Jump to content
Juoksufoorumi.fiKaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Minä olen maastopyöräillyt useamman vuoden ja nyt yritän ottaa myös juoksun mukaan reenivalikoimaan. Ikää 45v ja koko elämäni olen jotain urheillut/kuntoillut muutaman vuoden taukoa lukuunottamatta. Tosin enemmän joukkueurheilua, ei niinkään kestävyyslajeja. Fillarilla tehty testi: aerobinen kynnys syke 113 (28ml/kg/min), anaerobinen kynnys 148 (41ml/kg/min), max vo2 53ml/kg/min ja max syke 178. ongelmana on tuo pk syke 113, kun se on noin alhainen, on tosi vaikea juosta se alla. Fillarointikin maastossa teki alussa tiukkaa mutta nyt se alkaa onnistua. Vaikka olen yrittänyt tehdä paljon pk treeniä, testitulos pysyi samana. Kuinka fillaritestin sykerajat pätevät juoksussa? Jostain kuullut, että juoksussa sykerajoihin pitäisi lisätä 5-10pykälää. tämä juoksemisen aloitus turhauttaa, kun se on ihan älyttömän raskasta. Nyt tosin vasta neljä lenkkiä takana. Lenkin alussa jalkoja hapottaa, hengitys puuskuttaa vaikka syke vasta 110. Vartin päästä helpottaa mutta syke karannut 125-130 hujakoille. Vauhti 8min/km ja noin 5-7km lenkkejä. Mikä hemmetti tässä mättää vai onko pyöräily niin eri asia kuin juoksu, kun vielä 5 vuotta sitten muistelen juoksun tuntuneen paljon kevyemmältä... löytyisikö täältä mitään apua vai pysynkö suosiolla vain pyöräilyssä.
 3. Tänään
 4. Tolla periaatteella olen hiihtopuolta treenannut, leveät eräsukset kulkevat normaalisuksina ja kapeammat ovat rimpuloita. Voimaa pitää olla riittävästi etteivät rasitusvammat iske helposti ja kestää kovemmallakin kelillä. Lihaskestävyyspuolella pitää myös harjoitellessa varoa ylirasitusta, joka voi tulla hiukan salakavalasti. Toinen juttu on sitten vuosia jatkuva aerobinen treeni. Syväkestävyys tulee hitaasti ja varmasti. Taso on sitten määristä kiinni. Kolmas juttu on sitten oppia kaikki aineenvaihduntaan liittyvät haasteet, selviäminen energian imeytymisongelmista, nestehukasta ja esim. suolatasapainon tunnistaminen, eri olosuhteissa kylmä/kuuma/märkä etc. Vaikka kuinka olisi treenannut, voi ultralla pudota sudenkuoppaan näissä jos ei osaa kunnolla lukea kehoaan.
 5. Niin..... minulla on polvissa pitkälle edennyt artroosi eli kuluma eli nivelrikko. Se todettiin alkavana jo 90 luvun alussa. Sukuvika. 2015 olin kelkkaonettomuudessa, missä oikea polvi jäi kelkkaan kiinni kun sukelsin kelkan yli ja polvi taipui ”yli”. Polvi oli turvoksissa pari kuukautta ja kävelykään ei kunnolla onnistunut. Kuvauksissa todettiin rustovauriota eli se vähäkin rusto mikä vielä oli jäljellä oli vaurioitunut, samoin kierukka. Lääkärin mielestä ei kannattanut asialle tehdä mitään..... 5 kuukautta meni kävelyn parissa. Siitä sitten kävelyhölkkää seuraavat 5 kk. 2016 alusta pääsi uudelleen kiinni juoksuhommiin. Polvi ei ole koskaan enää oikeasti kunnossa. Toimintakyvyn ylläpitämiseksi tärkeintä on pitää tulehdustila pois polvesta. Minulla se tarkoittaa lähes jatkuvaa Voltarengeelin käyttöä polven alueella. Välistä joutuu ottamaan myös tabletteina kuureja. Lepo ei todellakaan ole ratkaisu näihin. Liike ja rasitus on oikeasti paras lääke näihin. Toki se on tehtävä taiten polven ehdoilla. Polvi on huijattava mukaan rasitukseen. Jos ei pysty juoksemaan, niin sitten kävellään ( mäkeä, portaita...) , pikkuhiljaa hölkkäkävelyä ja sitten juoksua. Minulla tämä on toiminut nyt 4 vuotta kohtuu hyvin, tosin mulla tehot alemmalla levelillä kun sinulla. Ylimenokauden jälkeen kun alla on enempi höntsäilyä, niin polvi on huonoimmillaan. Rasituksen lisääntymisen myötä aluksi vittuilee yhä enemmän, mutta lopulta alistuu kohtaloon ja tekee työnsä. Eipä tässä kummempia.
 6. Aki Korhonen

  New Balance

  Ai niin lisään vielä että NB 860 Wide lestillä saa myös suomesta ja näytti olevan vielä intersportin verkkokaupassa myynnissä, 860 on pronaatiotuettu kun taas 880 ilman tukea, hyvä lesti on kyllä 2 E lesti, aivan ehdoton.
 7. Tänään helppoa määrää, aamulla 6 km matolla ja illalla 9,5 km ulkona. Hieronta tuntui jaloissa, etenkin iltalenkillä.
 8. Noista varmaan ajat menisi niin, että 54-58 välissä tulisi vastaan se 1.40/CSS-vauhti ja 62spm olisi sitten 1.35 ja kauhean paljon sitä kovempaa en sitten pääsekään eli seinä se tulee vastaan ilman 2-tahtipotkuakin! Homma on sinällään konsistenttia, että uisin vaikka 1km tai 50m niin sama trendi siellä löytyy ja vaikka vauhdit ovat kehittyneet niin silti tuo sama "ongelma" säilynyt jo reilusti yli vuoden. Tein joskus ehkä vuosi sitten kokeiluluontoisesti pari identtistä settiä, muistaakseni noin 1500m CSS-vauhdilla. Toisessa uin tuollaisella ylikorostetun pitkällä vedolla ja toisessa korkeammalla kadenssilla. Lopputulema oli melko pitkälle identtinen kuin tässä testissä eli kadenssin nostaminen ei korreloi toivotunlaisesti tuntumaan nähden. Noh, eteenpäin tässä kuitenkin uinti on mennyt, koska tänään loppuverrassa uin 400m aikaan 7.25 ja se tuntui tosi kevyelle! Se toki meni sellaisella liukuvalla pitkällä vedolla.
 9. Aki Korhonen

  New Balance

  Moi, itse pidän NB 880 2 E wide lestillä on sopiva jalkaan ja suomesta saa tätä kenkää tosin nyt taitaa olla loppu paitsi joistakin intersportin liikkeistä voi löytää, löysin viime vuonna Acicin Gel nimbusta myös 2 E lestillä mainio kenkä sekin. New Balancen D lestiä en enää käytä ei kerta kaikkiaa sovi jalkaan kun alkaa puristamaan varpaita tai sivua.
 10. Miten ajat menisivät, jos yrität pitää tuntuman samana ja etsiä luonnollisen vetopituuden ja potkutahdin eri kadensseilla? Tai sitten teet isomman koesarjan jossa varioit sekä kadenssia, vetopituutta sekä vedon alku- että loppuosasta että potkutahtia ja analysoit sekä tuntuman että ajan. Lisäksi tietysti pitää tehdä sarjat niin, että vaihtelee noita eri järjestyksessä, ettei testin aikainen väsymyksen kertyminen vaikuta. Käytännössä kannattaa varioida tekniikkaa kun tekee pidempiä sarjoja sen sijaan, että tahkoaa menemään vain vaikka 20*100m aina samalla tavalla. Tuntuma ja kello alkavat pikku hiljaa kertoa mikä on hyvä. Vielä parempi, jos treeneissä viereisellä radalla ui hyvin saman tasoinen uimari, ja voi verrata vauhtia koko matkan ajan, olettaen että naapuri ui tasaista vauhtia. Jos yrität uida täsmälleen samalla tavalla ja nostaa vain kadenssia, ei liene yllättävää että uinti tulee raskaammaksi samalla kun vauhti kasvaa.
 11. -uinti ~2km, vauhdit sekaisin Kävin uimassa kevyesti muutamia tekniikkadrillejä ja sitten perään haeskelin alhaista lähtökadenssia tempotrainerin avulla ja samalla opettelin liukumaan ylikorostetusti pitkällä vedolla. Siinä tuli taas vaihteeksi huomattua, että tuota voisi ottaa ihan semisäännöllisesti drillivalikoimiin, kun kuitenkin näyttäisi olevan merkittävästi hyötyä etenkin siinä vaiheessa, kun paketti on levällään. Sitten päästiinkin noihin kadenssitesteihin ja se muuten olikin mielenkiintoinen palapeli, joskin lopputulema ei niikseenkään yllättävä! 1. kadenssi 42spm, vauhti 1.55, vetoja 41, tuntuma ultra kevyt 2. 46spm, 1.51, 43, kevyt 3. 50spm, 1.45, 41, tekee töitä 4. 54spm, 1.45, 45, reipas 5. 58spm, 1.40, 45, kova 6. 62spm, 1.39, 48, kova 7. 66spm, 1.39, 52, tosi kova Tuosta sarjasta noilla datoilla näkee jo pari juttua. Vielä toteutuksesta sen verran, että tein kaikki 2-beat potkulla, joka ei kyllä oikein sovellu enää noihin nopeimpiin vetoihin tai siis en ui 2-beatilla normaalisti noin lujaa. Vedon voimakkuuden yritin pitää vakiona ja yritin nostaa vain kadenssia. Ensinnäkin jo yllättävän alhaisella kadenssilla pääsee melko lujaa ja erittäin kevyellä tuntumalla. Toisekseen, juurikin tuossa 50 strokes per minute kohdalla tulee tuollainen sweat spot, jossa pääsee käytännössä parasta tuntuma/vauhti suhdetta eli kohtuu alhaisella tuntumalla kohtuu lujaa. Sitten taas ongelma on se, että tuo on melko alhainen kadenssi avoveteen ja mieluummin uisin noin 55-60spm, koska silloin kuormitus siirtyy enemmän lihoilta keuhkoille. Ja ainaskin aiemmin <50 spm kadenssilla tuli sitten lihastasolla totaalihyytyminen jossain 3km kohdilla. Ehkä nyt tilanne voisi olla toinen? Nyt kun vertaa tuota testisettiä 2km kisauintiin, niin muistin, että kisassa eka 1km oli vastatuuleen. Uin sen juuri tuolla 50spm kadenssilla ja tismalleen tekee töitä tuntumalla, eli jotain täyden matkan ja puolen matkan tri uinnin välimaastoa. Sitten poijulla kääntyi myötäiseen ja vauhti nousi about samalla vedolla sinne 1.45/100m tasolle ja tuntuma säilyi jokseenkin samana. Vasta siinä kohdin, kun nostin kadenssin 55spm tienoille alkoi kone sakkaamaan, syke nousemaan ja tuntuma muuttui selkeästi raskaaksi. Nyt onkin sitten hyvä kysymys pitäisikö tässä alkaa uimaan alhaisemmalla kadenssilla vai opetella uimaan korkeammalla kadenssilla? Olisi vähintään hyvä tietää, mikä siinä tekniikassa niin sakkaa tuossa noin 55-60spm tienoilla, että vetopituus tippuu ja vauhti ei käytännössä parane tehojen lisääntyessä! Ihan jo senkin takia, että esim. puolimatkalla tosiaan voisi uida kovemmalla tuntumalla ja olisi kiva jos sitten pääsisi myös lujempaa! Noh, nämä on näitä. Varmaan tarvittaisiin ammattiapua tähän...
 12. Kehonpaino perus 30min ja Kuntopiiri edistynyt 51min. Pientä sauna jumppaa anoppilassa.
 13. Kisarapsa viime viikon kisasta: https://hyvakuntoisena-hautaan.blogspot.com/2020/07/nuuksio-backyard-ultra-2020-jumala.html
 14. Lauantai 4.7. 10,37km @4:24. Aika vastaavalainen lenkki, kuin toissa päivänä. Pari ekaa kilsaa rennon letkeesti ja loppu reippaalla vauhdilla. Aika pitkälti meni kilsat 4:18 vauhdilla ja viimeinen nopein 4:14 vauhdilla. Hyvin kulki siihen nähden, että olin taas töissä ilta->aamuvuorot. Unet jäi aika vähiin viime yönä.
 15. 7,8 km juoksemista koirain kanssa. Mettää ja asfalttia. Fillarilla sitte yövuoroon.
 16. Pikainen retki metsään. Mustikat, vielä viikko t. kaksi. Liikaa vihreitä. Kantarellit, löytyy pieniä. Viikon kuluttua ok. Punkkeja ja hirvikärpäsiä 0.
 17. Lankutusta ei oikeastaan voi tehdä kuin 10 sekuntia, jonka jälkeen sattuu niin paljon, ettei vaan pysty. Jo aiemmin taisin juoksuasennon suhteen kirjoitella (kun katselin sivusta otettua videokuvaa), että ei oikein vaikuta hyvältä, kun selkä on niin notkolla. Uskoisin tämän vatsa hommelin nivoutuvan samaan ongelmavyyhteen juoksuasennon kanssa. Ilmeisesti tässä kannattaisi käydä konsultoimassa asiaan perehtynyttä fyssaria, niin saisi homman oikeille raiteille. Kyynärpää ei suuremmin huoleta, pitää vaan parantumisen jälkeen jättää isompi kuppimela telineeseen, ainakin siihen saakka kun melon merikajakilla. Ainakin viimeksi kyynärpää oli alle kaksi viikkoa kipeä (muistaakseni)... Tonni pitäisi kuitenkin meloa tälle vuodelle ja siitä uupunee noin 564,0km. Se kyllä pitää sanoa, ettei miehelle tapahtu fysiikan osalta mitään hyvää 30 ikävuoden jälkeen. Voisin melkein todeta, että pieniä asenteellisia vaikeuksia on sopeutua siihen muutokseen, minkä vuodet mukanaan tuo...
 18. Lepoa tänään. Kävelyä tunnin verran aamusella.
 19. Google on varsin hyvän kuuloinen. Jos tuo kyynärpää on tosiaan bursiitti, käy toki tyhjentämässä päivystyksessä ja jos siinä ei ole infektioon viittaavaa (kuten kertoman mukaan ei taida olla), niin kortisonia samassa yhteydessä tilalle ja rauhoittunee ainakin nopeammin ja menee kyllä kivuttomaksi. Vatsalihasten suhteen syvien vatsojen harjoittamista, lankutus ei liene nyt ainakaan parantava keino.
 20. Nyt on pakko laittaa mainosta myös tänne foorumille, kun saimme Seppo Leinosen mukaan Polkuporinoihin. Suunnitelmana on julkaista kaksi jaksoa, joista ensimmäinen julkaistiin eilen. Ensimmäinen jakso löytyy esim. Spotifyn tai iTuneksen kautta tai sitten vaikka tämän linkin kautta: https://radioplay.fi/podcast/polkuporinat/listen/2030563/ Kiitos @spiros että lähdit Maaritin kanssa mukaan Polkuporinoihin.
 21. To-pe lepoa, lähinnä sen vuoksi että ei huvittanut reenata, keskiviikkona yritin tehdä corea, mutta lankuttaessa huomasin vatsalihaksien välissä 15 senttiä pitkän 4 senttiä leveän ja sentin korkean harjanteen, joka oli jonkin verran kipeä. Tri Googlen mukaan se voisi olla vatsalihasten erkauma, eikä siinä kaikki... Vasemmassa kyynärpäähän on ilmaantunut noin tennispallon kokoinen pullistuma joka estää kivun vuoksi nukkumista. Pienikin käännös pedissä ja silmissä vilkkuu tähdet jos kyynärpää hipaiseekin patjaa. Ilmeisesti kuppimelalla melominen ärsytti kyynärpäätä sen verran, että siihen pullahti Tri Googlen mukaan bursa. Muistaakseni tuollainen on joskus aiemminkin siinä ollut, mutta kadonnut aika nopeasti. Torstaina kyynärpää oli melkein violetti, mutta nyt enemmänkin puna-ruskea. Lauantaina juoksua 8km, 42:11, avg 133. Reeni sisälsi 3x1km vedot vauhdeilla 4:08, 4:00 ja 3:52. Viimeisessä max-syke nousi 155:n ja silloin tuntui että varmaan alkaa olemaan yläkynnys lähellä. Huomenna juoksua vähintään 9 kilsaa, niin saa 40 kilsaa täyteen tälle viikolle. Melontaa en uskalla nyt edes ajatella paitsi ihan vähän kuntokajakkia tai kuntoilija tason "suksea" katselen = youtube laulaa kajakkiesittelyjä...
 22. MMM

  Salomon Speedcross 4 Wide. Koko?

  Onko kokemuksia kyseisestä kengästä, ja siitä miten kengän koko suhtautuu muihin merkkeihin. Jos on käyttänyt vaikka kokoa 44 muissa kengissä niin onko sama koko spiva myös otsikon kengässä, myös lumessa?
 23. Juoksua 25km @ 5:23, ks 143. Pk2:sta + 6km loppunosto @5:06/km. Kevyttä hölkkää 10km, siitä nosto kisavauhteihin ja lopussa vähän reilummin. Ihan ok menoa, vaikka jalat oli hieman jumissa. Loppunosto tuntui aluksi pahalta, mutta menoon tottui nopeasti.
 24. La 4.7 24K @6:00 HR145 Kaksin. Alkumatkasta aurinkoa, loppu pilvisessä ja vähän turhankin rapsakkaita puhureita, kroppa pysyi hyvin viileenä. Geeli ja vettä 13K kohilla. 17K jälkeen aika puutunutta menoa, painoi toi eilinen aika nätisti. Vika kilsa oli kyllä jo aika paska, sykkeetkin hyökkäs rajusti veekoon puolelle, tosin pari kilsaa oli alla nousuvoittoista. Kaikkinensa jees pitkis, parempi näin kuin jättää siihen perinteiseen 20-21 kilsaan. Viikon kilsabudjetti olisi kasassa, ehkä huomenna pieni jalkojen ravistelu.
 25. Pe 3.7. reippaamman vuoro. Verraa 3,6km, sitten 2x3km/2min (@ 3:47 ja @ 3:37), ja loppuverrat 3,7km. Eka veto lievään sivuvastatuuleen, mutta toinen veto tulikin sitten kevyemmin sivumyötäisessä. Yhteensä 13,7km @ 4:22. La 4.7. viikonlopun aikataulujen vuoksi pitkis heti kovemman vetopäivän jälkeen, 28,1km @ 4:55. Veti kyllä jalat hiukan väsyneiksi.
 26. La 4.7.2020 12,0km@5:20 / 1h04m / HR 137 Lomalle tyypillisesti suunnitelmat uusiksi. Pitkis siirtyi huomiselle tän päivän muiden juttujen tieltä, tilalle korvikkeena tihkusateessa hätäinen tunnin PK, jonka piti yhtäältä olla riittävän kevyt, ettei häiritse huomista (kiihtyvää?) pitkistä ja toisaalta riittävän nopea, että ehti takaisin ajoissa. Huomenna aamusta uusi yritys, olettaen ettei tää ilta veny liian pitkäksi ja sekoita kuvioita.
 1. Näytä lisää
 • Our picks

  • Garmin osti Firstbeatin dataosaamista ja dataa
   Garmin osti Firstbeat Analytics Oy:n, joka keskittyy lisensoimaan analytiikkaohjelmistoja. Emoyhtiö Firstbeat Technologies Oy jatkaa itsenäisenä yhtiönä.

   https://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2020/06/30/garmin-osti-firstbeat-analytics
    • Like
   • 6 vastausta
  • Post in Polar Unite - julkistus tänään klo 17
   Tämä fitness kello Polar Unite julkaistaan tänään. Kokosin yhteen mitä kellosta tällä hetkellä tiedetään:
    
   Katotaan mitä sieltä illalla tulee. 
    
    • Thanks
  • Post in Nuuksio Backyard Ultra 26.6.2020 ->
   Onnittelut molemmille hienosta kisasta! Toki pitää myös onnitella kaikkia muitakin 57 juoksijaa ketkä rohkeni lähteä kisailemaan noihin olosuhteisiin. Se on raakaa peliä kun mittarissa on +30. Siinä käynnistyy äkkiä kierre joka päättyy keskeyttämiseen. 
    
   Se on kyllä hienoa kun juoksuun tupsahtelee aina välillä mukaan tällaisiä nimiä kuten Kati Ahokas. Nainen tulee ihan puskista ja parissa vuodessa ollaan Suomen huippuja. Juoksija-lehden maratontilastot löysi ensimmäisen maraton tuloksen vasta 14.10. -17 Vantaalta 3.59.21. Ennätys seuraavalta keväältä 3.40.04. Ennätysjuoksun jälkeen Karhunkierros 80km ja loppuvuodesta pari muuta maratonia. 
    
   Vuonna 2019 UTTF läpi ja ilmeisesti siinä sivussa yksi maraton treeninä. 2020 24h 204km ja sitten tämä eilinen juoksu. Onko tämä juoksuharrastus alkanut oikeasti vasta 4-5 vuotta sitten? Kyllä on kova nainen ja kuten on nähty niin pää näyttää kestävän hyvin. Millasia tuloksia tässä vielä nähdäänkään tulevina vuosina. 
    
    
    • Like
  • Post in Mattojuoksun 50km matkan ME yritys menossa
   Tänään tuo tuore ennätys yritetään rikkoa huippusuunnistaja Matthias Kyburzin toimesta klo 18:30 alkaen: 
    
    
    • Thanks
  • Testissä Jaybird Vista -kuulokkeet
   Uutta testiä pukkaa. Tällä kertaa Jaybird Vista -kuulokkeet. Omasta mielestä parhaat kuulokkeet mitä on tullu tähän mennessä testattua. 
    
   https://www.juoksufoorumi.fi/testit/testissä-jaybird-vista/
    

    
    • Like
   • 0 vastausta
 • Seuraa keskusteluja helpommin

  Avaa oma tunnuksesi
 • Käyttäjätilastot

  12 011
  Jäseniä
  458
  Eniten paikalla
  Fillarinisti
  Uusin jäsen
  Fillarinisti
  Liittyi
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy