Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Ei ehkä ihan vielä kyselyä asiasta heittää, tai sitten pistää vasta hyvin alustavaa tiedustelua peliin. Testipaikoille tulevat koronaan liittyvät suositukset kun hieman blokkaavat tällaista toimintaa. Mutta ehkäpä myöhemmin loppukesästä tai syksystä asia onnistuisi.
 3. Eilen heräsin uuteen viikkoon polvi tulehtuneena. Kuukausi takaperin alkoi ensimmäiset tuntemukset kun tuli 74km/vk juoksua. Venyttely, hieronta ja lepo sai välillä jo tilanteen näyttämään paremmalta. Nyt pakkolepoa sitten ainakin juoksusta. Tänään puolen tunnin kuntopiiri. Kyykky, punnerrus, hyvää huomenta, tuolipunnerrus ja vatsarutistukset. 914km kertynyt juoksua vuoden alusta.
 4. Ma 25.5 kahvakuulaa ja punttia auringossa. Puntissa penkki, kulmasoutu, kapea penkki, hyvää huomenta ja box kyykyt. Kahvakuulalla liikepattereita pidemmillä sarjoilla, hiki virtasi ja oli tekemisen meininki. Vatsat päälle. Tunti ja vartti meni aikaa. Mielelle teki hyvää. Fillari 12km. Ti helle! Kiire, lähes tauoton pvä duunissa, kaksi huonoa yötä takana, vähän sekavin mielin lenkille. 10.3km@5.23 (sis 2km lämpöjä, 3km@4.46, 2km@5.02. Päätin myös voittaa ison mörön pään sisällä. Pirullinen "aunelan mäki" 340m pitkä loivasti jyrkkenevä ylämäki, en oo juossu. Nyt juoksin, kolmesti. Sykkeistä ei tietoa mutta korkeella uskoisin. Palautteluna hölkäten alas. Ja kotiin pari kilsaa höntsää. Jes, mörkö selätetty!! Fillari 12km.
 5. Vahva alku eiku jatkat samaan malliin ja reilu kaks markkaa tauluun sunnuntaiksi💪. Tulee forkan Strava-clubiinkin vähän vaihtelua piikkipaikalle jos ei Jaakko leikistä suutu🙂
 6. Laatikaa sitten myös se hypoteesi mitä tapahtuu 3-6 h välillä ja kuuluuko tuohon joku tankkaus. Itse veikkaan että rasvojen osuus nousee vielä joitain prosentteja energiantarpeesta, mutta ei siinä juuri muuta tapahdu. Hh kulutus ei mene nollaan mutta voi aavistuksen vielä laskea.
 7. Syötti laskettu veteen. Nyt ollaan hiljaa, niin saadaan kalaa!
 8. Tänään
 9. Nämä on justiinsa niitä perustutkimuksia, jossa lähdetään levosta ja tehdään joku "parikytminsaa" esim. ramp-testillä, eli "Eighteen moderately trained cyclists performed a graded exercise test to exhaustion, with 5-min stages and 35-W increments (GE35/5). In addition, four to six continuous prolonged exercise tests (CE) at constant work rates, corresponding to the work rates of the GE test, were performed on separate days. The duration of each test was chosen so that all trials would result in an equal energy expenditure. " Tuo ei mielestäni kovin paljon kerro siitä, mitä tapahtuu myöhemmin. Voi siis olla, ettei yhtikäs mitään ja aineenvaihdunta on tismalleen sama kuin ennenkin. Taidan huvikseni kysäistä eräästä mittauspaikasta, kiinnostaisiko heitä tuommoinen tutkimus. Ehdotan itseäni koe-eläimeksi, 6h alakynnyksellä pyörällä, josta jokaisen tunnin viimeinen vartti kaasuilla. Lähteekö @Spica mukaan toiseksi koe-eläimeksi?
 10. Maanantaina 10 km helppoa pk:ta @5:06. Tänään keskipäivällä vajaan 5 km shakeout @4:56. Illalla sitten kynnystreeni. Nyt 2x15 minuuttia 2 min 10 sek palautuksella. Jos joku ei ole vielä onnistunut huomaamaan, niin näissä kynnystreeneissä juostaan aina 30 minuuttia kynnyksellä, se mikä vaihtelee on kuinka pitkissä tai lyhyissä pätkissä tämä tapahtuu. Parin viikon päästä pitäisi juosta koko 30 min yhteen pätkään. Tänään oli sikäli huonot lähtökohdat treenille, että ruoka ei ollut oikein laskeutunut ja jo alkulämmittelyn aikana oli kylkipistoksen enteitä. Kovin hyvältä meno ei tuntunut vetojenkaan aikana, mutta ihan hyvin ne pystyi tekemään eikä vatsa aiheuttanut ongelmia. Ensimmäisen 15 minuutin keskivauhtina 3:55 min/km, jälkimmäisen 3:52. Senkin saattaa tarkkasilmäinen huomata, että kynnysvetojen vauhdit ovat kasvaneet jatkuvasti. Niin kai sen pitää oikeastaan mennäkin, kun treenin myötä alkaa löytää sen tason, millä voi vetää ilman että menee maitohapon puolelle. Tosin täytyy sanoa, että tänäänkin ehkä olisi aivan hitusen voinut himmata. Tämä on sitä aikaa vuodesta, kun oikein ihmettelee, että miksi lenkille lähteminen on muka joskus vaikeaa. Tuonne auringonpaisteeseen, puiden vihreyteen ja lintujen lauluun lähtee hyvin mielellään. Eikä tarvitse kuin vähän lannevaatetta laittaa päälle. Talven turkiskerrokset ovat kuin pajaa unta tälle luolamiehelle. Siitä puheen ollen. Miksi ihmisillä on niin paljon vaatetta päällä?! Tänäänkin näin lenkillä tuulitakkeja, jopa kevyttoppatakkeja, ja järjestään jengi kulki pitkät housut jalassa. Lämpöä oli kuitenkin 20 astetta. En voi ymmärtää. Treenin lopuksi kahlasin vähän joessa jalkoja viilentääkseni. Uimaan en kyllä uskaltanut, oli vesi vielä sen verran kylmää.
 11. Iltasella vielä: -uinti 1300m, vauhti 2.05/100m -hieronta Kevyen päivän kevyt päätös. Kävin sitten pienessä lampareessa uimassa, vesi oli kohtuullisen lämmintä. Etten sanoisi sopivan lämmintä. Se olikin sitten ainoa järkevä raportointi. Itse uinti oli aika hirveän tuntuista, kuten arvata sopii. Eka kiesi 600m ihan tuntumaa hakien. Ja toinen kiesi puoleen väliin tuntumaa hakien ja sitten olevinaan lujempaa uiden. Vähemmän yllättäen tismalleen sama aika molemmilla kierroksilla. Aika tavalla hakemista on uiminen eikä avoveteen meno välttämättä ihan paras ratkaisu ole tekniikan palauttamiseksi. Mutta toisaalta uin kyllä tosi rauhallista vauhtia, että kaitpa tuo tahti sitten oli vain noin hidas. Täytyy käydä pari kertaa hallissa kyllä vetelemässä jotain CSS-vauhteja takaisin luihin ja ytimiin, että pääsee takaisin uintikuntoon ja voipi siirtyä ulos kelaamaan matkaa! Hieronnassa vähemmän yllättäen raportti oli, kaikki sun lihakset on väsyneet ja tukossa. Kuitenkin tasaisesti, joten nou worries. Hierojaa naurattaa, kun pienellä paineella saa kaikki pienetkin lihankappaleet nykimään sormea vastaan, ilonsa kullakin!
 12. Eilen lihashuoltoa + koirien kanssa hakutreenit. Tänään ohjelmassa oli 45min kevyttä kelailua järvessä ja yht. 2,2km. Otin hieman suunnistustreeniä mukaan ja rannalla olevien kylttien mukaan koitin suunnistaa. Vesi oli jo 18 asteista eli varsin lämmintä.
 13. Reenaaja

  Kevätseuranta

  Onneks nyt on aikaa..05_ 09...kohta ei oo..kun 05..tai 1600 jälkeen..😁
 14. hatapa

  Kevätseuranta

  Liian kuuma juoksemiseen.
 15. Ke 20.5 Juoksu 6.92km/40:47 @5:53 136bpm To 21.5 Juoksu 10.13km/54:23 @5:22 148bpm Pe 22.5 Juoksu 6.21km/37:31 @6:03 132bpm La 23.5 Juoksu 21.11km/1:31:55 @4:21 180bpm + lämpät ~3km Su 24.5 Juoksu 5.62km/33:37 @5:58 @136bpm Ma 25.5 Juoksu 10.54km/1:01:06 @5:47 139bpm Viime viikko pakettiin, juoksua kertyi 82.87km/8h4min. Lauantaina oli se uhottu hyökkäys puolimaratonin mittaista raastolenkkiä kohti. Enemmälti en tuohon herkistellyt tai valmistautunut, ja alle tuli touhuttua päivä tuossa paahtavassa lähes 20 asteen "helteessä". Pyrkimys oli juosta noin 4:15-vauhtia ja mahdollisesti hivenen vielä kiristää loppukilometreille, jos sellaiseen on tietyn rentouden rajoissa vielä varaa. Eli ei kuitenkaan ihan all-out puhallus mielessä. 18 kilometriä jaksoin tuota tavoitevauhtia, mutta kiristämiseen eikä edes ko. vauhdin ylläpitämiseen tuntunut olevan ainakaan siinä mielentilassa pidempään kykyä ja halua. Viimeiset kilometrit jo enempi hölkkäotteella sillä ajatuksella, että minimoin jo siinä kohdassa palautumiseen vaadittavaa aikaa. Ja näin tuli pääkoppa opetettua kanttaamaan "järkisyillä". Saa nähdä kuinka pehmeä mies sitä joskus sitten on lappu rinnassa tuollaisen jäljiltä.
 16. Ti 26.5.2020: Polkujuoksu 1 h 1 min 50 sek, 8.61 km@7:11 min/km, keskisyke 116, nousumetrit 291 Kyötikkälän polkuja poikien kanssa. Yksi 10 min vähän reippaammin PK, muuten tosi kevyttä. Vaihteeksi kantapää kipeänä. Alkaa olla jo melkoisesti selittelyn makua jutuissa 😉
 17. puujalka

  Kevätseuranta

  Tänään mahtava keli, +21 ja aurinko paistaa, ei juurikaan tuulta. Tätä on odotettu. Ja pääskyset pörrää pihassa.
 18. Mut sit jos meinaa tiputtaa painoa ..niin kuin meikä täs kamppailu ton painon kans.. niin silloin voi kyl reenata vähän tyhjemmällä tankilla...en oo huomannu sen et ei kulkis ..vaik tyhjemmällä tankilla..🤪 tosin pää matka ollu vain kaks rata kiekkaa..
 19. Hiihtäjätähti Therese Johaug mukaan Oslon yleisurheilukilpailuun – hurjia tuloksia ennenkin tehnyt norjalainen tavoittelee 10 000 metrin MM-rajaa Varmaan yksi kesän kiinnostavimpia juoksukisoja. Toivottavasti Johaug juoksisi 10000m toisenkin kerran tänä vuonna, ellei raja alitu kesäkuussa. Ei tuo välttämättä ole hänelle kovin hyvä ajankohta, ellei sitten ole ihan kunnolla panostanut tähän.
 20. Tämä on niin totta. Vaikka tuon jo tietää, niin edelleen monesti itsekin yllättyy kuinka aivan kamalan aamuköpöttelyn jälkeen iltapäivän treeni kulkeekin normaaliin malliin. Hyvät tonnin vedot, tsemppiä juoksuihin!
 21. Ma 25.5 Pyöräily 3h pk, sis 2x20/5 vk. Lisäksi kävelyä n. 4km + lihaskuntoa Ti 26.5 JES! Nilkka jo parempi. Siispä klo 6 kevyelle aamulenkille shortseissa 6,7km @ 5:23 . Tuntui hyvälle mahtavassa kesäaamussa! Nilkka ei oikeastaan tuolla kevyellä lenkillä vaivannut ollenkaan. Oikea takareisi sen sijaan vihoittelee. Illalla 2h kevyttä pk pyöräilyä. Helpottava fiilis, kun tuo nilkka tuntuu tokenevan. Jatkan kyllä kylmähoitoa vielä ja toistaiseksi korkeintaan joka toinen pv juoksua. Vaaka taisi sanoa sopimuksensa irti maanantaiaamuna, sekoili ihan mitä sattuu lukemia, eli joka kerralla täysin eri tulos. Tänään näytti sitten taas kuitenkin samaa tulosta useammalla yrityksellä. Katsotaan.. Laitoin nyt tarjouksesta tilaukseen Solar Boostit. Tuleepahan testattua.
 22. VK1@17,5km@1h29min41sek@5min07sek@135 Aurinko paistoi ja jalka nousi. Erittäin helppoa ja nautinnollista juoksua. Ollaan näissä.
 23. Ti 26.5 Viikko käyntiin varsin mainiossa juoksusäässä. Yleensä nämä ensimmäiset oikeasti lämpimät ilmat aiheuttavat ylitsepääsemättömiä ongelmia lämmönsäätelyssä joka näkyy sitten kohonneena sykkeenä. Tänään tämmöistä ei tullut vaikka aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämpöäkin taisi olla yli 20 astetta. Hitaasti kiihtyvä lenkki 5km pk1 5km pk2 ja 5 km vk1 loppuun vielä 3km jäähdyttelyä. 18km@5.26 keskisyke 143.
 24. Sekin ja lisäksi on töistä 7 päivän vapaat menossa. Tekis mieli melkein myös kokeilla saisko tuon 200km viikon aikaiseksi. Ei ainakaan vielä paina jaloissa pahemmin. Pari vuotta sitten jaksoin muistaakseni 185km viikkoon juosta.
 25. Ma: pyöräily 22km, 1h Ti: 9,6km, 5:43/km. Melki heti perään voimaharjotus. Pitkästä aikaa salilla kunnon painoilla. Mavea 3x5-6, 90-95 kilolla. Tuntu ihmeen kevyeltä siihen nähden että viimeaikoina nostellu kotioloissa lähinnä kahvakuulilla huomattavasti pienempiä kilomääriä. Ja olihan tossa melki 10km jo hölkkääkin alla, tai sitten se oli juuri sopiva alkuverkka. Maven lisäks leukoja, askelkyykkyä, riveä ja tempausta kahvakuulilla, keskivartaloa yms.
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy