Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. On toki "tieteellisesti todistettu", tarkoittaa aikuisten oikeesti että joillakin tietyillä koejärjestelyillä on todennettu, että ns. lihasmuisti on olemassa. Eräässä tutkimuksessa todennettiin että harjoitus lisää lihasssolujen tumien määrää, jolloin lihas pystyy toimimaan tehokkaammin. Kun harjoittelu lopetettiin tumat surkastuivat, mutta jäivät eräänlaiseen lepotilaan. Kun harjoittelua taas jatkettiin lihassolu aktivoi tumat huomattavasti nopeammin käyttöön kuin että se olisi alkanut rakentamaan niitä alusta. Kuinka pitkään nämät lepotilassa olevat tumat ovat olemassa ja palautettavissa hommiin, onkin vielä tutkimusta vailla. Vastaus kysymykseen on jokatapauksessa että kannattaa treenata varastoon. Toinen treenaaamista puoltava asia on että treenattu kroppa taantuu korkeammalta eli kestää pidempään ennenkuin pohjamuta saavutetaan :)
 3. villea

  Järveen!

  Minulla jää vapaaehtoisesti märkäpuku pois, kun veden lämpö on yli 25 C. Siihen on vielä matkaa tänä keväänä.
 4. Today
 5. Osaako Anttila taklata tai myllyttää? Ruotsilla on änärijätkiä, joten pitäisi pystyä fyysiseen peliin. En nähnyt Kanada, USA enkä Saksa -peliä, joten otos on aika pieni sen suhteen, miten hän esiintyisi fyysisempää vastustajaa kohdatessaan. Näin toki hänen pelaavan livenä Ilves-paidassa Espoossa joskus vuonna kivi ja miekka. Silloin ei jäänyt muuta mieleen kuin jätkän pituus.
 6. @Baltsu, Suomen joukkueeseen tulee uusi pelaaja puolivälierään, suosikkisi Pillu Pihlström ja suoraan ykkösketjuun Mörkö Anttilan kanssa. Hieno juttu rankkareitakin ajatellen.
 7. Pottonen, toiveesi toteutuu https://www.is.fi/mmkiekko/art-2000006114382.html Jos Suomi voittaa Ruotsin, niin kannattaa toivoa Saksan kaatavan Tsekit. Silloin ei tarttisi kohdata Venäjää välierässä.
 8. Vantaan maratonin tulospalvelussa näkyy myös kaikki keskeyttäneet, tosin ei sitä että missä kohtaa ovat keskeyttäneet. http://resultservice.fi/2018/vantaa/?action=show&sarja=MARA
 9. Baltsu

  Hoka One One

  Mulla Cliftoneilla sellainen pk2-vauhti on helpohkoa, mutta jos haluaa mennä lujempaa, joutuu työstämään aikalailla. Eikä ne sovi lyhyille tai palauttaville lenkeille. Puolipitkille ja pitkille pk2-vauhtisille lenkeille parhaimmillaan.
 10. Baltsu

  Suunto 5

  Tuo voisi olla sitten ennakkotapaus ja muutkin valmistajat haluaisivat jatkossa halvemmalla jälkikäteen. Ei Firstbeat varmaan suostuisi siihen. Eiköhän Suunto kehittele uutta lippulaivamalli, mikä sisältää sitten kaikki herkut. Seiskaakaan ei kannata tuoda markkinoille, ellei tule entistä parempaa ysiä.
 11. AnttiSn

  Hoka One One

  Niin, jokaisen jalka varmaan toimii eri tavalla eri kengissä. Itellä nuo Cliftonit kyllä toimii niin hiekalla kuin asvaltilla. Kadenssi molemmilla alustoilla on kohtuu hyvä verraten esim. johonkin Asicseihin, joita aiemmin käyttänyt. Hokat myös samalla sykkeellä jopa 15-20s/km nopeammat ja juoksurytmi helpompi säilyttää noissa. Ylipäätään juokseminen on helpon tuntuista ja kellokin tykkää. Ainut ongelma noissa kapeissa Cliftoneissa itselle on se, että päkiän kohdalta osa jalasta ei mahdu kenkään kunnolla. Se aiheuttaa nopeammassa juoksussa sen, että askel ikäänkuin vääntyy kontaktin aikana. Hankala selittää, mutta sen kyllä huomaa heti juostessaan. Tuo sama tunne on tullut muillakin liian kapeilla kengillä, joita en aio kyllä enää ikinä enää ostaa! Onneksi Cliftoneista on tuo ostamani wide-malli, jota alan nyt koeajamaan sisään...
 12. Tarkki

  Suunto 5

  Suurin mielenkiinto tässä lanseerauksessa kohdistuu mielestäni siihen, mitä tulee Suunto 5:n ja Suunto 9:n väliin. Olen aika varma, että tulee piankin Suunto 7, joka olisi sitten triathlonisteille sopiva laite. Trainerissa... eiku siis 5:ssa ei ole sisäuintiominaisuuksia, eikä triathlon lajinvaihtoa kesken tallennuksen. Suunto 7:ssa on todennäköisesti myös nuo Firsbeat-analytiikat sisällä. En ymmärrä miksi niitä ei voida jälkikäteen lanseerata Suunto 9:n. Varmaan koska niitä on myyty ehkä satoja tuhansia, ja lisenssimaksu on /kpl. Mutta luulisi, että jo myytyjen mallien osalta voisi sopia jonkin könttähinnan. Suunto 5:n valikot on täysin samat kuin Suunto 9:ssä paitsi, että nuo ominaisuudet on lisätty. Eli ohjelmistokoodikin olisi jo valmiina.
 13. Baltsu

  Suunto 5

  aivan, mutta niille eri seikoille kannattaa antaa jonkinlainen painoarvo. Ei mikään ole pelkästään hyvä ja monesti ongelma on se, että arvostellaan pelkästään saman hintaluokan laitteita keskenään, vaikka joku asia voi olla kynnyskysymys, miksi asiakas onkin sitten valmis maksamaan enemmän. Esim. halvoissa Garmineissa ei ole lähimaksua, Polarissa puolestaan puuttuu M-mallista tietyt asiat, mitä V-mallissa on. Siinä mielessä DC Rainmakerinkin taulukossa pitäisi minusta olla kaksi mallia per merkki, jolloin asiakas voi sitten omista lähtökohdista katsoa, mikä malli sopii parhaiten itselle. Lisäksi on erikseen arvostelut ja kestotestit. Mullahan on molemmat Garminit hajonneet jo takuuaikana ja olen lyönyt ne roskiin, joten mekaanisesti heikkoja laitteita on valmistettu muidenkin toimesta.
 14. kimmoke

  Suunto 5

  Niin, mutta jos laitetta arvostelee niin pitää siitä löytää ne heikkoudetkin ? Mikä laite sellainen on jossa on pelkkiä hyviä puolia ? Joo uutuus vaikuttaa sinällään ihan ok ja kompassi kuuluu Suuntoon yhtenä osana, koska myös suunnistus on sen vahvuus muutenkin. Ite käyn marjassa ja siellä, kun ympyrää pyörii niin suunta hukkuu aika helposti jos ei ole tuttu metsä.
 15. Baltsu

  Hoka One One

  Mä olen tullut nyt siihen johtopäätökseen, etteivät Cliftonitkaan toimi optimaalisella tavalla hiekalla, ehkä se ei ole Hokassa tarkoituskaan. Se pohja tavallaan pitää ihan hyvin, mutta askeleeseen ei saa lennokkuutta. Asfaltilla tulee sellainen fiilis, että pystyy ponnistamaan hyvin, kun tossussa on paljon vaimennusta ja alusta on kova, mutta hiekalla sitä ei tule. Ehkä mä oon liian kevyt hiekalle, en saa niin paljon voimaa askeleeseen, jotta tuntuisi siltä, että se tossu lentäisi kuten mainostetaan. Luulen, että hiekalle Brooksit esim. ovat paremmat. Olen myös huomannut sellaisen asian, että Cliftoneilla juostessa kadenssi on vähän alhaisempi, sellainen ehkä about 174. Siinä voi olla hyviäkin puolia, ehkä askelpituus kasvaa hyvällä tavalla, kun saa sellaisen hyvän ponnistuksen. En usko, että se menee kuitenkaan harppomiseksi.
 16. Tarkoitin edesmennyttä kenraaliluutnantti Pentti Väyrystä, talvi- ja jatkosodan lähettipoikaa.
 17. Keksin tähän pomminvarman ratkaisun! Eli jos halutaan, niin noi hinnat saadaan alas hyvin yksinkertaisella keinolla. Esitän sen ehdotuksen SUL:lle. Ihmettelen, miksei kukaan ole asiaa ajatellut aiemmin.
 18. Baltsu

  Suunto 5

  Joo, Suunto 5 vaikuttaa paremmalta mittarilta ja kun se maksaa vähemmän ja on pienempikokoisempi, niin se on fiksumpi valinta. Oikeasti spekseiltään tämä 5 vaikuttaa nyt oikeankin hyvältä. @Tarkki Siis hajoaako se ranneke suunnistuksessa vai kulumisen seurauksena? Jos ei harrasta suunnistusta, niin riski on minusta aika pieni. Mietin, kuinka monta vuotta 329 euron mittarin nyt muutenkaan tarvitsee kestää. Sanoisin, että kolme vuotta on aika maksimi, mitä ikinä mitään mittaria on tullut käytettyä ja tässä tuleekin sitten kysymys siitä, että jos rannekkeen takuu on vuosi ja kellon kaksi, niin jos se kello pettää tuossa, eikä pelkkä ranneke, niin silloinhan takuun käsittääkseni pitää olla kaksi vuotta, jolloin sen arvosta on lähtenyt jo valtaosa veke. Jos sellainen potentiaalinen tapaus sattuisi, että kello hajoaisi silloin kolmantena vuonna, niin se on jo niin vanha ja sen akkukin jo huonompi, ominaisuudet jälkeenjääneet jne., joten so what. Se on kuitenkin kai epätodennäköistä, että hajoaa, eikä niin, että sitä sattuu joka käyttäjälle. Minusta mitään niitä Suunto 9:n ominaisuuksia ei tarvitse, mitä tuosta puuttuu. Kompassia olen käyttänyt ainoastaan Amerikassa autoillessani ja silloin se on löytynyt autosta, eikä ranteesta. Kosketusnäyttöä inhoan, joten ei haittaa, että se puuttuu. Baroa en tarvitse, koska en ole vertti-miehiä muutenkaan. Movescountin piti loppua, joten ei haittaa, ettei sen kanssa yhteensopiva. Unenseuranta ja muut ominaisuudet tulevat sitten uutena, joita lippulaivamallissa ei ole eli kun ottaa huomioon pienemmän koon, halvemman hinnan ja nämä ominaisuudet, tämä on parempi mittari kuin 9, vaikka akunkesto jääkin vähän jälkeen.
 19. Nykyään lehtitalot julkaisevat useinkin lehtiä, jotka ilmestyvät 1 - 2 kertaa vuodessa. Silti ne ovat lehtiä. Perustunee irtonumeromyyntiin sitten. Esim. häälehdet, jotkin tietyntyyppiset ruokalehdet jne.
 20. Tarkki

  Suunto Spartan Ultra

  Et ollenkaan, mutta voi olla että perusmatkalla ei enää aivokapasiteetti riitä liittämään piuhaa, kun on riittävästi "tiloissa". ;D Ja mainittakoon että olen kuulopuheiden varassa. En itse ole kokeillut.
 21. kimmoke

  Suunto 5

  Okei no siinä on insinöörit suunnitellut tuon siten täysin pieleen. Perhana, kun ei edes alkeellista ajattelun tajua ole. Siinähän pitäisi olla jousitappi mitä on käytetty kelloissa maailman sivu ja se antaisi periksi.
 22. No nyt tein taas itsestäni idiootin. Onko se siis ultrassa mahdollista? Jostain jäänyt sellainen ajatus, että kesken suoritusta ei pysty lataamaan. Sehän olisi se paras tapa.
 23. Tarkki

  Suunto Spartan Ultra

  Ota vara-akku mukaan ja lataa kelloa lennossa. Eikös piuhan saa vaikka ranteen ja kellon väliin, ja vyöttää akun käsivarteen?
 24. Olen itsekin tätä koettanut selvitellä silloin tällöin, kun olisi kiinnostanut lähteä johonkin eteläeurooppalaiseen tapahtumaan turistimatkalle. Joka kerta on jäänyt matka tekemättä, liian paljon sähläystä ja turhia kustannuksia. Etenkin, kun sillä todistuksella ei tietystikään saa edes osallistua seuraavan vuoden kisaan tai edes pari viikkoa myöhemmin naapurikaupungissa järjestettävään tapahtumaan. Eikö Suomessa ole mitään urheiluun ja liikuntaan erikoistunutta lääkäriasemaa, jossa voisi käydä testeissä, ottaisivat nuo testit jonnekin tietojärjestelmäänsä talteen, ja sen jälkeen sieltä saisi jonkin määrätyn ajan sisällä hakea toimistomaksulla luvat kaikkiin tapahtumiin, joissa tuollaista tarvittaisiin? Kun ilmeisesti on juoksua harrastavia lääkäreitäkin, niin olen kyllä yllättynyt ettei kukaan ole tällaista keksinyt.
 25. juusok

  NUTS KK 24.-25.5.2019

  Nyt kohti KK:ta. Lähden nyt ajoissa, jospa ehdin perille ja nähdä tekijämies/nais-sarjan startin! Autolla, ei kunto kestä kävellen.
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy