Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Kaikilla se on edessä ennemmin tai myöhemmin. Tosin joissakin tapahtumissa pitää ilmoittaa syntymävuosi ja siitä seuraa automaattisesti sijoitus omaan ikäsarjaan.
 3. Myydään hyväkuntoinen Garmin Fenix 3 uudemman kellon tieltä. Sykevyötä ei tule mukaan. Kehyksessä jokunen jälki, mutta kellotaulu naarmuton ja muutenkin hyväkuntoinen. Mukaan löytyy laturi ja uudenveroinen Garmin Leather Band. Hp: 80€ ilman nahkahihnaa ja 100€ nahkahihnalla Nouto Oulusta tai smartpostilla
 4. Today
 5. Ero ei pelastaisi maatamme EUn terrorilta. Jopa itsenäistäkin itsenäisempi Sveitsi on joutunut nöyrtymään EUn edessä ase- ja verolakien osalta.
 6. Eikä! Minäkin kohtasin tällaisen räkämiehen. 😬 Jossain vaiheessa ekalla kiekalla juostiin yhen miehen kanssa samaa vauhtia ja hän oli minun edessäni, hän niisti monia kertoja nenästään ja räkää lensi päälleni pariinkin otteeseen.. Varmasti tiesi että olin ihan siinä lähellä. Oma vika kai, kun juoksin sen hetken siinä peesissä.. 🙄😖
 7. Tälläisiä ajatuksia kerkesi itsellenikin muodostua tuon maratonin aikana. Ensi vuodelle hcm toisaalta kiinnostais kun on 40.kerta. Luulen et yksi puolikas kesäksi ja sit se mara johonkin väliin.
 8. tarjoa yv:llä tai suoraan mailiin rudinmaili(ät)gmail.com
 9. Lenkkiä vaan lisää niin tulee lentoa askeleeseen.
 10. No näkyypä olevan. Ei olisi uskonut, että menee ikäsarjaan.
 11. Kiitos @enkelman videoista myös täältä. @marika_ oman juoksun katsominen tekee pahaa kyllä nopeammassakin vauhdissa. Aivan hirvittävältä näytti oma meno, vaikka alussa sen piti olla vielä rentoa 😂 Onneksi askel vie sentään eteenpäin!
 12. Ei se matka tapa vaan se vauhti.. Aina voi pk lenkillä hidastaa, kävellä tai pysähtyä tauolle, jos on rankkaa. Itse kyllä aina juoksen.. välillä tosi hitaasti, mutta kuitenkin.. Näin sunnuntaisin kun käyn pitkällä hitaalla nautinnollisella LSD-lenkillä niin vaimo usein kysyy, "paljonko juoksit".. Ei siinä mitään, mutta joskus kysyy epäuskoisena vielä perään että "juoksitko koko matkan".. niin se panee juoksemaan.. jotta voi sanoa.. (nonchalantly) "toki".
 13. Osallistuinpa minäkin yhdentoista vuoden jälkeen HCMlle, kun sille sattui hyvä tilaisuus: piti muutenkin käydä loppuviikosta Helsingissä ja sain vielä kyydin juoksuun. Päätöstä avitti se, että edellisen viikonlopun Yyteri maraton meni kohtuullisella rasitustasolla kiitos tasaisen reitin ja lähes täydellisen sään (13 astetta, pilvistä ja aika tyyntä). HCMllä olosuhteet olivat sitten toisenlaiset. Tavoitteet oli itselleni maltilliset noiden olosuhteiden, oman kunnon ja viikon takaisen maratonin vuoksi: mukavahko reipas juoksu, sijoittautuminen m45-sarjan kärkikolmikkoon ja alle 2:50 (jotta muutamissa ulkomaisissa maratoneissa voisi saada paremman lähtöryhmän 2020). Kaksi jälkimmäistä tavoitetta onnistui, ja kai juoksu oli reipaskin, mutta erityisen mukavaksi sitä ei voi sanoa. Eka puolisko tosin meni tuskaisen mukavasti, suurelta osin porukassa. Ilahduttavan lisämausteen autokyydin tarjonneen jyrkun irtiotto ryhmästä, johon en pystynyt vastaamaan, ja että sain myöhemmin hivuttauduttua takaisin hänen kantaansa. Harmillisempia lisämausteita oli lyhyt eksyminen reitiltä (epäselvä kohta, edellä menevää ei näkynyt ja liikenteenohjaaja opasti reitillä olevaa autoilijaa), sekä yksi todella lähellä ollut törmäys reittiä ylittävän vanhemman rouvan kanssa (alamäkeen juostessa vauhti oli tavallista reippaampaa). Toinen puolisko meni tasaisella rasituksella vastaantulevia selkiä poimien, samalla juoksun muuttuessa tuskaisen mukavasta oikeastaan vain tuskaiseksi. Hetken pelkäsin ylämäissä löytäneeni taas maratonseinän, mutta onneksi kyseessä oli vain pari heikkoa kohtaa. Lopussa löysäsin liikaa ja jäin lopun vielä hitaammin edenneestä juoksijasta 20 sekuntia. Hieman harmittaa, etten edes yrittänyt kiinniottoa, mutta oli vaikeaa motivoida itseä lopussa kunnon kiriin, kun takana ei ollut ohittajia ja edellä menevää ei nähnyt toiselle kierrokselle lähtevien selkien läpi. Reitti oli mukavan vaihteleva fiilistelymaratoniksi, mutta ennätysten tavoitteluun tosiaan huono. Sinebrychoffin puiston alamäki oli jyrkkyydessään jo vaarallinen.
 14. Mulla sama fiilis, kun kattelin Magen Cooper videota. Toivottavasti nyt tekniikka on parantunut. Näytti juoksu lyllertämiseltä ja joka askel jarrutti menoa ja kädet teki aivan liian pientä liikettä. Onneksi vuosi sitten sai jo kehuja pikajuoksu valmentajalta. Ihan järkevää videoida omaa juoksua. Kyllä se kehittyy jos siihen vaan panostaa. Niin kauan kun tossu nousee asfaltin pinnasta niin kuntoilijana kaikki on ok.
 15. rjr

  Terwamaraton, Oulu, 18.5.2019

  Olihan hän mukana. Mitä tarkoitat? Ei juossut tosissaan?
 16. Nimimerkki ForrestG. Pitäshän tuo nyt tietää.
 17. Ja tässä viimeisiä hölkkääjiä:
 18. Kiitos @enkelman videoista. Oman juoksun katsominen videolta tekee kyllä aina pahaa. Puolisokin kuvasi jokusen videon ihan viimesillä kilsoilla ja niitä katsoessa tekisi lähinnä mieli lopettaa koko harrastus. Ja tämä ei todellakaan ole kritiikkiä ketään muita kohtaan, koska oma loppuaikani oli 4:38, mutta: eihän nuo päälle kutosen kilsavauhdit oikein näytä edes juoksemiselta. Ja eikai ne jonkun mielestä olekaan. Kaikkien eteneminen on melko tönkön näköstä sipsuttelua ja jos sitä vertaa vaikka selvästi alle vitosen kilsavauhteihin, niin ihan eri askellajiltahan se näyttää. No joo, eihän se pääasia tässä tekemisessä ole tietenkään. Mutta ehkä pieni itsekritiikki saa miettimään myös, voisiko sille tekniikalle tehdä jotain.
 19. Ja totuus on lausuttu. Se on aina hienoa, kun joku lausuu mielipiteitään kollektiivisena totuutena ja nimittelee ja pilkkaa muiden tapaa toimia. Erittäin aikuismaista käytöstä. Ehkä musiikin tai vaikka äänikirjan kuuntelu on jostain mukavaa? Sehän voi olla myös harrastus, jolloin saa kivasti kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Vakavasti: mihin pyrit kommentillasi? Kertomaan, että olet parempi ihminen ja juoksija, kuin ne jotka eivät toimi kuten sinä koet oikeaksi?
 20. Joo, toi räkäily harmitti minuakin. Olihan siinä alkupuolella aika tiiviit porukat, mutta silti. Omassa ohjelmassa ei ole toista maratonia tälle kaudelle, mutta mieli tekisi sijoittaa sellainen johonkin väliin, että pääsisi talvitauolle alle 4h juoksijana. Toisaalta tästä jääneen harmistuksen turvin ensi talven treenimotivaatio olisi kohdallaan.
 21. Kuulokkeiden kautta saa toki myös kilometriajat ja oikeastaan mitä tahtoo kuulla. Itsellä tulee treenilenkeillä kuulokkeista kilometrin välein menneen kilometrin aika. Kisassa tuossa on se ilo, että ei tarvitse vilkuilla kelloa mitä vauhtia menee kun kuulee sen suoraan korvanapeista.
 22. Itseäni ihmetyttää koko säännön olemassaolo sen takia kun en ymmärrä sitä hyötyä mitä voisi saada. Jos joku huutaa tien reunalla että, vauhtia, juokse kovempaa, miten se eroaa jos sen huudon saisi kuulokkeisiin. Ja väliajat saa huudettua myös samalla tavalla reitin varrelta. SM-maratonillakin olen nähnyt kun henkilökohtainen valmentaja ajaa pyörällä juoksijan perässä koko matkan ja huutelee väliajat ja vinkit, ja tää on vissiin sallittua niin kuinka jotkut kuulokkeet on kielletty. Ylimääräistä painoa nuo kuulokkeet ja soitin/puhelin on, siksi minusta ihan sama jos joku haluaa kantaa mukanaan. Muuten olen samaa mieltä, ei mitään ylimääräistä häiriötekijää kaipaa. No työmatkoilla on napit korvissa kun joka tapauksessa on puhelin mukana.
 23. Nämä maratoonarit tavoittelevat aikoja 4:30 - 5:30 välille:
 24. Olin tosissani. Kuulokkeiden käyttö ei kuulu kilpajuoksuun. Harrastelijoilta en tietenkään kieltäisi kuulokkeita, mutta on niiden käyttö kuitenkin noloa. Jos ei muutamaa tuntia pärjää omien ajatustensa kanssa, kärsii hengen köyhyydestä.
 25. Luultavasti hauskuuttavat itseään. Sarkasmi huumoria typerääkin typerämmästä säännöstä.
 26. Hieno kävely: https://yle.fi/urheilu/3-10790873
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy