Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Seppo

  Polar Ignite

  Hyvä kysymys. Odotan vielä Vantage V:tä Polarilta. Mielelläni näitä kyllä testaisin... Aivan kuten muitakin mittareita.
 3. Today
 4. Jos ei huomioida doping tuloksia, niin ME taitaa olla naisissa n. 8.20
 5. Ymmärsit pointin. Toivottavasti muutkin. Ennätykset on tehty rikottaviksi. Tulevaisuudessa juoksemisen ilo tosin saattaa olla uhkakuva ennätystehtailulle. Saa nähdä milloin se syrjäyttää kilpaurheilun kokonaan... Toistaiseksi ei ole kuitenkaan nopeusrajoituksia radoille asetettu tai säädelty miten paljon ja kovaa saa treenata.
 6. No tästä asiasta ei varmasti kukaan ole eri mieltä. Pitäisi parantaa kuitenkin ME:tä sellainen 7 sekunttia.
 7. Yleensä. Mutta välttämättä ei aina. Esimerkiksi 12 tunnin juoksussa jos haluaa hyvän ajan niin ei kauhean kovaa tarvitse juosta. Pitää vaan jaksaa 12 tuntia. Mikä sitten on hyvä aika? Onko se tulos joka alittaa oman ennätyksen vai joku tietty aika kaikille sama. Esim naisten 3000 metrillä mistä tässä on puhuttu niin 8 minuutin alitus olisi kansainvälisesti tosi kova aika, 10 minuutin alistus on mielestäni hyvä aika Suomessa ja 12 minuutin alitus mainio aika tytölle tai kuntoilevalle naiselle. Miehet voi ottaa minuutin pois näistä tuloksista. Kolme tonnia suosii selvästi miehiä juoksumatkana. Maksimaalinen hapenotto, voima, anaerobinen kestävyys, toisinaan myös ruumiinrakenteelliset tekijät. Siinä missä maratonilla mielestäni miehen ja naisen suorituskyvyn ero on vain 10min ja 100km juoksussa 20min eikä tuossa edellä mainitsemassani 12 tunnin juoksussa ole lähtökohtaista biologista eroa välttämättä lainkaan tai korkeintaan vähän. Kun naisjuoksijoiden tuloksia arvioidaan ja arvostellaan niin mielestäni tulisi näitä seikkoja ottaa huomioon. Vaikuttavat suuntaan sekä toiseen.
 8. Tuolla Niken Breaking2 -ketjussa tästä jo olikin puhetta, eli Eliud Kipchoge tulee lokakuussa taas yrittämään 2 tunnin alitusta maratonilla. Twitterin mukaan ennätysyrityksen reitti julkistetaan huomenna.
 9. Kyllähän merkit kovasti siltä näyttää, ja tätähän olen peljännyt kurat pöksyssä 😀😀 Tänään aamulenkillä mietiskelin kuinka vastentahtoisesti olen koko valmennustoimintaan suhtautunut ja käytännössä kaikista valmentautumishommista kieltäytynyt tai ainakin yrittänyt järjestään kieltäytyä. Kuitenkin jotkut yleiskätevän PT kurssin käyneet jaksaneet kritisoida kuinka huono valmentaja olen ollut, enkä oikeastaan jaksa edes olla tässä asiassa erimieltä. Kuitenkin sitten tarkemmin asiaa mietin, että tiimissä on maajoukkueen jäsen sekä sotilasmaajoukkueen jäsen, niin niille ei kyllä passaa kertoa kuinka surkea olen (tai tarkemmin mietittynä ehkäpä kannattaa, sillä josko se suomen urheilun taso nousisi, kun löytäisivät sellaisen oikean peruskätevän pt-kurssin käyneen valmentajan).
 10. Steg

  Polar Ignite

  Kiinnostava kapistus. Täytyy seurata että mitä arvosteluja kello lopulta saa. Taitaa tulla myymälöihin 5.7, eli kohta kajahtaa 🙂
 11. Osaatko sanoa, kuinka paljon oli väliä 4.30 ja 2.35 maratoneilla? Ei varmaan ihan vuodessa tulos parantunut kahdella tunnilla, vai miten?
 12. Kilpaili muutama viikko sitten aluemestaruuskisoissa Tuusulassa ja olin suorastaan paikan päällä todistamassa tätä suoritusta. Nelosen aidat kulkivat vaatimattomasti aikaan 62,26, mikä kuusi sekuntia heikompi tulos kuin Hillan vuonna 2016 juostu ennätys. Sitä en tiedä, mitä tässä tauossa tai tulostason heikkenemisessä on taustalla.
 13. Itse verrannut M430 ja Vantage V rannemittausta ja mielestäni M430:ssa tarkempi. Vähän ihmettelen Vantagen 400€ kalliimpaa hintaa, kun Vantagen kuormitusopaskin antaa tuulesta temmattuja suosituksia rasituksesta. No toki Vantage V on tyylikkäämmän näköinen.
 14. Juoksuontylsaa

  Polar Ignite

  945 tuntui liian kalliilta, Vantage ei houkuttanut, Suunto ei kai siirtänyt aktiivisuus- ja unidataa eteenpäin, m430 vanhanaikaiselta. Josko tää olisi vaihtoehdoista vähiten huono.
 15. Menin matolle. Viereisellä matolla jannu juoksee aika nopeasti, hiljentää, hetken päästä taas kovempaa. Laittaa 17,7 km/h. Mietin oisko tonnin vetoja, en itse pystyisi ihan sillä vauhdilla juoksemaan. Hänellä ei näytä tuntuvan missään, eikä pysäytä tonniin, vaan jatkaa. Hidastaa taas ja hetken päästä vauhtia. Lopulta kommentoin jotain ja katson sivulle, huomaan, että hän onkin yksi tuttu. Jutellaan puoli tuntia. Jannu on 2.35 maratoonari ja kertoo, ettei mitään urheilutaustaa. Eka mara 4.30. Toi oli todella inspiroivaa, kun vertaa niihin höpö juttuihin, mitä lehdissä ja foorumeilla olla on siitä, että aloittelijoiden pitäisi hölkätä hiljaa.
 16. Baltsu

  Polar Ignite

  Ainakin osa ominaisuuksista tulee. Tämä painaa vähemmän ja on kirkkaampi näyttö.
 17. Steg

  Polar Ignite

  Moi, tämähän on aika kiinnostava kello. Tosin akunkesto saisi olla parempi. Kiinnostaisi kyllä hypätä takaisin Polariin Garminista. Sen verran susi tuo Garmin Connect sovellus.Toivottavasti tässä olisi kello joka kelpaisi ympärivuorokautiseen käyttöön. Jossain oli maininta että Vantage malleihin tulisi samat ominaisuudet syksyllä, eli sen takia arveluttaa että saako esim. M kellosta sitten enemmän iloa kuin tästä?
 18. Kuuleman mukaan jakaantuvat swimrunnojiin ja swimrunoilijoihin. Katsotaan kuinka pitkään pystyn pyristelemään vastaan. Kolmasti olen jo tainnut kieltäytyä.
 19. jartukka

  Hoka One One

  Hmmm....Nyt löytyis Rinconia Intersportistakin ja miettimään tuota 30g painoeroa Carbon X ja Rinconin välillä.
 20. Laitaanpas tämä vaihtoehtoisesti tarjolle, kun Vantage M ei ole herättänyt kiinnostusta. Löytyis Garmin Fenix 5 Sapphire edition, joka erinomaisessa kunnossa ja ostettu 11.2018 juoksukauppa.fi sivustolta. Yhden hennon naarmun löysin kehyksestä, joka löytyy kuvista ympyröitynä. Kuitti, paketti, keltainen hihna, latauskaapeli ja kello löytyy matkaan. Lisäksi löytyy HRM-Run sykevyö ja hommasin aikoinaan laadukkaan teräksisen rannekkeen Garminin pikakiinnityksellä. Nouto Oulusta tai smartpostilla Hp: 340€ ilman sykevyötä tai 390€ HRM-Run sykevyön kanssa.
 21. Don_Valido

  Hoka One One

  4.30 alitukseen Carbon X sitten. Rinconia kuitenkin myös kovasti hehkuttavat (Eskelisen Jaakko ja muutama muu jolla jalassa) joten sekin voisi olla hyvä hankinta. Koitan itse saada parin myös kokeiluun!
 22. jartukka

  Hoka One One

  Kiitos... Itselläni ehkä kantapää tai tasajalka voittoinen askellus. Mut tosiaan tracerin tilalle tarvis saada kisakenkä, enkä kuitenkaan ole mikään vauhtijuoksija ( tavoite 4.30 alitus ). Mielellään Hokaa, ku sitä on tässä pari vuotta käyttänyt.
 23. Tuo oli kyllä niin halpa että ei ihmekään että meni kaikki. Minkä Fenixin hankkiikin, kannattaa siihen ehdottomasti asentaa ilmainen lisäohjelma/data field "dozen run field". Kaikki tarvittava yhdellä näytöllä ilman sivujen selailua ja tukee nykyään Strydiä ja on muokattavissa jonkin verran mieltymysten mukaan:
 24. Don_Valido

  Hoka One One

  Ei ole Rinconia mutta Baltsun ja niiltä joilla on mukaan soveltuu ilmeisesti hyvinkin maralle. Vissiin melko kevyt kenkä. Carbon X löytyy. Sanoisin että se soveltuu juurikin maroille ja siitä pidemmille matkoille, ei lyhyemmille. Xn miinuspuolena joudun toteamaan että ensimmäinen Hokan kenkä josta sain rakon. Muuten kenkä on todella eteenpäintyöntävä ja ainakin oma askel rullaa sen kanssa mukavasti. Hokan kengistä myös se joka tuntuu itsellä kovemmissa vauhdeissa säästävän jalkoja, ts. ei ole laittanut pohkeita niin jumiin kuin esim Tracereilla saan. Ei mikään supervauhtikenkä mutta on sillä silti juostu mm. 50mailin ME. Maravauhtisessa menossa kenkä vie mukavasti ja ainakin itselle jalkojen säästämisen vuoksi voisi toimia hyvin vikalla neljänneksellä. Kympin tai puolimaran kisoissa sitten kengässä vähän liikaa painoa ainakin tällaiselle riisitikulle.
 25. Niin jos M ja tätä uutuutta Ignitea vertaa niin kyllä mielestäni karsitumpi on. Värinäyttö kyllä tuossa uudessa mutta niin, ja untakin ehkä paremmin seuraa (ainakin M.ssä tämä ei todellakaan ole mikään mullistava ominaisuus ). DCRainmakerin testissä reitillä (oikoi pahasti )? Voi toki mennä sen piikkiin kun esituotannon kello testissä. Toki en perehtynyt tarkemmin noihin ominaisuuksiin. Vilkaisin vain. Siis Polarin sivuilta vertailin että mitä eroa kelloilla on.
 26. Joku mesenaatti tai hjallisharkimo tarvittaisiin, ja tosiaan etelän lämpöön suomalaiset pikajuoksijat harjoittelemaan talveksi. MM-huipputaso on vähän ehkä utopiaa, mutta EM-finaalitaso on realismia meikäläisille. Ja EM-mitali on jo arvokasta tavaraa.
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy