Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Eilen
 2. Mitä Pottosen juttuun tulee, niin osa homoista ahdistelee meitä heteromiehiä baareissa. Se ei ole jees. Sen takia en oikein kannata mitään heidän hankkeitaan. Se olisi paljon kivempaa, jos pelaisivat omassa sarjassaan, eivätkä kävisi käsiksi.
 3. Bambergissa olen käynyt vain kerran kavereiden kanssa krapulassa. Se paikka tuntui olevan todella hanurista. Pidän kyllä Rauchbieristä. Mitä tulee savuun, niin minä muuten grillailen parvekkeella. Tänään oli jopa niin lämmin, että tarkenin syödä parvekkeella, peräti t-paidassa, eikä tarttenut Hokan lippistäkään. Nyt on taas epäilys seksuaalisesta häirinnästä. Ensinnäkin, minua tuijotettiin tänään urakalla lenkillä. Sitten kun lähetin tämän kuvan yhdelle mimmille, hän alkoi pommittaa minua alastonkuvilla. On kuulemma ottanut viiniä. Sitten olisi ensi la bileet, jotka järkkää nainen, joka olisi halunnut mennä 2009 kanssani naimisiin ja viime syksynäkin ehdotteli. Sinne on kutsuttu lähes ainoastaan naisia sekä eturivin herrasmies, joka on coretunnin ohjaajan antama nimitys minulle. Samassa kaveriporukassa on henkilöitä, jotka ovat seksuaalisesti ahdistelleet minua ja olen hengaillut tämän tyypin siskonkin kanssa aikanaan viikon. En edes kerro kaikkea, koska kukaan ei uskoisi, mutta jotenkin minä aina ajaudun erikoisiin tilanteisiin. Naiset on erilaisia kuin miehet. Siinä missä miehet ottaa lunkisti, niin naiset ovat repimässä paitaa pois tai avaamassa nappeja baarissa tai jopa kadullakin. Siis minulta. No eturivin herrasmies on kyllä hyvä luonnehdinta minusta, siitä on pakko antaa kredittiä.
 4. Tuollaisissa tasaverottavissa ihannevaltioissasi tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus ei todellakaan ole vallitseva olotila.
 5. Suomessa ei kuitenkaan olla eläkekattoa suunnittelemassa, koska eläkekaton toteuttaminen edellyttää koko eläkejärjestelmän isoa viilaamista , mutta tulonsiirto nuorilta vanhoille ei ole kyseessä eläkekatossa. Seuraavat ikäluokat maksavat aina edellisen eläkkeet, näinhän se toimii ja niitä maksujen määrää pitäisi jotenkin yrittää suitsia. Eläkekatto ei itsessään suuria summia toisi, mutta pitkässä juoksussa se johtaisi tasapuolisempaan kehitykseen. Ei sitä kattoa turhaan monessa maassa ole. Eläkekaton isoimpana omgelmana näkisin kyllä sen, että isosita tuloista ei vastaavasti perittäisi suuria eläkemaksuja. Se koskisi toisaalta kaikkia ikäluokkia, myös nuoria. Toisaalta, jokainen voi lisäksi omaksi turvakseen hankkia vaikka vapaaehtoisen eläkkeen ja siihen ei tietenkään kukaan voi puuttua. En jaksa enempää kirjuutella, mutta tuossa eläkekatosta lisää pohdintaa : https://www.piksu.net/artikkeli/eläkejärjestelmän-vaje-voidaan-korjata-suurimpia-eläkkeitä-varovaisesti-leikkaamalla btw. Kunhan nyt tuleva uusi hallitus vihdoinkin järkkää liiketoiminnan edellytykset yrittämiselle keveämmiksi, niin pääsee ne nuoretkin sitten niitä eläkepennejä kartuttamaan. Suomessa kun on edelleen aivan liian korkea nuorisotyöttömyys.
 6. Siis kaikki nuo toimet ja vielä eläkekattokin ovat suora tulonsiirto nuoremmilta sukupolvilta venhemmille.
 7. Oikeudenmukainen eläkekatto laskisi siis tulevia ylisuuria eläkkeitä. Tulonsiirtoa tuossa tuskin isommin tapahtuisi. Se ainakin tapahtuisi, että rahaa kattoeläkkeen myötä säästyisi, kuka sen rahan sitten saa on ihan toinen juttu. On myös syytä muistaa, että muutos nykyisiin eläkkeisiin on jo toteutettu portaittaisella eläkeiän nostolla. Tämä muutos myös vähentää maksettavan eläkkeen kokonaismäärää. Eläkekaton toteuttaminen maksimieläkkeen suhteen jollain kaavalla laskien kyllä onnistuu, jos vaan tahtoa kattoeläkkeelle on. Onhan samanlainen järjestelmä käytössä jo monessa muussakin maassa. Mielestäni synntystuskat kannattaisi kärsiä ja laittaa katto.
 8. Tein aikaisemmin juuri noin. Muutama vuosi sitten hankin polarisoivat aurinkolasit, ja sen jälkeen kellosta joka on siis aeroasennossa poikittain ei näkynyt mitään ennenkuin käänsi joko päätä tai kättä. Nyt pyörässä erikseen Garmin Edge 820, joka on käytännössä kiinni aerokahvojen välissä olevassa juomapullossa. Aika näppärältä tuntunut.
 9. Pientä päivitystä Singapore Sydney Blenheim ja yleisesti koko Uusi Seelanti Nizza San Francisco Espoo
 10. Ainakin Tanhuvaarassa, Pajulahdessa ja Uudessakaupungissa on hiekkapohjaiset kuntoreitit, ja ne on kyllä olleet mukavia juosta. Myös Tampereen Hervannan kentän lähellä oli hiekkapohjainen reitti. On siinä sellainenkin juttu, että jos sataa vettä, niin pururata muuttuu sellaiseksi että kengät kastuu.
 11. Äsken mietinkin, että alkaisiko Kalifornian suunnalta kuulua jotain uutisia näin huhtikuun lopulla, kuten aiempina vuosina. Tällä kertaa ei Vattulainen hakenut hyvää aikaa. Ihan hyvä tuo Richardssonin aika, harmi ettei Rauma startannut.
 12. Joskus Veteraanien SM-maastot juostiin juurikin tuollaisella alustalla. Lähtöalueella oli pehmeää juoksuhiekkaa ja metsäosuudella uutta purua nilkkoihin asti.
 13. Pururata on hyvä paikka juosta kovavauhtista, kun jalat ovat kipeät tai jos on vammoja. Samoin ne ovat sopiva paikka kisakenkien eläkepäiville. Mulla on esim jotain 150km juostuja raasereita, joissa tuntuu olevan liian vähän vaimennusta. Ei tuolla pururadalla ole kuin yksi ylämäki ja yksi alamäki. Muuten on kumpuilevaa maastoa. Ei se mitään vanhanaikaista ole, kokemattomammat juoksijat eivät vain tajua pehmeän alustan hyötyjä.
 14. Luulis ettei Baltsu missään nimessä juokse pururadalla, kun se olisi liian junttimaista, vanhanaikaista ja hidasta. Onhan pururadoissa omat hyvät puolensa, mutta aika usein siellä on turhan jyrkkiä alamäkiä ja ylämäkiä, niin että ei tavallisia lenkkejä oikein viitsi siellä juosta. Rankkoihin harjoituksiin se on kyllä hyvä, kuten Ultra-Maileri totesi jo viisi vuotta sitten. Tai jos alkaa ihan terveysliikkujaksi, niin sittenhän siellä voisi käydä hölkkäilemässä. Jotenkin pidän parempana, jos kuntoradalla on hiekkapinta ja reunoilla vaikka ruohoa. Sehän se on mielenkiintoista, kun pururadalle ajetaan joskus kuorma-autolla 10-20cm kerros uutta purua.
 15. olmi

  Kevätseuranta

  Kevään ensimmäiset valkovuokot
 16. En ole Hampurin maratonilla aiemmin käynyt joten huudit eivät ole siltä osin tuttuja, mutta sopisiko suomalaisten treffit vaikka la 10AM siellä missä kisapaketit jaetaan. Jos porukka on tulossa myöhemmin lauantaina niin toki iltakin käy
 17. Oi, tätä ilon päivää. Laajasalossa on edelleen 1040m pururata, uudella purulla päällystettynä. En ole löytänyt pururataa enää 25 vuoteen mistään ja se oikea vastaus on ilmeisesti se, että olisi pitänyt hakea sieltä, missä se oli ennenkin eli lapsuudessani! Juoksin kierroksen ja oli se paikoitellen liian pehmeä, mutta tuo on paikka, minne menen juoksemaan vanhat kisakengät jaloissa, joissa ei ole vaimennusta. Kierroksen jälkeen tuli fiilis: tulin, näin, voitin.
 18. 90-luvulla hetken mielijohteesta, kenkäkeskustelun päätteeksi suunnistajien kesken, lyötiin vetoa että maraton menee varoittamatta alle kolmen tunnin purjehduskengissä. Menihän se ilman varsinaista tiejuoksuharjoittelua, mutta tuskaa oli jalkaterien osalta ja hiertymät sen mukaiset. 500mk.
 19. Eläkekattohan tarkoittaisi käytännössä tulonsiirtoa nuoremmilta sukupolvilta jo eläkkeelläoleville, koska leikkuri ei kuitenkaan koskisi jo maksussaolevia eläkkeitä, kuten pitäisi. Kaikkien eläkemuutosten tulisi koskea molempia, sekä maksettavia, että tulevia. Fiksuinta olsi laskea kaikki eläkkeet uudelleen nykysäännöillä sieltä järjestelmän alkuajoista alkaen kaikille. Ja aina kun muutoksia tehdään niin aina uusi laskenta samojen säännösten mukaan kaikille.
 20. Joukor mainitsema Eläkerahasto on yksi suurimpia kusetuksia tässä maassa. Sehän on täysin yksityinen laitos ? Mihin tuo sijoitusrahasto on tarkoitus käyttää? Euroakaan ei ole annettu eläkkeensaajille. Eläkerahastot riittäisivät jo nyt 560v eläkkeisiin oli joku laskenut. https://kymensanomat.fi/mielipide/lukijalta/b2a27b58-89c2-4ac6-abb2-a56df87b9938 Että niin. Eläkesäästäminen sitten seuraava kusetus nuorille työssäkäyville.
 21. Asiassa on toki puolensa, mutta se eläkekatto olisi jatkossa kyllä oikeudenmukaisempi ratkaisu. "8 400 euron eläkepalkkakatto on Luxemburgissa. Myös Norjan katto on vähän yli 8 000 euroa kuukaudessa. Italian, Yhdysvaltain ja Kreikan eläkepalkkakatot ovat yli 6 000 euroa ja Saksassa katto vaihtelee osavaltioittain 4 550 ja 5400 euron välillä. Alle 4 000 euron katto on Belgiassa, Britanniassa, Itävallassa, Espanjassa, Ruotsissa ja Kanadassa." / Taloussanomat Nämä jo hautaan menevät suuret ikäluokat, eli 47-56 syntyneet ovat eläkkeensä kyllä ihan itse ansainneet, eivät ulosmittaa mitään. Eikä noista eläkkeistä poisottaminen, tai niihin lisääminen oikeasti vaikuta millään tavalla ns. uusien ja tulevien eläkkeiden määrään. Eläkerahastot ovat jo yli 200 miljardia. Tuota pääomaa ei ole käytetty eläkkeisiin, kuten ei myöskään korkotuottojakaan. Indeksikorotusaloitetta eduskunnassa käsiteltäessä todettiin, että 50/50 indeksikin riittäisi kasvattamaan rahastoja taivaan tappiin saakka. Joten pääoma puhuu siis puolestaan, ei se rahapula. Taitettu eläke osuu muuten pahiten juurikin niihin vähävaraisiin. Isotuloiset ovat tuosta eläkeläisten massasta kuitenkin marginaalissa. jos / kun ansiot työelämästä ovat pienet, eikä indeksikorotukset osu kohdalleen, niin seurauksena on vääjäämätön köyhtyminen. Vuonna 2017 Suomessa 470 000 eläkeläistä eli EU:n köyhyysrajan alla. Isompi joukko sinnittelee siinä köyhyysrajan pinnassa, josta taitettu indeksi hivuttaa alaspäin. Puolet eläkeläisistä joutuu tulemaan toimeen alle 1 434 € bruttoeläkkeellä. Eihän ne rahat monella riitä millään, jos vaikkapa PK seudulla elelee. Sopii kokeilla, pitkäänkö käsi veppasee, kun se raha loppuu. Harva jaksaa lähteä fattan luukulta ruinaamaan. Vanhan ihmisen rahojen hupenemista läheltä seuranneena en jaksa ymmärtää, miksi Lipposen hallituksen aikaista tilapäiseksi laadittua lakia ei ole kumottu. Alunalkaen työeläke oli ansiosidonnainen etuus, jonka tarkoitus oli turvata työaikana ansaittu tulotaso palkkojen kehitykseen ja inflaatioon nähden.
 22. Tuolla argumentoinnilla voi perustella vaikka Giljotiinin ( ja näin on tapahtunutkin) ja se ei tee asiasta vielä hyvää.
 23. niin.. 20 % 100 000 on 20 000 ...jää viel 80 000.. esim. 2 24 000 20 % 4800 jää viel.. 19 200... esim. 3 jos tulot alkaa olee 1 milj vuodes 20 % 200 000 jää viel 800 000...
 24. Siksi, kun se olisi tasa-arvoista ja oikeudenmukaista.
 25. Jim

  juoksukenkien ominaisuuksia

  Itsellä on myös Altran kenkiä ja niissä on jalan muotoinen varvastila https://www.altrarunning.com/why-altra.html Ainakin itselle nuo ovat mukavammat kuin perinteiset lenkkarit, jotka hieman puristavat sivusuunnassa
 26. kimmoke

  juoksukenkien ominaisuuksia

  Niin, mutta päkiän ja varpaiden pitää päästä leviämään askelkontaktissa. Missään nimessä kenkä ei saa paikallaan seistessä puristaa liikaa jalkaterää sivulta. Tässä pitää luottaa omaan tuntemukseensa. Eikä olla korkokenkiä ostamassa. Juoksukenkiä ostaessa on monia seikkoja ja yksi itellä on älä koskaan ota myyjän suosittelemaa kengän numeroa. Kaksi kertaa tehnyt sen virheen. Viimeksi oli 45,5 ja 46,5 (Pegasus 34)vertailussa ja myyjä sanoi ota 45,5 no se on osoittanut n. 0,5 numeroa pieneksi. Siinä on tilaa varpaille, mutta naftisti liian vähän, kun juoksee pitkää lenkkiä jolloin jalat turpoaa enemmän. Lyhyellä lenkillä just vielä menee. Melkeinpä suosittelen mittaamaan jalat senttimetreinä ja ostamaan sen mukaan. Yksi hyvä tapa myös on ottaa pohjallinen pois ja laittaa sen päälle sukaton jalka. Näkee heti pituuden ja leveyden sopivuuden.
 1. Näytä lisää


 • Alennus jopa -70% kaikesta treenistä, jalkapallosta, juoksusta ja paljon muuta


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy