Jump to content
Juoksufoorumi.fiKaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Esimakua suurkaupungin muutaman tunnin ylikuormituksen aiheuttaneesta katkoksesta on New Yorkissa saatu nauttia neljä kertaa, viimeisin 2019. Kaikki toiminta on ollut totaalisen seis. Noista sähköverkon toimintakatkoista on Suomessakin saatu nauttia taannoin. Krunikan keskuksen oikosulku taannoin 2003 kaatoi koko Hesan sähköverkon tunniksi. Olihan se aikamoinen tilanne. Onneksi oli lauantai-ilta. Tuon aurinkomyrskyn ilmestyminen on tosiaan enemmän kuin varmaa, mutta onneksi vain n. 10 % aurinkomyrskyistä osuu maahan ts. magneettikenttään, ja sitten kun se myrsky osuu näille leveysasteille, niin magneettikenttä antaa tod.näk. suojan massiiviselta säteilyltä. Mutta elektroniikan käyttö loppuu kyllä samantien, ja autoistakin liikkuvat enää vain ne vanhat mallit, josiis ei ole elektronista sytytysjärjestelmää.
 3. Asteroidi osuu maahan, tulee ihan oikea tappajavirus, makea vesi vähenee ja muuttuu öljyä kalliimmaksi, ruoka loppuu jne. Maailmaloppukin on ennusteiden mukaan tullut jo tuhansia kertoja. ihminen on pirun sukulainen ja vähintään yhtä sitkeä 😄 Koronavirus on viime kuukausien aikana menettänyt tehoaan ja muuttunut vähemmän tappavaksi, sanoi italialainen ylilääkäri televisiohaastattelussa sunnuntaina. ( juttu TM ssä ) Virusten määrä on myös merkittävästi vähentynyt Uutistoimisto Reuters kertoo, että Milanossa sijaitsevan San Raffaellen sairaalan johtaja Alberto Zangrillon mukaan viimeksi kuluneiden 10 päivän aikana otetuissa koronaviruspotilaiden virusnäytteissä ilmenee, että näytteissä virusten määrät ovat vain murto-osa siitä mitä ne olivat pari kuukautta sitten. Italiassa ei em. lääkärin mukaan tällä hetkellä enää ole virusta. Aiheesta kuitenkin puuttuvat vielä tutkimustulokset. RAI
 4. Joku aika sitten mietinkin mitä toverille kuuluu👍 Tuu pyörähtämään lauantaina Korentoportin ringillä, klo 8 aloitetaan isommalla porukalla🙂
 5. No tuo on jo tietysti niin äärimmäinen skenaario, että eihän siihen voi mitenkään varautua, eikä sitä voi edes ajatella. Veikkaan, että jo parin vuorokauden sähkökatkos ajaisi maailman kaaokseen.
 6. Tänään
 7. Parin vuoden sähkökatkos takaisi kyllä täydellisen hiljaisuuden, mitenköhän nykyihminen sitä kestää? Ei varmaan mitenkään.
 8. Tuota hierontaa pallolla olen minäkin nyt tehnyt. Aika varovainen sen kanssa saa olla, sen verran arat tuntuvat olevan. Suosittelen lämmitelemään lihoja aluksi vaikka foamrollerilla. Sitten pari vinkkiä omasta kokemuksestani: Ei venyttelyä, koskaan kipeille lihaksille, mutta aivan erityisesti takareisille Kannattaa tarkistaa se vastapuolen liikkuvuus, eli lonkankoukistajat. Ainakin mulla kirraavat lonkankoukistajat vetää persettä taakse, joka taas asettaa ylimääräisen kuormituksen takareisille juostessa. Jos siellä vielä on jotain arpikudosta tai muuta jumitusta, kierre on valmis.
 9. zumteufel

  Movescount

  Mitenkähän suunto apissa väsätyn oman reitin saa siirrettyä kelloon? Suunnon sivuillakin ainoa aiheeseen liittyvä otsake vie ”incorrect link”- välilehteen. Kello on ambit3, jos sillä jotain merkitystä on.
 10. Odotellaan vain. Sitähän nämä yli-innokkaat poliitikotkin vaikuttavat tekevän, erityisesti tämän hässäkän alussa puhuttiin kriisistä "harjoituksena". Kerrankin touhukkaat poliitikot kokivat olevansa tärkeitä koko kansan äityleitä ja isukkeja. Varmaan tässä nyt tuli ihan hyvää harjoitusta jotakin oikeasti vaarallista tautia varten.
 11. Lisää vettä myllyyn: Seuraavia katastrofeja odotellessa Pienet aurinkomyrskyt ovat arkisia, mutta megamyrskyjä iskeytyy Maahan 100–150 vuoden välein. Viimeksi sellainen tapahtui 1859 eli 160 vuotta sitten. Sekin on muuten koronakriisi, sillä aurinkomyrskyssä Auringon ulommasta kaasukehästä eli koronasta irtoaa sähköisesti varautunutta kaasua. Kaasu ravistelee maan magneettikenttää. Se puolestaan aiheuttaa häiriöitä sähköverkkoihin tai jopa rikkoo niitä. Korjaaminen vie aikaa. Yksi vanhalla pohjalla tehty mallinnus Yhdysvalloista näytti, että vuoden 1859 vahvuinen myrsky olisi vienyt 2000-luvun alkupuolella 130 miljoonalta yhdysvaltalaiselta sähköt 4–10 vuodeksi, Palmroth kertoo. Sitä voisi pitää paremman mallinnuksen puutteessa pahimpana vaihtoehtona. Jos sähköt katkeavat ”vain” muutamilta maailman alueilta päiviksi tai viikoiksi, sekin tietää isoja ongelmia. Vuosien sähkökatkosten seurauksia voi lähinnä kuvitella katastrofielokuvien pohjalta. Nyky-yhteiskunnassa ei toimisi oikeastaan mikään. Silloin iltanuotiolla korona-ajan maskipulaa pidettäisiin hupaisana muistona hyviltä ajoilta.
 12. Eilen iski pientä lämpöö illalla..37.5..tänään lepo...
 13. Eilen
 14. Miten olisi Camelbak Marathoner? Olisi yksi joutava roikkumassa. Mukaan tulisi 2l juomarakko.
 15. X66

  reitti 2000

  Ehdottaisin pientä reittimuutosta viralliseen reittiin välillä Haukkalampi-Solvalla. Siellä menee uusi yhdysreitti mukaanlukien korkeuseroa ja portaat, kartassa keltaisella katkoviivalla (paremmin toisella sivulla), lähtien Haukkalammen parkkipaikan reunasta portaiden alta ja liittyy Solvallan kuntorataan toisessa päässä. Itse käytin tätä osakierroksella. https://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/nuuksiofinsveeng.pdf
 16. Kohta mahdollisesti näemme miten seuranta ja jäljitys toimivat. Ensin koululaiset kohtasivat 2 viikkoa, nyt iso joukko nuoria terasseilla. Kuitenkin vaikuttaisi siltä että mitä vanhempi niin sitä todennäköisemmin sairastuu, usein oireettoman kantajan kautta. Kyllähän tässä sosiaalisia paineita puretaan ja noita tilaisuuksiakin pitäisi alkaa luokittelemaan sillä silmällä ollaanko sisällä vai ulkona, ja minkäkokoinen alue ihmisille on varattu. Tämä on mielenkiintoista aikaa. Foorumiltakin alkaa paljastua uutta aktiviteettia, ja nämä omatoimiultratkin ovat ihan mainioita henkilökohtaisena kokemuksena vaikka se yhteisön kohtaaminen jääkin paikan päältä puuttumaan.
 17. Viime kuussa 239,7km Tänään oli lenkkini aamulla kaksijakoinen, kävin asiakkaassa välillä, vai oliskose kumminkin asiakkaalla. Hmm. 15min@3,46km@4:20@128bpm viimeinen 1,5km loivaa alamäkee 14min tauko ja 5,06km@4:38@134 mukavan kevyen Oloista meno oli. Toisen setin alkuun oli yks pitkä loiva nousu joka kyllä ihan mukavasti nousi ilman suurempia sydämen sykkeitä..
 18. Sheba

  Harkat

  Lenkkeja viime viikolta. Kaksi iltalenkkia sykkeella keskiarvot 154 ja 155, suunnon mukaan maksisykkeessa virhetta kun 231 naytti seka paiva lenkki max 236 ja keskiarvo tuossa reenissa 149. Ja 156 toisen paivalenkin syke keskiarvo. Pituuksia ti 10 km aika 54 min. Keskiviikkona toinen iltalenkki 7 km 35 min. Pe 2 h 24 min lenkki maastossa ja metsassa. La lepo. Su 1 h 56 min lenkki maastoa ja tieta, jossa syke aika korkea, virhe max sykkeissa. Matka tassa oli 20.4 km. Ajanjakso 27.5 - 31.5. ma 1.6 lepoa ja kohta viritellaan 6.6 kisaa varten. Siina harj. Paivakirjan alkua.
 19. Ei asustele plantar fascia kantapään ulkosyrjällä. Itselläni onkin muun jutun yhteydessä ollut plantaarifaskiitin oireita, eivätkä ne nyt ihan sovi kuvaan. Tietysti ei varmaan ole poissuljettua että juoksijalla olisi yhtä aikaa plantaarifaskiitti sekä vaikkapa bursiitti kantapäässä tai akilleksen takana. Voikohan Firestarterin maihareihin änkeä jotakin pehmustetta kantapään alle?
 20. Huhtikuu Töitä ja hyötyliikuntaa. Ei juoksua. Toukokuu Töitä, hyötyliikuntaa ja lomaa mökin työleirillä (mukavaa). Ei juoksua. 01.06 Klaukkalan Tornimäen portaat 10 kertaa ylös ja alas (mukavaa) Pienin askelin kohti tulevia juoksutapahtumia. Aloitetaan mukavuusalueella ja nautitaan reeneistä. Pitääkin lähteä mätkimään muutama klapi ennen saunaa. 30 päivän puusaunaputki alkaa olla paketissa🙃
 21. Vahvasti poliittinen päätös kyllä tuokin että kaupungin joka suuremmalla terassilla voi olla 500 ihmistä sylikkäin ja vastakkain 50cm:n pyöreän pöydän ympärillä huutamassa toisilleen 12h putkeen samasta tuopista siemaillen, mutta esim. urheiluseura ei saa edes 10m turvavälillä ottaa suureen katsomoon yli 500, vaikka se olisi elinehto pystyssä pysymiselle. Tasan eivät käy onnen lahjat. Anteeksi.
 22. Kotimatkalla huomasin, että kaikkiin kadunkulmiin, jalkakäytäville ja parkkipaikoille oli ilmestynyt jos jonkinlaista terassia ja kaikki ihmisiä piukassa. Täällä suunnalla tapauksia on ollut hyvin vähän, mutta saa nähdä mikä tilanne on hetken päästä.
 23. Märkkäri päälle ja uimaan ekaa kertaa 3 kuukauteen. 550 m ihan kuin en olisi koskaan käynytkään uimassa. Perään 8 km juoksua. Huomenna aamulla uudestaan mereen, jotta vähän tulisi tuntumaa...
 24. Tuo vaatii jo vähän luovuutta kotioloissa. Näyttää siltä, että tekisi kipeää tälle mun jalalle 😄
 25. Kyllä ne tuppaa olemaan, kun pyörällä käytetään vain jalkoja ja juostessa aavistuksen käsiäkin. Lisäksi asento on sellainen, että veren pitää kiertää korkeammalle aivoihin -> hydrostaattinen paine kasvattaa vähän sykettäkin.
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy