Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Tänäisellä lenkillä vastaani tuli kaksi eri nuorta naishenkilöä yläkropassaan pelkät rintsikat. Onko tämä joku uusi muotioikku, josta tämmöinen vanha setämies ei tiedä mitään?
 3. mrantti

  1500m harjoittelu>

  Kiitos tästäkin! Taidan tänään kokeilla tuon 4x400/400.
 4. Tatit tulevat kuulemma tänä vuonna kerralla. Näin muuten näyttää olevan. Oltiin metsässä ip. muutama tunti. Kuusen herkkusieniä, suppiksia, kanttiksia, tatteja. Puolukat vielä kalpeita, viikon kuluttua. Nam.
 5. Today
 6. perttu

  1500m harjoittelu>

  Jos penikat kipeytyvät pahoin niin juoksuneuvot ovat aika turhia.. mutta ei tuo harjoittelu kovin huonoltakaan näytä. Nyt varmaan pyöräilyä pidempää rauhallista ja ehkä myös hieman kovempia vetoja jossain turvallisessa paikassa ripeällä pyörityksellä. Ja jos jalat kestävät niin tavoiteltua kisavauhtia tai ihan aavistuksen nopeampaa voisi juosta vaikka 8x200 / 200 hölkkä tai 4x400/400 ja ehkä vähän lyhentäen taukoa kohti kisaa ja toisena tuo 4 min toistotreeni kuulosti ihan mahdolliselta. Voi sen sijaan juosta myös radalla 4-5x 800 tms 3-4min tauolla aika kovaa mutta selkeesti hitaampaa kuin kisa että jaksaa tasaisesti läpi. Perushölkkää. Koviakin on varmaan tehtävä jalkojen ehdoilla mutta kannatan n. 4-5pv väliä ja välissä pari kevyttä harjoitusta juosten tai tarvittaessa pyörällä. Helpompaa olisi jos jalkoja totuttaa hieman ympäri vuoden juoksuun niin penikat varmasti menevät lopulta ohitse ainakin jos massaa ei ole mahdottomasti. Tämä ohje nyt aika hatusta kyllä.
 7. mrantti

  1500m harjoittelu>

  36 v, vuosi sitten oli sama projekti joka päättyi hiit-treenissä takareiden pikkurepeämään (muut vammat parin vuoden sisällä kaularangan välilevyn pullistuma ja acnivelen venähdys). Juoksua en ole treenannu ikinä ennen viime vuotta. Vuosi sitten lähtötaso oli 8.50, tämän vuoden kesäkuussa aloin uudestaan hölkkäilemään ja kesäkuun lopussa kokeilin niin aika silloin oli 8.10 ja nyt siis se 7.25. Edit: olen juossut lenkkejä 130-140 sykkeellä ja sitten sellaisia vetoja toisinaan että 5 min hölkkälämmöt, sitten 30 s veto, 30 s lepo, 90 s hölkkä x6 Ja vielä: olen tehnyt yhden kovan juoksutreenin viikossa ja muuten hölkkää, kannattaako tehdä kovaa juoksua kahdesti viikossa? Tai esim 5-6 päivän välein? Jos vain saan siis penikat kuriin
 8. VPe

  1500m harjoittelu>

  Pari tarkentavaa kyssäriä vielä, niin ehkä foorumin gurut osaavat antaa napakymppiin osuvia vinkkejä: - Ikä? - Treenitausta? - Onko aikaisempaa vammahistoriaa? (pl. mainitsemasi penikat) - Miten olet kehittynyt ja millaisella treenillä? Testasitko 1500:aa ennen tuon 7:25 juoksua?
 9. kimmoke

  1500m harjoittelu>

  Ainakin vähän lujempaa, kuin tuo 1500m tavoite vauhti. Alussa vedot tunnustellen ja loppu vedot jo kovaa(ei kuitenkaan täysiä). 120 palautussyke ja ei, kun uutta koneeseen. Älä nyt 10x400m tee jos on uutta. 5x400m aluksi. Edit. 1500m vaatii ihan peruslenkkeilyä, sitä myös sopivasti. Maileritkin Vetelee melkoisia km määriä vaikka Vasala 70-luvulla.
 10. mrantti

  1500m harjoittelu>

  Kiitos vinkistä! Onko tarkoitus tuo 400 siis vetää mahdollisimman lujaa?
 11. Jokuhan tuon palauttelunkin maksaa. Olen myös kuullut, että esimerkiksi Gigantti myy palautettuja televisioita uusina ("vain kalibroituina"), vaikka asetuksista selviää, että konetta on käytetty jo yli 100 h. Näin voi sitten käydä myös kellon kanssa?
 12. Reenaaja

  1500m harjoittelu>

  10x 400.. palatus -kun syke on120..tai 30 sekkaa-1minuutti... voi vetää vähemmänkin jos ei jaksa 10 rutistaa...
 13. Tuo olikin hieno suoritus. Kyllä, jos ostaisin kellon, niin joko Gigantista tai Verkkokauppa.comista. Niillä on paras palautus-oikeus.
 14. mrantti

  1500m harjoittelu>

  Hei! Eksyin tälle foorumille kun etsin vinkkejä harjoitteluuni. Eli vajaan kahden kuukauden päästä pitäisi juosta 1500 m alle 7 min. Olen kesän ajan treenaillut sitä ja kaksi viikkoa sitten juoksin ajan 7.25. Nyt ongelmana on penikkatauti jota olen yrittänyt hoidattaa, mutta vaiva on vielä akuutti. Olenkin käynyt pk-lenkkejä pyörällä hölkän sijaan. Minä en todellakaan ole mikään juoksija, olen harrastanut voimailua suhteellisen pitkään enkä tiedä juoksusta mitään. Kroppakaan ei oikein ole "juoksijan kroppa". Minkälaista treeniä teidän mielestä kannattaisi nyt viimeisen puolentoista kuukauden aikana tehdä? Olen tehnyt kesän aikana pk-lenkkien lisäksi hiit-tyyppisiä vetoja ja sitten nyt uutena sellaista, että 4 min 150-160 sykkeellä, 2 min kävellen kertaa neljä settiä. Millä saisin puristettua tuon puoli minuuttia ajasta pois?
 15. Gigantissa on 50pv palautusoikeus, vaikka olisi ollut jo käytössä. Itse ostin tovi sitten M:n hintaan 219€. Viikon päästä siitä V:n sai 350€ hintaan. Kävin sitten palauttamassa M:n ja hakemassa V:n.
 16. Näin mulle käy yleensä. Laskettelusuksetkin oli viikon jälkeen 100 euroa halvemmat ja myyjä ei sanonut mitään 😞
 17. Mietin eilen kun menin vesijuoksemaan, että hölkällä ja alkoholilla täytyy olla yhteys. Hölkkä on kuin se baarin ryyppykaveri tai viinapullo, jonka olkapäätä vasten itkeskellään ja haetaan hyvää oloa mukavuusalueella. Juoksussa ei ole mitään vastaavaa. Siinä lajissa ei haeta hyvääoloa tai lohtua, vaan suorituskykyä. Ehkä lisääntynyt pahoinvointi maailmassa levittää hölkkäepidemiaa. Erona juopottelussa ja hölkässä on se, että jos viinaa vetää, päätyy hautaan, jolloin kurjaa on vähemmän aikaa kuin hölkkääjillä. Toisaalta sairastelu heikentää elämänlaatua. Jos jompikumpi pitäisi valita niin kyllä mä silti varmaan ryyppäisin mieluummin kuin hölkkäisin. Armeijassa on muuten Suomessa niin huono ruoka, ettei siellä voi syödä mitään. Aika moni laihtuu, kun kaikki, mitä laittaa suuhun, maistuu joko karsealta tai ei miltään, joten siellä ei käytännössä sitten syö yhtään mitään. Jenkkiarmeijassa on kuulemma Burger Kingit jopa sota-alueilla. Ei ihme, ettei Suomi saanut elintarvikevirastoa, sillä täytyy oikeasti sanoa, että ruoanlaitto harvalla täällä on vahvuus. Eikä armeijassa nuku, kun eivät perkeleet anna jokaiselle omaa huonetta. Minusta pitäisi ainakin koulutetuille varusmiehille sallia hotellimajoitus. Aina puhutaan, että valtio satsaa tulevaisuuteen, mutta nyt se ei näy.
 18. Baltsu

  Nike Air Zoom Vomero

  Mielikuva, että Glycerin olisi hitaampi. Tosin en ole koskaan edes ajatellut niitä vaihtoehtoina. Brooksilla lähinnä Launch on kiinnostava. Voihan se olla, että Glycerinkin on muuttunut. Yksi juttu mitä moni ei mainitse kun testaavat, että mitkä ne vauhdit ja matkat ovat, mihin niitä kenkiä käyttävät. Mä juoksin nyt ton pitkiksen 4.51 min/km keskarilla, mikä johtuu lähinnä siitä, että olen ollut kipeänä ja olo oli ihan vetelä. Yleensä juoksen kyllä jonkin verran lujempaa, mutta noin lähtökohtaisesti pitkiskenkä itsellä on ehkäpä 4.10-5.00 min/km kilsoille. Maravauhtista sisältävälle pitkikselle sitten kevyempi tossu.
 19. Myynnissä Espoon rantamaratonin osallistuminen 50 € myyjälle + 5 € paikan päällä itse tapahtumassa. Osallistumisen siirto toiselle henkilölle veloituksetta 31.8.19 asti, jonka jälkeen maksaa 10 €.
 20. Tulee. Heti seuraavana päivänä, kun olet jo ostanut mittarin.
 21. K1pa

  HUUB vs. Orca

  Ostin HUUB Aegis II Thermal Wetsuit puvun. Olen kolme kertaa pukenut puvun päälle ja joka kerralla siihen tulee (pari kolme) vekkiä. Pintamateriaali on erittäin pehmeää. Meillä on vaimoni kanssa myös Orcan puvut ja ne kyllä pystyy vetämään päälle normaalia varovaisuutta käyttäen ilman vaurioita. Vedessä puku on todella miellyttävä ja erittäin lämmin. Vaikka puku on päällepuettuna todella tiukka, puku ei kuitenkaan rajoita liikkuvuutta tai ahdista rinnasta. Vetoketjusysteemi on minulle vieras. Muuten täyden kympin puku, mutta toi materiaalin hauraus kyllä huolestuttaa.
 22. Steg

  Polar Ignite

  Ei se akku kestä kuin 4 vuorokautta vaikka ei käyttäisi urheillessa taustavaloa. Sen kun käyttää, niin voi olla että latausväli menee 2-3 päivän välein. Ainoa plussa on että akku latautuu todella nopeasti.
 23. Tuleekohan jotain kamppiksia vielä Polar M mallista? Jossain vaiheessa hinta pudotettiin alle 200 euroon, mutta nyt on taas normihinnoissa. Ei jaksaisi odottaa Black Friday alennuksia :)
 24. Tapahtuma käytiin viime viikonloppuna. Kosolti kuvia ja videoita löytyy tapahtuman face -sivulta. Myös osallistujien kirjoituksia ja videoita on alkanut kertymään samalle saitille. Tulokset täältä Reitti-ennätys päivitykset täältä
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy