Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. vmaksi

  Hoka One One

  Eskelisen Jaakko meni Torrentilla viime vuonna Pallaksen kisan ja peräti Jawzilla Karhunkierroksen täyden matkan. Eli kyllähän se onnistuu. Itse voisin kuvitella meneväni sen 80 k Torrentilla, mutta isona miehenä pidemmälle matkalle haen kyllä vähän enemmän suojaa jalkapohjalle. Makuasioita.
 3. Reissujuoksija

  Hoka One One

  Mitäs hokan lähettiläät @vmaksi ja @Don_Valido meinaa oman kokemuksen mukaan. Lähtisittekö Torrenteilla karhunkierroksen täydelle matkalle, vai onko tarkoitettu huomattavasti lyhyemmälle matkalle?
 4. Today
 5. Hei, Myyn osallistumisoikeuden 2019 HCR puolikkaalle. Hinta 40,- + 10,- siirtomaksu, joka maksetaan järjestäjälle. t. Janne
 6. TAS: Näiden kahden ehdotuksen välillä on huima ero. Tossu nimittäin ehdottaa 25 treeniä viiden viikon sisällä, kun taas jukkis kahta! Viisi viikkoa jää minulla kahden maratonin väliin. Viime viikolla palasin lenkkipolulle seuraavasti: (la maraton) ke kevyttä polkukävelyä 6km to kevyttä polkukävelyä 8km pe polkujuoksua 4km + kevyttä juoksua 5km = 9km la voimakävelyä 12km/1h40min su polkujuoksua 6km + kevyttä juoksua 10mk = 16km/2h05min Maanantaina olinkin sitten ihan poikki! Kroppa oli täysin kunnossa, mutta oli vaan tosi väsynyt olo. Nukuinkin maanantaina yhdet torkut aamupäivällä ja toiset iltapäivällä. (Se miksi olen nyt polkukävellyt/juossut johtuu siitä, että olen löytänyt Tampereelta uudet ulkoilumaastot, aivan upeat! Polku on haastava, koska se on juurakkoa ja kivikkoa, mutta kevätiltojen ihanuus ja luonnon kauneus on vetänyt minua tälle reitille ilta toisensa perään!) Onko jollain heittää jotain ehdotuksia? Aika moni täällä on eri ketjuissa kertonut juosseensa peräkkäin kaksi maratonia (2 - 6 vko välissä), mutta harvempi on avannut, miten on treenannut maratonien välissä.
 7. Äireen ruokapatojen äärellä vielä tämän päivän verran. Uuniin nakkasi juuri osso bucoa, lihapataa. Maltan tuskin odottaa... :)
 8. Onko ihmisillä kokemusta näistä "halvoista" 149-250€ nilkan magneettikuvauksista? Riittääkö tarkkuus vai tarviiko laittaa ~500€ jos haluaa tietää mitä nivelsiteistä on jäljellä?
 9. pskosk

  M: Märkäpuku Orca S4

  H. 70 euroa. Käyttökertoja noin 20, koko 7 miesten malli. Optimaalinen n. 75 kg painoiselle n. 175-180 cm pitkälle henkilölle. Itsellä nykyään lihasmassaa puvulle liikaa, minkä johdosta luovun tästä. Uudenveroinen kunto lukuunottamatta haaroja, joissa pari pientä n. 1cm pitkää repeämää. Repeämät eivät ole läpi asti. Triathlon-säännösten mukainen avovesi- ja triathlonuintimärkäpuku. Smoothskin neopreenista valmistettu puku on erinomaisesti kelluttava, kestävä ja joustava. Päivitetty versio S3 märkäpuvusta. Puvussa on- Hydrostroke rannekentät tehostavat käsien uintiatehoa- Hartioissa Quadstrecth-paneelit ja kainaloissa Quadraflex-paneelit- Saumaton rintaosa- Teipatut saumat- Avaintasku niskavetoketjun vieressä
 10. Ei se ole mitään hifistelyä, se on konkreettinen päiväannos. Tasan se mitä syön tällä hetkellä. Eikä se ole hifistelyä siinäkään mielessä, että itse ymmärrän sanan jonkinlaiseksi tarkaksi säätämiseksi. Minä taas pyrin pois säätämisestä ja tarkkuudesta. Että ruoka olisi mahdollisimman yksinkertaista ja aina samaa. Jos en tekisi kaikkia ruokia itse, vaan söisin aina ruokalassa, en tietenkään voisi "hifistellä". Silloin kuvailisin tilannetta jotenkin ehkä lautasmallin kautta. Tuo kommentti nälän tunteesta on hyvä. Sellainen pieni nälän "kutina" olisi varmaan hyvä aina jäädä syömisen jälkeen. Nyt tätä hieman hämää tuo perunoiden määrä. Välillä tulee syötyä aika paljonkin, jopa 5-6 perunaa, ja se täyttää vatsan aika tehokkaasti. Proteiinit täytyy ehkä vielä tarkistaa oikein laskimen kanssa. Luulisin, että niitä tulisi kaikkiaan lähelle suosituksia. Ehkä kuitenkin alakanttiin. Muutenkin kiitos kaikille kommentoineille! Tähän asti olen kerännyt seuraavat tuunailut: - Tarkistan kasvisten, marjojen ja hedelmien määrän - Tarkistan proteiinit Sellainen tuli vielä mieleeni, että ehkä voisin ottaa tuohon kalanmaksaöljyn mukaan. Joskus nappasin sitäkin lusikallisen joka aamu, mutta meni veri jotenkin epäilyttävän ohueksi. Varmaan pitäisi sitten ottaa käyttöön pienempi lusikka. Edit: ja vielä siis sellainen lisäys, tämä ei ole mikään suunnitelma, vaan olen jo pudottanut tällä systeemilla aika tasan 10 kiloa. Toiset 10 vielä jäljellä, joten siksi halusin tarkistaa, että onko tässä jotakin nyt pielessä ravinteiden osalta. Laihtuminen kyllä onnistuu.
 11. Eilen
 12. EDIT: Tehkööt kukin makkaran mieleisekseen.
 13. Seppo

  Lätkäliiga 2018-2019

  Kyllä, liigassa Kärpät on hävinnyt tällä kaudella 5 kertaa kotona. Näistä kaksi kertaa tänä vuonna. Viimeisin häviö 26.1. HPK:ta vastaan. Kun Vehviläinen on ollut maalissa niin Kärpät on hävinnyt liigassa vain 3 kertaa Raksilassa tällä kaudella. Toki jos ja kun HPK voittaa kaikki kotipelinsä niin vain yksi voitto Raksilasta riittää. Mä nyt vähän leijun, mutta pakko ottaa tästä kaikki ilo irti kun ensi kaudella tätä herkkua ei ole tarjolla. Sori.
 14. Lukee tätä pitsa reiluilla täytteillä lautasella vieressä... 🙂 No onneksi tullut ulkoiltua viimeisen viikon aikana hieman toistakymmentä tuntia ja verttiäkin monta kilsaa, mutta ei se paino tällä tavalla putoa kun kompensoi syömällä vastaavasti enemmän 🙂
 15. Onnittelut hienosta juoksusta. Siitä se lähtee ultrataival. Lisää kilometrejä alle ja 12 tunnille.
 16. Aikoinaan olin myyntihommissa yhdessä mukavan rennossa työpaikassa. Myyntijohtaja teki aina seuraavan vuoden myyntibudjetin "peukalotekniikalla". Kuukausimyynti (kumulatiivinen myyti) oli ilmoitustaululla käppyränä joka sojotti koilliseen. Vuoden lopussa pomo otti käyrän taululta ja laittoi peukalon joulukuun kohdalle.. ja piirsi seuraavan vuoden tavoitemyynnin.. Joka vuosi se tavoite saavutettiin. Itse asetan tavoitteeni samalla tavoin. X-akselille aika (pv, vko, kk) ja Y akselille tavoite. Toimii! Suosittelen.. esim tuossa painon pudotuksessa, juoksu kilometreissä ym ym.
 17. Kokopolitiikkaa en osaa sanoa muuta kuin että ostin just Reebokin vapaa-ajan kengät ja menee sama koko mulla kuin Nikella ja Adidaksellakin. Mutta Sportamore on ehkä maailman helpoin mesta tilata, kun saa laskulla ja paketti tulee automaattiin. Kipaisen kaupasta automaatista hakemassa silloin kun mulle sopii ja dumppaan palautettavat Shellille postiin silloin kun mulle sopii. Ja kun tilaa laskulla ni ei tartte odotella rahapalautuksiakaan. T: Sportamore-addikti 😁
 18. Rasvat on minimissä, koska sitä löytyy ainakin 30 voipaketillista omasta "repusta". Öljyt ja pähkinät ja satunnainen kala on sitten niitä rasvahappoja varten jota on pakko ottaa ravinnosta. Sitten tietysti kun on normaalipaino saavutettu voin syödä vapaammin sitä rasvaakin. Olen siis tehnyt tietoisen valinnan sen suhteen mistä tulee bulkkienergia: hiilareista. Toiset tekee saman valinnan rasvoihin päin. Kukaan tuskin voi laihduttaa niin, että molempia tulee reippaasti.
 19. Turhaksi hifistelyksi menee noiden ruokalistojen kanssa: et tiedä mitä kulutat ja mitä syöt kaloreina tai makroina joten ihan sama mitä listailet, laihtumisen kannalta. Jos mikrot mietityttää niin ota purkista lisää. Tai tähtäät siihen että syöt sen 500 grammaa kasviksia päivässä. Hyvä pitää päiväannos mahdollisimman samanlaisena päivästä toiseen, johon tosiaan tähtäätkin. Tämä mahdollistaa sen että ilman ruuan mittaamista vaa'alla ja täten tarkan kalorinkulutuksen sekä -saamisen laskemista pystyt säätämään ruokavaliota. Tyyliin näin: Onko liian nälkä ja se kääntyy ahmimiseksi -> hieman annosta isommaksi jostakin kohtaa. Eikö ole nälkä oikein koskaan? -> Sitten jostakin vähemmäksi. Onko nälän tunne ns "miellyttävä" (ja voihan se oikeastikin olla miellyttävä kun mielentilan saa kohdilleen) tällöin annokset on aikalailla oikein. En tiedä mitä haet tuolla rasvattomuudella. Toimiihan se että yksi makro, tässä tapauksessa rasva, poistetaan mahdollisimman tehokkaasti. Toisaalta voi tulla ongelmia sitten muuten. Senpä näkee sitten. Toisaalta siellä on se "loraus" oliiviöljyä ja "vähän" pähkinöitä, kummatkin hyvin rasvaisia. Proteiinimäärät vaikuttaa aika köyhille ja niiden merkitys laihdutuksessa on aika oleellinen, pitävät kroppaa paremmin käynnissä (->korkeampi kalorinkulutus), yläpitävät lihasmassaa ettei se lähde kävelemään läskien sijaan, kuten naisilla tuppaa käymään kun lihat yms pudotetaan rasvan pelossa ruokavaliosta pois (miehelle lihasta on vaikeampi luopua joten tätä ongelmaa ei niin ole). Peruna on proteiiniköyhä, jos söisit leipää, riisiä, pastaa + juustoa ja maitoa niin tilanne voisi olla vähän toinen... Mutta kun et listaa tarkemmin gramma määriä enkä tiedä painoasi niin vaikeapa noista on mennä sanomaan, Vähän broileria kun voi olla mitä vaan 50g-500g väliltä. Enkä kyllä jaksa laskea vaikka tietäisinkin 🙂 Äkkiä vaikuttaa sille että eläintuotteet (liha ja rasva) on jätetty pois, mutta rasvaa otetaan sitten kasvislähteistä ja proteiinia ei saada mistään (noin kärjistetysti sanottuna). Eli periaatteessa se makro joka on laihtumisen kannalta tärkeä on pois ja ne lihottavat makrot, eli rasva ja hiilihydraatti, ovat tallella.
 20. Ainiin, Kaarinassa tuli juostua yli 63 kilometriä, joten nyt suunnataan nokka kohti uusia seikkailuja! Kaarinasta jäi kaikin puolin hyvä maku suuhun, ja järjestäjät hoitivat homman mallikkaasti. Tarkoituksena olisi nyt hakea vähän lisää vauhtia ja rentoutta juoksuun laadukkaan treenin kautta. Kenties seuraavana tavoitteena voisi olla 12h tai 100km?
 21. Helppous on yksi pääkriteeri, maku on sivuasia. Helppoa ja hyvää olisi esimerkiksi tilailla vain pitsaa kotiin, mutta se ei ole oikein hyvä homma laihduttamisen kannalta. Varmaan kunnon juoksumäärillä sellainenkin olisi ihan toimiva.
 22. Mitä haluaisit syödä? Esimerkiksi omassa kuplassani tyydyttynyttä rasvaa , suolaa ja kananmunia pidetään hyvinä aineksina. Fakta on se, että kun juoksee enemmän, niin kulutus kasvaa ja painon puolesta voi syödä vähän vapaammin sekä hiilihydraatteja että rasvoja. Sellaisesta ruokavaliosta, josta ei pidä tai sitä ei pidä helppona toteuttaa, tuskin tulee nauttimaan kovin kauan oli se sitten kuinka terveellistä, ekologista, trendikästä tai muulla haluamallasi mittarilla mitattuna hyvää. Toisin sanoen, tähtäisin sellaiseen mahdollisimman miellyttävään ja helppoon, kohtuullisen terveelliseksi koettuun ruokavalioon, jota pystyt noudattamaan vuosia.
 23. http://wwwi2.ymparisto.fi/i2/73/q7300100y/wqfi.html
 24. Valkokaali on kyllä hyvä kasvis, jota voi pelkästään suositella. Tavoitteeksi kannattaa ottaa se vähintään 500 g kasviksia päivässä ja se kannattaa punnita edes kerran, että tietää minkälainen kasa kasviksia pitää syödä. Sen takia marjat on aika käteviä ja terveellisiä.
 25. No joo, peruna on kuitenkin ehkä mulla se hiilarilähde, joten sen voi kyllä rinnastaa vaikka pastaan. Entä valkokaali? Sitä vedän raakana aika paljon. Raastan vain lautaselle kuten salaattia. Menisikö se "kasviksesta"? Hyvän kuuloinen perusmättö! Aika monimutkaisen kuuloinen, mutta varmaan olet tottunut sitten kokkailemaan. Varsinkin keitot ovat itselleni ehdoton ei, koska niiden keitteleminen ilman että paikat tulvii ja roiskeet pitkin seiniä on mahdottomuus. Tuo penkkivelli kuulostaa hyvältä palautusmätöltä. Saatan kopioida.
 1. Näytä lisää


 • Alennus jopa -70% kaikesta treenistä, jalkapallosta, juoksusta ja paljon muuta


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy