Puolimaraton ja Maraton
1 724 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 viesti
- 155 katselukertaa
Olen osallistumassa ensimmäistä kertaa puolimaratonille reilun kahden viikon päästä 11.6. Helsinki city running dayhin. Nyt harjoittelu on kuitenkin ollut tauolla n. 3 viikkoa flunssan takia. Kyselisinkin kokeneempien vinkkejä, miten kannattaisi nyt viimeiset viikot harjoitella? Ennen flunssaa kävin juoksemassa 3 krt/vko, yksi lyhyt lenkki tai vetoharjoitus 30-40 min, yksi keskipitkä n. 60 min ja yksi pitkä 1h 10 min - 2 h. Pitkissä lenkeissä juoksuvauhtini on ollut n. 7 min 30 s/km ja keskipitkillä n. 7 min/km. Keskisyke on pysynyt aina max 150 mutta myös alhaisemmilla sykkeillä olen juossut. Nyt kävin ensimmäistä kertaa lenkillä flunssan jälk…
Last reply by villea, -
- 1 viesti
- 456 katselukertaa
Kyselisin onko kellään kokemusta painon pudotuksesta marathon hajoittelun aikana. Minulla on ylipainoa noin 20 kg. Puolikkaan juoksen alle 2h ja syksyllä olisi tarkoitus juosta täysmatka. Lähinnä haluaisin tietää onko viisasta treenata kitu kaloreilla.
Last reply by varolevy, -
- 2 followers
- 5 viestiä
- 2,7k katselukertaa
Onko sama, jos juoksen kevyet PK-lenkit mäkisillä latupohjilla? Nykyisessä henkilökohtaidessa ohjelmassani on kevyet lenkit merkitty juostavaksi 135-150bpm. 150bpm on aerobinen kynnys. Maksimivauhdit tasaisella on tuolle 150bpm sykkeille 6min/km. Onko haittaa tai mitään hyötyä, jos juoksen kevyet lenkit mäkisellä kuntoradalla tiputtaen vaan vauhteja, niin että ollaan kuitenkin alle tuon 150bpm? Saanko siis jotain hyötyä juoksemalla kevyet lenkit mäkisemmässä maastossa verrattuna tasaiseen asfalttiin?
Last reply by Sheba, -
- 2 followers
- 211 viestiä
- 58,8k katselukertaa
Ajattelin nyt avata aiheesta ihan oman topicin, kun olen saanut käsityksen, että täällä foorumilla on useita, jotka ovat noilla ohjelmilla hyviä tuloksia saavuttaneet ja tätä kautta ehkä voisi ehkä saada vähän heiltä vielä lisävinkkiä ja muutenkin yleistä keskustelua aiheesta. Ohjelmathan ovat maksullisia ja tätä myöten Marius ilmeisesti aika hyvin vastailee myös itse kysymyksiin, mutta ennen kuin nyt häntä lähden tyhmillä kysymyksilläni heittelemään, niin eiköhän niitä voisi vähän puida täällä. FAQ-osiota olen kahlannut läpi, mutta ei sieltä ihan vastaavaa vastausta ole löytynyt. Päätin tässä kuluneina viikkoina, että pakko minun on joku valmis treeniohjelma ottaa ohj…
Last reply by Teemu S, -
- 1 follower
- 2 viestiä
- 1,2k katselukertaa
Myydään esteen vuoksi osallistumisoikeus HCR-maratonille 14.5.2022 40€+10€ siirtomaksu. Ota yhteyttä. Paakkinen Matti matti_paakkinen@hotmail.com
Last reply by Jesmond, -
- 1 viesti
- 759 katselukertaa
Hei kokeneemmat juoksijat! Jaksan juosta nyt 10 km verran, aloitan puolimaraton-ohjelman nyt ja puolimaraton on tarkoitus juosta huhtikuun lopussa. Nyt pohdin voinko mitenkään olla elokuun lopussa 2022 maratonkunnossa (tavoite 5h ), jos juoksen huhtikuussa puolikkaan? Riittääkö noin 4 kk harjoittelu saamaan maratonin 5 tuntiin? Miten tuo 4 kk tulisi harjoitella? Muuten sitten ilmottaudun nyt vain elokuussa toiselle puolikkaalle, jos on liian lyhyt treeni aika. Nyt pitäisi vain tietää mihin ilmoittaudun, kun on viime vuodelta ilmoittautuminen siirtynyt tälle vuodelle. Kiitos jo vinkeistä etukäteen. Olen kerran joussut koko maran, mutta silloin harjoittelua oli…
Last reply by villea, -
- 6 followers
- 621 viestiä
- 216,9k katselukertaa
http://www.juoksija-lehti.fi/Default.aspx?tabid=3167 Juoksijan nettisivuilla siis Holmenin maratonohjelmat kolmelle eri tavoiteajalle, tutkikaa ja kommentoikaa. Itseäni miellytti ohjelman yksinkertaisuus, ja erityisesti se, ettei ohjelmassa piperretä sykkeiden kanssa, vaan linja on aivan toinen, on tietty aika, missä lenkki pitää juosta, harjoitelu määrittyy siis kellon mukaan, tästä pidän, eihän varsinaisella maratonillakaan ole sykkeillä väliä, vaan juostaan kelloa vastaan, tavoiteena tietty aika, tämä on selkeää ja yksinkertaista, ja sama ajatus on treeneissäkin, totutetaan elimistö tiettyyn vauhtiin, harjoituskertoja on viikossa vain kolme, tämä on vähän toise…
Last reply by Reenaaja, -
- 12 viestiä
- 1,5k katselukertaa
Olen joitan harjoitusohjelmia selaillut, ja monessa näyttää että treenataan aika kovaakin ihan viimeiselle viikolle asti. Itse olisin ajatellut, että tässä kohtaa voi jo himmailla, tai kannattaakin? Olisi kiva kuulla, millaisia metodeja teillä muilla on kaksi-kolme viikkoa ennen maratonia. Vantaan maratonille tässä nyt itse koetan viimeistellä...
Last reply by Raadon, -
- 4 followers
- 120 viestiä
- 39k katselukertaa
Onko kokemuksia kyseisen opuksen mukaisista maraohjelmista? Itse lukaisin kirjan viikolla ja päätin kokeilla <88 km/viikko 12 viikon ohjelmaa. Tavoitteena HCM ja 4 h alitus. Hyppäsin mukaan ohjelmaan tänään vetämällä ohjelman mukaisen reilun 26 km lenkuran, josta maratonvauhdilla viimeiset 16 km. Teki gutaa. saa nähdä miten palautuu seuraavaan varsinaiseen harjoitukseen keskiviikoksi (anakynnys 8 km). Ohjelma vaikuttaa ainakin teoriassa mielenkiintoiselta. Jää nähtäväksi kestääkö paikat... Mielläni kuulisin kokemuksia jos on kertynyt. Kirja ainakin oli mielestäni mielenkiintoinen ja vähän erilailla asioita painottava kuin suomalaiset vastaavat.
Last reply by Seppo, -
Puolimaratonin juoksutaktiikka
by Guest Ensikertalainen- 11 viestiä
- 2,1k katselukertaa
Hei! Olen juoksemassa puolikkaan ensi kertaa nyt syksyllä ja taustalla n. 8 viikkoa harjoittelua. Tuntuu tosi vaikealta juosta kovaa pitkää matkaa, mutta harjoituslenkeillä tämä on onnistunut niin että pysähdyn esim. 10km matkalla n. 4 kertaa muutamaksi minuutiksi "huilaamaan" ja venyttelemään, minkä jälkeen vauhti on taas oikein hyvä ja jaksan seuraavat "pätkät". Onko yleistä pysähdellä hetkeksi puolikkaan aikana tai onko tämä hyvä taktiikka? Miten parantaa jaksamista? 20km matka ei tuota ongelmia, vaan juuri tuo hyvän vaudin ylläpito. Nyt enää 3 viikkoa treeniaikaa jäljellä joista ilmeisesti pari vikaa pitäisi ottaa rennommin.
Last reply by kivinilkka, -
Sinkkosen kaava 2.1.
by Guest KHI- 2 viestiä
- 1,3k katselukertaa
1970-luvun legendaarinen kaava on perusidealtaan hyvä mutta fiksaisin vähän. Eli Sinkkosen kaava: Su 35 TV kevyt. Ma 16 TV kova Ti 25 TV Ke 16 VL alimatkan rytmi To 30 TV kevyt Pe 16 km TV kova La 25 km TV plus aamulenkit Ma-La yht 30 km Tätä kolmen viikon jälkeen palautusviikko jossa juostaan samat treenit lyhennettynä. Muuttaisin näin Su TV-kevyt 12-15 km aamulla ja illalla Ma Maratonvauhtinen juoksu 20-25 km plus valmistava TV aamulenkki 8-10 km Ti 10 km TV kevyt aamuin illoin. Ke 20-25 km TV kevyt plus 10x200 ylivauhti ei saa haittaa ei aamulenkkiä. To Sama kuin Ma. P…
Last reply by Reenaaja, -
- 7 viestiä
- 1,9k katselukertaa
Otsikon mukaisesti olisi haaveissa muuntautua puolikkaan juoksijasta maratoonariksi. Juoksua olen harrastanut aktiivisesti kolmisen vuotta, sitä ennen vuosia erästä toista lajia hyvinkin kilpailuorientoituneesti, eli urheilutaustaa löytyy. Juoksukilometrejä kertynyt tänä vuonna sellaiset 20-40km/vko ja lenkit ovat olleet aikalailla tyyliin yksi pitempi (yleensä 14-16 km), 1-2 kevyttä tassuttelua 35min-1h ja 1-2 reippaampaa noin 45min-1h lenkkiä, joko vetoja tai tasavauhtista reipasta. Viime vuonna kävin juoksumattotestissä ja silloin aerobinen kynnys oli 148, anaerobinen 174 ja maksimisyke 188. Kevyet lenkit olen juossut suunnilleen 145 keskisykkeellä. Yleensä juoksu…
Last reply by Jappe, -
- 1 follower
- 26 viestiä
- 3,2k katselukertaa
Minulle kuntotestissä laskettiin kynnykset ja niille tietenkin sitten prosentit maksimista. Ohjeena annettiin että aerobisen kynnyksen tulisi olla 75% maksimista (ja Anaer 85%), josta jäin melko paljon. Nyt sitten toisessa vanhassa viestiketjussa katselin ihmisten testituloksia ja en nähnyt kenelläkään tuon prosentin olevan yli 70%, vaikka varmaan 20-30 henkilöä oli laittanut tuloksensa näkyviin. Mistähän tuo suositus 75% oikein tulee, ja onko täällä jollakin tuo arvo oikeasti lähellä 75%?
Last reply by Tylsimys, -
- 20 viestiä
- 4,4k katselukertaa
40 v. nainen ja haaveissa siintää maratoni loppusyksystä. Pari puolikasta on tullut juostua parissa tunnissa melko vähäisellä juoksuharjoittelulla, noin kaksi lenkkiä viikossa- tahdilla (muuta liikuntaa tulee reippaasti). Hommasin urheilukellon, ja Polarin rannesykkeen mukaan olen kokeillut lenkkeillä nyt tavoitteellisemmin. Vinkkejä valmistautumiseen olisi hienoa aloittelijana saada, jos syksyllä tai myöhemmin uskaltautuisi maratonille. Polarin tarjoilema maratonille valmistava treeniohjelma ehdottaa mm. intervallitreeniä kovemmilla vauhdeilla/sykkeillä. Huomasin, että mikäli Polar m430 sykkeisiin on uskomista, olen tottunut treenaamaan paljon hiljempa…
Last reply by TAE, -
- 10 viestiä
- 1,8k katselukertaa
Moikka! Vaikea keksiä otsikkoa, mutta onko täällä keski-ikäisiä naisia porukassa? Vauhdit, tavoitteet ja myös haasteet ovat melko erilaiset kuin miehillä tai itselläkin vielä 10 vuotta sitten...
Last reply by Aquamigo, -
- 9 viestiä
- 2,2k katselukertaa
Moi, Taustoista sen verran, olen nyt jo 3-4 vuotta treenaillut maratoneja varten ja joka vuosi on ainakin 2 maratonia käyty juoksemassa. Paras aika oli viime vuonna vähän yli 3:23. Nyt olen oikeastaan koko tämän vuoden taas treenaillut kesän maratoneja ja yhtä ultraakin varten. Viikkokilometrit on noussut hitaasti 70-80 paikkeille jo pidemmäksi aikaa, nyt on alkanut myös enemmän VK treenejä tulemaan kalenteriin kun Karhunkierros lähetyy ja vielä riittää uskoa, ettei sitä ehkä peruta kuten tässä nyt kaikki paikalliset maratonit. Toisena vaihtoehtoina on sitten käydä keskikesällä jossain muualla juoksemassa maratoni. Aiemmin on tosiaan VK treenit jääneet aika vähälle…
Last reply by Reenaaja, -
- 5 followers
- 47 viestiä
- 5,7k katselukertaa
Uusimmassa Juoksija-lehdessä (4/2021) oli mielenkiintoinen juttu polarisoidusta harjoittelumallista. Polarisoidussa harjoittelumallissa valtaosa treenistä tulisi juosta kevyellä teholla ja loput 10-20 % anaerobisen kynnyksen yläpuolella. Maratonharjoittelussa se tarkoittaa sitä että maratonvauhdilla ei juurikaan harjoiteltaisi. Harjoittelumallin toimivuudesta on tutkittua tietoa (Seilerin, Bilat, Munoz (?) tutkimukset) ja jutussa sanotaankin, että "Kokonaistutkimusnäytön perusteella näyttää siltä, että usein on enemmän hyötyä harjoitella anaerobista kynnystä kovemmilla vauhdeilla." Mikä kokonaistutkimusnäyttö? Onko siis enemmänkin tutki…
Last reply by AnttiSn, -
- 25 viestiä
- 4,6k katselukertaa
Aloin tuossa vuodenvaihteessa juosta kaikki lenkit rytmittämällä 2min juoksua ja 30sek kävelyä. Sitä on tähän ikään ehtinyt juosta monenlaista lenkkiä, olen siis 57v. On ollut ihan kiehtova tehdä myös erivauhtisia lenkkejä ja eri pituuksia tällä systeemillä. Nyt viime sunnuntaina juoksin ekan puolikkaan, siis ihan oman, aikaan 2.03. Mäkinen hiekkatie oli pohjana. Siinähän tulee 2min kävelyä jokaista 10min kohti, joten puolikkaalle tällä vauhdilla n.24min kävelyä. Aika kevyesti meni ja palautuminenkin oli nopeaa. Täytynee jatkaa kokeilua jatkossakin. Onko muilla kokemuksia, tällä tai eri rytmityksellä?
Last reply by vicke, -
- 1 follower
- 0 viestiä
- 866 katselukertaa
Uusimmassa Juoksija-lehdessä (4/2021) oli mielenkiintoinen juttu polarisoidusta harjoittelumallista. Polarisoidussa harjoittelumallissa valtaosa treenistä tulisi juosta kevyellä teholla ja loput 10-20 % anaerobisen kynnyksen yläpuolella. Maratonharjoittelussa se tarkoittaa sitä että maratonvauhdilla ei juurikaan harjoiteltaisi. Harjoittelumallin toimivuudesta on tutkittua tietoa (Seilerin, Bilat, Munoz (?) tutkimukset) ja jutussa sanotaankin, että "Kokonaistutkimusnäytön perusteella näyttää siltä, että usein on enemmän hyötyä harjoitella anaerobista kynnystä kovemmilla vauhdeilla." Mikä kokonaistutkimusnäyttö? Onko siis enemmänkin tutki…
Last reply by Pasi_P, -
- 12 viestiä
- 1,8k katselukertaa
Taustat: 26v, nainen, normaalipainon ylärajalla. Juoksua harrastettu vuosi epäsäännöllisesti. Syyskuussa 2020 puolimaraton aika 2:21 (n.7kk sitten) Tavoite: puolimaraton alle 2h syyskuussa 2021 Elikkäs, miten vetää pitkät PK-lenkit? Sykkeen pitäisi pysyä alle 135. Tällä hetkellä hölkkäillessä syke nousee lenkin edetessä sinne yli 150:een. Onko siis parempi ottaa kävelyä mukaan, jotta lenkki pysyy tarpeeksi kevyenä, vai haittaako jos lenkin loppupuoli menee (reilusti) sykerajojen yli? Jotenkin päähän iskostunut, että kun juoksua harjoitellaan niin pitäisi juosta, eikä kävellä. Lisäksi, milloin se kunto kasvaa?? samanlaista töpöttelyä ollut jo vuosi... …
Last reply by perttu, -
- 1 viesti
- 1,2k katselukertaa
Koronakevät katkaisi kuntosalitreenini periaatteessa kokonaan. Kotona olen ollut laiska lihaskunnon treenaaja. Sitävastoin huhti-kesäkuussa online jooga (1,5 h dynaamista ja 1,5 h yin joogaa) kuului viikko-ohjelmaani. 5 viikon päästä tavoitteena on maraton ja juoksutreeni on ollut säännöllistä ja nousujohteista. Haluaisin nyt seuraaville viikoille sopivaa lihaskuntotreeniä viikko-ohjelmaan, sillä aina maratonin jälkeen erityisesti etureidet kipeytyvät todella paljon. En ole tavoitteellinen juoksija. Juoksen omaksi ilokseni noin 4.30 maratonin lopputulosvauhtia. ikää on kertynyt 50+. ideoita ohjelmasta, joka ei kuitenkaan saa jalkoja tukkoon, koska haluan ju…
Last reply by Reenaaja, -
- 5 viestiä
- 1,6k katselukertaa
Osa foorumisteista treenaa ainakin lyhyemmille matkoille Danielsin opeilla, mutta onko maratonille tähtääviä? Kokemuksia ohjelmasta tai muuten vaan keskustelua aiheesta? Itselläni on tavoitteena kolmen tunnin alitus. Ohjelmassa kiinnostaa varsinkin aikataulutuksen helppous arkeen, kaksi laatuharjoitusta viikossa(päivät saa valita vapaasti, sääntönä vain että vähintään kaksi helppoa päivää laatuharjoitteiden välissä), kaikki muu juoksu on kevyttä ja määrän voi valita itse kullekin päivälle. Toinen hyvä puoli on, että voi helposti lisätä muita lajeja(esim. hiihto) mukaan helpoille päiville, kun ei ole joka päivälle tiettyä lenkkiä ohjelmassa. Ohjelma lyhyesti…
Last reply by Reenaaja, -
- 26 viestiä
- 15,2k katselukertaa
Siis tää on juoksijana aloittelijan ehkä tyhmä kysymys mutta mietityttää vähän tuo "hifistely" noiden harjoitusohjelmien suhteen koskien lyhyitä vetoja jne. Jos vaikka tavoite, kuten minulla, on aika vaatimaton eli juosta puolimaraton alle 1.30 keski-ikäisenä (eli 47), eikö siihen riitä että juoksen vaan riittävän kovaa vauhtia aina vaan pidemmälle ja treenaan kunnon pitkiä lenkkejä niin että puolimaraton tuntuu helpolta. Miten mua hyödyttäis vaikka vetää 6x400 m vetoja, sanotaan vaikka aikaan 1.20? Ei puolimaratonillakaan tarvi pystyä juoksemaan noin kovaa. Eikö riitä, että pitkällä lenkillä tai keskipitkällä vedän välillä pari kertaa kilometrin 4 minuuttiin? Saan samall…
Last reply by Reenaaja, -
- 2 viestiä
- 1,2k katselukertaa
Tervehdys kaikille! Olen uusi täällä, mutta tätä foorumia on tullut luettua ainakin vuoden päivät. Esitän nöyrästi kiitokseni aktiivisille foorumilaisille, on ollut mielenkiintoista lukea teidän juttuja ja peilata niitä omaan tekemiseen. Juoksuharrastusta on ollut viitisen vuotta ja tänään salilla törmäsin kysymykseen, johon en löytänyt vastausta pitkällisen monologini jälkeen. Siitäpä lähti ajatus kehittymään jos kysyisin teiltä ajatuksia... Olen tullut siihen tulokseen, että oma maksiminopeus ja esim. puolimaratonin kisanopeus on turhan lähellä toisiaan. Joten nyt ajattelin talvella yrittää saada maksiminopeutta ylöspäin kuntosalin …
Last reply by maanantaijuoksija, -
- 1 follower
- 27 viestiä
- 4,5k katselukertaa
Järkeen kävisi että riippumatta aloituskunnosta, mitä enemmän tulee viikkokilometrejä niin sitä nopeamminhan pitäisi kehittyä, tiettyyn rajaan asti. Missäköhän tämä raja tulee vastaan? Tossa juhannuksen paikkeilla puraisi juoksukärpänen vähän kovemmin. Alkoi nimittäin hirvittää fyysisen kunnon tasainen rapistuminen mikä alkoi jossain intin jälkeen, ja näin 4 vuotta myöhemmin cooperissa meni enää rapiat 2500 ja painoakin tullut 10kg lisää, eikä nimittäin lihasta ainakaan. Vuosi sitten kävin "läpällä" maratoonin jolkottelemassa johonkin 5:20 raatoaikaan pienellä harjoittelulla, että ihan ei tosiaan urheilijanuorukaisen suorituskykyä löydy, mutta joskus nuorempan…
Last reply by NORDMAN, -
- 1 follower
- 3 viestiä
- 1,7k katselukertaa
Hei kaikille! Minulla on edessä ensimmäinen maratonini reilu kuukauden päästä. Pohdin olenko asettanut itselleni realistisen aikatavoitteen ja mitä mahdollisia sudenkuoppia liian kovan tavoitteen asettamisesta voi kisapäivänä koitua. Kaipaisinkin kokeneimmilta juoksijoilta vinkkejä tavoitteen asettamiseen sekä siihen, mikä on järkevin tapa lähteä juoksemaan maratonia kisapäivänä. Tavoittelen 4 tunnin aikaa. Mikä olisi mielestänne järkevä strategia kyseisen ajan saavuttamiseen kisapäivänä? Laskennallinen keskivauhtian on noin 5.40 km/h. Kannattaako maratonia lähteä juoksemaan 5.30 km/h keskivauhdilla ja katsoa jaksaako loppuun (ja hidastaa tarvittae…
Last reply by AnttiSn, -
- 1 follower
- 6 viestiä
- 1,3k katselukertaa
Onko mitään järkeä lähteä kympin kisaa. 2 viikkoa ennen maratonia? Olen seniori naisjuoksija ja maratonille en juuri muuta tavoitetta aseta kuin rentoa, noin 4.30 loppuaikaan tähtäävää juoksua. Houkuttelisi kokeilla lappujuoksua, kun viime kerrasta on jo vuosi.
Last reply by hatapa, -
- 2 followers
- 12 viestiä
- 1,8k katselukertaa
Aikaisempi kysymys pitkilla lenkeilla kanttaamisesta poiki sen verran hyvaa infoa, etta kysytaas uudestaan apuja palstan tietajilta. Mika mattaa kun ei vain irtoa? Siis juoksu. Huhtikuusta toukokuun loppuun 800 km lahinna kevytta pk-juoksua ja pitkia lenkkeja. Kesakuun ensimmaisella viikolla VTE-Kauppiin juoksutestiin (pelkat laktaatit, ei maskia). Aerobinen kynnys 4:17/km syke 148 (laktaatti 1.1) Anaerobinen kynnys 3:45/km syke 166 (laktaatti 2.5) Maksimit 3:09/km syke 180 (laktaatti 8.5) veto jai 20 sekuntia kesken Kasittamattoman kovat tulokset omiin odotuksiin nahden. VO2Maxin suhteen allekirjoittaneella on aina ollut hyva…
Last reply by Reenaaja, -
- 1 follower
- 0 viestiä
- 839 katselukertaa
Miten pitkin lenkkiin sitä kannattaa tehä tna MaRa ja puolimara reeneja. Tna 24.05 km suunnon mukaan nousumaara vain 304m. Matkaa kertyi 24.05 km, ei juomaa mukana, viimeisellä kisalle tuntui et juoma tai patukka ois voinu olla mukana jonku verran vauhti oli kuitenkin kiihtynyt toisella puoliskolla lenkistä kaantopaikan kohdalla oli vähän yli 13 km. Aika 1 h 22 min. Lyhyempää reittiä takaisin tulo. Suorinta. Yht aika oli 2 h 24 min. Ja 9s. Sykkeet huiteli ihan vähän ka 169 Max 237. Taas haikka. Tiet oli hiekkatie, maantiet, ja vähän metsässä. Ainiin keskivauhti näytti olevan 5.56 per/kilsa
Last reply by Sheba, -
- 2 followers
- 44 viestiä
- 4,1k katselukertaa
Ehkä oikeampi otsikko olisi "kannattaako vähillä energioilla juoksemista harjoitella", mutta tämä kuulostaa raflaavammalta. Esim. McMillan liputtaa vahvasti näiden Glycogen Depletion Run:ien puolesta. Ideana siis, että totutetaan kroppaa ja mieltä juoksuun pelkästään rasvan voimalla ja jätetään geelit ja urkkajuomat ottamatta pidemmillä (kevyillä) lenkillä. Loppunostolliset ja muuten reippaat pitkikset juostaan sitten lisäenergioiden kanssa. Vuoroviikoin juostaan eri tyylillä. Esimerkkinä viimeiset kaksi omaa pitkistä. Viikko sitten kolme geeliä ja vettä --> 30k 4:45/k (sis. pieni loppunosto). Eilen 31k ilman geelejä elektrolyyttijuoman voimalla…
Last reply by Pasi_P,