Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Keskiviikko 27.5. Putki jatkui 30,04km @5:49 lenkillä. Selkeästi helpoin lenkki näistä kolmesta. Aika paljon tuli juostua asfalttia pitkin, mikä sopii minun jaloille paremmin.
 3. Samansuuntaista havaintoa täälläkin garminin datasta. Kello ei ymmärrä pk-lenkkien päälle ja väittää kunnon huononevan vaikka lenkit pidentyy ja viikottaiset kerrat lisääntyy. Aina tulee ensimmäisen kilometrin jälkeen suorituskyvyksi heikko ja joku miinus merkkinen numero. Kerran pari viikkoon ratavetoja ja jo on optimaalista treeniä ja suorituskyky huipussaan.
 4. Ovatko nämä kengät edes sovittamiseen kuluttama ajan arvoista: https://www.intersport.fi/fi/tuote/new-balance-strobe-bb4-m-juoksukengat-56530618/?fbclid=IwAR1JDYiNrq1q4VywFdj920ul9PdzkomCSFpjMW120EjkZdwYtFwRIWJ9C8A https://www.xxl.fi/new-balance-680-v6-miesten-juoksukengat-harmaa/p/1168920_1_style Juoksumatkat ovat pääsääntöisesti 3-5km, 2-3kertaa viikossa ja juoksualustana asfaltti
 5. Ei kai mikään kipulääke voi parantaa itse ongelmaa, ellei se tulehdus itsessään ole jo ongelma, eli siis jonkinlainen perusteeton tulehduskierre. Poikkeuksena tähän on sellainen pässinpää, joka juoksee kipeälläkin jalalla. Silloin voi olla ihan järkevä puuduttaa se kipu, koska muuten jalkaa tulee varottua liikaa, ja tulee uusi vamma. Mutta tämä on enemmän urbaanilegendaa, koska en minä ainakaan koskaan ole sellaista lääkettä syönyt joka ihan oikeasti peittäisi täysin jonkun rasituskivun. Söisin kyllä mielelläni jos sellaisia löytyisi apteekista. Tässäkin tapauksessa siis kipulääke parantaa vain epäsuorasti, koska pässinpää ei telo itseään lisää.
 6. Tänään
 7. Buranaa, banadolia n. 3000mg oli päivä annoiksein...joskus itbs aikaan . Pahimpina päivinä..pysty nukkuu yöt ja reenaa 2x viikos..onneks selätin itbs..🤏
 8. Jooh, käytössä on nuo kaikki. Olen yrittänyt oppikirjojen mukaan hoitaa tuota ja vältän kaikkea kipua aiheuttavaa liikuntaa. Tällä hetkellä juoksu selkeästi ja kaikki liian pitkäkestoinen liikunta. Alkuperäinen vamma on jossain tuolla nivustaipeen sisällä, en tiedä mikä siellä on, mutta joku ylirasituksesta johtuva. Olen ajatellut, että tuo reidessä tuntuva särky säteilee sieltä vamma-alueelta ja tuolla kysymyksellä tarkoitin sitä, että voiko noilla särkylääkkeillä nopeuttaa sen alkuperäisen vamman paranemista? Tämä vain tuntuu jatkuvan ja jatkuvan, lääkäriin en mene, kun siellä varmaan neuvottaisiin tekemään juuri niin, kuinka olen tehnytkin.
 9. Olin keväällä pari viikkoa oikein kunnon influenssassa, elämäni toiseksi kovin kokemus. Erittäin lyhyen kurkku- ja henkitorvikivun jälkeen mittari pyöri pari viikkoa +39 asteen molemmin puolin ja olo ei ollut kehuttava. Jälkitaudiksi sain vielä poskiontelotulehduksen joka talttui antibiootilla. Kävelylenkit vaihdoin juoksuun jo viikko kuumeilun päättymisen jälkeen ihan luvan kanssa, vaikka poskiontelo oireili. Sairastelun jälkeen havahduin siihen, että minulla ei ole enää kiirettä vessaan aamulla. Vaimo oli jo pidemmän aikaan kuittaillut, että minulla on vanhojen ukkojen vaiva, kun kusihätä tahtoi häiritä aikaisin aamusta. Nyt vaiva on ohi eli lieneekö asia siten, että mulla oli joku tulehdus joka loppui parin viikon kuumelöylyssä? Tuskinpa rakko on venynytkään... 🙂 Kuumeesta parannuttuani palasin työpaikalle ja kehaisin helpottuneena, että aina influenssan jälkeen mulla menee pari vuotta ilman tauteja. Vaan eipä töissä kukaan tiennyt tuossa vaiheessa, että muun työporukan yskä ja kuumeilu johtuu koronaviruksesta. Kolme viikkoa meni koronasairaiden seassa ennen kuin asianlaita selvisi ja tuossa vaiheessa vielä sairaana olleet määrättiin eristykseen. Loppujen lopuksi testien perusteella tauti oli tai oli jo ollut lähes kaikilla ja tartuttivat myös perheensä yms. Mulle ei tauti iskenyt, vaikka oltiin samoissa huoneissa pitkiäkin palavereita kolmen viikon ajan. Painoin töitä lähes tyhjässä talossa. Johtopäätös on, että influenssa tekee tosi sairaaksi ja sitten entistä terveemmäksi. 👍 Onko muita samanlaisia "kuumeilijoita" ja kokemuksia?
 10. -juoksu 11km, 5.17/km, 132bpm, 271W Olipas vaikeata etenemistä tänä aamuna. Ilokseni siitepölykausi näyttää ottaneen oikein aimoharppauksen eteenpäin. Sehän tarkoittaa sitä, että henkeä ei oikein saa ja sykkeet lähtee nousuun. Yhdistettynä vielä kuumalla ilmalla niin henkilökohtainen suorituskyky kyllä tulee olemaan hivenen laskussa tässä keskikesän aikana. Noh, ei anneta sen haitata menoa. Nimittäin yhtä vääjäämättä kuin tämä siitepölykauden koittaminen on jokavuotinen juttu niin se syksyn tuleminen tuppaa myöskin olemaan. Iltasella voisi polkaista pyörää ulkona jonkun tosi kevennetyn reilun tunnin. Voisi ottaa parissa mäessä pienet spurtit, jos saisi 15s tehoa aavistuksen nostettua.
 11. Jos tämä liittyi tähän ideaan kokeilla vetää pyörällä noin 6h, niin ehkä sait vähän väärän käsityksen asiasta. Ainaskin oma ajatukseni tuossa "tutkimuksessa" olisi valmistautua tuohon kuin kilpailuun eli lähteä varastot täynnä ja matkan aikana tankata normaalisti kuten kisassakin tankataan. Edetään noin täyden matkan triathlonin pyöräilyn kuormituksella aavistuksen pidempi aika (simuloidakseen myös uintia ja juoksua tai ihan vain pidempää pyöräilyä). Tuossa kuitenkin väistämättä hiilarit alkaa ehtymään ennen pitkää, sisään ei saa niin paljoa kuin kuluu. Ja se tutkimuskysymys olisi, että miten väsymys ja kuluneet energiavarastot yhdessä vaikuttaa suhteelliseen rasvanpolttoon. Tietysti tutkijalla voi olla erilainen näkemys protokollasta ja varmaan tuo kannattaa miettiä muutaman kerran etukäteen läpi, mikä järkevintä. Itselle tulee mieleen ainaskin sellainen juttu, että edetäänkö tasaisella teholla vai tasaisella sykkeellä. Jos ensimmäisellä, testattavan peruskunto vaikuttaa merkittävästi tulokseen - kaikilla tapahtuu jossain vaiheessa sykkeennousua ja sehän korreloi sitten tietysti aineenvaihdunnan kanssa. Jos taas edetään tasaisella sykkeellä, pidetään "rasitus" about vakiona ja hypoteesin mukaan aineenvaihdunnan ei pitäisi muuttua (ainakaan paljoa). Noh, katsotaan tuleeko tuosta mitään...
 12. Nuo ovat hankalia alueita, koska rikkonaisessa kalliossa on paljon huomiota varastavia yksityiskohtia, mutta suunnistuskartassa näkyy vain isoimmat korkeuserot ja jyrkänteet. Maastoa pitäisi osata pelkistää, ikään kuin "hioa" siitä terävimmät särmät pois, että se vastaisi kartalla kuvattua maastoa. Tuo rikkonaisuus aiheuttaa ikävää kohinaa korkeuskäyrän hahmottamiseen maastossa. Kun maaston on lisäksi isojen jyrkänteiden rikkoma, reitinvalinta on aika mutkikasta hommaa. Jos rastin lähellä on joku varma kohde niin sen kautta kannattaa lähestyä ja tulla loppumatka kompassin avulla ja pää pyörien. Rastin löytämistä helpottaa kummasti, jos kartan avulla pystyy hahmottamaan minkälainen paikka on kyseessä.
 13. LTS:lta on ohjeistus tulossa ihan lähiaikoina.
 14. Yksi tapauskohtainen havainto miten rasvanpoltto-ominaisuus näytti paranevan aika lailla, ilman erityisiä bonkkauksia mutta harjoittelemalla paljon hitaasti ja muuttamalla ruokavaliota. Toki poikkeushenkilö varmaan jossain määrin kyseessä ja tuossa on menty miinuskaloreilla mikä varmaankin lisännyt rasvojen käyttöä. Tässä suositellaan siis yleisemminkin noin 48(hh)/24/28 ravintoainesuhteita ja runsasta matalatehoista harjoittelua rasvanpolton parantamiseen. Pitämällä kohtalaisesti hiilareita mukana harjoitukset voi tehdä laadukkaammin. Jos taas voimat tuntuvat loppuvan ilman massiivista hh-ravintoa niin voi olla syytä mennä harjoituksissa hitaammin. Mittaukset toki ovat vain lyhyet, kuitenkin jo lepotilan rasvanpoltto korreloi ilmeisesti aika hyvin rasvan käytön osuuteen kaikilla tehoilla ja veikkaanpa että myös kaikilla suorituksen kestoajoilla vaikka niitä mittauksia ei oikein tahdo löytyä pitkien suoritusten loppupuolelta. Jutussa on linkki hyvään katsausartikkeliin jossa on koottu paljon linkkejä tutkimuksiin rasvanpolttoaiheesta. Lyhyesti sanottuna tuosta että ajaisi tankki oikein tyhjänä on joitain viitteitä että se voi toimia, mutta asia on huonosti osoitettu. Paremmin tiedetään että säännöllinen ns. normiharjoittelu välttämällä liiallista sokerin mässäystä parantaa kykyä käyttää rasvoja. Erityisen vahvasti tietysti passiivisilla eli huonokuntoisilla. Alkuperäisen viestin kannalta maraton on laji jossa ei tarvitse mennä vielä kovin rasvoilla vaan riittää saavuttaa tietty taso, mutta samantapaisia keinoja siihen voi varmasti soveltaa. Juosten ei kannata ehkä 6h lenkkejä alkaa tekemään vaan rajoittaa vähän ja tehdä ehkä toisinaan juuri tuollaista esim. pyöräilyä, vaellustyyppistä ulkoilua, talvella rauhallista hiihtoa/lumikenkäilyä jolla voi kerryttää enemmän aikaa jalkojen hajoamatta mikäli rasvanpoltto on se ongelma johon haluaa fokusoida. Esim. tuollainen vähän pidempi erävaellus on oman kokemuksen perusteella tosi hyvä rasvanpolttoharjoitus kun ruokaa on mukana vain kohtuullisesti niin ei voi edes mässäillä hiilareita ja matalatehoista liikuntaa tulee päivät pitkät. Itsellä ehkä lopun osalta helpoin maraton tullut juuri aika pian sellaisen jälkeen.
 15. Tämä on ollut mielenkiintoinen keskustelu. Kanttaamista, tai lähinnä energian täydellistä loppumista, on tullut harjoiteltua jonkin kerran omilla pitkiksillä. Harkittua tai tarkoituksellista tuo ei ole ollut, onpahan vaan tullut lähdetyksi ilman lisäenergiaa ja tankit valmiiksi vajaina liikkeelle. Sitä en osaa arvella, onko tällä ollut mitään vaikutusta tuleviin, nyt jo menneisiin, juoksuihin. Mutta ei se niin nautinnollista ole, että tuota varsin haluaisin tehdä edes harjoitusmielessä. Ei tämä niin vakavaa ole.
 16. Sanoisin että tuontyyppiseen kipuun kannatta kokeilla jotain kipuvoidetta Mobilat, Voltaren, Felden + kylmägeeliä. Särkylääkkeeksi suosittelisin Panadolia parin päivän ajan + jos särky on kovaa niin Aspirin auttaa nopeasti särkyyn ja lievittää myös tulehdusta. Kun kipu ja särky on vähempänä niin hierontaa ja venyttelyä kivun sallimissa rajoissa.
 17. Eilen oli rankka päivä töissä ja se saattoi osaltaan heijastua tämän päivän lenkkiin. Olotila oli hieman väsynyt ja jalat aavistuksen raskaat. 7 km hölkkäiltiin keskitahdilla 6:58 ja keskisykkeellä 136. 200 metriä kävelyä jokaiselle kilometrille. Viimeinen kilometri mentiin 6:24 ja lopussa mentiin 4:47 kyytejä, kun koira lähti painamaan.
 18. 2015 ostettu miesten S-kokoinen märkäpuku, kunnon puolesta kuin uusi! Uitu vain järvessä ja ainoastaan noin 20 kertaa. Ei repeytymiä tms. Hinta: 225€ https://www.tori.fi/uusimaa/Sailfish_Attack_markapuku_S_koko_70013500.htm?ca=18&w=3
 19. Sellainen asia särkylääkkeisiin liittyen tuli tässä mieleen, että voiko nuo särkylääkkeet edesauttaa vamman parantumista? Itse en todellakaan tykkää syödä edes koviin kipuihin mitään lääkkeitä, mutta nyt on ollut tuo reisivamma 2 kk päällä ja kokoajan on sellainen pieni särky. Välillä häviää ja sitten tulee taas. Särky ei missään tapauksessa ole mitenkään sietämätön, paitsi henkisesti alan olla aika loppu tämän kanssa... Ibuprofeenia olen silloin tällöin napsinut, ja se poistaa tuon säryn, mutta kun lopetan käytön, niin se palaa takaisin. Tällä hetkellä ei ole mitään väliä vaikka kuinka pahaa tekisi kropalle noiden lääkkeiden käyttö, haluan vain saada tuon jalan terveeksi. Olisiko kenelläkään mitään ajatusta siitä, että voisiko sellainen kunnon ibuprofeenikuuri (tai joku muu) myös parantaa sitä vammaa, vai viekö se ainoastaan säryn pois? Sekava viesti, anteeksi siitä. Kylmä järvivesi on myös auttanut, kun olen 15-20 min siellä seisoskellut, mutta nyt on jo vesi jo niin lämmintä, ettei se tee sellaista "syväjäätymistä".
 20. Löytyisikö sulta, tai esim LTS:ltä ohjeistuksia ja suosituksia testaukseen? Helsingissä liikuntapaikkoja avataan 1.6. rajoitetusti, ja sen puolesta voisi testauksen käynnistää.
 21. X66

  Kevätseuranta

  Juokse illalla. Hyttyset kävivät eilen kiinni kun hetkeksi pysähdyin vetojen välillä.
 22. Vr 2.3 km. Vedot 5x2 km 200m kävelypalautuksella. VR 3.9 km. Hiukan ihmettelin miten näitä kakstonnisia vedetään, vedin sitten tonnin ja painoin väliajan ja siihen toisen tonnin suoraan perään. Sykkeet painuivat ihmeen hyvin taas yläkynnyksen tuntumaan, ja vauhti oli yhtä hidasta kuin ennenkin. Harjoitteluni näyttää yhä enemmän muistuttavan periaatetta "pain without gain". Täsmäharjoittelua tulevan talven koitoksiin siis.
 23. Ti 26.5 Juoksua 13 km @ 5:29 Aurinko paistoi, linnut lauloi, mukava viilentävä tuulenvire, siispä oikein otollinen lenkkikeli. Shortsit ja t-paita päälle ja menoks. Lenkkikaverilla oli viikon tauko juoksuista, niinpä minua pelotti kun se oli tuoreilla jaloilla liikenteessä. Lenkin aikana pari juomapysähdystä ja 8 kilsan kohdalla heitimme naamariin kaverin varastoon jääneitä hedelmäsokeritabletteja. Tai niin se ainakin väitti, että ne oli. Kummasti vauhti kiihtyi tuolle loppupätkälle, taisivat olla ihan hiihtoliiton suosittelemia? Alkumatkasta kilsat 5:40-5:50 ja ainakin mulla oli jalat melko tukkoiset, lopussa kilsat 10-12 välillä 5:06-5:11 ja sitten viimeinen 4:39. Eihän siinä mitään järkeä ollut, mutta tuntui aika mukavalta tuo loppunosto, juoksu kuitenkin mukavan rentoa. Päälle hieman kävelyä, että hieman jalat palautuisivat.
 24. Nämä mun tonnit ei olleet vielä sitä kuritusosastoa. Jos näitä vo2max-vetoja tekee sopivalla teholla, ne tuntuu aika kivoilta. Ainakin siis jo matka on tonni. 1200-1600m vedot alkavat sitten jo ahdistamaan kunnolla, ja tietysti jos puristaa niitä tonneja ihan veren maku suussa. Mutta ei mulla vielä sellaiseen riitä kunto, enkä tiedä onko edes tarpeellista. 10-v sitten tuli vedettyä noitakin ihan täysillä, ja kroppa ihan kiltisti vain sopeutui tilanteeseen. Nyt tuntuu siltä, että se ei enää toimi niin. Ei voi siis vain asettaa tavoitetta ja runtata itseään sinne. Tää pappatreenaus on osoittautunut paljon vaikeammaksi kuin ajattelin. Lisäys: selvennyksenä tuohon edelliseen. Näytin siis "aikaisemmassa elämässä" treenaavan siten, että vedin treenejä jollakin tietyllä intensiteetillä, ja sitten myöhemmin noiden vauhtien mukainen kisatulos toteutui. Eli siis "väärin päin". Nykyään yritän selvittää aluksi suorituskyvyn, ja sitten treenata siihen sopivalla teholla, joka sekin tuntuu olevan vähän hankalaa, ainakin toistaiseksi.
 25. Reenaaja

  Tahkon portaat

  Tänään ois tahkon portaat 27.5 , jos joku haluu tulla yhteis reeniin . Joku 3 _ 4 kertaa meinasin vetää..aika n. 16 00 _16 30..ainakin kaksi on tulossa...
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy