Jump to content
Juoksufoorumi.fiKaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. No sen verran jäi vaivaamaan pötsin käyttäytyminen, että testasin konseptia heti tänään. Läksin poluille kisavarustuksessa, 6 kilsan jälkeen GU:n geeli, ok, 12 kilsan jälkeen sama homma, ja 16 kilsan kohdalla vielä yksi. Ei ongelmia. Suunniteltu kierros oli tehty. Kulku oli kuitenkin niin hyvä, että lähdin bonuskierrokselle. Geelejä ei ollut enempää mukana, mutta sipaisin vielä 21 kilsan kohdalla Paksu Pepe- lakritsapötkylän. Hyvin upposi. Ruoka loppui ja niin loppui matkakin, 25,2 km@7:02. Eli lauantain imeytymisongelmat johtuivat jostain muusta kuin geeleistä, syytän pähkinöitä, suklaata tai kokista. Tai liian tukevaa aamupalaa. Nuo urheilujuomat ei oikein ole ikinä maistuneet, en tosin ole oikein laimeana versiona ikinä testannut. Pitänee sitäkin vielä kokeilla.
 3. Toki kukaan muu ei tiedä sun jalkojen tilannetta yhtä hyvin sinä itse. Jos ei ole kipuja tai kolotuksia niin anna mennä vaan. Maltilla lisäät kilometrejä ja välillä palauttelet että kunto ehtii noustakkin. Jos jalat tuntuu hyvälle niin ei ole mitään tarvetta juosta 40km viikkoja, jos haluaa juosta enemmän, vain koska joku foorumin Seppo sanoo niin. Mutta sitten jos alkaa penikat tms. vaivaamaan niin osaat keventää ajoissa jotta pääset taas nopeammin jatkamaan. Että koittele vain rajojasi ja pidä järki mukana keventää jos on tarvetta. Mä juoksin aikanaan 40-60km viikkoja vain koska jumituin niihin kilometreihin. Sitten koitin nostaa lähemmäs sataa ja se aiheutti vain välittömästi ongelmia jalkojen kanssa. Nyt menis vaikka 160km viikossa eikä siitä tunnu paikat hajoavan. En kyllä jatkuvasti pystyis tuommoisia määriä juoksemaan, mutta yksittäiset viikot menee ongelmitta. Moni asia olisi voinut mennä eri tavalla jos olisin aikanaan ollut rohkeampi ja nostanut määriä nopeammin.
 4. Tuohon kun vielä hommaat kunnon kengät, housut, polkimet ja pari purkillista "body glideä" niin kyllä kait sillä ensi talven sitkuttaa persus ruvella - kuten me muutkin!
 5. -uinti ~1200m Nyt oli jo vaikeampi pidätellä hevosia tallissa. Kuitenkin maltoin 25min läpytellä räpylöin hakien käsivedon alkua ja ylipäätään potkien. Nyt vakiintunut niin, että ensin pelkkiä potkuja kädet suorana, sitten kädet sivuilla, sitten yksi käsi edessä, sitten yksi käsi edessä, mutta vaihdellen suorana ja "catch-asennossa", sitten käsi suorana+catch+olkapääntasa+lantio, sitten sama mutta nopeammin, sitten sama, mutta toinen käsi tekee hidasta liikettä vastasyklissä (eli hidastettua uintia siis), ja lopuksi vielä korostetun rauhallisella vedolla uintia. Tämän jälkeen otin 6x25m hermottavaa spurttailua, jossa hämmästyksekseni pääsin jo 18s tuntumaan, vaikkei nyt 100-lasissa ollut. Huomenna vähän samaan henkeen lyhyempiä vetoja radalla, saas nähdä miten luovaa, kun tullut pitkilleen noin lyhyitä paukuteltua. Oikean jalan reidet ja muutkin lihat oli kuitenkin sitten väsyneitä, niitä tässä päivän aikana vähän murjonut uuteen nousuun. Case Tallinna IM on nyt taputeltu, Lahti on siirretty onnistuneesti ensi vuoteen, jolloin siis myös Ironman Finland Tour.
 6. Seppo

  VJ XTRM

  Oikeastaan kaikki Sipoonkorven lenkit oon juossu XTRM:llä sen jälkeen kun ne hankin. Pito on hieman heikompi kuin iRockeissa, mutta enemmän kuin riittävä. Eivät myöskään yhtä mukavat jalassa, mutta riittävän hyvältä tuntuvat. Vaimennuksesta en ole varma. Jos olis pelkiä pieniä polkuja niin silloin vaimennus voisi riittää. Kovemmalla alustalla vaimennus tuntuu loppuvan. Itse asiassa ajattelin käydä ostamassa/koittamassa Hokan Speedgoateja olisko ne paremmat. Vaaroilla on varmaan niin pehmeitä polkuja että XTRM:t vois toimia siellä, mutta Karhunkierrokselle ne voi olla mulle liian kovat. Pohjissa näkyy kulumista, mutta ei ole vielä menoa haitannut. Eikä ole kulunu niin paljoa että olisin huolestunut/pettynyt asiasta.
 7. Tänään
 8. Onnittelut hyvästä juoksusta. Minäkin meinasin alunperin tulla sinne, mutta tuli muita menoja. Juoksukaveri juoksi siellä M50 sarjassa ajan 1.25.xx ja oli kolmas.Oli ihan tyytyväinen, kun eka puolikas 2.5 vuoteen, kun hänen polveaan jouduttiin operoimaan ja oli yli vuoden tauko juoksusta.
 9. Tällä kertaa jätetään kaikenlaiset mauttomuudet ja alatyyliset jutut sikseen ja puserretaan pelkkää kuivaa asiaa. Kevyt viikko: MA: llmeisesti lepo koska mitään ei ole kirjautunut muistiin. TI: Penkki ja alatalja kevyesti, päälle matolla 40min kevyttä. KE: Totaalinen fysiojumppa. TO: Työmatkat kevyehköä 60min + 30min. Ennen kotimatkaa töissä keveät leuat ja olat. PE: Fysiojumpalla lämmöt, sitten kyykkyä ylläpitosarjoin 2x8x90 + 2x6x120, pohkeet, vatsaa. Oli todella heikko olo. LA: Matolla kevyt kiihtyvä 10km, 9,5km/h -> 14,5km/h. SU: Vaimon pitkisellä eksyttämässä rouvaa suunniteltua pidemmälle reitille Nuuksion mettään: 3h45min, 22km, syke 103, nousu 541m. Viikon hölkät 6h48min, polvi 8/10. Polvi menee jumiin kun makaa liikaa eikä reenaa. Lihakset ilmeisesti kiristyy. Nyt vitun äkkiä suihkuun tiskaamaan kiviä jos vaikka pääsisi kurkkaamaan vielä vaimon simpukkaa.
 10. 2018 juoksin tuolla puolikkaan. Urheilukello on silloin mitannut nousumetreiksi 53 m, laskumetrit 52. Ja siis tämä kahdelta kierrokselta. Reitti on selkeä, tapahtuma hyvin järjestetty ja paljon juoksijoita. Tänä syksynä SM-maantien lisäksi siellä juostaan SM-maraton, joten eiköhän väkeä reitillä ja reitin varrella ole ihan mukavasti😀
 11. On siitä aikaa kun meikäkin reenas 2x päiväs..hyvät muistot nuoruus vuosilta..👊 nyt hikistä kuntoilun rimpuilua et surkee kunto ei tästä enää laskis..ruunia saa tehrä..🤏
 12. Ma: ap: kevyt 6km ilta: kevyt 10km Tänään kevyen hölkän päivä.
 13. No kyllähän tämä loogiselta vaikuttaa, ja loogisesti myös tuo heitto tulee aina samaan "suuntaan" eli kello vasemmassa ranteessa jne. Loogisesti myös kehittyy pienen otannan perusteella tuo matkan heitto - tonnin vedoissa on ollut luokkaa 1,07 - 1,08km mitä on matkaksi saanut rataa myötäpäivään kiertäessä, kun vastapäivään on lukema ollut tasan 1 - 1,02km. Tosiaan tuossa 3000m vedossa sen verran tuota holkkumaa, että lie jotakin muuta mittausvirhettä osunut matkaan. Viikonlopun riekkumisten jälkeen tänään "kevyt" paluu arkeen sekä töiden että hölkkien osalta. Odotetun väsynyttä meininkiä molemmissa, juoksussa lukemin 10,2km @ 5:27, keskisyke 113.
 14. AimoVauhti

  Garmin Fenix 6

  Tämä kiinnostaisi itseäkin, oletko mahdollisesti löytänyt vastausta tai päässyt kokeilemaan? Suunnon vyö toimii todella hyvin säbässä kun jättää kellon kentän laidalle. Tuli kuitenkin vaihdettua merkkiä ja mietin toimiiko tuo Hrm-Tri yhtä hyvin. Tosin voi sitä kelloa pitää ranteessa kun laittaa rannehikinauhan siihen päälle. Mieluummin kuitenkin jättäisi kellon penkille.
 15. Avovesiuintia 1500m @ 2:12/100m. Kevyttä palauttavaa uintia.
 16. maltilla ..veteraaneille 40-50+..ja vähemmän lampsuteille..
 17. Juoksija 8/19 ja Polkujuoksija jäljellä, muut myyty.
 18. Toi FR645 alkaisi kieltämättä aika olla kohdallaan. Vähän olen vilkuillut Polarin M430-mallia, kun vanha S625X sanoi sopimuksen irti. Garminilla ei käsittääkseni myöskään ole pakko puljauttaa sykedata pilven kautta ennen kuin pääsee siihen käsiksi, kuten Polarin nykymalleissa täytyy. Ylläolevissa vielä riittää, mutta aika naurettava akunkesto tuntuisi olevan monessa nykymittareissa, kun ei hitaalle juoksijalle riitä akkua edes koko maratonille. (Vanhalla mittarilla patterinkesto mitattiin vuosissa, mutta siinä ei toki ollut gpsää.) Rannesykemittauksesta ei ole kokemusta, mutta hieman epäilyttää sekin, joten pitänee myös investoida uuteen vyöhön.
 19. Su 10.53km@5.42. Uudet addun tossut oli paremmat kuin masu. Oikeesti hyvät, täytyy jatkossa olla merkkiuskollinen. Vko km 82.27. Ma ilman.suunnitelmaa taas liikkeelle (sehän on tosi järkevä lähestymistapa tavoitteellisessa juoksuharjoittelussa...). Pari kilsaa lämpöjä, 3x2000m vedot, ekan vedon jälkeen hölkkäsin pari kilsaa kun olin epävarma jaksanko enempää. Jaksoin, kokonaissaldo 14.8km@5.06. Tokan ja kolmannen välissä kolmisen minuuttia hengityksen tasausta. Vedot 4.27, 4.28 / 4.29, 4.41, /4.39, 4.46. Helmikuussa ostetut bostonit alkaa vihdoin tuntumaan omilta, mukautuneet tarpeeksi.
 20. Umpimähkä

  VJ XTRM

  Mitä olet pitänyt kengistä? Kuinka paljon kilometrejä on niille tullut ja vieläkö on käytössä? Itse olen tykännyt kovastikin ja sen takia hiukkasen säästellytkin niitä, koska pohja tuntuu kuluvan aika nopeaan, tosin pito on erinomainen, joten varmaan hyvä kompromissi. Hinta on kuitenkin sen verran kova, että alennusmyyntejä olen tässä ahkerasti katsellut, mutta yhtään en ole vielä havainnut.
 21. Teemu S

  Garmin Fenix 6

  Fenix6 Pron tärkein ominaisuus itselleni oli akunkesto ja sitä pääsi vihdoin YPH:lla kunnolla testaamaan. Muokkasin virransäästötilan siten että päällä oli ulkoinen sykemittaus ja 1s gps+glonass. Näytöstä taustavalo pois ja lisäksi näytön aikakatkaisu. Navigointi oli päällä, joten arvelin että se syö aika paljon virtaa, mutta 25h suorituksen jälkeen akkua oli jäljellä 56%. Ilman navia olisi varmasti ollut paljon enempi. Hyvin oleellinen asia virransäästön kannalta vaikuttaisi olevan siis taustavalo ja näytön aikatkaisu, toki ilmiselvien BT:n ja muiden yhteyksien sulkemisen lisäksi. Edit. Näytön aikakatkaisu toimi erittäin hyvin, sillä näyttö aktivoitui rannetta kääntämällä. Noin 9 kertaa 10:sta toimi ekalla yrityksellä, joskus joutuu vähän ravistelemaan.
 22. Kyllä tämä nyt pikkuhiljaa alkaa tähdentymäån että on liikaa viikkokilometrejä, harmi vaan kun lomat alkoi ja heti pitää lähteä himmaamaan. Eipä tuosta rullahiihdosta ihan vastaavia kiksejä kyllä saa kuin juoksemisesta, mitä tänään kävin tunnin tökkimässä. Siihen lajiin kun löytyy vielä vähän huonommin treenikaveriakin. Noh, paranee tottua kiertämään tota leppävaaran 2km lenkkiä, eipä ainakaan nivelet rasitu eikä sula yläkropasta kaikki lihakset painon putoamisen mukana kun saa nekin jotain aktivoimista. Kyllä varmaan tulee maraa testattua tässä vielä syksyllä, joko omatoimisesti tai lappu rinnassa, varmaan omatoimisesti.
 23. juusok

  Garmin Fenix 6

  Oletko harkinnut 945:sta? Sama (99%) kello kevyempänä, ja mahdollisesti edullisempana.... Fenix 7 tulee kuitenkin pian, niin sitten ovat molemmat vanhoja 🙂
 24. FR645 irtoaa nyt kahdella sadalla alessa. Mielestäni aika lyömätön hinta-ominaisuus -suhde.
 25. Tässäpä on tullut vähän taukoa päivitysten suhteen. Olen ollut hiema "katvealueella" ja päivät olleet sen verran täysiä, että ei ole tänne ATKn ihmeelliseen maailmaan kerennyt. Tuolta telakalta on nyt palattu juoksun pariin, toki aika vaatimattomasti. Mutta seuraavaa on tullut tehtyä sitten viime päivitysten: Su 5.7 juoksua 9,9 km @ 5:35 Ke 8.7 juoksua 12 km @ 5:43 To 9.7 juoksua 2 km ja 1h salibandymokkena Pe 10.7 juoksua 11,2 km @ 5:32 Ekalla lenkillä oli kyllä raskasta, mutta kyllä se siitä on parantunut jo jonkin verran. Perjantain lenkki oli jo välillä oikein mukavaakin. Meillä on tuo mökin remonttiprojekti lähtenyt vähän lapasesta ja aina löytyy uutta korjattavaa. Purettiin terassia ja sieltä löytyi kivoja lahoylläreita, ihme ettei ollut parveke jo tippunut niskaan. Eli lisää hommaa. Eipä ehtinyt viikonloppuna baanalle (siis juoksuhommiin). Jospa nyt viikolla ehtisi. Lonkka on koko ajan parempi, sen puolesta voi treenailla.
 26. juusok

  Mikä mittari minulle?

  Mutta eikös tuo 645 ole nyt ollut myynnissä jopa 245:sta edullisemmin? Ei noissa pysy enää mukana, niin paljon tulee uutta. Nyt tuli tuo Instinct Solar, joka on mielestäni tosi kova uutuus. Jenkeissä hinta 399 ja löytyy kaikki oleellinen + melko lyömätön akunkesto + aurinkolataus josta jopa hyötyä vs. F6:n enimmäkseen gimmick-tason lataus.
 27. Viikolla 28 jatkoin vauhdikkaampien lenkkien parissa. ma: lepo (hieronta) ti: 9,39 km aikaan 48.51 (5.12/km). Tähän sisältyi radalla kolme 1.000 metrin vetoa kierroksen hölkkäpalautuksin, ajat 4.11,3 - 4.08,6 - 4.07,9. ke: lepo to: saunalenkki mökillä 8,07 km aikaan 40.56 (5.04/km), syke 130. Mäen päälle 21.34 ja takaisin 19.22. pe: Uusi saunalenkki, tällä kertaa hieman rauhallisemmin, kun nilkka oli kipeä: 8,05 km aikaan 42.21 (5.15/km), syke 127 la: lepo su: 9,43 km aikaan 52.27 (5.34/km), syke 122. Tähän sisältyi 7x200 m vedot puolentoista kierroksen hölkkäpalautuksin aikoihin 48,8 - 45,6 - 44,5 - 43,3 - 43,1 - 41,7 - 39,2. Tavoite oli juosta jokainen veto edellistä nopeammin ja viimeinen niin kovaa kuin kulkee. Sen takia aloitin hyvin rauhallisesti. Ensi viikko samaan tapaan, tosin käyn kerran salillakin.
 1. Näytä lisää
 • Our picks

  • Garmin osti Firstbeatin dataosaamista ja dataa
   Garmin osti Firstbeat Analytics Oy:n, joka keskittyy lisensoimaan analytiikkaohjelmistoja. Emoyhtiö Firstbeat Technologies Oy jatkaa itsenäisenä yhtiönä.

   https://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2020/06/30/garmin-osti-firstbeat-analytics
    • Like
   • 6 vastausta
  • Post in Polar Unite
   Tämä fitness kello Polar Unite julkaistaan tänään. Kokosin yhteen mitä kellosta tällä hetkellä tiedetään:
    
   Katotaan mitä sieltä illalla tulee. 
    
    • Thanks
  • Post in Nuuksio Backyard Ultra 26.6.2020 ->
   Onnittelut molemmille hienosta kisasta! Toki pitää myös onnitella kaikkia muitakin 57 juoksijaa ketkä rohkeni lähteä kisailemaan noihin olosuhteisiin. Se on raakaa peliä kun mittarissa on +30. Siinä käynnistyy äkkiä kierre joka päättyy keskeyttämiseen. 
    
   Se on kyllä hienoa kun juoksuun tupsahtelee aina välillä mukaan tällaisiä nimiä kuten Kati Ahokas. Nainen tulee ihan puskista ja parissa vuodessa ollaan Suomen huippuja. Juoksija-lehden maratontilastot löysi ensimmäisen maraton tuloksen vasta 14.10. -17 Vantaalta 3.59.21. Ennätys seuraavalta keväältä 3.40.04. Ennätysjuoksun jälkeen Karhunkierros 80km ja loppuvuodesta pari muuta maratonia. 
    
   Vuonna 2019 UTTF läpi ja ilmeisesti siinä sivussa yksi maraton treeninä. 2020 24h 204km ja sitten tämä eilinen juoksu. Onko tämä juoksuharrastus alkanut oikeasti vasta 4-5 vuotta sitten? Kyllä on kova nainen ja kuten on nähty niin pää näyttää kestävän hyvin. Millasia tuloksia tässä vielä nähdäänkään tulevina vuosina. 
    
    
    • Like
  • Post in Mattojuoksun 50km matkan ME yritys menossa
   Tänään tuo tuore ennätys yritetään rikkoa huippusuunnistaja Matthias Kyburzin toimesta klo 18:30 alkaen: 
    
    
    • Thanks
  • Testissä Jaybird Vista -kuulokkeet
   Uutta testiä pukkaa. Tällä kertaa Jaybird Vista -kuulokkeet. Omasta mielestä parhaat kuulokkeet mitä on tullu tähän mennessä testattua. 
    
   https://www.juoksufoorumi.fi/testit/testissä-jaybird-vista/
    

    
    • Like
   • 0 vastausta
 • Seuraa keskusteluja helpommin

  Avaa oma tunnuksesi
 • Käyttäjätilastot

  12 022
  Jäseniä
  458
  Eniten paikalla
  Rafael Huang
  Uusin jäsen
  Rafael Huang
  Liittyi
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy