Jump to content
Juoksufoorumi.fi



Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Ehkä se mimmi pystyi juoksemaan 5.45 tahtia, kun oli fiksusti rakentanut hitailla vauhdeilla pohjat kuntoon! 😉
 3. Myyn Salomonin kevyet vedenpitävät kisasadehousut, koko L, ostettu lokakuussa ja juostu yksi erittäin tyytyväinen lenkki nollakelin vesisateessa. Vaikkapa polku-ultrien pakolliseksi varusteeksi. Myyn tarpeettomana koska ostin pienemmät ja tiukemmat S/Lab-housutkin ja laihduin :-). Housut Vantaalla, myynti mieluiten naamatusten jotta pääset sovittamaan. Hintapyyntö 70 euroa, yhteydenotot yv:llä. Sportamoren tuotekuvaus (tarjous 79,90): https://www.sportamore.fi/tuote/155781-salomon-bonatti-race-wp-pant-m-svart "Bonatti Race Waterproof Pant superkevyet, vedenpitävät housut, jotka on suunniteltu selviämään pitempien juoksumatkojen vaatimuksista. Housut ovat minimalistiset, joten ne vievät vain pienen tilan. Teipatut saumat suojaavat säältä ja tuulelta monen tunnin ajan." Varuste.netin sivuilta tuotekuvaus (hinta 79,90): "Vedenpitävät, teipatuilla saumoilla varustetut naurettavan kevyet juoksuhousut, jotka on suunniteltu ultramatkoille antamaan suojaa rankoilta olosuhteilta. Kevyin 2.5-kerroksinen kuori, jonka Salomon on tehnyt. Näissä pöksyissä ei ole mitään turhaa, ei taskuja tai muuta bulkkia, joka taas tarkoittaa äärimmäistä keveyttä ja pakkaantuvuutta. Nämä byysat pakkaantuvat niin pieneen, että ne mahtuvat kämmenelle. Ihan oikeasti. Bonatti Race WP Pantit on siis fiksua ottaa mukaan ihan melkeinpä lenkille kuin lenkille, erityisesti polkujuoksuhommissa, kun eivät vie käytännössä lainkaan tilaa. Mukava vetää veden- ja tuulenpitävää kerrosta päälle sateen yllättäessä tai vaikkapa nilkan nyrjähtäessä, kun kotiin on vielä kosolti matkaa.Vesipilariarvo ja hengittävyys ovat 10k / 10k, täyttää siis useimpien vuorijuoksujen pakollisten vedenpitävien housujen kriteerit. Joustava vyötärönauha pitää housut mukavasti mutta varmasti paikallaan. Veden- ja tuulenpitävät Vesipilari- ja hengittävyys 10k / 10k Teipatut saumat 2.5-kerroksinen kuori Täyttää useimpien vuori- ja polkujuoksujen pakollisten vedenpitävien housujen kriteerit"
 4. Juurikin näin. Hitaasti juoksemalla bensatankki kasvaa ja kulutuskin pienenee, mutta koneeseen ei tule lisää hevosvoimia.
 5. Today
 6. catpaps

  Helsinki10 27.4.2019

  Mukana ollaan jos terveyttä lauantaille asti piisaa. Taas tutusti 40min jänöjussina juoksututun kanssa porhalletaan. Vauhti on sen verta raju, mutta koitellaan silti jutustella ja kannustaa kaikin keinoin. Toivottavasti on paljon taas väkeä vitjassa, niin on kiva mennä ja puuskutella porukassa. Kiva tapahtuma tämä minusta on ja jos kunto on huipussaan, ei varmaan mikään hassumpi paikka kokeilla ennätystä.
 7. Verratkaapa Aku Partasen instakuvaan. Kumpi meistä on kävelijä? Piru en pysy edes pystyssä kävelyasennossa.
 8. No tavallaan pitää paikkansa. Hiljaa juoksemalla tulee hidas juoksija ja kovaa juoksemalla tulee nopea. Pelätä ei tietenkään pidä mitään. Mua todella ärsyttää yksi akka (painaa kai 45kg päälle 60v) juoksee aina samalla nopeudella ja samalla raahustustekniikalla, karmea etukeno, päkiöillä ja kädet ei tee mitään, paitsi roikkuu sivulla. Tekisi mieli välillä potkia perseelle ja kysyä eikö muita ole kuin ykkösvaihde ? Ei mitään riskinottoa tuollaisessa eli ei kehitystä.
 9. Olin syyskuussa yhden mimmin kanssa lenkillä, joka juoksee juoksukoulussa jotain 7 min/km. No me juostiin joku 15 kilsaa ehkä 5.45 min/km eikä hän vaikuttanut olevan hengästynyt. Mutta Turussa tosiaan joku urpo laittaa hölkkäämään hitaasti. Ne on ihan huijareita niissä juoksukouluissa.
 10. Sen takia juoksukerhojen ohjeet aloittelijoille juosta hiljaa ovat virheellisiä. Tulee ainakin tunnin huonompia aikoja maralla, kun pelkäävät sykemittaria ja luulevat, että pitää kävellä.
 11. Siksi, kun se toimii. Hienosäätöä tarvitaan sitten vain VK ja MK alueilla, niiden määrissä aloittelija versus huippu-urheilija. Ei tehdä yksinkertaisesta liian monimutkaista, kun se ei hyödytä mitään.
 12. Snakster

  Helsinki10 27.4.2019

  Pitäis tulla, mutta vähän on lentsuinen olo, joten saas nähä. Eiköhän sitä aina kympin jaksa...
 13. Miksi? Tämä lukee joka paikassa totuutena, mutta itse en ole tuosta ollenkaan vakuuttunut kun kyseessä on aloittelija tai harrastaja. Huippu-urheilijan tai muuten paljon treenaavan kohdalla en tuota epäile. Aloittelijan kohdalla jokainen treeni kehittää motoriikkaa, tekniikkaa, hermotusta, kimmoisuutta ja siten tuovat juoksuun vauhtia ja taloudellisuutta. Itse ainakin uskon noiden ominaisuuksien kehittyvän juoksemalla reipasta vauhtia, joka kyllä tarkoittaa aloittelijalla ja harrastajalla kovempaa kuin PK. Noiden ominaisuuksien kehittäminen mahdollistaa kovemmat vauhdit, joiden päälle kehittää kestävyyttä.
 14. Arsi 69

  Skiket ja Skikkaus

  Skike kausi avattu tänään Oulussa oli jo kiitettävästi puhdistettu pyöräteitä ja hieno keli.
 15. Ei kyllä kovin helposti tuu 100% aktiivisuus täyteen vaikka on ykköstaso valittuna. Tää pihtaa tota aktiivisuutta, A370 antoi helpommin prossia. Sain nyt itsekin tehtyä kausisuunnittelun kautta parit suosikkiharjoitukset, käytin intervallitoimintoa että sain sykerajat laitettua. Saako tossa intervallissa jotenkin hypättyä seuraavaan vaiheeseen? Laitoin esim. alkukävely 5min, sitten sykealue toiseen että ilmoittaa korkeammat ylä- ja alarajat. Mulla on tapana kävellä myös lenkin lopussa hetki, mutta enhän mä osaa määrittää aikaa tai matkaa tuohon kun se riippuu päivästä. Eli onko tossa joku ohitus seuraavaan settiin vai meneekö loppukävelyt sitten vaan kellon täristessä liian alhaista sykettä? Kokeilin myös ihan intervallitreeniä syöttää mutta ei siihen näköjään kannata laittaa sykealueita kauheen tarkkaan kun kello ilmoittelee sitten koko ajan että olen väärällä alueella kun ei se niin nopeasti laske/nouse samalla kellonlyömällä kun vauhti muuttuu. Kätevämpi varmaan käyttää tota valmiina olevaa toimintoa intervalleissa. On tää silti kyllä aika ihana.
 16. kimmoke

  Helsinki10 27.4.2019

  Ettekös tee oo menossa? Menossa jonnekin, tulossa jostakin. No, tuskin Suomen kielioppia kovin moni osaakaan. Itekään mikään mestari... Tälläinen tapahtuma kiinnostaa valitettavasti kevätallergiat ja nyt toipuminen pumpusta estävät. 10km on raastoa parhaimmillaan. Hyvä kympin aika toimii vähän joka matkalla.
 17. kimmoke

  juoksukenkien ominaisuuksia

  Nyt löytyi vihdoinkin sopivat, NB M1080 V9 uusin malli ? Fresh Foam UK12 339gr nauhoineen XXL Lahti. Turkoosinsiniset. Valmistajien ilmoittamat kenkien painot valehtelee, kuten VW päästö-ja kulutusmittaukset. Koskaan ei ole sama, kun ite mittaa. Ominaisuutena, ehkä paras kantakuppi mihin oon törmännyt. Sirolle kantapäälle. Se kaartuu eteenpäin ehkä 60 asteen kulmassa. Ei nouse kantapää ylöspäin. Rullaavuus liikkeessä juostessa mahtavan tuntuinen meni ittestään. 0.5 numeroa isommat, kuin omat NB1500V3. Samankin valmistajan numerot voi heittää tuon verran. Eikä sitä numeroa se antaa vain suunnan sovitin taas jalkaa kengän pohjallisen päälle. https://www.fleetfeet.com/blog/shoe-review-new-balance-1080-v9 Siis metriäkään en ole juossut kuin liikkeessä laitan jossain vaiheessa raporttia. Aika painavat, mutta onhan sitä itselläkin elopainoa joten vaimennusta saa olla. Noihin tuli vielä se 4€ suojakäsittely joka pitäisi 4kk toimia. Edit. Unohtui vielä mainita, että pohjassa on värikoodatut isku/paine-alueet. Enpä ole tuollaista ennen nähnyt. Siksi kai hintakin 159€ Heh heh.
 18. Aloittelija nyt kehittyy nopeasti vaikka juoksisi väärin päin. Vauhdeilla ei ole silloin mitään merkitystä. Huonon kunnon takia se tosiaan aloittelevalla juoksijalle menee helposti VK:n puolelle. PK: pitäisi, kuitenkin olla se 80-85% kokonaismäärästä.
 19. ostaisin HCR 2019 osallistumisoikeus Terveisin Elena 040 764 74 29
 20. Moi, Myyn HCR 2019 -osallistumisoikeuden hintaan 44 euroa. Ostajan pitää myös maksaa 10 euron uudelleenrekisteröitymismaksu ilmoittautumisen yhteydessä. Antti anttihelt@gmail.com
 21. Baltsu

  Helsinki10 27.4.2019

  En ole tulossa, kun jalka ei kestä vielä nopeampaa juoksua, mutta tulen varmaan paikan päälle. On vaan Stockalla treenit aamukasilta, joten kun tuon kisa on vasta iltapäivänä, niin vähän turhaa luppoaikaa välissä eli en tiedä tulenko tällä kertaa juosten katsomaan, koska olen tod.näköisesti käynyt jo suihkussa. Se olisi muutenkin parempi, jos se kisa olisi aikaisemmin. Suomessa on sellainen kummallinen fetissi järjestää juoksukisoja iltapäivällä. Jos ne olisivat aamulla, niin ei tarttisi odottaa ja jännittää, vaan voisi mennä ja tehdä suorituksen, jonka jälkeen fiilistellä sen loppupäivän. Minusta he eivät oikein halua kehittää sitä tapahtumaa. Se voi olla Suomen paras, mutta suuria massoja sinne ei saada. Tapahtumaa ei ole käytännössä markkinoitu lainkaan. Sellaisia diibadaabajuttuja Facebookissa, jotka eivät motivoi ollenkaan. Olisi pitänyt alkaa esim. vuodenvaihteesta alkaen puhua siitä, minkä tasoista porukkaa on viivalla ja ilmoittaa, että on esim. 37.30 jänis ja jokaisessa Aktia cupin kisassa jne. tapahtumissa jakaa mainoksia ja levittää sanaa. HSM:llä oli tyyppi jakamassa triathlon-messujen mainoksia, mutta ei tämä tapahtuma sielläkään ollut esillä. Kuvaavaa on se, että nyt on kolme päivää aikaa, enkä ennen tätä tiennyt yhtään nimeä, joka olisi osallistumassa. Se suosio tulee siitä, että tietää, ketkä ovat viivalla ja haluaa lähteä kilpailemaan heitä vastaan ja kun tietää, että on paljon kirittäjiä, voi tehdä hyvän tuloksen. Nyt kukaan ei tiedä mitään. Laittaisin sinne myöskin joukkuekilpailun, jossa kilpailtaisiin 3 hengen joukkueilla ja ilmoittautumismaksu max 100 euroa / 3 juoksijaa. Maaliin sitten team foto -piste, jonka sponsorina olisi Microsoft. Voisivat mainostaa Officen tiimi-ominaisuutta siellä samalla. Siinä pisteellä saisi otettua joukkuefoton. Firma- ja kaveriporukat saisivat siitä kivan muiston ja raati voisi palkita vaikkapa kolme parasta tiimiä. On se sitten yhtenäisten asujen tai parhaiden tuuletusten perusteella. Yksi tyyppi voisi käyttää aikaansa pelkästään siihen, että soittaisi noihin firmoihin ja myisi vaikka tuhat kolmen hengen joukkuepakettia. Siinä saisi jo 3000 juoksijaa. Raakaa puhelinmyyntiä. Joka päivä 8 tuntia puhelimessa. Siellä ei taida organisaatiossa olla yhtään tyyppiä, joka tekisi sitä hommaa tosissaan. Kaikilla on joku muu juttu se pääajanviete ja nämä kisojen järjestämiset ovat sitten sellaista puuhastelua siinä sivussa. Katsokaapa muuten onko siellä vieläkään autosponsoria vai meneekö ekan juoksijan edellä joku vanha, likainen Opel Astra. Sellaisen diilin saa tehtyä päivässä, jos haluaa. Mä olin hemmetti ollut automessuilla tunnin, kun mulle jo tarjottiin duunia yhdeltä automerkiltä. Se kuva sitä, kuinka kova kilpailu merkkien välillä on ja kuinka paljon haluavat olla esillä, jos on sopiva tarina olemassa.
 22. Pexrun

  Helsinki10 27.4.2019

  Tulossa 🙋‍♂️
 23. marika_

  Helsinki10 27.4.2019

  Muita tulijoita lauantaina tänne? Erinomaisen hyvän reitin lisäksi erinomaisen hyvä sääkin tälle vuodelle tiedossa. Jos järjestelyjen osalta kaikki pelaa yhtä hyvin kuin vuosi sitten, niin väittäisin, että tässä on Suomen paras suurten massojen kymppi.
 24. Tupu

  Juoksufoorumi kuvin

  https://www.rajalacamera.fi/selfie-bluetooth-kaukolaukaisin
 1. Näytä lisää




×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy