Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. zero_

  Maastojuoksukengät

  Olisiko suosituksia toisiksi polkukengiksi salomonin slab ultrien kaveriksi lyhyemmille ja nopeammille lenkeille? Lestin pitäisi olla kapea ainakin keskeltä nilkkaan päin. Inov 8 kiinnostaisi kovasti mutta en oikein huonolla englannin taidollani pääse kunnolla perille heidän mallistostaan. Minulla on lievää päkiän pronaatiota, mutta juoksen neutraaleilla kengillä kaduilla kunhan eivät hirveän kiertolöysät ole. Tämä ei taida kuitenkaan poluilla merkitä mitään koska alusta on mitä on.
 3. Tosiaan kuntoilijalla, kun tuo ei tapahdu niin useasti vs kokeneempi menijä, niin palautuminenkin on toista luokkaa. Toisaalta kokeneemmalla parempi kunto pohja kestää useammin kovaa treeniä.
 4. Today
 5. Juoksija-lehdessä oli vastikään mielenkiintoinen artikkeli aiheesta. Yksi keskeinen ajatus oli, että siinä missä aloittelija saa paljon vastetta VK-harjoittelusta, kokeneen juoksijan tulisi tehdä polaarisempaa treeniä ja lähinnä ylläpitää vauhtikestävyyttään. Samankaltaisen harjoittelun jatkaminen ei saa aikaan enää vastaavaa ärsykettä kuin juoksua aloittaessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että joutuu harjoittelemaan useammin maksimaalisilla tehoilla. Toisaalta taas aloittelijalla liian kovat treenit eivät tehoa yhtä hyvin kuin kokeneella treenaajalla. Minusta artikkelissa jäi vähän epäselvemmäksi oli, missä vaiheessa homma pyörähtää tuolle mallille. Mietin myös, että kuntoilijalla varmaan VK-harjoittelu on turvallisempaa ja onhan se paljon miellyttävämpääkin kuin maksimaalinen raastaminen.
 6. Tuo on kyllä tosi, että enkkayritys kannattaa tehdä tapahtumassa, jossa ei tarvitse juosta yksin. Suomessa varsin hyvä paikka yrittää alle 80 minuutin tuloksia on SM-maantiet, joissa riittää melko varmasti kirikumppania aina jostain 78' tuonne selvästi alle 70' asti. Kisat juostaan yleensä nopeilla kilpajuoksua varten viilatuilla reiteillä. Ei myöskään tarvitse miettiä netto- ja bruttoaikoja kun käytännössä kaikki mahtuu lähtemään viivalta tai ainakin tosi läheltä. Käväisin tänä keväänä juoksemassa aikuisurheilun SM-kisoissa. Viimeisten viikkojen valmistautuminen oli vähän erilainen kuin normaalisti. Mulla oli kolme viikkoa ennen puolikasta Aktia-cupissa aika 37'36. Taustalla oli hallikisoja joiden perusteella vauhti riittäisi kyllä puolikkaalla, mutta oli hankala saada kestävyyttä riittämään. Syy on varmaan siinä, kun kertakaikkiaan juoksua on kertynyt liian vähän kevään mittaan. Lopetin Aktian jälkeen kaikki tehotreenit ja juoksin kovasti määrää. Aktian jälkeisellä viikolla vajaa 150 km käytännössä PK1 juoksua ja seuraavalla viikolla reilu 150 km. Toisen viikon lopulla huomasi, miten askel keveni ihan selvästi. Otin viimeisen viikon kevyesti ja HSM:n reitillä onnistuin sitten juoksemaan vähän alle 80' - käytännössä samaa keskivauhtia kuin Aktiassa. Sanoisin siis, että puolikkaan treeneissä valmistautumisen viimeisillä viikoilla ei kannata unohtaa tätäkään vaihtoehtoa. Jotenkin paljon yksinkertaisempi systeemi kuin miettiä vetosarjojen pituuksia ja palautuksia.
 7. Eilen
 8. kaikki mikä on raskasta , , menee yli mukavuus alueen on paskaa -vittumaista.... niinhän se elo joskus on...elämä...takaisin hiili murska radoille... missä juoksijat kuolitaan.....
 9. PekkaS

  Lätkäliiga 2018-2019

  Jep, vasta 1 - 0 tappiolla voitoissa, ei mestaruutta vielä hävitty ... tiistaina jatketaan
 10. On edelleen hommaamatta pitokarvasukset. Koska lähinnä vain kilpasukset ovat kiinnostavia, olisivat esim. Fischerin Speedmaxit tähtäimessä mutta niiden hinta on tuskallinen. On sellainen firma kuin Customski, joka asentaa pitokarvat vanhoihin suksiin. Onko jollain kokemuksia tällaisesta? Voideltavia classic-kisasuksia saa nykyään melko edullisesti. Karvojen laitto maksaa kai jotain satasen.
 11. Jos kaikki muu tuntuu järkevälle, sulla on painetta niin polkimissa kuin myös käsissä/hartioissa, niin silloinhan satulassa on joku vika. Joku sen asento on väärä, tai sitten satulan geometria ei vaan sovi SINUN arselle. Satuloita on sen tuhannen mallia, eikä ihan ensimmäisenä kannata lähteä lottoamaan oikeaa. Eli kokeilee vielä noita säätöjä. Sitten jos löydy vielä ratkaisua, niin yrittäisin itse etsiä sellaisen pyöräkaupan, jossa saisi testata satuloita omalla pyörällä. Siis ihan viedä kotiin, ajella viikon ja palauttaa, jos ei natsaa. Itsellä on nyt tuossa verkkokaupasta tilattuna kolmas satula, joka toivoni mukaan olisi SE satula, tai semmoista samanlaista olen ajanut testissä joku 30min eli pitäisi kait olla hyvä!
 12. Laita viestiä tai soita nolviisnol 5662956
 13. Super-Electric

  Altra juoksukengät

  Nyt on uuden karheat Altra Torin 3 kengät korkattu.. 15 km asfalttia ja hiekkaa. Aiemmin vanhoilla NB kengillä pohkeen alaosa, lähellä akillesjänteestä, kipeytyi kun kilometrejä nielin. Nyt Torin 3 kengillä "kipu" siirtyi oikeaan paikkaan eli pohkeiden keskelle.. toki vaatii totuttelua zero droppiin mutta ensivaikutelma positiivinen..
 14. KooTee

  Lätkäliiga 2018-2019

  Hyvä taistelu kavereilta tänään... HPK
 15. Kaju

  Polvet tuntuu jäykiltä

  Reenaaja, miksi mun kannattaisi tehdä mäkivetoja ? Haluaisin kuulla vähän perusteluja. Ajattelin vaan, jos tulee polvet jäykemmiksi. Tottahan se kyllä vahvistaa. En tiedä yritätkö laihduttaa kasviksilla. Minä taas koitan saada nykyisen painoni pysymään, ettei laske liikaa. Mutta terveellinen ruokavalio on kyllä tosi tärkeä juttu! Ja venyttelen kyllä joka päivä, niin ei pitäisi sen nyt vaikuttaa. Luulen, että olen ollut vain nyt vähän liian innokas harjoittelija, kun ei ole vielä kroppa tottunut juoksuun. Kun juoksu on vaativa laji 😆
 16. Työmatka on 15km. 🙂 Laskin satulaa hieman mutta ei auttanut. Muut säädöt vielä koittamatta. Pyörän runko on minulle ainakin Cuben oman taulukon mukaan oikea.
 17. On tosiaan vähintäänkin kohtuullista, että verovaroilla saa myös julkisia palveluja. Suomen verotus kun kuitenkin on jo maailman huippuluokkaa. Jotain julkisessa puolessa menee metsään. ( eurostat / julkinen talous vrt. bkt ) Eihän ongelma kovin helposti aukea, mutta kulurakenne on selvästi pielessä. Onko hallintoa liikaa, tai sitten bkt on liian alhainen ? Kuntien asukasluvun lasku ja työpaikkojen katoaminen on ainakin osaltaan aiheuttanut vinoutumista. Palveluja ja hallintoa pidetään edelleen yllä, koska ei niitä voi lopettaakaan. lähde https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Julkiset-menot/Julkisten-menojen-kansainvalinen-vertailu/
 18. Päivän ensimmäisestä SE:stä vastasi Henri Ansio, joka teki 50 km SE:n 3.11.33. Viimeinen kymppi tasan 35 min.
 19. Tapahtumalla on nyt omat FB-sivut: https://www.facebook.com/Nuuksio-Backyard-Ultra-640078013111912/ Tervetuloa!
 20. niin no miten eroaa vuoden vanhat suunnistusnastarit uusista, katso kuvasta
 21. Mites se meni vertailussa Suomen julkisen sektorin koko muihin maihin ? Siis Suomessa on jo pienempi julkinen sektori kuin Ruotsissa 24.9% vs. 28.6% työntekijöinä mitattuna. USA 15.3%. Tarkoittaa myös, että Usassa ei paljoa köyhille murusia tule sosiaaliturvasta. Totta on, että Skandinavian maissa on iso julkinen sektori, mutta se on myös hyvä asia. Japanissa se on 5.9% ja vanhukset näkee nälkää ja suku joutuu hoitamaan.
 22. ATR 3:t, kilometrit jo näkyvät, mutta edelleenkin käyttökelpoiset hiekkapohjaisilla ulkoilureiteillä ja helpoilla poluilla. Valintani oli NB FuelCoret ja reenin sisältö oli 500 m kävelyä, 10 km hölkkää kiihtyvänä (@6:19 --> 5:19) ja 500 m kävelyä. Aamulla en kyllä uskonut hölkkääväni tänään alle kutosen vauhteja...
 23. Nuo Hokat on helpot. Siis nuo tuolla takarivissä 🙂
 24. Kävin kokeeksi jälköttelemässä tuon ykkösen. Enimmäkseen helppo, mutta onhan tuossakin melko teknisiä pätkiä välillä... Kyllähän tuossa Bodomillakin jonkin verran on korkeuseroa, kello näytti alalenkille 241m, mikä ei paljoa vähempää ole per km kuin KK:lla...
 25. Tässä, sitä krediittiä, kun on kerran pakko. Tässä, sitä krediittiä, kun on kerran pakko. Tässä, sitä krediittiä, kun on kerran pakko.
 26. Ootteko kundit kattonut liikaa xfilesia?
 27. Kuka oikeasti uskoo, että veromuutos ( Sitran ehdotus ) todella laskisi veroja. Rakentamalla veroluonteisten maksujen mekaniikka riittävän hämäräksi saadaan mukavasti lisärahaa. Verukkeena voidaan käyttää vaikka ilmastomuutosta, pienten muovipussien jälkikäsittelyä, tai jotain muuta yleisesti siunattua ja hymisteltyä näennäistä veruketta. Verotuloja ei kuitenkaan korvamerkitä. Verotus ei oikeasti laske, mutta olennaiseen, siihen korkeiden verojen aiheuttajaan, julkisen sektorin kokoon ei väkevällä kädellä puututa.
 1. Näytä lisää


 • Alennus jopa -70% kaikesta treenistä, jalkapallosta, juoksusta ja paljon muuta


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy