Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Eilen
 2. Lähes uudet perinteisen sukset (Malli 19/20). Redline 2.0 classic, Plus,207cm. Valkattu Madshus teehtaalta noin 80 kiloiselle, mutta menee varmasti 75-85 kiloiselle. Suksilla hiihdetty alle 100km. Suksilla ei ole kilpailtu eikä niillä on ollut pitovioteita. Suksilla yleiskelin hionta. Pohjat virheettömässä kunnossa.Myydään koska olen hankkimassa itelle ensi kaudelle puhdas tasatyöntösuksi.Hp: 400€ siteineen. (Rottefella NIS 2.0 sidekisko + Rottefella Xcelerator Pro Classic side). Ilman siteitä 350€.Mahdolliset toimtuskulut ostajan piikkiin mutta sukset kulkeutuu tarvittaessa Turun alueelle.
 3. Täällä lahden toisella puolellakin on pohjavedet tapissaan. Metsässä juoksemisen alavilla paikoilla lenkkareilla voi kyllä unohtaa.
 4. Ainakin varsinais-suomen metsät alkaa olla pullollaan vettä 😉
 5. Kiitoksia kaikille vastauksista ja vinkeistä! Eiköhän tämä tästä vielä tokeennu näillä opeilla.
 6. Erittäin hyvä teksti @AnttiSn! Omalle kohdalle tuo vaiva sattui keväällä 2014 ja sen parissa meni reilu kuukausi. Vähän kaikkea tuli koiteltua, mutta takareiden ja pakaran vahvistamisesta taisi olla eniten apua. Venyttely ja rullailu oli ihan turhaa.
 7. Aika monessa paikkaa tästä on keskusteltu. Pikainen kertaus: -kyseessä on jänne, joka kiristyy ja aiheuttaa kipuilua kiinnityskohdassa polven sivulla -jänne ei veny, eikä sitä siis kannata venyttää (eikä sen koommin hieroakaan, koska, niin se on jänne) -jänne kiinnittyy useisiin eri lihaksiin eri puolilla kehoa (takareiden sivut, etureiden sivut, TFL ja gluteus medius yms yms) -jänteen kireys johtuu 99% tapauksissa siihen yhdistyvien LIHASTEN kireyksistä -lihasten kireyden poistaminen toimii ensiapuna (=venyttely, rullailu, hieronta yms), mutta tämä on vain ensimmäinen askel -varsinaisen vamman estämisen ja poistaminen pysyvästi toimii selvittämällä MIKSI kysyinen lihas kiristyy ja poistamalla tämä ongelma -useimmiten siis kyseisen vaivan syy on joko ylikuormitus tai lihasepätasapaino tai niiden yhdistelmä -tämä on (tosentti)tason analyysi harrastajalta, joka kyseistä(kin) vaivaa on jonkun kertaa hoidellut kuntoon Eli miten päästä lopullisesti eroon ABC: 1. Paikallista lihas, joka on kireä. 2. Selvitä syy, miksi kysyinen lihas kiristyy. 3. Korjaa syy. Helppoa, eikö totta? Ainut, että noita kolmea kohtaa saattaa sitten joutua hetken arpomaan, ainaskin jos lääkärille suuntaa! Hyvä fysioterapeutti osaa hyviä valistuneita arvauksia kyllä antaa. Jos vamma ei ole ollut päällänsä tyyliin useata kuukautta vaan kipu on juuri ilmentynyt, sen pitäisi myös poistua lähes välittömästi, kun oikea syyllinen saadaan paikallistettua. Noin kolmessa viikossa pitäisi pystyä palaamaan täysipainoisesti harjoitteluun. Jos tila on pahemmin tulehtunut, voi olla useita eri vikatiloja, jotka joutuu hoitamaan yksi kerrallaan kuntoon ja silloin toki menee enemmänkin aikaa. Tyypillisiä tapauksia: -liikaa harjoittelua liian nopeasti -> tähän ei auta kuin rauhoittaa tilanne ja yleensä vaiva häviää itsekseen -lihasepätasapaino -> joku lihas ei hoida omia töitään, joten joku muu valitettavasti joutuu ylitöihin ja siitä sitten kiristyy; tyypillisesti esim. lantion ja erityisesti pakaran lihaksiston aktivointi voi tuoda apua tähän(kin) vaivaan Jos tästä nyt ei apua olekaan, niin tuskin haittaakaan!
 8. Sama (vähäinen) määrä tulee joka tapauksessa juostua, mutta kyllä se vähän tympeää on pimeässä loskassa juosta melkein talven läpi täällä Itä-Suomessakin. Ei ole saanut montaa lenkkiä juosta pakkaantuneella lumella, jota tähän aikaan vuodesta kaipaisi. No, toivottavasti tämä on vielä tässä vaiheessa poikkeustalvi,; vaikka se ilmasto muuttuukin, tuskin kuitenkaan näin nopeasti.🙂
 9. Jostain lukemani mukaan ITBS:n voi aiheuttaa ylipronaatio tai lantion puutteellinen lihastuki. Riskiä kasvattaa, jos askel tulee maahan (lähes) suoralla polvella, kanta edellä. Mutta tämän siis luin jostain, en itse tiedä höykäsen pöläystä asiasta.
 10. kieltämättä.jos ois iso asunto..vaikka 50-100 m rata sisällä...tai rata kierros 400m tai joku muutama kilsa... voisan sillon joku 5-15km lampsutella...tai vetoja...
 11. Kävin eilen suunnistamassa talven kolmannen harjoitusradan, nämä kaikki olivat siis eri paikoissa. Kyllä kura ja vesi lensi, sillä viikonloppuna oli tullut reippaasti vettä ja tuossa maastossa oli paljon paikkoja lammikoille. Aika pitkäksi on venynyt suunnistuskausi Etelä-Suomessa. 😮
 12. Kyse oli kotirataultrasta, joka kuitenkin jäi pitkikseksi, koska paikat alkoivat kipeytyä tuollaisessa liikaa. Hänellä tosin oli käsittääkseni sentään ympyräreitti. On ainoa tiedossani oleva tapaus, jossa joku on yrittänyt juosta kotirataultraa aidosti kotiradalla (juoksumatolla juosseita toki on).
 13. Kävin eilen suunnistamassa ja metsässä kyllä huomasi, että viikonlopun aikana oli tullut paljon vettä. Kura vain lensi ja hienoa oli! 😀 Näin siis talvilomaviikolla. Samaan aikaan Lapissa on 1,2 metriä lunta.
 14. Minulle kelpaisi myös asiantuntevat kommentit tästä. Noin kk sitten 10km kohdalla alkoi vasemmassa polvessa ulkosyrjällä tuntua, 11km kohdalla piti alkaa kävelemään. Sen jälkeen olen saanut hölkkäiltyä 1-6km ennenkuin kipua polvessa tuntuu ja siirtynyt heti kävelyyn. Juoksijan polvi / ITBS sopii diagnoosiksi mullekin. Toukokuuksi pitäisi saada itsensä juoksukuntoon niin kannattaako venyttelyjen lisäksi juosta sen mitä pystyy, siirtyä pelkkään kävelyyn & kuntopyörään, pitää muutama viikko täysilepoa vai mitä..?
 15. joukor

  Hyvä biisi

  Hyvä biisi ja erinomainen koreografia kyllä 🙂 Tosta tuli mieleen nämä :
 16. Luin juuri Baltsun blogista, että Tukholman maratonille pääsee maksutta jos on syntynyt vuosina 2000-2002. Koskee myös muita saman järjestäjän juoksutapahtumia. Jos halutaan kannustaa nuoria henkilöitä kuntoilemaan ja hölkkäämään, niin mikä olisi parempi tapa kuin tämä. Odotan, että sama käytäntö tulee myös näihin Turun ja Helsingin seudun tapahtumiin.
 17. Internetissä lukee, että Tokion maraton on peruttu tältä vuodelta. Olisi ollut maaliskuun ensimmäinen päivä... enpä tiedä olisiko se koronavirus tämän takia paljon levinnyt. Harva siihen sairastunut varmaan olisi lähtenyt juoksemaan maratonia, mutta näin. Tuonnekin olisi ilmoittautujia lähes 300 000, mutta ei vaan oteta enempää. Onpa harmi. Mutta ehkä näissä on sillä tavalla, että on joku jonotuslista ja muutaman vuoden päästä se unelma voi toteutua. Tokion 38 000 juoksijan perinteinen massamaraton peruttiin koronaviruksen takia – mukaan kelpuutettiin vain huiput
 18. Mulla on ollut vaiva molemmissa polvissa ja useampi kuukausi siinä meni. Toisella kerralla kinesioteippaus auttoi ja sitä kannattaa ainakin kokeilla. Vaikka näin:
 19. Netflixistä löytyy dokkari "Icarus", jossa amatööripyöräilijä testailee vähän mömmöillä. Se kertoo sitten lopulta vähän isommista kuvioista, mutta alku oli kiinnostavaa kun hän piikitti itseensä 6kk testoa ja epoa. Kyllä lähti watteja aika paljon räväkämmin 😄
 20. häviääkö myrkyt Afrikkalaisesta juoksusta... mä en jaksa uskoa .. mut näin! voinhan olla vääräs...
 21. Doping widespread in Kenya ahead of World Athletics Championships ⁠— report https://www.dw.com/en/doping-widespread-in-kenya-ahead-of-world-athletics-championships-report/a-50545023
 22. Pottonen

  Hyvä biisi

  Mutaisista vesistä Muddy Manniseen eli Jyrki Muta Manniseen. Hän korvasi Wishbone Ashissa toisen suomalaisen kitaristin eli Ben Granfeltin ja soitti bändissä 2004 - 2017.
 23. olmi

  Hyvä biisi

  Tuossa edellä on mukana ex-Rolling Stone Mick Taylor, josta saa verukkeen....
 24. joukor

  Hyvä biisi

  Hauska havainto ! Tuolla filmillä näkyy muuten myös maratoonareille tuttu Västerbro.
 1. Näytä lisää

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy