Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. nana73

  Mikä mittari minulle?

  Jotenkin tuntuu että nämä ranteesta mittaavat sykekellot on niin ihmisyksilöstä kiinni että pelaako mittaus ranteesta vai ei? Suosittelisin kokeilemaan vaikka oikeasti toimiiko se ostajalla, jos ei toimi niin palauttaa kauppaan! Itsellä ei pelannut Polar M ranteesta oikein mitenkään, varsinkin uinnissa ja voimistelussa+ salilla ihan mitä sattuu oli lukemat. Palasin takaisin Polar V800+ OH-1 olkasykerannekkeen kanssa, ei pelaa oikein vedessä mitenkään! Nyt kierrossa Vantage V ja H-10 sykevyö. Juoksussa noi kaikki kyllä pelittää ihan ok lukemia mutta muissa lajeissa niin ja näin.. Kannattaa ostaa/ kokeilla ja sitten vasta oikeasti ostaa se kello mikä toimii kysyjälle siihen lajiin mitä treenaa. Muistaakseni Gigantti ja Power nyt ainakin antaa takuun että jos ei toimi niin voi palauttaa kauppaan takaisin. Garminista ei kokemuksia ole ranteesta mittaavana, Suunnon (oisko ollut Baro?) kellosta kaveri sanoo että uinnissa on "kujalla" sykkeet. Testiä siis suosittelen, vasta sitten kaupat lukkoon.
 3. Ma 8.2 km@ 5.45 mn/km Ti polulla 10.6 km@ 5.36 min/km Ke 9.02 km @ 4.38 min/km Eilen taisi olla elämäni eka polkulenkki parin kaveri kanssa. Vauhti oli mulle ihan reipasta polulle. Tänään oli jalat vähän kipeät ensikosketukssta polkuiluun. Tänään hieman kiihtyvä reippaampi, jossa keskisyke kynnysten puolivälissä.
 4. perttu

  Särkylääkkeet

  Hyvä pointti, noilla seuduin se voi hyvinkin olla, etenkin jos on ns. reisityrä niin ei välttämättä huomaakaan mitään pattia. Eikä mene ohi odottelemalla tai särkylääkkeillä. Voi se tietysti olla muutakin, mutta ilman muuta kannattaa käydä lääkärissä jos vaiva ei parane ja haittaa tekemistä.
 5. Joka Sunnuntai putoaa sen 2,5-3 kiloa täällä, mutta on jo viimeistään Tiistaina tullut takaisin
 6. Tämä on minusta jokakeväinen juttu. Mutta tänä keväänä / kesänä on pistänyt silmään nuoriso, joka käy lenkille (huippujuttu!) pukeutuneena kevyttoppatakkiin (!), samaan aikaan kun itsellä pelkkä paita päällä. Mutta, tosiaan voihan se painoa hetkellisesti pudottaa, jos hikoilee nestettä oikein kunnolla.
 7. Tänään
 8. X66

  Ke 27.5.

  Juoksu 5 km. Piti päästä tuntemaan iltapäivän lämpö. Kaikkien lumikuurojen jälkeen tämäkin toukokuu on taittunut kesäksi!
 9. Ti 26.5. Juoksu 8,8 km / 54 min Otin ohjelmaan hieman kovempaa juoksua, 8 x 3 minuutin vedot 90 sekunnin palautuksella. Alkulämmöt olivat heikommanlaiset, joten lisäsin alunperin sunnitellun kuuden vedon päälle pari lämmittelyvetoa. Ensimmäinen varsinainen veto oli vielä tarkoitus ottaa "lämmittelyn" kannalta ja se meni 5.11 min/km vauhdilla. Tämän jälkeen seuraavan vedon tavoitteena 4.5x ja siitä pari seuraavaa aina noin 10 sek vauhtia lisää. Tuossa onnistuinkin hyvin: 4.54, 4.42 & 4.31 Toiseksi viimeiseen vetoon lähdin ajatuksella kova rento ilman kellon katsomista (4.18) ja viimeinen sitten kovaa mutta ei verenmaku suussa (3.58). Eli varsin hyvin nousujohteisesti onnistunut harjoitus. Sykealueilla liikuttiin niin, että 4.31 vedon maksimi kävi muutaman lyönnin vk2-alueella, vikalla setillä pääsin sitten anakynnyksen yli. Hyvin huomaa ettei ole tottunut vauhteihin. 4.30 vauhti menee vielä ihan ok, mutta nosto tuonne nelosen alle on jos sitten vähän happaman oloista. Kaipa se siitä jos näitä ohjelmassa pitää ja niitä vielä säännöllisesti tekee 😄
 10. Tätä olen hämmästellyt suuresti itsekin! Kun en somea/iltalehtiä juuri seuraa, niin välillä käynyt mielessä onko jossakin huuhaa mediassa annettu painonpudotusvinkiksi, että kannattaa hikoilla helteelläkin lenkillä palttoo päällä?
 11. Spica

  Särkylääkkeet

  Suosittelisin arviota ammattilaisella, kun varsin oikeaoppiselta vaikuttava omahoito ei tehoa ja olet lepoakin melko hyvin ilm. saanut sille annettua ilman vastetta. Tuskin enää 2kk jälkeen tulehduskipulääkkeet mitään parantaa, ne voi AKUUTISSA vaivassa auttaa helpottamalla kudosturvotusta/tulehdusta ja siten nopeuttaa paranemista, mutta ei enää tässä vaiheessa todennäköisesti, kun 2kk ikäinen vaiva. Ellei nyt olisi reumaattinen tmv sisäsyntyinen tulehdussairaus, mutta eipä siltä kuulosta. Nyt auttaa siis kipuun.
 12. Otsikkoon liittyen, minä ymmärrän kanttaamisen enemmän henkiseksi tapahtumaksi kun meno hyytyy osittain edellä mainittujen fysiologisten tai muiden syiden johdosta. Siihen voi vaikuttaa sekin, jos huomaa että matkaa on vielä enemmän jäljellä kuin kuvitteli, tai lopussa onkin järjetön mäki jota ei aiemmin huomannut tms. Henkistä romahdusta ei kannata harjoitella, koska siitä voi tulla tapa. Vähän kuin nyrkkeilijä harjoittelisi tyrmätyksi tulemista. Se mitä ehkä kannattaa harjoitella on pitkä ja energiaa kuluttava harjoitus ilman kanttaamista, joko ravintoa nauttien tai ilman. Minä voin tulla vertailuryhmään makaamaan 6 h sohvalla mutta syömään saman verran geelejä.
 13. Viittasin tuolla hölmöilyllä ketjun aloittajaan, eli treenata tarkoituksella hyvin vähillä energiavaroilla, niin että "kanttaa" hiilareiden loppumiseen. Itsekin olen joskus polkenut 100 km pelkällä vedellä, kuten sanoin olen rohkean ja hölmöltäkin kuulostavan treenaamisen puolesta puhuja, kunhan se vaan ajoitetaan niin, ettei siitä ole liikaa haittaa. Tuosta teidän mahdollisesta testistä, jos edetään tasaisella sykkeellä, niin todennäköisesti vauhti vähän hidastuu loppua kohti ja mahdollisesti rasvojen osuus kulutetusta energiasta hieman kasvaa, koska elimistön hh-varat hupenee ja mahdollisesti elimistö oppii hh-varojen huvetessa käyttämään enemmän rasvoja, jotta syke pysyy samalla tasolla. Voin olla väärässä. Teidän pitää vaan osata valita sellainen syketaso, jolla 6 tuntia jaksaa touhuta, kuitenkin niin, että kovin paljon ei jää voimia käyttämättä. Silläkin on ehkä jotain merkitystä pyrkiikö koko 6 h tankkaamaan hh-energiaa niin paljon kuin kroppa vetää, vai syökö vaan sen mikä helposti imeytyy.
 14. Onhan noista ollut jo näyttöä: kun on heijastuksia , niin eivät vain useammat satelliitit, vaan myös useammat verkot (taajuudet) auttavat. Kiitos noista lisistä, ehkä ne antaisivat lisätarkkuutta, en tiedä (en tunne teknologiaan yhdistämistä riittävästi, enkä tiedä kuinka kaukana nämä ovat). Tuollainen 3-verkon, kolmen taajuuden GPS ei kuitenkaan ole mitään scifiä. Ne ovat peruskalaa kiinalaisissa kännyköissä. Ongelma on, kuten totesit, akkubudjetti. Hyvin ovat kuitenkin sirut koko ajan muuttuneet vähävirtaisemmiksi (viimeisen 10+v aikana). Kellokokoon/budjettiin mahtuva MAG ei taida olla todellisuutta ihan vielä lähivuosina (?).
 15. Voisiko kyseessä olla nivustyrä silloin lääkäri on oikea paikka
 16. Tuohon balanssiin vaikuttaa myös alusta jossa juoksu tapahtuu. Polkujuoksussa lukemissa voi olla isompaakin eroa. Ratajuoksussa jos kantataan aina vasemmalle tulee eroa jne.
 17. Haluaisin yrittää tätä 24tunnin kävelyhaastetta, vaikea löytää järkevää treeniohjelmaa, joten mietin onko järkevää koittaa puolimaratoonin ohjelmalla? Aikaa 2-3 kuukautta. https://youtu.be/fRguWQGcKVM
 18. Oiva peruskunto-ohje päivän Hesarista: "Tärkeää on harrastaa liikuntaa säännöllisesti. Oli keli mikä tahansa, niin lähtee kolme kertaa viikossa pitkälle, matalatehoiselle lenkille, jossa menee omaa vauhtia" - majuri Jari Utriainen . Juttu käsitteli Pauli Kiurun kuntotestiä.
 19. Kannattaa olla tarkkana myöskin sen maksimisykkeen kanssa. Jos laitteessa on päällä automaattimääritys, sehän kirjaa kaiken maailman mittavirheetkin sitten uudeksi maksimiksi. Minulle ei ole ollenkaan harvinaista kellottaa lenkin parin ekan kilsan aikana vaikka syke 190, vaikka oikea maksimi on vähän päälle 170 ja syke tuntemusten perusteella 100. Se algoritmi sitten tykkää kun kovatkin treenit menee parikyt pykälää alle maksimin 😄 Otin pois päältä maksimisykkeen automaattipäivityksen ja päivitän sitä nyt sitten manuaalisesti jos tarvetta tulee. Garmin on ollut kovin nyreissään tästä, ja usein herjaa "-10" kun yritän treeniä veivata, ja vo2maxikin tippui. Jos joku tietää miten nämä herjat ja arviot saa pois päältä, kertokaa toki.
 20. Keskiviikko 27.5. Putki jatkui 30,04km @5:49 lenkillä. Selkeästi helpoin lenkki näistä kolmesta. Aika paljon tuli juostua asfalttia pitkin, mikä sopii minun jaloille paremmin.
 21. Samansuuntaista havaintoa täälläkin garminin datasta. Kello ei ymmärrä pk-lenkkien päälle ja väittää kunnon huononevan vaikka lenkit pidentyy ja viikottaiset kerrat lisääntyy. Aina tulee ensimmäisen kilometrin jälkeen suorituskyvyksi heikko ja joku miinus merkkinen numero. Kerran pari viikkoon ratavetoja ja jo on optimaalista treeniä ja suorituskyky huipussaan.
 22. Ovatko nämä kengät edes sovittamiseen kuluttama ajan arvoista: https://www.intersport.fi/fi/tuote/new-balance-strobe-bb4-m-juoksukengat-56530618/?fbclid=IwAR1JDYiNrq1q4VywFdj920ul9PdzkomCSFpjMW120EjkZdwYtFwRIWJ9C8A https://www.xxl.fi/new-balance-680-v6-miesten-juoksukengat-harmaa/p/1168920_1_style Juoksumatkat ovat pääsääntöisesti 3-5km, 2-3kertaa viikossa ja juoksualustana asfaltti
 23. Ei kai mikään kipulääke voi parantaa itse ongelmaa, ellei se tulehdus itsessään ole jo ongelma, eli siis jonkinlainen perusteeton tulehduskierre. Poikkeuksena tähän on sellainen pässinpää, joka juoksee kipeälläkin jalalla. Silloin voi olla ihan järkevä puuduttaa se kipu, koska muuten jalkaa tulee varottua liikaa, ja tulee uusi vamma. Mutta tämä on enemmän urbaanilegendaa, koska en minä ainakaan koskaan ole sellaista lääkettä syönyt joka ihan oikeasti peittäisi täysin jonkun rasituskivun. Söisin kyllä mielelläni jos sellaisia löytyisi apteekista. Tässäkin tapauksessa siis kipulääke parantaa vain epäsuorasti, koska pässinpää ei telo itseään lisää.
 24. Buranaa, banadolia n. 3000mg oli päivä annoiksein...joskus itbs aikaan . Pahimpina päivinä..pysty nukkuu yöt ja reenaa 2x viikos..onneks selätin itbs..🤏
 25. Jooh, käytössä on nuo kaikki. Olen yrittänyt oppikirjojen mukaan hoitaa tuota ja vältän kaikkea kipua aiheuttavaa liikuntaa. Tällä hetkellä juoksu selkeästi ja kaikki liian pitkäkestoinen liikunta. Alkuperäinen vamma on jossain tuolla nivustaipeen sisällä, en tiedä mikä siellä on, mutta joku ylirasituksesta johtuva. Olen ajatellut, että tuo reidessä tuntuva särky säteilee sieltä vamma-alueelta ja tuolla kysymyksellä tarkoitin sitä, että voiko noilla särkylääkkeillä nopeuttaa sen alkuperäisen vamman paranemista? Tämä vain tuntuu jatkuvan ja jatkuvan, lääkäriin en mene, kun siellä varmaan neuvottaisiin tekemään juuri niin, kuinka olen tehnytkin.
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy