Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. kimmoke

  juoksukenkien ominaisuuksia

  Niin, mutta päkiän ja varpaiden pitää päästä leviämään askelkontaktissa. Missään nimessä kenkä ei saa paikallaan seistessä puristaa liikaa jalkaterää sivulta. Tässä pitää luottaa omaan tuntemukseensa. Eikä olla korkokenkiä ostamassa. Juoksukenkiä ostaessa on monia seikkoja ja yksi itellä on älä koskaan ota myyjän suosittelemaa kengän numeroa. Kaksi kertaa tehnyt sen virheen. Viimeksi oli 45,5 ja 46,5 (Pegasus 34)vertailussa ja myyjä sanoi ota 45,5 no se on osoittanut n. 0,5 numeroa pieneksi. Siinä on tilaa varpaille, mutta naftisti liian vähän, kun juoksee pitkää lenkkiä jolloin jalat turpoaa enemmän. Lyhyellä lenkillä just vielä menee. Melkeinpä suosittelen mittaamaan jalat senttimetreinä ja ostamaan sen mukaan. Yksi hyvä tapa myös on ottaa pohjallinen pois ja laittaa sen päälle sukaton jalka. Näkee heti pituuden ja leveyden sopivuuden.
 3. Et tainnut ihan ymmärtää. Rikkaille tuolla leikkauksella ei ole mitään merkitystä vaan pienituloiset eläkeläiset kärsii eniten. Katos, kun se on tasavero, comprende? Hyvätuloisille tasavero on aina paras vaihtoehto. Vai miksi luulet heidän ajavan kaikille 20% tasapalkkaveroja ?
 4. Today
 5. Taitettu indeksi on parasta, mitä eläkkeille on koskaan tehty. Ainoa toimi, joka edes hieman leikkaa ylisuuria eläkkeitä suurilta ikäluokilta, jotka ovat ulosmittaamassa eläkevaroista isomman siivun, kuin mitä heille kuuluu.
 6. edit: Liian leveässä juoksukengässä jalka ei pysy paikallaan ja aiheuttaa epämukavuutta juoksemiseen.
 7. Itse olen ajatellut, että mitään varsinaista treenaamista maratonille ei tarvitse, jos on juossut vuosikausia ja jos juoksee paljon kilometrejä. Kaksi maratonia on mennyt samalla kilometrivauhdilla kuin lenkitkin (18-25km). Paras maratontulos on siltä maratonilla, jolla lähdin vahingossa väärän jäniksen perään, puoli tuntia tavoiteaikaani kovempaan vauhtiin. Nyt luulen, että viikon takainen maraton meni penkin alle siksi, että en ollut levännyt. Maratonia edeltävällä viikollakin juoksin vielä 60 km, mäkilenkkiä. Siihen päälle vielä työkiireet ja yksi melkein uneton yö maratonviikon alussa. Lisäksi aloitin varmaan liian hitaasti. No, onhan sitä tässä aikaa juosta maratoneja ja ihmetellä.
 8. Käytössä kuluneet "alkuperäiset" Lidlin kiiturit, juostu pari maratonia. Tarjouskorissa joskus 2010 (?) 4,95 €. Edelleen hengissä, mutta käytössä vain ja ainoastaan virallisissa juhlajuoksuissa. ( ovat muuten paperinohuet. myös pohjistaan )
 9. Baltsu

  Baltsu 8K

  Palvelut reitillä: Suihkut: kesäkaudella voi käydä Westendiin uimarannalla uimassa ja suihkussa. Muina vuodenaikoina Lauttasaaren yhteiskoulun uimahalli on avoinna rajoitetusti ti-pe iltaisin ja la aamusta iltapäivään. Kauppa: reitti kulkee puolivälin jälkeen Alepan ohi, mutta jos ei halua kesken raastoa pysähtyä, niin lähtöpaikka ei ole kaukana kaupasta. Kun Koivusaaren metroasemalta tulee ulos ja kääntyy vasemmalle niin Sotkatie ylös, niin tulee Isokaaren kulmaan. Siinä on heti alussa oikealla K-Market Kulkuyhteydet: Metrolla tosiaan pääsee perille. Koivusaaren metroasemalta ulos ja oikealle alikulkutunnelin läpi ja tullaankin lähtöpaikalle. Maali on lähempänä Keilaniemen metroasemaa. Vyöhykeuudistus kuun lopussa tuo sen saman lipun piiriin. Autoille on ilmainen parkkialue länärin kupeessa. Myös kaupunkipyöriä voi käyttää. Puistokaarella ja Luoteisväylällä on asemat Lauttasaaren puolella, samoin Hanasaaressa on yksi. Omalla pyörällä jos tulee niin Koivusaaren metroasemalla on runkolukittava teline Ravintola: maalin jälkeen kun juoksee heti seuraavasta vasemmalle alikulkutunnelin, saapuu kätevästi vesiurheilukeskus Laguuniin. Siellä voi harrastaa suppailua, waleboardingia ja kajakkipooloa. Ennen kaikkea siellä on ravintola, jos saa heidän Espoon parhaiksi burgereiksi mainostamia hampurilaisia ja lisäksi tietysti virvokkeita. Terassi on siis olemassa. Toki tämä on kesäkaudella vain auki. Entisen Fortumin pääkonttorin tuntumaan tulee tornitalo, johon valmistuu myöhemmin mm. hotelli. Sinne tulee myös joku Keilaniementori palveluineen. Toteutuessaan myöskin Raide-Jokerin pääteasema tulee sinne eli tulevaisuudessa junallakin pääsee ja Karhusaareen tulee mahdollisesti lasten saari eli siihen käyntiin voi jatkossa yhdistää jonkinlaista linnanmäkimeininkiä ja hotelliviikonlopun. Tämä sijainti on nyt siis valittu tulevaisuus silmällä pitäen. Kaikki palvelut eivät ole vielä valmiina. Kyllä sitä kauempaakin silti kannattaa tulla. Tai lähempää, vien mainoksen mm. Westendin Alepaan jollain lenkillä.
 10. @thompson75, myö Bambergit ollaan alunperin Sleesian nykyisin Saksaan kuuluvasta osasta. Taisi Adi Dassler varastaa meiltä kolme raitaa. https://fi.wikipedia.org/wiki/Sleesia
 11. Camilla Richardsson on palannut hyvässä vireessä pitkältä kisatauoltaan. Richardsson juoksi Mt. Sac Relays -kilpailujen 10 000 metrin voittoon Kalifornian Torrancessa. Richardsson juoksi matkan aikaan 33.08,26 ja jäi noin puoli minuuttia ennätyksestään 32.39,01. https://yle.fi/urheilu/3-10748568
 12. Seppo

  Tulossa Garmin 945

  Ja sitten meillä on kuvia mittarista: Ominaisuuksiksina näköjään: Garmin Pay Musiikin tallennus mittariin Kartat Nuo kuvissa näkyvät kaksi Firstbeatin uutta näyttöä Hinta 599e
 13. Toisen taskulla on helppo käydä😂😂😂
 14. Onko @Pottonen:sen sukat Adidakset? Hienot mutta eikö se oo alunperin saksalainen.
 15. @Baltsu, Timberlandisi ovat vähän kuin Ainot! Ja hengailet partsilla kukka-asetelmia suunnitellen, mitä nyt taas? Oletko aivan varma seksuaalisesta suuntautumisestasi? Mie en ole (syöttö taas suoraan @isin lapaan). Sen sijaa kuvassa on aitoa sleesialaiskarjalaista tyyliä 1970-luvulta. Ylivertaiset, jos on kylmät lattiat ja tällaisilla voi myös harrastaa villasukka-juoksua talvella.
 16. Huomenna tähän aikaan Kaarina Rata-Ultra on jo käynnissä. Linkit tulosseurantaan ja mahdolliseen videostreamiin tulevat sivulle https://live.ultrajuoksu.fi Tervetuloa aurinkoiseen Kaarinaan juoksemaan tai kannustamaan juoksijoita.
 17. Oho. Puhut kuin dosentti. Kansanedustaja on luottamustoimessa, ei työsuhteessa. Siinä se ero. Tässä on isosta epäselvyydestä kysymys. Oikein hyvä, että aihe on noussut avoimeen keskusteluun. https://www.anteryasa.fi/sdpn-hussein-al-taee-vastaa-ei-kiista-syytoksia-sensuuria-pukkaa/ Sensuurista : Mikä on US n motivi laittaa SDP n tuoretta kansanedustajaa koskeva juttu sensuuriin, vaikka skuuppi näytti tulevan IL n kautta valtakunnan uutisena ulos myöhemmin eilen illalla ? Pelkääkö US mainostulojensa puolesta, vai onko valitun kansanedustajan vihamieliset ja ikävät kirjoitukset poliittisesti aivan liian kuuma peruna näin hallituksen muodostamisen alla ? https://www.anteryasa.fi/hussein-al-taee-ryysyista-rikkauksiin-ja-politiikan-huipulle/ Selviääkö al-Taee nyt harjauksella ja katumusjumpalla ? Aiheesta lienee jo käynnistetty poliisitutkinta En ole koskaan voinut ymmärtää sitä, että Israel toimii niin kuin toimii. Luulisi, että kun on saanut nyrkistä, tietää, miltä se tuntuu. Israelin toimintaa ei jutussa kyllä mitenkään sivuttu, mutta mm ssa kansanedustaja Hussein al-Taeen rumia ja ikäviä vihapuheita juutalaisista kylläkin. al-Taeella on myös jotain kummallisia kytkentöjä islamistiseen toimintaan, mutta nuo kytkennät sitten varmaankin poliisitutkinnassa selviävät. ( Iran / Irak ) Ilmeisesti al-Taeen toiminta on ollut demarien johdolla hyvin tiedossa. Nykyisen somen aikana ei voi sanoa : Emmä vaan tiennnyt, että Hussein al-Taee vihaa juutalaisia ja toimii avoimesti Israelia vihaavien valtioiden kanssa yhteistyössä ja että taustansa on hämärä. Odotellaan siis Demarien johdon teräviä kommentteja ja koottuja selityksiä. Ehkä otin, ehkä en. Sanoisi Matti tähän. Onko pöydällä lelukauppias nro 2 ? Hussein al-Taee.
 18. KooTee

  Lätkäliiga 2018-2019

  Jep. Tasasia vääntöjä on ollut, kun kotipeleissä käyty kannustamassa joukkuetta. Voi kääntyä suuntaan tai toiseen... Toivon ja kuitenkin uskon HPKn pärjäämiseen, niin tasapainoista on ollut kaverien peli. Joo... Vanhoja legendoja näkyy hallilla tuo tuostakin🏒🏒🏒
 19. PekkaS

  Lätkäliiga 2018-2019

  Kannatan minäkin, olen sieltä päin. Veikkaan tasaista loppuottelusarjaa, jossa Kärpät lievä ennakkosuosikki, mutta ei suuri kuitenkaan. Kuitenkin nuo pelit niin pienestä kiinni lopulta kummalle kiekko pomppii ratkaisevilla hetkillä. Olen samanikäinen kuin vuoden 1995 maailmanmestari Marko "Kyy" Palo ja hän mielestäni kaikkien aikojen HPK-legenda.
 20. KooTee

  Lätkäliiga 2018-2019

  Ei liene kovinvaikea arvata miksi kannatan HPKta, kun tämä mies pelaa rivissä https://m.facebook.com/teemu.turunen.9?tsid=0.6065561952787226&source=result, joten uskon tänä vuonna oranssiin kevääseen... Go HPK Go...
 21. Eilen
 22. Baltsu

  Baltsu 8K

  Kuten sanottua, niin tehkää ihmeessä muuallekin eri pituisia raastoreittejä. Se on naurettavaa, kun useimmat Strava-segmentit ovat jotain random-pituisia lyhyitä pätkiä ilman, että niissä on mietitty mitään, mikä vaikutus sen pätkän juoksemisella olisi kisakuntoon. Tässä on aidosti nyt lähes tasainen kasi, jolla voi tehdä tempoa ja hakea kympin kisakuntoa. Suosittelen siis, että muut tekevät samalla periaatteella ympäri Suomea ratoja, joilla voi treenata kuntoaan paremmaksi.
 23. Baltsu

  Baltsu 8K

  No niin. Tuli 8,01km, mutta se oli mahdotonta saada tasan. Jos otin pykälän pois, niin olisi ollut 7,99km ja oikeissakin kisoissa mitta aina vähän yli, jopa enemmän kuin tämä. Keilasataman bussipysäkin kohdalla voi ainakin oikaista, koska menin koko matkan oikeaa laitaa, kun siellä kulki niin paljon fillaristeja, enkä halunnut jäädä yliajetuksi. https://www.strava.com/segments/20348657
 24. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006076403.html Valtiovarainministerin salkku on raskas, mutta Orposta on sen kantajaksi.
 25. Oho. Puhut kuin dosentti. Heitä lisäkysymykset pöytään, äläkä pyörittele kuin dosentti. En ole koskaan voinut ymmärtää sitä, että Israel toimii niin kuin toimii. Luulisi, että kun on saanut nyrkistä, tietää, miltä se tuntuu.
 26. Baltsu

  Baltsu 8K

  Ei ole kisa, mutta voidaan järjestää epävirallisesti. Reitti on nyt tehty, teen Strava-segmentin tänään myöhemmin. Pari huomiota. 2 tien ylitystä, Westendiin sillan jälkeen siinä asemalla mennään tien yli suojatietä. Toinen tien ylitys tulee Westentiellä siinä vaiheessa, kun vasemmalla puolella loppuu jalkakäytävä. Siinäkin on tien ylitys. Treenatessa ei paha, koska voi katsoa tuleeko autoja, mutta jos isompi porukka, niin tulee hankalampaa ehkä. 500m ennen maalia on se kohta missä tulee eka sillan alitus, 300m ennen maalia vasemmalla puolella kolmiomerkki, 150m ennen maalia risteys, josta risteää kolmeen suuntaan, tämä kevyenliikenteen väylä menee keskeltä. Hyvä reitti treenata vauhtikestävyyttä, koska ei juurikaan korkeuseroja. Loppu ylämäkeen ja on siellä aiemminkin vähän jotain, mutta aika flätti. Strava näytti elevation gain 57m. Alkupisteen lähellä Koivusaaren metroasema. Se lähtee Länärin pohjoispuolelta siitä kohdassa, missä on sellaisen sillan elementin päättymissauma. Loppupiste on lyhtypylvään kohdalla, missä asfaltissa on sauma. Jossain vaiheessa yritän saada ne merkattua maalilla tms. Ajattelin aluksi, että koko reitti olisi asfalttia, mutta teinkin sen Westendin uimarannan kautta ja siitä rannan edustalta menee pätkä hiekkatietä. Olisi voinut assua pitkin kiertää ison tien kautta, mutta tuo on suorempi tie. Sen joutuu sitten kestämään, että sutii vähän aikaa vähän enemmän. Kun saan sen segmentin tehtyä, niin sen saa sitten kuka hyvänsä käydä juoksemassa ja kilpailla virtuaalisesti itseä ja muita vastaan. Tosin jos reitti on epäselvä, niin voidaan käydä juoksemassa sitä porukalla lenkillä. Tänään meni juoksu ihan päin honkia. En oo 2,5kk juossut yhtään reippaampaa ja 4.22 min/km keskari tuntui samalta kuin 3.50 min/km, mutta tavoite on se, että kesällä pystyisin juoksemaan jo 3xBaltsun 4 min/km vauhdilla. Eli vähän kevyttä väliin ja sitten taas kasi, sitten taas kevyttä ja vielä kaksi. Aloitetaan kuitenkin nyt rauhallisesti. Olennaista on saada työkalu kunnon parantamiseen ja se on tässä.
 27. Tiesin, että SDP on ajanut suomalaisten hyvinvointia alas ja tässähän tämä lainattu US:n sivulta. On tietysti vaikka mitä muutakin. "Lipponen kurjisti eläkeläiset Eläkeläisten kurjuuden taustalla on vuonna 1995 Paavo Lipposen ”sateenkaarihallituksen” hyväksymä eläkeindeksi. Vuosina 1995-1999 toimineen hallituksen muodostivat Sdp, kokoomus, Rkp, vasemmistoliitto ja vihreät. Nämä puolueet hyväksyivät ns. taitetun indeksin. Se tarkoittaa sitä, että eläkkeitä tarkistetaan vuosittain indeksillä, jossa kuluttajahintojen paino on 80 prosenttia ja palkkojen vain 20 prosenttia. Selkosuomella: valittu linja nakertaa kuin rotta eläkkeiden ostovoimaa ja heikentää eläkeläisten asemaa suhteessa palkansaajiin. Aiemmin eläkkeitä nostettiin niin sanotulla puoliväli-indeksillä, jossa hintojen paino oli 50 prosenttia ja palkkojen 50 prosenttia ". Nyt näyttäisi tulevan samanlainen Hallitus...
 28. Puolikkaalla on tärkeätä se, että on kovia kirittäjiä. Mitä suurempi tapahtuma, sitä helpompi tehdä enkka. Viimeiset pari kilsaa pitäisi olla tasaista tai alamäkeä ja loppusuora mielellään jopa kilometrin jotta näkee, missä maali, kun raastaa kohti maalia.
 1. Näytä lisää


 • Alennus jopa -70% kaikesta treenistä, jalkapallosta, juoksusta ja paljon muuta


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy