Jump to content
Juoksufoorumi.fiKaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Luin huvikseni mitä Lydiardin 400m ohjelmat sisältää. Treenit näyttää about samalle kuin nykypäivän kestävyysjuoksijan, 1,5h pitkis joka viikko jne. 😄 Ei ehkä ihan relevanttia enää tämä päivänä, mutta kyllähän nelosella on vahva aerobinen komponentti, alkaa puhalluttamaan kummasti jo 200m jälkeen.
 3. @San no juurikun pääsin kirjoittamasta, sama vaiva tuli työvuorossa takaisin ja linkutan täällä nyt(kin). :( Ja ihan sama kohta edelleen riesana. Painelin tuota eilen testatakseni, mikä kohta siinä tarkiten kipuilee, ja paikallistuu hyvin pienelle alueelle tuo. 12 tunnin työvuoroissa tulee käveltyä maihareissa ja oltua paljon jalkojen päällä, en tiedä onko siinä nyt laukaiseva tekijä, toki olen juossutkin taas ihan hyvin eikä se edelleenkään juoksuhommissa ole vaivannut yhtään! :( Oudompi homma! Nyt tosiaan taas kävellessä pistää ja nilkutan menemään, sen verran enemmän tuntuu nyt ärtyneen jostain. Eikä ole taaskaan turvoksissa tuo kohta, tsiigailtu on. @San mulla on toinen jalka lievästi ylipronatoiva ja toinen neutraali ja olen aina juossut neutraaleilla tossuilla. Urheiluvälineliikkeen myyjien diagnooseihin en ole luottanut; eräs möi väkisin ylipronaatiotuella varustetut tossut, joilla sain koipeni entistä kipeämmiksi. Varasin sitten fysioterapeutille tunnin ajan ja testattiin jalat kunnolla. Neutraaleihin tossuihin palasin ja homma alkoi pelittää (plus silloin vaivanneet penikkakivut kaikkosivat). Jostain muusta tulee nyt tämä vaiva mulle, mutta mistä, se mun pitää vielä selvittää. Tsemppiä sulle!
 4. En tälle jutulle avannut omaa topicia, menköön tähän jatkoksi. 400 m aidoissa 2010 luvulla sentään tapahtui ( Oskari Mörö mm ssa ) mutta sileällä ennätykset ovat kohta 50 vuotta vanhoja. Lyhyemmillä matkoilla meno on myös maistunut, mutta miksi 400 m sileä ei nyt kulje ? Harjoittelun kovuuden puuttuminen ja starttien vähäisyyskö sitten syynä tason laskemiseen. Vai onko nuorisolla liikaa laatuaikaan kännyköiden kanssa ja tekeminen fokusoituu muihin lajeihin. Aamun YLE n jutussa aiheesta lisää. Kommentteja Helanderilta ja Finniltä ( YLE )
 5. Se oli tuolta runnersworld.de ostettu ohjelma.
 6. Tänään
 7. Jos nyt muutama sana lisää viime viikosta. Kokeilin tosiaankin reipasta kevennystä, ajatuksena vain vetää hyvin kolme varsinaista treeniä ja kaikki muu hölkkäily vain palauttelua. Viime viikkojen keskiarvo on pyörinyt siellä 115 km hujakoilla, joten tuollainen 85 tuntui laiskottelulta. Treenit menivät hyvin, erityisen tyytyväinen olin Tiistain tonneihin. Sunnuntaina ajatuksena oli juosta maksimissaan 1,5 tuntia, mutta kulku oli hyvä ja syke alhaalla, joten naputin sitten vakiorinkini tasan 1.25. Keventelyn ansiosta tuntui siltä, että pakarakin oli vähän parempi. Sunnuntaina se rupesi taas lenkin loppupään alamäissä vittuilemaan, ja hermostuin asiasta sen verran, että päätin lopettaa sen veromisen. Vedin erään melko ison mäen alas todella rohkeasti ja laskettelin n. 30 sek ajan 2.40-vauhdilla. Pakara oli lenkin jälkeen todella kipeä, ehkä kipeämpi kuin koskaan, mutta tänä aamuna yllättävän hyvä. Asiahan on nyt niin, että tässä on kohta kisoja edessä, ja niissä vedetään täysillä. Jos se hajoaa niin sitten hajoaa. Tämä viikko näyttää hyvin samanlaiselta kuin viime viikkokin sillä erotuksella, että en juokse pitkää lenkkiä. Haluan varmistaa että tankit on täynnä viivalla. Voisin myös taas lisätä piikkarimetrejä ja koittaa vetäistä vaikka täyden tonnin huomenna piikkareilla.
 8. Mikä se sun vitosen ohjelma oikein oli? Periaatteessa 1/2M ei eroa treenimielessä juuri ollenkaan vitosen treenistä, ainakin siis jos ohjelma on vakavasti otettava, eikä vaan joku "läpäise 5k park run 12 viikossa"-tyylinen aloittelijan ohjelma.
 9. Eilen
 10. Täs tosiaan miettinyt, pitäiskö hommata valkku vai ottaa vaan joku ohjelma netistä. Jotenkin maku lähtenyt tuosta 5km tavosta ja haluisin jotain muuta välillä joka järkyttäisi homeostaasiani, koska homma ei tunnu nyt etenevän. Aatoksissa ollut 30.8 Tampereen puolimaraton. Siihen olisi 13viikkoo aikaa. Tavoite aikahan olisi sitte jotain1:20:00 tai alle. Jokin muukin syksyinen puoli mara kelpaa myös. Puolikasta en oo koskaan juossut, joten ehkä sen aika olisi nyt? Su 31.5 iltapäivän kuumuus 14,13km@4:42@139bpm Pk2/vk1 lenkki pitkästä aikaa. Teki hyvää. Pitäisi kyllä juosta, tai ihan vaan juosta muutenkin. Se että kirjoittamani teksti on vähän pöhlöä johtuu vaan siitä että. Tekee mieli saada, tai ihan vaan saada, ihmiset miettimään suomenkielen ihanuutta ja kamaluutta. Taikka sitten vaan autocorrect /typo. Viikkoon 70, 68km
 11. Ohoh, onpas kulunut aikaa siitä kun viimeks oon täällä käynyt! Shiiiiiit! Lyhyttä päivitystä: kevät meni aika vaihtelevasti mielenterveysongelmien kaa painiessa, mut nyt ollut vajaa kaks kk kovaa ja tasapainoista menoa, paino tippunut paljon (nyt 76kg) ja tippuu edelleen kohti luontaista painoa eli sinne 70kg hujakoille (pituus 181cm). Juoksu on kulkenut hyvin, ei oo ollut mitään ongelmia koipien kaa ja oon juossut pelkästään FiveFingerseilla. Huomenna meen Nuuksioon juoksemaan reilun 1,5h lenkin ja tarkoituksena olis käydä about kerran viikossa siellä kikkailemassa. Oon muuttanut tämän tasaisen kahden kk aikana juoksua vähemmän tavoitteelliseksi ja samalla nautinnollisemmaksi. Katosin somesta, vaihdoin puhelinnumeroa (uus numero vain muutamalla läheisellä) enkä enää laske viikkokilometrejä; juoksen kuutena päivänä viikossa sen verran mikä kulloinkin tuntuu hyvältä. Muutosten myötä elämä on tasapainoisempaa kuin oikeastaan koskaan aikaisemmin ja juoksuun on löytynyt aivan uudenlainen ilo. Jippijaijee! En varmaankaan tuu täällä(kään) paljon pyörimään, joten toivottelen kaikille mitä parhainta alkanutta kesää ja happy, happy trails! 😊👊
 12. Takareidessä yksi trigger point on tosiaan aika keskellä reittä, siis pituussuunnassa. Sen kun löytää ja vähän manipuloi pallolla, yleensä helpottaa kireys reidestä. Kääntämällä jalkaa sisä- ja ulkosyrjälle voi löytää lisää kireitä pisteitä. Kannattaa muuten ihan netistä etsimällä aina jumin sattuessa etsiä nuo trigger pointit siitä läheltä. Lähes poikkeuksetta aina sitä operoiden sekin jumi helpottaa. Yksi oma esimerkki on lavassa, aika lähellä kainaloa, mutta selän puolella. Siitä voipi selkärangan vierestäkin jumi hävitä!
 13. Välillä tai oikeastaan aika usein tuntuu, että mittareilla alkaa olemaan vähän liian iso rooli. Ylirasitus ja muut terveysongelmat pitää tietysti ottaa vakavasti ja mittareista voi saada näiden havaitsemiseen ja välttämiseen apua. Mutta toisaalta myös oman kehon tuntemista/kuuntelua kannattaa pitää yllä ja kehittää. Kyllä se on hyvä ilman mittariakin tuntea onko tullut treenattua liikaa tai jostain muusta syystä kroppa ja/tai mieli ei ole iskussa. Herääkö aamulla virkeänä, tuntuuko treeni nihkeältä, meneekö kroppa hapoille kun kävelee rappusia, luistaako ajatus, onko hermot kireällä, jne jne. Ja toisaalta tunnistaa myös terve kovasta treenistä johtuva väsymys ja alipalautuminen.
 14. 59:23 lenkki koirien kanssa, komeen lämmin ilma, seitsemisen kilsaa mettässä mentiin. Uusia tossuja taas muovailtiin jalalle passeliksi. :)
 15. Pe - Hätäinen polkuilu, 10,1 km@6:13. La - Kevyttä polkua 14,5 km@7:05. Su - Pitkää polkua 22,7 km@7:52. Pummasin yhden risteyksen ja yllättäen sain tarpoa aika monta kilsaa suossa. Ja se vitutti siinä määrin, että tilasin kyydin kotiin ennen aikojaan. Vähän jäi siis pitkis vajaaksi, ainakin kilsoissa, aikaahan tuohon meni se 3 tuntia. Sunnuntai olisi ohjelman mukaan ollut lepopäivä, mutta alkuviikko on niin hektinen että voi jäädä urheilut väliin. Huominen menee ainakin lepopäiväksi.
 16. Su 31.5. kuukausi pakettiin kevyellä palauttavalla, 11,5km @ 5:21, keskisyke 117. Jokunen kilsa polkuja ja metsäautotietä, loput asvalttia. Viikon juoksut 124km, toukokuun saldo tasan 500km ja alkuvuoden juoksut 2235km. Tuumailin, että joko tässä olisi peruskuntokautta riittämiin. Ensi viikon voisi ottaa kevyemmin ja josko sitten tekisi muutamat viikot (3-5 viikkoa?) hieman vähemmän kilometrejä ja jonkinmoisen "ratakauden", keskittyen 200m-1000m vetoihin. Kesäkuun lopulla saattaisi olla naapuripitäjässä koukkupolvikansallisten 3000m (ja 800m) kisat, josko ne järjestetään, ja sitten heinäkuussa pitäisi olla perinteinen kotikylän ratakymppi, joita ajatellen - ja muutoinkin vaihtelun vuoksi - voisi tehdä jotain erilaista. Päätavoitteet ovat edelleen lokakuun maratonilla ja syyskuun puolikkaalla (josko niitäkään järjestetään), mutta muutaman viikon alimatkatreenin ehtisi hyvin tehdä ennen kuin heinäkuun lopussa/elokuun alussa aloittaisi valmistautumisen maralle.
 17. Jees, minulla oli silloin takareisi krampannut lenkillä, kävin ensin hierojalla joka sai sen pahimman kivun pois ja sitten tuolla tennispallolla annoin itse jatkohoitoa, tokeni alle viikossa siihen kuntoon että tuntui juostessa vähän mutta ei haitannut menoa.
 18. No nyt se tämän vuoden huhtikuulta syyskuulle siirretty Bostonin maraton peruttiin sitten kokonaan... Palauttavat rahat ja tarjoavat mahdollisuuden juosta oma virtuaalimaraton ko. viikolla 7.-14.9. jonka suorittamalla saa paidan ja mitalin. 2021 maratoniin pitää sitten ilmoittautua uudelleen. Onneksi 2020 kisaan ilmoitetut karsinta-rajan alittavat tulokset kelpaavat myös 2021 kisaan, eli sinne sitten ilmoa sisään syyskuun loppupuolella. Eivät tiedä vielä kuin monta osallistujaa saavat ottaa. Jos joutuvat pienentämään radikaalisti niin siinä riittää sitten jännittämistä riittääkö karsinta-aika. Tästä syksyn tavoitteen peruuntumisesta suivaantuneena ilmoittauduttiin sitten HCM:lle 2.10. 🙂 Täytyy katsoa jos jaksaisi juosta tuon virtuaali-Bostonin HCM:lle valmistavana pitkänä pitkiksenä niin saisi tuon paidan ja mitskun, olisihan ne eräänlaisia keräilyharvinaisuuksia. No, muuten tähän väliin vähän kevyempi viikko. Maanantaina taas tennistä, tästä näyttää muotoutuvan vakiohomma, jatkuu nimittäin taas huomenna. Vasen nivunen otti vähän itseensä tenniksestä niin että tiistaina vedin kivun sallimisssa rajoissa vain erittäin hitaan aamulenkin. Keskiviikkona nivunen kesti jo normaalin juoksun, josta ilahtuneena parin kevyen päivän jälkeen reipas 10km kulkikin kevyellä tuntumalla @4:28-vauhtia. Torstaina viikon toinen aamulenkki ja illalla MTB:tä, perjantaina vähän vetoloita huonolla kululla, taisi ke ja to painaa jaloissa. Lauantai lepoa, tosin koko päivä edesmenneen anopin mökin pihamaata siistien ja risuja roudaten. Tänään 20km, jälkimmäinen 10km vähän reippaammin, sykkeet pysyi hyvin melko alhaalla, ihan lopussa vasta yli aer.kynnyksen Viikko 22 Ma Tennis 1:42h ks 132 Ti Aamu: Juoksu PK 5,00km @7:01 ks 121 Ke Juoksu 13,70 (sis reipas 10km), yht @4:55 ks 154 Reipas 10km osuus @4:28 ks 164 To Aamu: Juoksu PK 6,41km @6:29 ks 128 Ilta: Pyöräily PK-reipas MTB 25,52km @16,4km/h ks 129 Pe Juoksu verr + 2x2000m maravauhtia + 8x200m rennosti/200m + verr yht 12,09km @6:02 ks 138 Vedot: 1. 2000m @4:27 155/165 2. 2000m @4:23 158/166 200 metriset 45-47s La Lepo Su Juoksu PK1-PK2 20,01km @5:03 ks 147 1. 10km @5:10 ks 142 2. 10km @4:54 ks 153 Yhteensä reeniä 8h 37min josta juoksua 5:18:07 ja 57,22km
 19. Tälle päivälle hölkkää 10,1 km aikaan 1:08:54 keskitahdilla 6:50. Noin puolet matkasta soratietä. Muutenkin sellaista kumpuilevaa maastoa. Hengitys ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla tänään. Sää oli kyllä hieno. Hieman jäykähköt lihakset. Nyt tuli kevyempi viikko. Juoksua 33,3 km Kävelyä 8,1 km Toukokuun liikunnat: - juoksua 185 km - kävelyä 86 km - kotijumppaa 6 krt
 20. Viikolla 22 tuli käytyä hierojalla sekä radalla. Kipeä nilkka häiritsi hieman kaarrejuoksussa radalla, muuten ei erikoisempia vaivoja ollut. ma: lepo ti: Radalla, alkuun nurmikolla, 10,29 km aikaan 54.37 (5.19/km), syke 119. Tähän sisältyi puolenkymmentä 100 - 200 m reipasvauhtista pätkää, muuten kevyttä hölkkää. ke: lepo (hieronta) to: Ulkoilupolulla juoksua 12,52 km aikaan 1.09.23 (5.32/km). pe: Kevyt pyörälenkki 10,25 km, aikaan 45.35 Otaniemessä, syke 79. Kävin tutkimassa Rantakympin mahdollista reittiä, ainakin toistaiseksi Raide-Jokerin työmaa haittaa pahasti. la: Radalla (ja nurmikolla) 10,25 km aikaan 54.02 (5.16/km), syke 119. Tähän sisältyi 6x200 m palautuksena 600 m hölkkää. Tarkoitus oli aloittaa rauhallisesti ja pikku hiljaa nostaa vetojen vauhtia. Kun nyt aloitin tarpeeksi hiljaa, se onnistuikin: vedot 50,9 - 49,0 - 47,2 - 45,1 - 43,2 - 41,3. (Ajatus oli kuitenkin aloittaa 48 sekunnin vedolla ..) su: saliharjoitus, kuntopyörällä 10 minuuttia ja 6 km, syke 96. Ensi viikko meneekin taas pääosin mökillä, tulee varmaan pari juoksua mäen päälle ja takaisin.
 21. Liike on lääke. 6pv juoksutauko ei ollut parantanut nopeutta. Paluu perusasioiden äärelle, Kardio Pitkä. 20km, 2:13:48, 130keskisyke. Tammikuu: 118,7 km ja 12:46h Helmikuu: 135,9km ja 13:39h Maaliskuu: 200,6km ja 19:52h Huhtikuu: 258km ja 24:09h Toukokuu: 221,2km ja 21h 2020: 934,4km ja 91:26h
 22. 2017 lopussa viikon totaalilepo auttoi minulla pääsemään ylitse rasitustilasta joka ilmeni juuri tuollaisena sykkeiden nousuna. 2019-2020 tarina onkin sitten ihan toinen ja paljon pidempi Kun heräät huomenaamulla, ota sängyssä leposyke ranteesta sormilla. Nouse sitten ylös ja kävele kevyesti ja mittaa samalla sykkeesi. Nyrkkisääntönä omasta kokemuksesta sanon että jos syke hyppää 25-30 lyöntiä minuutissa tai enemmän, niin jonkinlainen rasitustila on päällä (ortostaattinen syketesti)
 23. Tuon venyttelyn lisäksi voi kokeilla hierontaa tennispallon kanssa (tästä oli juttua @50+Runner:n ketjussa), eli istu pöydällä tms. tasolla niin, ettei jalat ylety lattiaan, sitten tennispallo takareiden ja pöydän väliin ja heiluttele jalkaa kevyesti eteen ja taakse. Jalka lepää omalla painollaan, pallo siinä takareiden keskilinjalla. Pallon paikkaa voi vaihdella lähemmäs polvea tai pakaraa.
 24. Tarkoitus oli tehdä ihan perinteisiä vähän anakynnyksen yläpuolella olevia vetoja vähän lopussa kiristyen, eli sinne VO2max tietämille. Lähdin alussa vähän hitaampaa kuin yleensä, kun oli jähmeä tunne, eli ajattelin lähteä kynnyksen alapuolelta ja mennä vähän sen yli mutta toteutus olikin sitten sellainen, että mentiin melkein heti yli. Tuossa kiristämisessä on myös ajatuksena se, että vältellään vammoja kun ensimmäiset lähtevät vähän rauhallisemmin ja saadaan konetta käyntiin. Tuo 4:30 on tämän hetken maratonkuntoa jonkin verran kovempaa, veikkaisin että joku 4:45-4:50 olisi juuri nyt realistinen, eli sykkeiden perusteella arvioidut vauhdit ehkä lähempänä totuutta. 30.5. Cyclocrossilla kaverin kanssa Espoo-Veikkola-Evitskog-Siuntio-Kirkkonummi ja takaisin. Yhteensä 104,4 km. Enpä ole ainakaan tuolla cylcolla ajanut yli 100 km lenkkiä, mutta tällaiselle maisemareitille sopi hyvin. Vauhti rauhallinen, 22,4 km/h mukaan lukien jokunen pieni tauko, mutta pidemmät tauot (kahvit, ruoka) ei mukana. Keskisyke 129, ms 160. Aurinko paistoi ja luonto keväisen upea. Jonkun verran tuulta, mutta kun ei ole ennätysyrityksestä kyse, niin eipä se juuri haitannut. 31.5. hölköttelyä 23 km, 5:58/km, ks 139, ms 149. Vähän vielä raskas jalka mutta muuten ihan mukavaa pk hölkkää. Ehkä pitäisi ottaa tähän lepopäivä, mutta kun on niin hieno sää niin tekee mieli ulkoilla ja kun ulkoilee niin miksei niin, että tekee liikunnallisen harjoituksen? Sää oli lämmin, ja lenkin jälkeen maistui kylmä limonadi erityisen hyvältä. Toukokuulle näytti tulleen yhteensä 47 h harjoittelua, mikä on vain 4 h vähemmän kuin vuoden alussa suunnittelin Tallinnaa silmällä pitäen. Vähän vähemmän tehoja on tullut, uintia luonnollisesta syystä vähemmän, ja tri pyörällä ulkona myös vähemmän kuin ajattelin. Sen sijaan vielä jonkin verran trainerilla ja cyclocrossilla lenkkejä enemmän. Kokonaisuutena treeni yllättävän lähellä suunniteltua, vaikka tuntunut että tässä mennään vähän päivän fiiliksen mukaan surffaillen ilman mitään tarkemmin toteutettavaa ohjelmaa. Ehkä tässä alkukesästä voisi ottaa muutaman vähän kisanomaisen yksittäisen lajisuorituksen, eli vaikkapa puolimatkan vauhdilla uinti, pyörä tai juoksu. Jos oikein innostuu, niin ehkä joku noiden kombinaatiokin.
 25. Kannattaa olla erittäin huolellinen valittaessa lääkärikäynnin kohdetta. Kuka tahansa laillistettu lääkäri kun voi kutsua itseään urheililääkäriksi ilman, että tällaisesta sykkeen kohoamisesta on mitään tietoa. Tällöin hakeutuisin ehdottomasti alan erikoislääkärin eli liikuntalääketieteen erikoislääkärin vastaanotolle, joita on Suomessa muutamia kymmeniä. Ja tässäkin valinnassa asettaisin vaatimukseksi vankan kokemuksen ylirasitus- ja -kuormitusoireista ja niiden selvittämisestä. Lisäplussaa olisi, jos kyseinen lääkäri pystyisi vielä tarpeen vaatiessa teetättämään kliinisen kuormituskokeen siten, että kokeessa on mukana myös liikuntaa, urheilua ja harjoittelua ymmärtävä liikunta-alan asiantuntija. Mutta tällaista kokonaispakettia tarjoavia tahoja ei Suomessa ole valitettavasti kuin 5 - 6 paikkaa
 1. Näytä lisää
 • Our picks

  • Post in Mattojuoksun 50km matkan ME yritys menossa
   Tänään tuo tuore ennätys yritetään rikkoa huippusuunnistaja Matthias Kyburzin toimesta klo 18:30 alkaen: 
    
    
    • Thanks
  • Testissä Jaybird Vista -kuulokkeet
   Uutta testiä pukkaa. Tällä kertaa Jaybird Vista -kuulokkeet. Omasta mielestä parhaat kuulokkeet mitä on tullu tähän mennessä testattua. 
    
   https://www.juoksufoorumi.fi/testit/testissä-jaybird-vista/
    

    
    • Like
   • 0 vastausta
  • Lindgren & Sihvonen: Vieraana hiihtäjä Matti Heikkinen
   Areenasta löytyy podcastina alla oleva:
    
   "Nelinkertainen arvokisamitalisti ja vuoden 2011 maastohiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen päätti pitkän uransa keväällä 2019. Kivikasvoinen ”Happo” Heikkinen tunnettiin kestävyysurheilijana poikkeuksellisesta maitohapon sietokyvystään ja lukuisista hämärän rajamaille päättyneistä kilpailusuorituksistaan.
    
   Uransa aikana harvasanaisesti julkisuudessa esiintynyt Heikkinen on nyt omien sanojensa mukaan ”herännyt talviuniltaan” osallistuakseen ministeri Lauri Tarastin selvitystyöhön erillisen huippu-urheilulain tarpeesta. Miksi Heikkisen mielestä Suomeen tarvittaisiin huippu-urheilulakia ja mistä siinä säädettäisiin? Minkä takia kauppatieteiden kandidaatintyötään Jyväskylän yliopistossa valmisteleva ex-hiihtäjä on kokenut asian itselleen tärkeäksi? Millaisin toimin Heikkisen mukaan huippu-urheilijoiden taloudelliset resurssit tulisi turvata?
    
   Väittelyissä ampumahiihdon menestysnäkymät, 8-vuotiaan Kalle Rovanperän rallikokemukset sekä maastohiihdon massalähdöt."
    
   https://areena.yle.fi/1-50463816
    • Thanks
    • Like
   • 0 vastausta
  • Mattojuoksun 50km matkan ME yritys menossa
   Saksalainen Florian Neuschwander yrittää parhaillaan rikkoa 50km mattojuoksun ME:n 2:59:03. 
    
   Live video FB:n puolella: 
    
    • Like
   • 51 vastausta
  • Post in 13. ENDURANCE 24h 22.-23.2.2020
   Huhhuh. Suomen ja Irlannin ennätykset tulossa. Hienoa PRää lajille.
    
   AE pistelee 200! Onnittelut!
    • Like
 • Seuraa keskusteluja helpommin

  Avaa oma tunnuksesi
 • Paikalla yhteensä   18 Jäsentä, 1 Anonymous, 68 Vierasta (See full list)

 • Käyttäjätilastot

  11 971
  Jäseniä
  458
  Eniten paikalla
  zercy
  Uusin jäsen
  zercy
  Liittyi
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy