Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
  • entries
    7
  • kommenttia
    13
  • views
    1 055

Takaisin tavoitteisiin

Sign in to follow this  
puttex

244 katselukerta

Kahden vuoden blogitauko. Harrastettu hölkkäilyä. Yritin 2017 parennella vauhtia, mutta tulokset jäi. Syksyn tultua tein päätöksen lopettaa liian ohjelmoitu treeni ja mennä kokonaiskuorman ohjaamana. Talvikaudella vapaa-ajan fokus ollut täysin kahden alppijunnun huoltamisessa, siinä ei hirveesti tavoitteellista juoksua ehtinyt tehdä tai siitä ois saanu vaan stressiä. Paljon tullut kyllä itse laskettua, 2017-18 53 hiihtopv ja 2018-19 47 hiihtopäivää (kaikki Lappia, Ruotsia ja Alppeja).

 

Viime syksynä käytiin kyllä tarkastamassa kunto Rantapuolikkaalla ja Itämerimaralla Hangossa. Puolikas meni 1:42 ja rapiat, vähän hiipumista, ja 3.5min 2016 enkoista. Hankoon mentiin vastoin yleistä mielipidettä ja kyllä siellä tuuli niin perhanasti. Kahden kierroksen reitti, jossa jonnekin 33-40km osuudelle osuu kohti lounasta menevä pätkä jolla voi herkutella länsituulella. Viime syksynä sitä oli 8-9m/s. Lähdin vetämään alle 3:35 target aikaan, eli eka puolikas juostiin 1:45:00 tasan. Siis liian kovaa. Noutaja tuli jo 26km kohdalla. Oh boys - voi veljet - kuinka raskasta oli vetää yksin keskellä Täktomin metsiä täysin valot sammuneena. Se toka puolikas 1:57 ja loppuaika siis 3:42:12. Jälkikäteen sanottuna aika hyvin ryssitty juoksu, mun 12. mara, eikä hirveesti ole vuosien varrella viisastuttu. Toisaalta 3:42:12 ei oo ihan paska aika.

 

Viimeisen parin viikon aikana on kypsynyt uljas pläni. Treenaan nyt Janne Holmenin VK-painotteisella mara ohjelmalla kohta 3:30 aikaa tai sen alitusta. Ton löytää Juoksija-lehden sivuilta. Aikaa tiukkaa settiä, katsotaan miten ukko vetää ton. Tällä viikolla painoin maanantaina 10km 49min ja torstaina 10km 0:47:45. Eli 4:57min/km ja 4:46min/km. Jännää ett täysin samalla reitillä sykkeet oli 144 ja 142. Siis kovempaa mennen alemmat! Syy tietystä uudet Adios 4set. Tai tähtien asento. Sunnuntaina vuorossa testijuoksu 20km 4:59 min/km vauhtia. Eli 3 x VKta. Väliin Janne Holmen ehdotti höntsää, työmatkafillaria tms. Kerron muutaman viikon päästä miten toimii.

 

Garminin kello on yo. seonnut. Tai rannesykemittaus ei ole luotettava alkuunkaan, niinkuin tiedämme. Kilpailuennuste on nyt 10km 38min, puolikas 1:24 ja täysmatka 2:56. Oispa hienot ajat. VO Max noussut helmikuun 48ml/kg 56:teen. Jätän noi omaan arvoon, mutta jos edes toi trendi olisi luotettava niin treeni puree. Vantaalla veri punnitaan.

 

https://www.juoksija-lehti.fi/janne-holmenin-maratonohjelmat-kolmella/

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy