Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. JHan

  Cooper

  Viimeistely tehty ja Musti vaikuttaa luottavaiselta.
 3. Today
 4. Suunnitelmat muuttuivat ja kävinkin 10.8. hölkkäämässä ensimmäiseksi 100 km kisakseni Masokistin Unelman. Valmistautuminen oli luvattoman huonoa. Hyvin sujuneen kevään jälkeen keventely HCM:lle alkoi toukokuun alussa. Siitä eteenpäin HCMää ja Anun 50 mailista lukuunottamatta en tehnyt yhtään 20+ km pitkistä. Oli joko keventelyä seuraavaan, toipumista edellisestä tai sitten säärivaivojen kanssa hipsuttelua. Sadassa päivässä juoksua tuli vain 600 km. Olisin siirtänyt seuraavalle vuodelle, mutta se tod. näk. menee päällekäin Tahkon IM:n kanssa eikä siten ollut järkevä optio. MasUn aika oli 12:43; ensimmäinen puoliskon juoksin parin kympin lämmössä sykerajaa vastaan ja loppupuolen mukavuusalueella 7 min nopeammin, eli negatiivinen splitti. Keskisyke 78 % maksimista. Jalkojen keston kanssa ei ollut ongelmia ja ehkäpä talven paastojuoksujen ansiosta energiat riittivät hyvin. Summaten, satasen saa omaan rauhalliseen tahtiin suoritetuksi kohtuullisen vähälläkin treenillä, joten kaikki empijät voivat lopettaa empimisen ja ilmoittautua seuraavaan kisaan!
 5. En nyt jostain syystä pysty editoimaan viestiä, mutta ilmoitettakoon, että myytävää ei enää ole.
 6. Säännölliset öiset harjoitushölkät psykiatrisen sairaalan ympäri riittänevät (tai sitten ei)..nimim. kokemusta on.
 7. Pasi_P

  Kympin harjoittelu

  Eipä se niin kivulias levossa ollut. Tuntemus toki, ja kosketusarka. Eikä sillä huvittanut juosta, koska ponnistusvaiheessa tuntui välillä vähän ilkeältä, ja juoksulenkin jälkeen kantapäätä jomotti jonkin verran. Pari kuukautta tässä sirkuksessa kai meni kaiken kaikkiaan. Vähän ylläri tää kaiken kaikkiaan oli.
 8. Kaju

  Kympin harjoittelu

  Oliko siinä nilkassa kovastikin kipua vai miten se repeämä oirehtii? Kun minulla ei ole mitään kipua levossa ja juostessakin tai jossain kyykyissä se ns. kipu/kireys on 1-2 (asteikolla 1-10). Kun sormenpäällä painaa, niin silloin tuntuu pientä kipua. Kauanko sinulla oli tää vaiva ennenkuin nyt selvisi? Hyvä juttu, että otettiin magneetti ja saat hoitoa.
 9. Ensin juoksu ja sitten hoitoon 👍
 10. Pasi_P

  Kympin harjoittelu

  Magneetin kuvat on tutkittu ja repeämähän siellä on. Leikkaus ensi viikolla ja samalla jyrsitään kantaluusta ulkonemaa, joka painaa jänteeseen. Luulin olevani varovainen, mutta en ollutkaan. Koskahan sitä oppii... huoh.
 11. Tervetuloa pöpien klubiin! 😂 Mutta ”vakavasti” ottaen: kannattaa treenata paljon, mutta järkevästi. Ja talvella hiihtää enemmän ja juosta vähemmän, niin jalat ei hajoa vielä talvella 😉 Ymmärtääkseni aikataulu ja reitti 105km:n kisassa on samat ensi kesänä. Tänä vuonna oli kyllä mahtava juosta, kun keli oli oikeastaan täydellinen eikä mäkäräisetkään juuri vaivanneet. Ja joo: yhtään ei tietenkään väsyttänyt...
 12. hatapa

  Yleisurheilukausi 2019

  Jep. Mörön suorituksessa parasta antia oli se haastattelu juoksun jälkeen. Siinä hän antoi ymmärtää, että arvokisoihin ei mennä vain juoksemaan, vaan tekemään tulosta. Turistimatka ei häntä kiinnosta. Tuossa on oikea asenne.
 13. Saat tämän kerran, kunhan ei toistu.
 14. En tiijä, on tainnu hulluus iskeä minuun ja pahemman kerran. Kyllä kovin kovasti kiinnostaisi satasen juoksu ja nimenomaan YlläsPallas Nuts tapahtumassa. Jos vain reitti ja aikataulu siellä ovat samanlaiset kuin olivat tänä kesänä eli lähtö Pallakselta pe klo 24:00. Saisi siis taivaltaa yöttömässä yössä ja hienoissa maisemissa, silloinhan ei edes väsymys tunnu, eihän? Sanokaapa onko tämä nyt ihan hulluttelua? Eka olis kyllä halu juosta pois alta joku maraton. Vahvana ajatuksena Tukholma 2020. Ja jos tällä kertaa treenais maratonillekin niin, että tekis niitä oikeita pitkiksiä, yli kolmikymppisiä, niin niistä varmaan saisi pohjaa tuolle 2,5 kertaa pitemmälle matkalle. Vai joko alkaa olla aika hakeutua hoitoon?
 15. Myynnissä Espoon rantamaratonin osallistuminen 50 € myyjälle + 5 € paikan päällä itse tapahtumassa. Osallistumisen siirto toiselle henkilölle veloituksetta 31.8.19 asti, jonka jälkeen maksaa 10 €.
 16. Jep, satsaa alkuverkkaan (ja myös loppuverkkaan). Oikea pituus löytyy kokeilemalla, mulla se on 3-4 km. Alkuverkan loppupuolella voi myös kokeilla lyhyempää kovahkoa vetoa (n 2 minuuttia), jossa ei hapoteta, mutta vähän nostetaan happoja ylös. Ennen treeniä vielä 3-4 rennon kovaa n 50-60 metrin mittaista aukivetoa. Toi toimii mulla ja treenin voi melkein heti alusta asti juosta tavoitevauhdilla.
 17. Eihän sun elimistö pidä kirjaa ma ja su välisestä seitsemän päivän viikkojaksotuksesta, ei se ymmärrä montako kilsaa on juostu kullakin viikolla eikä kuinka kovaa. Ne on ihmisten lukuja, ja ihan hyviä ja käyttökelpoisia semmoisenaan. Mutta kyllähän kohtuullisessa kunnossa oleva ihminen palautuu jo 2-3 päivän kevyen liikunnan avulla (kevyt tässä tapauksessa oikeasti kevyttä eikä pitkää). Itsellä ainaskin ohjelmistossa olevat kevyet viikot on aina silleen, että 2-3 päivää otan tosi kevyesti, sitten loput 3-4 päivää teen yleensä kovempia testejä ja niiden välissä kevyttä. En näe millään muotoa ongelmaksi, että maratonvalmistautumisessa käyttäisi kevyitä viikkoja myös määrän nostoon, kunhan muistaa sen verran hiljentää menoa, että oikeasti ehtii elimistö palautua rasituksesta. Kokemus on tässä kohdin tärkeää, että tietää mikä itselle riittää! Mieluummin liian paljon lepoa kuin liian vähän...
 18. Ehdottomasti ainakin 2-3 km alku- ja loppuverryttelyt. Itse tykkään juosta maravauhtiset juoksut tasavauhtisina. Samalla tyylillähän ne pitäisi kisassakin saada menemään. Täällä foorumilla on kyllä paljon treeniohjelmia, joissa tykätään kovasti kiihtyvistä juoksuista. Kiihtyvänä juoksuna teen mieluummin kovaa yläkynnystreeniä, jossa voi aloittaa vauhdin noston kynnyksen alta ja lopettaa se kynnyksen päälle. Joskus pitkis kiihtyvänä, mutta ei missään nimessä viikottain ja ehkä ei samalla viikolla kuin pidempi VK. Ja jos pitkiksessä on ollut mukana pidempi matka kovempaa juoksua, olen laskenut sen yhdeksi viikon vauhtitreeneistä. No tämä nyt taas oli yksi omista käytännöistä ja kokonaisuus ratkaisee kuinka treenit purevat ja rasitus pysyy hallinnassa.
 19. Ilmoittautuminen avattu ensi vuodelle: http://paavonurmimarathon.fi/ Ja kauhian pal antteks, kun tämänvuotinen ketju jäi tekemättä
 20. Vieläkö tämä on kaupan? Ostaisin mielelläni
 21. Veryttely kannattaa tehdä ennen vk-juoksua, jota maratonvauhti usein on. Itse verraan 4-5 kilsaa ja hetki tuon jälkeen ihmettelyä. Treeni esim. 13 km maratehoista (reitti, kunto, ajankohta ym vaikuttaa vähän vauhtiin), aivan kuten maratonille lähtis, suht tasaisella vauhdilla, mieluummin kiihtyvä vs. reilusti hiipuva. Tuon jälkeen yleensä kävelen tai muuten ihmettelen. Loppuun muutama kilsa verraa. Miksei voi juosta myös non-stoppina, tai suht lyhyillä veryttelyillä. Mun täytyy yleensä myös keskittyä vähän, jolloin nuo erilliset veryttelyt toimii hyvin. Mut loppunostolliset pitkät non-stoppina tietty. edit: ja veryttelyt on mulla vko-kilsoissa mukana, ohjelma mitoitettava oikein, jotta veryttelyt jaksaa juosta
 22. Tuossa kannattaa myös kuulostella fiiliksiä jos pidentää vauhdikasta juoksua ja lisää pitkikseen vauhtia. Silloin se jossain vaiheessa turhan pitkälle vietynä alkaa vastaamaan kulutukseltaan kolmea kovaa harjoitusta josta mm. lihaksen energiavarasto ei oikein toivu. Jos maravauhtinen pysyy OlliL:n suosituksissa ja on jo aika hyvävauhtinen juoksija kuten sinä ja ohjelmassa on se kevyempi viikko niin se kolme avaintreeniä on luultavasti hyväkuntoisella tehtävissä loppuun asti, mutta esim. huipuilla kun maravauhtinen voi olla jo aika pitkä ja pitkä lenkki voi olla esim. 30 km maratonvauhtia tai 40 km vain vähän hitaampaa niin avaintreenejä (joihin lasken pitkän lenkin) ei voi olla enää kuin kaksi ja muu fokus täytyy olla palautumisessa rauhallisemman juoksun kautta. Mutta ennenkuin pohja on luotu vuosien työllä niin kannattaa panostaa noihin vähän maltillisempiin yksittäisiin avaintreeneihin eli rajallisen mittainen maravauhtinen ja pitkis vain loppunostolla tms. Itse asiassa suht aloittelevalla saattaisi olla ihan tuottoisaa jopa pitää maravauhtinenkin aika vähänä jos kunto polarisoidummalla treenillä menee vielä kovaa vauhtia eteenpäin, vaikka maratonvauhdin taloudellisuus ei silloin tulekaan viritetyksi niin tappiin (ts. voisi juosta hidasta pitkää + vetoja, kovaa vk:ta) vähän kuten ohjelmassasi taisi olla. Aloittelijalla esim. hidas pitkis ilmeisesti nykykäsityksen mukaan nostaa kuntoa hyvinkin jokusen vuoden mutta kokeneella ne sen tuomat muutokset (lihaksen aerobisen aineenvaihdunnan tehostuminen hiussuonten ja mitokndrioiden ym. myötä) ovat enää marginaalisia ja sillloin se vauhdikkaampi pitkis tulee vielä hyödyllisemmäksi tai tarkemmin sanottuna hidas pitkis käy turhemmaksi.
 23. Vielä tuosta maravauhtisesta sen verran, että kannattaako tuo juosta tyyliin lyhyt lämmittely, jonka jälkeen 1-2km siirtymällä tuohon maravauhtiin ja sitä sitten koko loppumatka vaiko enemmän kiihtyvällä vauhdilla (ekat 5km esim 4:45/km seuraavat 5km 4:25/km ja loppu sitten maravauhtia eli ~4:16/km)?
 24. @perttu Mun mielestä Suunto 5 oli herkempi näyttämään punaista. Ignite kun vertaa omiin aikaisempiin tuloksiin niin se oli hieman armollisempi. Mutta kaikista näistä mittareista mitä oon testannu niin Igniten kohdalla tuli sellainen fiilis että haluaa parantaa niitä omia tuloksia. Helpointenhan se onnistuu nukkumalla enemmän. Että sikäli se on kyllä kaikista kannustavin. Toki jos sitä käyttää vaikka 6kk niin sitten alkaa tulemaan arki vastaan että kuinka paljon enemmän voi nukkua. Lyhyellä aikavälillä tuloksia on helpompi parantaa kun aluksi nukkuu huonosti. Vahvistaa numeerisesti tuntemuksia, mutta mahtu sinne mukaan myös päiviä jolloin ei vastannut tuntemuksia. En muuttanut harjoittelua tulosten takia.
 25. Myydään käyttämätön täysin uusi paketissa oleva musta Garmin Forerunner 245 music. Hinta 290€/tarjoa + postikulut. Tuote sijaitsee Turussa. Yhteydenotot mielellään sähköpostilla ap(piste)joensuu(at)gmail(piste)com
 26. Tuollainen jakohan on erittäin fiksu ja on toiminut myös tällaiselle keski-ikäiselle kuntoilijalle. Joku nuori mies tai nainen voisi hyvin jaksaa myös kolme kovaa ja yhden kevyen. Itselläkin ollut jakona kovilla viikoilla kaksi vauhtitreeniä ja kevyillä viikoilla yksi. Kaikilla viikoilla myös pitkis, mutta kevyellä vähän kovia viikkoja lyhyempi. Muutama vuosi sitten kokeilin myös kolmen vauhtitreenin viikkoa, mutta se oli tämänikäiselle hölkkääjälle ehdottomasti liikaa. Maratonin lähestyessä tärkeintä on sen maratonvauhdin kouluttaminen koiville ja sitä koulutusta jatketaan myös kevyillä viikoilla. Keveydestä huolimatta kyseessä ei ole lepoviikko. Viikottaisen maravauhtisen pituus voisi vaihdella esimerkiksi Kevyt viikko: 10 km 1. kova viikko: 12-14 km 2. kova viikko: 15-20 km Jonkun vauhtitreenin voi korvata myös lyhyellä hölkkäkisalla. Joku tiukka 5-10 km rykäisy auttaa hyvin kunnon nostatuksessa, jos sellaisen saa kalenteriin osumaan. Lyhyehkön n. 5 km kisan uskaltaa juosta vielä maratonviikkoa edeltävällä viikolla. Ja hyvä muistaa, että ruuvin kiristyessä kannattaa juosta ne välipäivien kevyet PK-lenkit korostetun rauhallisesti.
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy