesi tavoite, että kun puolikas menee johonkin tavoitteeseen, vaikka alle 5h30, tri pyörä olisi paikallaan hankkia. Kannustaa mukavasti ja testaa että harrastus on sen verran vakavaa että rahallinen satsaus on ok.
 11. Riippuu tosiaan juoksijan vauhtireservistä ja treenin tavoitteesta. Jos nyt halutaan työstää maksimikestävyyttä, voisi ne tonnit mennä haarukkaan 3.45-3.55 1-1,5 min hölkkäpalautuksella. Yleensäkin hyvä sääntö juosta MK-tonnit suunnilleen kympin kisavauhtia.
 12. Eipä mennyt vieläkään alle 40 min, pirskatti. Lähellä toki oltiin. Ratkaisu on kuitenkin jo tiedossa: lisää määrää ja painoa alas.
 13. iibor

  Pyöräpohdintaa

  Joo, rahaa ei ole eikä liiemmin säilytystilaa, niin samansuuntaisia ajatuksia myös itsellä... Tällä hetkellä tuntuu kilpailumatkoistakin siltä, että eniten haluan nyt panostaa puoli- ja täysmatkaan. Toki valmistavina meinaan käydä muutamat sprintit js perusmatkat per vuosi, mutta niihin löytyy sitten tuo crossari jos on tarvis. Mutta mikäli perusmatkoista meinaan lähinnä tuon Vantaan vetäistä niin siellä ei mitään pyörärajoituksia ainakaan ollut...
 14. LauriH

  Pyöräpohdintaa

  Itse en ainakaan hommaisi enää maantiepyörää jos löytyy jo cyclocrossi. Toki jos rahaa ja säilytystilaa on paljon niin mikäs siinä, mutta ei kyllä muuten. Samalla tavalla sen tripyörän voi myydä pois kuin maantiepyöränkin sikäli jos into harrastamiseen loppuu. Tämä tosin sillä huomautuksella, että et halua palavasti kilpailla pelkästään sprintti- ja olympiamatkan triathlonissa, jossa siis tripyörät on usein (muttei ihan aina) kiellettyjä.
 15. perttu

  FEET kengät

  Leveydestä ehkä pitäisi sanoa että Mizuno on noista kengistä mielestäni levein ja tilavin, sitten tulee Feet2 Distance. Kolmantena Ride joka oli jo tuossa mallissa kaventunut tuolta etuosasta hieman siitä mitä kaikki Sauconyt joskus ennen oli. Kapein Pegasus, ainakin jostain kohtaa jalkapöydästä se tuntuu aina olevan itselleni turhan rajoilla tuossa peruslevyisessä mallissa (siitä ollut kyllä joskus saatavilla myös leveämpää versiota). Itsellä suosin sellaista semileveää lestiä ja tykkään että jalan pitää etuosasta saada "hengittää" kuten Niskanen sanoo, muuten tulee ongelmia. Mutta ei tuo Feet2 Distance ainakaan mikään ihan tavattoman leveä ole kuten joku kirjoitti vaan ehkä kapeampi Mizua ja sitä mitä Saucony ainakin joskus oli. Pystysuunnassa tilaa tuntuisi toeboxissa löytyvän aika reilusti.
 16. iibor

  Pyöräpohdintaa

  Hyvää keskustelua ollut täällä. Kiitos myös vinkkejä ja neuvoja antaneille. Tänään tuli lisää hämmennystä tähän pyöräasiaan, kun eräässä mittatilauspyöriäkin valmistavassa liikkeessä oltiin sitä mieltä, ettei tässä vaiheessa harrastusta tri-pyörästä saa oikein sitä etua mihin siitä osaavissa käsissä on. Tai lähinnä suositteli mieluummin oikean kokoista maantiepyörää nyt alkuun. Mitäs täällä ollaan tuosta mieltä? Vaikeita juttuja nää, perkele. Pitäis melkein saada oikean kokoinen tri-pyörä hetkeks lainaan ja ajella sillä. Millään ei tekis mieli hommata maantiefillaria enää tuohon crossarin rinnalle.
 17. Riippunee täysin palautuksesta ja treenitaustasta. Itse vedin nyt 10x1000m 1 min palautuksella 4.00min/km suhteellisen helposti ja sub3h tavoitekisa ensi viikonloppuna.
 18. Kuulostaa järkevältä! Tuo "sykejumi" varmasti kyseessä! Miten sykerajat sitten tuollaisessa juoksussa? Ilmeisesti kynnykset ihan ennallaan, mutta vaikeampi tai jopa mahdoton päästä maksimitasolle tuollaisen jumin ollessa päällä!?? Miten ja kuinka nopeasti sykejumi hellittää? Itsellä parin viikon päästä juoksutesti missä haluaisi olla kohtuullisen freesinä ilman isompia jumeja päällä. Riittääköhän muutama päivä lepoa ennen tuota testiä... Kuinka nopeasti tonnin vedot olisi syytä vetää jos tavoite maratonille ois nyt sit se noin 3h? Pitäisi vetojen varmaan sujua kohtuu helposti 3:50-4:10 välille (6-7*1000m olen vetoina käyttänyt)? PS.onpa paljon tullut taas uutta asiaa juoksun ympäriltä vaikka luulin olevani kohtalaisen hyvin viivalla tästä hommasta... Kiitoksia vain vaikkakin tieto toki lisää tuskaa! 🙂
 19. Tuo Ortopedi Ilkka Räsänen, jota käytin on yu-maajoukkueen entinen ortopedi. Toisaalta toinen ortopedi Risto Nikku testasi nilkan tarkasti. En oikein tiedä kuka osaa auttaa ellei ammattiin kouluttautunut ortopedi. Toki ortopedeissa on eroja
 20. perttu

  FEET kengät

  No juu, Karhu m1:ssä oli se levy, itse tykkäsin just siitä m2:sta missä ei levyä. Evo Carbon+ on tuo Feet-kenkä missä on levy ja se on nyt 2019 mallina saman 79€. Käytännössä levy tekee kengästä vähän jäykemmän mikä on sitten hyvä tai huono riippuen mieltymyksistä. Punnitsin peruskenkäni koossa UK 9.5 (EUR44) suht tarkaksi havaitulla vaa'alla. Mizuno Wave Rider 22 : 318 g /kpl Feet 2 Distance : 273 g /kpl Nike Pegasus 34 : 304 g / kpl Saucony Ride (muutaman vuoden vanha ja ehkä kulunein jo) : 283 g / kpl Feet 2 oli siis uudet ja muilla on juostu vähän vaihtelevia määriä mutta kaikki ovat vielä hyväkuntoisia. Mizunoilla vähiten juoksua, mutta toisaalta viime aikoina olen juossut vain niillä. Niissä saattaa vielä olla eiliseltä joku gramma kosteutta, muissa tuskin. Käsin hypisteltynä Niken pohjat on ohkaisimmat ja kierolöysimmät. Mizuno Rider on ehkä kiertojäykin (tosin ainakin tässä vaiheessa hyvin lähellä Feet2) ja Mizu myös pehmeimmin vaimennettu. Mizun kanta on myös silmämääräisesti ihan jonkun millin-pari paksumman oloinen kuin Feet2. Jokaisella on pohjassa vähän omanlainen rakenne. Päällisen rakenteet on hyvin samantapaista 2-kerroksista verkkoa kaikissa ja aika samanvahvuiset ratkaisut. Ehkä Feet2 sisäverkko vähän harvempi mutta sekin on ainakin 2019 niin tiuhan näköinen että tuskin päästää huomattavia kiviä suoraan läpi. Jalkaan sisällä kokeiltuna fiilis on että kenkä on kuitenkin vähän kiertolöysempi kuin Karhu ja ehkä kevyempi. Pohjassa on kuitenkin sellaista samaa napakkuutta kuin Karhuissa ennen oli eli ei ollenkaan niin sohvamainen kuin vaikka Mizu Rider ja enempi tuntumaa varmasti alustaan. Droppi tuntuisi fiilispohjalta pienemmälle kuin Mizunon suuri 12mm. Ehkä jossain keskimääräisessä 8mm luokassa tai korkeintaan Pegasuksen 10mm. Irrotettava sisäpohjallinen on värjätty yläpuolelta aivan karmeaksi, sen näköinen ettei kehdannut erikseen kuvata eli kuin olisi valmiiksi hikoillut. Toisin sanoen ei ainakaan muutu käytössä likaisemman näköiseksi..muuten
 21. markkuj

  FEET kengät

  Jaa oli evo plus 79,-. No ehkä sitä hintaa pystyn vielä vastustamaan . 49,- olisi ehkä jo eri 😊 omistan siis kahta edellistä mallia, joissa hiilikuitulevyä. Ilmeisesti niistä pidän, sillä toinen suosikkini on Mizuno , joissa myös hiilikuitulevy. Mizunoissa on tosin enemmän vaimennusta. Pidän Feetin tunnokkuudesta alustaan. Vähän kuin urheiluauton jousitus.
 22. markkuj

  FEET kengät

  Niin tuossahan ei ole sitä hiilikuitulevyä. Täytyy odotella niitä aleisiin. Ei uskalla tuota kokeilla, kun hieman epäilen , että salaisuus on juuri siinä levyssä...?
 23. Vähän off topic, mutta aika kovaa tunkkaat rauhallisesti. Mä vähän jopa yritin Jättärillä viime vkl ja keskari oli reilusti yli 15 min/km 😉
 24. supikoirat

  Pyörän pumppu

  Kiitos neuvoista, niistä oli hyötyä.
 25. Hienosti juostu ruotsalaiselta. Raitaselle hiljakkoin hävinnyt norjalainen Edman oli muuten myös tuossa juoksussa mukana ja juoksi alle 3.40. Tuossa olisi ollut Raitasellekin hänen kaipaamansa kovavauhtinen kisa.
 26. En ole vielä ortopedillä käynyt, en tiedä pitäisikö. Vähän olen epäileväinen sen suhteen, että osaisiko kukaan sieltäkään neuvoa. Toisaalta tämä on kestänyt niin kauan, että pakko se varmaan on kaikki keinot käyttää. En asu Helsingissä, niin nuo yllä mainitut ei ainakaan onnistu. Luin myös, että röntgenkuvissa se rusto näkyy mustana kohtana luiden välissä, ja käsittääkseni kun niistä etsitään nivelrikkoa, niin etsitään kohtia joissa luut osuvat yhteen? Tilasin nuo omat kuvat, ja omaan silmään aika normaalin ja siistin näköisiltä näyttää luut ja rakenteet, kun katsoo netistä miltä pitäisi näyttää. Pieni vaivaisenluu näkyy, mutta se on oikeassakin jalassa, vaikkakin vasemmassa isompi.
 27. kimmoke

  Pyörän pumppu

  Tuossa on sisäpuolinen kierre, ruuvaa vaan kiinni. Sen pään jossa tuo kumitiiviste. Toiseen päähän saa jalkapumpun lukittua. Mulla myös tuli jossain sarjassa noita messinkisiä ja joku uimapatjan täyttö suutin yms.
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy