Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Spica

  Pyöräilykunto

  Pyörällä kulki hyvin, cda varmaan vähän alle 0.200, koska ihan tavoitetehoilla en tainnut ajaa. Kiva oli laittaa suomen paras puolimatkaaja edes vähän juoksemaan lopuksi. Harmi, että pientä palleakramppia juoksussa iski, niin ihan vikalle kierrokselle asti en saanut juoksutettua voittajaa, mutta eipä tuo ratkaissut kisan voittoa, kovat on kovia 🙂 Kehityskohteet tiedossa. Pyörällä ensi vuonna sitten sub 2h menee selvästi, ja juoksussa sitten useampi minuutti kovempaa 😉
 3. Teoriassa noin. Suunnistuksen lajisäännöt alkavat perusprinsiipillä, jonka mukaan suunnistus on laji joka koostuu suunnistustaidosta ja juoksukyvystä maastossa, siten että näistä ensinmainittu (suunnistustaito) muodostuu ratkaisevaksi. Mutta. Todellisuudessa hidas ja huipputaitava ei voita koskaan, mutta huippunopea ja einiintaitava voittaa silloin tällöin. Itse määrittelisin Suomessa mieshuippusuunnistajaksi vaikkapa pääsarjasta parikymmentä parasta. Huipputaitoja löytyy H85 saakka.
 4. AnttiSn

  Pyöräilykunto

  Tahkolle ensi vuodeksi ihan OK tavoite, ei tuohon nähden mikään järisyttävän kova, mutta kuitenkin saa ihan harjoitella. Normaali rataprofiililla olet jo periaatteessa 5h puolikkaan tuloksen perusteella 11h kunnossa nyt! Olettaen, ettei peruskunnosta jää sitten kiinni. Tahko toki hitaampi kyllä.
 5. Today
 6. Suunnistajille juoksutestit radalla ja maastossa on välttämättömiä. Tuolla voi selailla tuloksia. https://www.suunnistusliitto.fi/huippu/akatemiavalmennus-ja-alueet/muut-alueet/ https://avarkisto.suunnistus.fi/avtestit/ Esim. Boström 5000m: https://avarkisto.suunnistus.fi/avtestit/index.php/testit/runner/11237 Topi Raitanen: https://avarkisto.suunnistus.fi/avtestit/index.php/testit/runner/11249 Topi yleisurheilijana: https://etusuora.com/urheilijat/topi-raitanen
 7. miquel

  Uintikunto

  Onnittelut hyvin menneestä kisasta! Kova oli loppuaika!
 8. Aalto jatkaa kovaa menoaan. jalkavaivat voitettu. Ashprihanal Aalto-2200 miles- 33:02:08:47 Nirbhasa Magee-2200 miles- 33:08:38:47 Vasu Duzhiy- 2100 miles- 33:04:10:24 Ananda-Lahari Zuscin-2100 miles- 33:08:03:10 Smarana Puntigam- 2100 miles- 33:17:15:53 Todor Dimitrov- 2000 miles- 33:04:49:45 Kuulemma kuumaa ja kuumempaa tulossa. http://3100.srichinmoyraces.org/main-3100
 9. joukor

  Garmin Forerunner 935

  ”Mittari ei tiedä mitään siitä mikä on kenenkin kehittymispotentiaali.” Samoin iän vaikutuksen jättää ennuste huomioimatta. Mittarin arvioimassa VOmax arvossa iän vaikutus kyllä näkyy.
 10. LauriH

  Pyöräilykunto

  Olihan tuo sitten ihan onnistunut suoritus! 34 min ennätyksestä pois on prosentuaalisestikin jo ihan rutosti. Onnea uudesta ennätyksestä!
 11. LauriH

  Garmin Forerunner 935

  Tarkka algoritmi ei ole tiedossa ja on varmasti jonkinlainen liikesalaisuus. Homma perustuu kuitenkin kellon antamaan VO2max arvioon ja siihen vaikuttaa mm. minkälaisia harjoitteita teet tällä hetkellä. Jos olet juossut harjoituksissa kovaa niin mittari luulee, että kykenet myös pidemmillä matkoilla juoksemaan kovaa vaikka se ei pitäisi paikkansa sillä tarvittava kestävyys puuttuu. VO2max arvoja vastaten löytyy kirjallisuudesta kilpailuaikataulukot jotka perustuvat tilastoihin. Eli aikoja pitää tulkita siten, että tuohon aikaan voisit yltää jos treenaisit kuten tietylle matkalle kuuluu treenata useiden kuukausien ajan. Kestävyysmatkoista kun puhutaan niin yleensä suorituskykyä rajoittaa riittävän kestävyyden puute. Se kertoo enemmän potentiaalista kuin siitä mihin juuri tällä hetkellä mahdollisesti kykenet. Esim. tuo maratonin ennuste ei tule realisoitumaan niin kauan kun ei harjoittele kuten maratoonarin täytyy harjoitella (paljon riittävän pitkäkestoista kestävyysharjoittelua ja oikeat avainharjoitteet), mutta hapenottokyvystä tulos ei luultavasti tule olemaan kiinni. Sitten jos puhutaan vaikka 2.30 maratonista, niin mittari on sitä mieltä, että et ole antanut vielä mitään indikaatiota siitä, että hapenottokykysi voisi olla sillä tasolla mikä vaaditaan 2.30 maratonin juoksemiseen. Huom! Mittari ei tiedä mitään siitä mikä on kenenkin kehittymispotentiaali.
 12. Eilen
 13. Kyllähän suunnistuksessa se kärjen takana oleva taso on laskenut 90-luvun jälkeen selvästi (sekä taidollisesti, että kunnonkin osalta). 90-luvulla jos jäit Jukolan avauksessa 10 minsaa olit sijalla 300. Nyt olet samalla aikaerolla sijalla 100. Aikanaan tulin avauksessa reilun 3 minsaa kärjen jälkeen vaihtoon ja sijana oli noin 150.... Niku-Pekan ei paljoakaan alle 35 minsan kympillä lienee todellisuudessa ehkä 31-32 minsaa kympille 🙂 ..... Vaikka metsässä juoksussa on taloudellisuus eroja, on kaikki huiput osanneet suunnistaa ja juosta metsässä jo 90-luvullakin...
 14. Toki täytyy muistaa että 90-luvusta suunnistajien taidollinen taso on noussut selvästi sekä huippu-, kilpa-, että kuntosuunnistajilla niin yleisessä, junioreissa kuin ikäsarjoissa. Mielestäni myös radat ovat nykyään hieman vaikeampia (lue: rastipisteet tarkentuneet ja rasteja on enemmän) joka johtunee paljolti siitä että kartat ovat järjestään parantuneet. Laji on muuttunut teknisemmäksi. Tämä tarkoittaa että taitomielessä 200 joukossa yleisen sarjan rankilistalla olevaa voidaankin pitää huippusuunnistajana jos hänellä on huipputaidot. Joskus on. Ero kärkeen tulee fysiikassa. Toki useammin se tulee taidossa. Tuollakin tasolla. Fyysisen tason arviointiin en tässä yhteydessä lähde. Se vaatisi laajaa ja systemaattista havaintoaineistoa. Esimerkkeinä voidaan kuitenkin mainita että 70-luvulla suunnistuksen parissa oli Suomessa 29-30 minuutin ratakympin tuloksilla olevia suunnistajia useita maajoukkueen porteilla tai kansallisessa kärkipäässä (Mäkirinta, Salminen, Väli-Klemelä, Harju ym), toisaalta Pekka Nikulainen joka 90-luvun alkuvuosina jossain vaiheessa hallitsi yhden kauden ajan kotimaisia kilpailuja omien sanojensa mukaan ei päässyt 10km tiellä tai radalla paljonkaan alle 35 minuutin. Tuolloinkin oli kuitenkin Suomen parhaissa suunnistajissa lähes puolen tunnin kympin juoksijoita (Mika Kuisma etc). Samoin Lakanen, Muukkonen, Boström jne ovat nyt 2000-luvulla olleet SM-maastojen parhaimmistoa. Tämän vuoden Norjan MM-joukkueeseen valittu Topi Syrjäläinen jätti minua talvella 2 minuuttia 10km maantiejuoksussa. Itse olin tuolloin n. 35 kympin kunnossa. Oletettavasti Topi on nyt paljon kovemmassa kunnossa kuin talvella. Voisi olettaa että 10km radalla menisi n. 32 minuuttiin. Fin vitosen voittaja Joonas Ahola on silminnäkijähavaintojen perusteella yli 4000 metrin cooperin iskussa. Nämä esimerkit auttavat juoksijaa hahmottamaan mikä on mieshuippusuunnistajan juoksukunto. Muistaen vielä sen miten valtavan paljon kovempi hyötysuhde heillä metsäjuoksussa on. Nämä eurooppalaiset sprintin kärkimiehet ovat tietysti vielä asia erikseen joilta löytyy jopa 28-29 minuutin kympin tuloksia. Samoin entisaikana norjalaisilla huipuilla oli kovan tason (2.14-2.16) maratonjuoksutuloksia. Tuo on kuitenkin hieman suhteellista naputteleeko kolmensadan joukossa oleva ylivoimaisia tuloksia kuntorasteilla. Riippunee maakunnasta. Täälläpäin ylipäänsä tuon tason suunnistajat osallistuvat kuntorasteille hyvin epäsäännöllisesti ja näin lienee trendi monessa muussakin maakunnassa. A-ratojen kärki täällä löytyy yleensä rankisijoituksilta 400-800 tai ikämiessarjoista. Heillä fyysinen kunto puolimaratonin juoksussa asettuu melko tarkalleenkin 1.20 - 1.35 välille joka tuohon kympin vauhtiin muunnettuna viittaa 35-42 minuutin tuloksiin tai cooperin vauhtina 3000-3600 metriä josta taisinkin mainita jo edellisessä kommentissa. Yksilöllistä hajontaa on tyypistä riippuen paljon.
 15. henok

  Yleisurheilukausi 2019

  Tästä katsomaan Jakobin juoksu. On siinä nuorella pojalla rohkeutta.
 16. Minä en kuulu perusterveiden sarjaan. Mut rypistellään silti
 17. Jujup

  Pyöräilykunto

  Eiköhän tuo oo jo ens vuonna peruskauraa. Jostain se on aloitettava ja nyt tietää mihin panostaa. Seuraava tavoite on eka täpäri alle 11h. Tykkään asettaa itelle omaan kuntoon nähden kovia tavoitteita, joten tuossa olisi ens vuodelle Tahkon IM:lle kova haaste.
 18. Yöpymiset kisapaikalla Pyssyhovissa ovat ilmaisia 57km ja 171km kisaajille ennen ja jälkeen kisan olevat yöt. Eli majoitus ilmainen. GPS seuranta kaikille 57km ja 171km kilpailijoille.
 19. AnttiSn

  Pyöräilykunto

  Eli oikeestaan vaan siitä kyse, milloin menee puhki. Tuntuu typerälle puhua haamurajasta, kun samalla toiset vetää sub 4, mutta onhan tuo kuntoilijalle ihan hyvä ja kova tavoite tuo sub 5!
 20. henok

  Yleisurheilukausi 2019

  Ei voi kuin ihastella. Ja tuo Ingebrigtsenien kilpailutahti on aivan uskomaton.
 21. Jujup

  Pyöräilykunto

  Ei menny 5h rikki. 4 min jäi. Uinnista tuo ois oli otettavissa, jos lasit ei ois niin pahasti huurtunu. Hyydyin myös juoksussa 15km kohdilla enkä pystyny ottamaan kiriä maaliin (1:45 juoksu). Elämän toinen puolimatka ja 34min parannus viime vuoden Turkuun.
 22. jukkar

  Twilight run 2019

  Juoksin puolikkaan tuolla pari vuotta sitten. Ihan ok ja asiallinen tapahtuma ainakin sen perusteella. Reitti on suht tasainen, seurailee merenrantaväyliä. Altis sijaintinsa vuoksi tuulille. Mutkia on aika paljon, joka loppukankeuden vallatessa ei ole mukavaa. Osa reitistä hiekkapohjasta, 10 km kiekalla ehkä noin 2 km. Muuten en osaa järjestelyistä sanoa: en eksynyt, joten merkinnät ja opastus riittäviä. Tosin tuo seutu on useasti mulla käytössä myös treenatessa, eli tuttuja nurkkia. Juomapuolesta en osaa sanoa, kun en käytä niitä palveluja puolikkaalla.
 23. jartukka

  Garmin Forerunner 935

  Kirjoitetaan nyt tänne, kun kyseessä 935 kello, mutta sama juttu oli edellisessä 235 kellossa. Eli ihmettelen, miten kello laskee nuo ennustetut ajat eri matkoille? Itselläni esim kello näyttää Maralla 3.23 , puolikkaalle 1.37, Kympille 44min ja vitoselle 21.16 Omat ennätykseni oikeasti ovat Mara 5.10, puolikas 2.09, kymppi 53min ja vitonen 25min. Eli aika paljon mitä ennusteet ovat. Kello ollut käytössä reilu vuoden, että ei ole siitä kiinni, että kello olisi uusi. Alisuoritanko todella näin paljon vai mistä johtuu näin suuret erot ?
 24. AnttiSn

  Pyöräilykunto

  Kovat on kovia, aina ja ikuisesti! Taisi Spicalla mennä aika nappiin kisa. Mites Jujupin sub 5h tavoitteen kanssa kävi? Oliko lämmin päivä? Etelässä oli ainaskin turhan lämmintä.
 25. harmis

  Garmin Connect

  Ei niitä nykyään saa eriteltynä ulos. Itse vaihdoin Polariin osin tämän vuoksi. Polar flow:ssa taas ei ole varusteille osiota, joten synkkaan tiedot flowsta edelleen garmin connectiin tuolla http://syncmytracks.com/#reviews äpillä. Näin saan molemmista otettua hyödyn irti.
 26. Yritetäänkö tuolla estää, ettei Kenian pikkumaratoneja kiertävä b-joukkue käy hakemassa päivärahat? Taitaa olla enemmän miesvoittoista porukkaa. Jos näin, olisivat ainakin voineet sanoa sen.
 27. Jujup

  Uintikunto

  38min Joroisilla eli tavoitteeseen päästiin. Paitsi etten nähny minne suunnistaa uintiosuudella. Lasit meni huuruun ja suunnistus oli tuskaa (. Uinti oli kesän parasta eli varmaan 34-35min normi suunnistuksella.
 28. Jos olisin Keskinen. Miljoonamaraton. 1milj palkintorahoja. Useita palkintoja jotka arvotaan suhteessa omaan aikaan. Voittajat saa eniten arpoja moninkertaisesti hitaampia tai vaikka sen miljoonan. Jokaisesta sekunnista sitten alkaa arpojen määrä vähenemään ja hitain saa vaikka yhden arvan. Tämä laittaa kaikkien yrittämään ja osallistumaan. Sitten tietokone arpomaan miljardien arpojen joukosta. Hyvällä tuurilla osuu niin kuin miljoonapilkistä. Paremmalla paremmat mahdollisuudet. Huonommat pärjää tuurilla.
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy