Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Today
 2. No eipä tuossa kai sitten tarvitse enää etsiä, halpista kun muutaman vuoden takainen lippulaivamalli on tarjolla tuohon hintaan. Sama kello on itselläni ja olen kyllä ollut todella tyytyväinen, niin kuin kaikkiin garminiitteihin 920xt:stä eteenpäin.
 3. Super pep2019 171km perusmatkalle tuleva Sami Maunosen vlogi matkalla päämäärään. https://www.youtube.com/watch?v=N9Nla5SiYTo&t= Ps. Mukaan vaan kaikki innokkaat ja innostusta kaipaavat 🙂
 4. NORDMAN

  Kangasala-Jukola 2019

  Eri osuuksien suunnistajien tasoero on vaikkapa 100 nopeimman osalta suuri. Etenkin lyhyille 4. ja 5. osuuksille useimmat joukkueet laittavat joukkueen huonoimmat suunnistajat. Ja yömiehet ovat keskimäärin juoksukapasiteetiltaan hitaampia kuin 6. ja 7. osuudella. Urilla on myös pieni merkitys. Ankkurina sadanneksi nopein olisi väliosuuksilla osuusajoissa viidenkymmenen sakissa. Etenkin kun lyhyen matkan voi kirmaista aavistuksen kovempaa vauhtia ja vastus on heikompaa, eikä vähiten se että hän on yleensä joukkueensa paras. Lyhyet osuudet eivät ole suunnistuksellisesti sen haastavampia kuin pitkät, usein päinvastoin. Niitä suositellaan myös nuorille ensikertaa Jukolaan mukaan pääseville. Jukolassa on paljon suunnistajia. Jos sijoittuu oman osuutensa osuusajoissa vaikkapa 300:n kieppeille, jota monet harrastajat pitävät hyvänä ja miksikä ei jäihän taakse yli 1500 juoksijaa, niin on miesten viestissä todennäköisesti kuitenkin vähintään pari tuhatta parempaa suunnistajaa, onhan osuuksia seitsemän. Yhtä karua on mainita väliosuudella sadanneksi nopein ei mahdu koko viestin tuhannen parhaan suunnistajan joukkoon.Paras naisseurajoukkue sijoittuisi Jukolassa noin sijalle 100.-200, eli Kangasalla olisivat jääneet 2-3 tuntia voittajasta. Tänä vuonna voitto oli useammalle seuralle tarjolla, sillä monella kärkijoukkueella oli lopulta heikko tilanne. Esimerkiksi IFKGöteborgilla kaksi parasta syömähammasta jätti viestin väliin, Kinneberg ja Bakkman, TP:llä Runesson ei ole kunnossa (Ankkurien kovuudesta osoittaa myös sekin että nyt Runesson "huonokuntoisena" oli väliosuudellaan ylivoimaisesti nopein), KR tipahtanut jo aikaisemmin terävimmästä kärjestä Thierryn myötä ja Kirmulan on vaikea astua niihin saappaisiin, Haldenilla voittaja-ankkuri Lundanes esikoisen myötä väsynyt ja miehistöpula kun joutuvat juoksuttamaan ikämiehiä, Kooveella parilla suunnistajalla ollut vaisu kevätalkukesä jne.. Mukava nähdä uusia joukkueita kärkikolmikossa. Kotimaispainotteiselta Ikaalisilta odotin yllätystä, mutta valitsivat väliosuuksille riskejä varman sijaan. Silloisella porukalla harjoittelivatkin aivan luvallisesti kilpailumaastossa ennen kuin se meni harjoituskieltoon ja Savolainen, Knuuttila, Karppinen sekä Tsvetkov kohtalaista maajoukkuetasoa.
 5. Snakster

  Kangasala-Jukola 2019

  Osittainhan tuolla on jotain yksittäisiä tykkijuoksuja, jotka eivät sinänsä kerro osuuden nopeudesta/hitaudesta paljoakaan. Kiinnostavampaa olisi vertailla esim eri osuuksien 10, 20 tai 50 nopeimman keskiarvoaikoja. Harmi että nyt en itse ehdi tuollaista laskelmaa tekemään, mutta katsotaan illalla.
 6. Retkitukku myy Fenix 5X Sapphirea 349€. Siinä varmasti markkinoiden paras kello tuolla hintalapulla.
 7. tuufaast

  Kangasala-Jukola 2019

  Tämän vuoksi onkin vähän hankalaa vertailla noita, koska tosiaan ovat ne "hitaimpien" osuudet. Silti mietin, olivatko ne suunnistuksellisesti haastavampia kuin nuo pidemmät osuudet.
 8. kari.t

  Kangasala-Jukola 2019

  toki täytyy muistaa että 4. ja 5. osuudelle laitetaan yleensä ennakkoon rankin mukaan hitaimmat kaverit tb2:lle toteaisin että suunnistuksessa vaikuttaa juoksuvauhti ja suunnistus taidot jotka molemmat on huipuilla huippua ja harrastajilla harrastaja tasoa eli suunnistuksessa annetaan narua kahdessa asiassa kun juoksussa vain yhdessä asiassa
 9. Beurer -merkkinen Prismasta 26 €. Tota voi hyvin pitää tossa nilkassa kun katselee telkkaa, varsi on sen verran pitkä. En usko että toi kauhean tehokas isoille lihaksille olisi, mutta hyvin tärisyttää tollasia pienempiä kohtia.
 10. tuufaast

  Kangasala-Jukola 2019

  Tuosta hyvästä vauhdista suunnistuksessa jäin miettimään, että kuinkahan vertailukohtaisia on eri osuuksien vauhdit? Tai siis vastaus lienee, että ei varmaan kovinkaan vertailukelpoisia. Laskin huvikseni osuuksien voittajien kilometriajat ja ne ovat järjestyksessä 6:06, 5:42, 5:37, 6:07, 5:58, 5:22, 5:27. Eli lyhyet ovat suhteessa hitaampia kuin pitkät osuudet (pl eka osuus). Juoksussahan näin ei voisi olla, mutta suunnistuksessa on mahdollista, kun radasta voidaan tehdä vaikeampi, rasteja ehkä suhteessa matkaan enemmän jne. Silti olin hämmästynyt tuosta, että pitkillä osuuksilla nopeus oli puoli minuuttia kilometri parempaa, koska jotenkin olisin ajatellut, että lyhyemmillä osuuksilla matkan lyhyys kompensoisi suunnistushaastetta, kun voi painaa menemään lujempaa. Tietysti pitkillä rastiväleillä voi juosta ilman hidasteluja teoriassa pidempään, mutta kai sen matkankin pitäisi vähän painaa. En ole itse asiassa kauheasti tutkinut yleensäkään eri suunnistusmatkoja, mutta jotenkin olisin kuvitellut, että esim. pitkällä matkalla nopeus olisi hitaampi kuin keskimatkalla, nyt alkoi epäilyttää, että näin ei varmaan sitten olekaan. Omalla venlojen 7.8 km:n vauhdilla olisi ollut myös korkeammalla sijoituksella Jukolan samanpituisella 5-osuudella kuin Venloissa, mikä kyllä myös kielii siitä, että osuus oli varmaan aika haastava (ja varmaan myös 4 osuus olisi ollut näin, koska näissä samat hajonnat). Toki jo tiedossa oli ihan eri noususummat, mikä kertoo jo haastavuudesta, mutta olisin silti kuvitellut paremmat vauhdit miesten puolella. Osuuksien voittajien vauhdeissa Toven hyväksi muutama sekunti.
 11. Olen itsekin harkinnut tuollaisen ostamista, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi. Mistä muuten ostit sen ja minkä merkkisen/mallisen?
 12. tb2

  Kangasala-Jukola 2019

  Jos 2 tunnin suoritus (näissä esimerkkitapauksissa) suunnistuksessa on hyvän harrastajan vauhti, niin sitä se on sitten juoksussakin. Ja jos ei ole hyvä harrastajan vauhti suunnistuksessa, niin sitä se ei ole sitten juoksussakaan.
 13. MikkoVe

  Tulossa Garmin 945

  Clevertraining.uk:sta tilasin vuosi sitten tehomittaripolkimet. Kaikki meni kuten pitää. Mahdollisesti tulee itsekin laitettua tuonne tilaus 945:sta.
 14. NORDMAN

  Kangasala-Jukola 2019

  Tästäkin voi laatia vertauksen foorumin mukaisesti juoksuun: Jos jollakulla aukeaa juoksukilpailussa kengännauhat tämän tästä, ja joutuu kolmekymmentä kertaa kilpailun aikana pysähtymään solmimaan ne uudestaan, niin kannattaako vanhassa solmimistavassa pitäytyä vai kehittää itselle solmimiseen uusi toimivampi systeemi?
 15. kari.t

  Kangasala-Jukola 2019

  en oo sitä koskaan noin osannut ajatella mutta joo aikalailla noin tosiaan menee, oon itte ajatellu joskus että noin suurinpiirtein kisa kympin minuuttiaika * 2 on semmonen suunnistus nopeus min/km, mun mietteet perustuu ton firman jokkueen tilastoihin toista sataa suoritusta, 9 min/km olisi tässä tapauksessa 1:39 voisi olla sitten se hyvä harrastaja
 16. JH1

  Kangasala-Jukola 2019

  Jos jokaisella rastilla menee kompassin ja kartan hieromiseen ja rastilta lähtöön 30 sekuntia, se on Jukolan ankkuriosuudella jo varttitunnin verran aikaa. Yritin taitella ja kääntää kartan heti rastikohteen tai rastin näkyessä niin pääsee sitten lähtemään rastilta sujuvasti. Joillakin rasteilla paloi aikaa, kun piti odottaa leimausvuoroa joitakin sekunteja, mutta aika hyvin niitä leimasimia oli tarjolla. Joillakin on tapana ottaa spurtti, kun rasti näkyy, mutta sitten leimaamisen jälkeen jäädään kovasti hengästyneenä ihmettelemään mihin suuntaan pitäisi seuraavaksi lähteä. Mulla tahtoo tuossa tilanteessa päinvastoin vauhti ennemminkin hieman tippua, jos lähtösuuntaa pitää miettiä ennen leimaamista. Mutta ei se minua haittaa, että rastipisteellä seisoo ihmisiä kirkkaan värisissä vaatteissa - tai pimeällä otsavalot päässä. 😄 Tämä voi ehkä tuntua vähäpätöiseltä asialta, mutta kun osuudella on lähemmäs 30 rastia, aikahukka kertaantuu hurjasti.
 17. NORDMAN

  Kangasala-Jukola 2019

  Suunnistuksessa on vaikeampi hahmottaa harrastajan vauhtia kuin juoksussa. Jos suunistustekninenkin ajankäyttö otetaan mukaan osaksi urheilusuoritusta niin verrattaessa mainitsemiasi aikoja vaikkapa puolimaratonin ajoiksi. Eli tunnin suoritus Jukolassa 6. osuudella on ehdoton maailman kärki (Lundanes) ja kahden tunnin suunnistussuoritus hyvän harrastajan vauhti. Puolimaratonilla tunnin aika on maailman kärki, mutta onko kaksi tuntia hyvän harrastajan vauhti? Näyttäisi jukolassa 1h05min-1h30min haarukassa juoksevien heidän kuntoa muutaman osalta tietäen puolimaratontason ajallisesti paikoitellen täsmäävän. Kansainvälisesti hyvän miesjuoksuharrastajan vauhdiksi puolimaratonilla määrittelisin alle 1h30min ja hyvän mieskilpajuoksijan vauhdiksi alle 1h10min. Samoin ajoin Jukolassa em. tapauksessa. Silloin suunnistuksen puolella sekä vauhti että suunnistustekniset virheet saavat tarpeen mukaan kasvaa samassa suhteessa tason heiketessä.
 18. Sillehän ei mahda mitään, että Malmin lentokentän ja Longinojan luonto lopulta tuhotaan. Sitä ennen saadaan kuitenkin elämään vähän komiikkaa. Olen ajatellut hankkivani yhdet sakot niskoittelusta (ehkäpä putkaressun) Malmin lentokentän säilymisen puolesta. Eikös Taivaallisen Rauhan Aukion tapahtumistakin ole jo 30 vuotta? Tuskin Sinnemäen työkoneet kuitenkaan päälle ajavat... Juhana Vartiaisen mielipiteethän ovat odotettuja. Mutta kun Luontoliiton toiminnanjohtajan mielestä luontoarvoja tärkeämpiä ovat asuinrakentaminen ja luonnon tuhoaminen, ollaanko silloin nykyvihreyden ytimessä?
 19. kari.t

  Kangasala-Jukola 2019

  Joo selvä se jos joskus on ollut vaikka kymmenes niin viideskymmenes sija ei oikein tunnu miltään. Mutta kun kattoo tuloksista noita esim meidän alueen kuntorasteilla kärkipaikoilla keikkuvia harrastaja suunnistajia niin näkyvät olevan siellä jossain sijoilla 350 - 500 kun kerrran mukana on kilpasuunnistajia. Ja ihan harrastajina kovakuntosia kolmen tuntia plus jotain maratoonareita ja käyvät useamman kerran viikossa suunnistamassa. Esim kuutosella oli nopein 59 min eli 5:20 min/km kun hitain oli 5 h 17 min (aika sissi kyllä), puoleen väliin eli 850. pääsee kun junttaa pariin tuntiin eli 11 min/km mikä on tuolla mun mielestä hyvä harrastaja vauhti. Semmosella 9 min/km vauhdilla mikä kumminkin vaatii jo jotain kun matka on pitkä ja maasto vaikea (mun mielestä) olisi sijalla 350. Täytyy muistaa myös että tämmönen noin kuuskymppinenekin näkee siellä tämän tästä vielä vanhempia. Toki jos on ollut joskus 500. niin ei se 1000. tunnu oikein miltään 🙂
 20. Tein myös tuon testin maskilla, jossa mitattiin hengityskaasuja ja otettiin laktaatit. Luulen että nuo rajat on oikein ja vastaavat hyvin tuntemuksia. Toi maksimisyke ei vain tuosta korkeammalle nouse, kertooko se sitten jostain laiskasta ja hitaasta sydämestä? Suvussa on kylläkin taipumusta alhaisiin sykkeisiin. Yleensä itsellä alle 150 sykkeet tuntuvat suunnilleen nukkumiselta ja 150 on ehkä sellainen raja jossa kuulen jo että vähän pitää hengittää. Alle 165 on vielä mukavan haastavaa ja siitä ylöspäin alkaa tasaisesti tuntumaan vaikeammalta.
 21. Joo, mullakin tuli ensimmäisenä mieleen että alkaisin sitten jotain pankkeja ryöstämään, jos ei kerta juoksemaan enää pysty niin mitäs sen väliä millään muulla. Mutta toisaalta parempi kai olla liian ehdoton ja riippuvainen oikestaan minkään suhteen elämässä, myöskään juoksun. Mitä nopeammin hyväksyy asiat joille ei voi mitään, sitä kivuttomampaa se on ja pääsee eteenpäin löytämään uutta sisältöä elämään. Vaikeampaa se on varmaan myös jos sattuu olemaan kauhean voimakastahtoinen, kuten luultavasti aika moni kestävyyslajien harrastaja...🙄 Itselläni on myös fyysinen+henkinen tarve laittaa itseni välillä koville, tai en pysty olemaan kropassani. Se onnistuu kyllä muullakin tavalla kuin juoksemalla. Tavoitteet on kyllä juoksun puolella, mutta saa nähdä ... Varasin tosiaan julkiselle ajan, olisin yksityisellekin ollut valmis menemään, mutta eilen oli taas parempi päivä niin ajattelin että katson nyt lähtisikö tuo oikeasti parantumaan ja tarkkailen palaako tuntemus. Nyt on n. 1 kk juoksutaukoa takana muutamaa kokeiupätkää lukuun ottamatta. Sunnuntaina tein myös pitkän pyörälenkin ja olin varma että tuo nilkka pahenee taas, mutta eilen ei kävellessä tuntunutkaan mitään siinä vakiokohdassa. Tuntemukset oli tuossa ylempänä nilkan etuosassa ja aika pinnalla. Hommasin myös tollasen infrapunahierojan jota olen nyt pari päivää 15-40 min pitänyt tuossa nilkan kohdalla paikoillaan n. 2 kertaa päivässä. Enpä tiedä onko siitä ollut jotain apua ja onko humpuukia, mutta kai se ennemmin jotain positiivista siellä kudoksessa tekee jos mitään. Mulla on myös toi käveleminen aika oudon näköistä nykyään, kun tulee mietittyä jokaista askelta ja testailtua kaikenlaisia kävelytyylejä, että saisi tuon vasemman tuntumaan samalta kuin oikean. Varmaan näyttää siltä että juuri oppinut kävelemään.
 22. Eilen
 23. Tulevaisuudessa tekoäly saattaa pystyä muokkaamaan yksilöllisesti elokuvan katsojalle juonen sellaiseksi, että se miellyttää kyseistä katsojaa: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006142789.html Esim. jos Rockyn loppu ei tyydytä, se saattaa muuttua sellaiseksi, että Rocky voittaa suvereenisti mestaruuden eikä ota kuonoonsa. Braveheartin kohdalla puolestaan tekoäly saattaisi muokata lopun sellaiseksi, että Wallecea ei kiduteta hengiltä, vaan hän pakenee prinsessan kanssa.
 24. Voit sanoa Pottonen hyvästit Malmin lentokentälle tuossa kuvissa näkyi Juhana Vartiainen. Yksi Suomen pahimpia Uusi-liberalisteja. Hänellä ei ole minkäänlaisia luontoarvoja. Tod. näköisesti peittäisi koko Suomen asfaltilla tai tuhoaisi kaikki Kansallispuistotkin ja myisi puut, jos yksin saisi päättää. Itse tietysti olen Malmin alueen säilyttämisen puolella. Vastassa on nuo, jotka ajattelee vain rahaa eikä mitään muuta.
 1. Näytä lisää


 • Alennukset jopa -70%


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy