Jump to content
Juoksufoorumi.fi

 • entries
  72
 • kommenttia
  6
 • views
  11 457

Ironman Italy - Emilia Romagna


Juoksijapoika

4 313 katselukerta

 Share

Vuosi jälleen menty elämässä eteenpäin ja on vuosittaisen blogipäivityksen aika 😂

 

Viime viikolla käytiin Cervian kaupungissa tämän vuotinen IM Italy kilpailu, johon tuli osallistuttua. Kisa valkkaantui viime syksynä pitkälti sen sijoittumisen kalenteriin mukaan sekä sillä, että Barcelonan kilpailu oli mennyt loppuun myydyksi oletettua aiemmin. Kisa ja paikka kuitenkin vaikutti mielenkiintoiselle ja eihän tuossa mitään valittamista lopulta ollutkaan. 

 

Matkaan lähdettiin paremman puoliskon kanssa torstaina aamusella. Lento Pariisin kautta Bolognaan meni kivuttomasti noin kuudessa tunnissa. Vuokra-auto alle ja vajaan kahden tunnin kuluttua oltiinkin jo kirjautuneena Cerviassa rantahotelliin joka sijaitsi noin 3km päässä varsinaisesta kisakeskuksesta. Cervia on mielenkiintoinen, ehkä jopa omituinen pikkukaupunki. Rantaa aurinkotuoleineen  ja rantaravintoloineen on Ardianmerelle silmän kantamattomiin. Hotelleja on koko rannan mitalta, mutta ainakaan syyskuun lopulla kylällä ei tunnu liikkuvan kuitenkaan oikein ketään. Viikonloppuna paikalliset jollain tapaa rantoihin löysivät, mutta tyhjyyttään paikat kaikkineen huusivat. Torstaina käytiin pyörähtämässä kylällä syömässä ja tarkistamassa missä kisan kannalta oleellisimmat paikat ml. Karaoke sijaisivat. Ravintolatarjonta oli tällä kylällä niinikään yhtä vaille tylsää pizzaa ja pastaa höystettynä lähinnä merenelävillä. Tiedä sitten mikäli rantaravintolat olisivat palvelleet iltaan asti.

 

Perjantaina puuhattiin kalustoa kuntoon myös osittain tarjolla olleen huoltokojun avustuksella. Ilmottautuminen tuntui ruuhkautuneen aamupäivästä, mutta myöhemmin iltapäivällä tilaa riitti ja homma hoitui hyvin jonottamattakin. Kaikki vaikutti olevan hyvin kunnossa ennen kisaa. Tiedossa oli lämmintä keliä, puolipilvistä noin 28 astetta, pientä 4m/s tuulta ja vajaan 23 asteista merivettä. Lämmintä, mutta oikeastaan aika houkuttavaa. Perjantai-ilta chillailtiin ja pehkuihin mentiin hyvissä ajoin. Nukkuminenkin maittoi verrattain hyvin.

 

Kisa-aamuna lauantaina hotellilla oli tarjolla IM aamupala ja muutenkin puoli tuntia tavallista myöhäisempi kisan alku (7.30) tuntui jotenkin dramaattisen paljon helpommalle heräämisessä. Kaikki kunnossa kisaa varten ja mieli oli oikeinkin rauhallinen. Valmistatutuminen heinä-elokuussa sujui omasta mielestä aika hyvinkin, vaikka näyttöä mistään superkunnosta ei ollutkaan. Kevään ja talven treeneistä ei sen sijaan juuri positiivista voinut löytää, mutta ehkä tuo pari kuukautta olisi riittänyt kaivamaan kisakunnon esiin. 

 

Uinnin startti suoritettiin köpösarjoissa rolling starttina, viiden sekunnin välein veteen päästettiin 6 uimaria. Matalaa rantaa kahlatessa kerkesi löytämään hyvin oman paikkansa ja tottumaan veden lämpöön joka oli todella miellyttävä. Hakeuduin oikeastaan koko uintiosuuden ajan ulkoreunoille, jossa tilaa tuntui riittävän. Rytmi löytyi melko hyvin ja ainoastaan pieni kolarointi noin 500m kohdalla hengitystä vähän sekoitti. Kokonaisuutena homma sujui leppoisasti. Uinti oli jaettu kahteen osaan noin 2km kohdalta "Australian exitillä", jossa käytiin kirmaamassa maalla parikymmentä metriä ja eikun takaisin mereen. Syvemmissä kohdissa meduusoja näkyi melko paljonkin ja niihin välillä käsiä tuli läiskittyäkin, mutta ei niistä sen enempää harmia koitunut. Jälkimmäisen puoliskon suunnistus meni itseltä jonkun verran metsään ja kurvit tuli otettua turhankin laajalti. GPS:n mukaan matkaa tuli lopulta 4,1km ja aikaa tuohon paloi 1:08. Omalla tasolla, erittäin hyvä aloitus siis koko kisalle.

 

Ensimmäisessä vaihdossa juostiin märkkärin kera varmaan lähemmäs 500m matka ennen vaihtoaluetta. Vaihdossa tuntui olevan ruuhkaa, mutta siinähän tuo sujui muiden mukana hyvillä mielin. Vaihtoalue niinikään oli melkoisen pitkulainen ja seuraavaksi taluteltiin pyörää arviolta 300m matka. Ensimmäiseen vaihtoon aikaa menikin yhteensä yli 9 minuuttia vaikka ihan ripeälle tuntuikin.

Pyöräilyosuus vedettiin kahtena kierroksena, joiden kääntöpaikka sijaitsi aivan lähdön tuntumassa. Reitti kulki maaseutua pitkin, välillä mukailleen suola-altaita, välillä pienempien kylien läpi, välillä taas tylsiä moottoriteitä pitkin. Kokonaisuutena profiili oli kuitenkin erittäinkin tasainen lukuunottamatta 45km ja 135km kohdalla ollutta mäkeä, jossa noustiin noin 4km matkalla reippaat 200m vertikaalia. Nousuun sisältyi noin 4 rankempaa lyhyttä pätkää, joissa välityksiä olisi erityisesti toiselle kierroksella kaivannut lisää.  Asfaltin kunto vaihteli matkan varrella paljon ja tuossa asiassa Italialaisilla tuntuu olevan melko paljon takamatkaa moneen eteläeuroopan maahan verrattuna.

 

Pyörä kulki ensimmäiselle nousulle asti todella hyvän tuntuisesti ja tavoitteet vilisivät silmissä. Keskinopeus pyöri tuossa vaiheessa lähempänä 36km/h tasoa. Nousu rauhoitti tilannetta ja raastoi sopivasti turhia menohaluja. Nousu tuntui raskaalle, mutta siitä mentiin vielä kohtuullisella energialla yli. Kuumuus vaati jatkuvaa tankkaamista, mutta meno tuntui vauhdikkaalle aina noin 80km asti, kunnes tajusin aloittaneeni aivan liian kovaa. Kilometri kilometrilta takki vaan tyhjeni. Puolen matkan väliaika 2:41 oli vielä kohtuullisen hyvällä tasolla, mutta tuossa vaiheessa energiat oli syöty aivan pohjia myöden pois. Raahustus tuntui koko aika vain hidastuvan ja hidastuvan. Selät joita ekalla kierroksella olin kerännyt menivät kaikki yksi kerrallaan ohi ja päässäkin tuon asian käsittely söi voimavaroja entisestään - floppia kohti oltiin menossa. 

 

Toisen kierroksen nousu oli taistelua niin itseä kuin koko ajan lisääntyviä kramppeja vastaan. Jalat ehdottelivat sopivin väliajoin tilttaamista niin etu- kuin takareisienkin puolella. Nousussa henkinen kantti antoi peräksi ja lopulta taivuin taluttamaan kaksi pahimmista pätkistä. Viimeistään tuossa kohtaa päätin, etten kelloon enää päivän mittaan kiinnittäisi mitään huomiota. Taivallus jatkui hitaasti mutta tuskaisesti. Välillä ei voimaa polkemiseen saanut laittaa istualtaan eikä seisaaltaan sillä krampit alkoivat heti. Mukana ollut magnesiumia ja suolaa sisältänyt mättöpullo tuntui kultaakin kalliimmalta. Pisimmät välit huolloissa olivat 25km luokkaa, mikä aiheutti myös sen että helteessä pullot tuli kiskottua tyhjäksi liian ajoissa. Lajin lopettaminen ikuisiksi ajoiksi oli tuossa kohtaa keskeisin asia jota pystyin ajattelemaan. Kilometrit lopulta kuitenkin ehtyivät ja pääsin kuin pääsinkin vaihtoon asti. Pyöräilyn kokonaisaika oli lopulta 5:54 eli hädintuskin yli 30km/h keskinopeutta.

 

Toisessa vaihdossa ei paljon juokseminen huvittanut, eikä se kyllä olisi onnistunutkaan. Raahustin pitkän vaihtoalueen läpi rauhallisesti jälleen reilun 9 minuutin aikana. Vaihdosta lähtiessä askeleen mitta oli korkeintaan puoli lenkkaria. Kramppikipuja oli jokaisessa lihaksessa niin etu-, taka-, sivu- ja sisäosissa jalkoja. Alaselkään koski niin, että askeleita oli sula mahdottomuus venyttää. Ähisin ääneen silkasta kivusta ja itkukin siinä pääsi useampaan otteeseen. Rehellisesti tuossa vaiheessa en uskonut hommasta enää selviäväni. Kellon olin jo jättänyt vaihtoon, joten nyt taistelu oli puhtaasti omaa päätä ja selviytymistä vastaan. Jostain imin energiaa ja päätin alkukilometreillä, että kävelyyn ei siirrytä sillä siitä ei paluuta olisi. Kuumuus oli iltapäivällä ilmeisesti noussut noin 30 asteeseen ja huoltopaikkojen viilennykset kaikki tuli otettua vastaan ilolla. Tilttiin vetävät krampit pysyivät jollain ihmeelliseellä tavalla taka-alalla ja raahustaminen onnistui. Pistävimmät kivut tasottuivat kilometrien edetessä tasaisemmin raastavaksi kivuksi ja valoa alkoi hiljakeen näkyä tunnelin päästä. Jossain 7km kohdalla muistan päättäneeni, että maaliin tullaan vaikka vihoviimeisenä ja niin pitkään juostaan kuin suinkin mahdollista.

 

Jälkikäteen väliaikoja nähneenä vaikuttaa matkan teko olleen melkoisen tasaista. Ei mitään asiaa kiihdytyksille, mutta kävelemäänkään en lopulta sortunut, ja tästä olen erittäin onnellinen. Viimeisen kahden kilometrin aikana havaittavissa oli jopa juoksua muistuttavaa liikehdintää kun tajusi homman vihdoin ja viimein päättyvän. Ja kyllähän se laskenut aurinkokin lopulta armoa antoi.  Huoltopisteet ja kannustukset auttoivat taistelussa lopulta todella paljon. Maaliin kiihdyttelin lopulta 12:02 ajassa, erittäin huojentuneena ja onnellisena. Aika oli luonnollisesti iso pettymys, mutta kun mietin mitä kaikkea päivän aikana tuli taisteltua läpi, olen enemmän kuin tyytyväinen itseeni. 

 

Maalilinjalle raahauduttiin illalla katsomaan komeita IM ilotulituksia ja perinteiset karaoketkin tuli laulettua. Tätä tämä laji taitaa olla parhaimmillaan - onnistumisia epäonnistumisen hetkellä tjsp.

Nyt viikkoa myöhemmin ja Italiassa tuon ajan onnistuneesti lomailleena olen varma, että ensi vuonna mennään taas 😉

 

22.9. Uinti 4,1km (68min), pyöräily 180km (355min), juoksu 42,2km (280min)

 

30.9. Sali 45min

 

1.10 Juoksulenkki 10,3km (60min)

2.10. Kuntopyörä 45min, sali 45min

3.10. Uinti 1,5km (40min)

4.10. Pump 60min + spinning 50min

7.10. Juoksulenkki 9km (70min), uinti 1,6km (30min)

 

9.10. Spinning 30min + sali 30min

11.10. Juoksulenkki 8km (64min)

13.10. Juoksulenkki 21,2km (112min), uinti 2km (39min)

14.10. Sali 50min

 

15.10. Kuntopyörä 45min, spinning 45min

17.10. Juoksulenkki 9km (50min), vesijumppaa 25min

18.10. Sali 30min

19.10. Kuntopyörä 60min

 

28.10. Juoksumatto 15min (3,1km), sali 30min

 

29.10. Kuntopyörä 60min

30.10. Kuntopyörä 30min

31.10. Uinti 700m (15min) + vesijuoksu 30min

1.11. Kuntopyörä 45min

2.11. Kuntopyörä 45min

4.11. Juoksulenkki 3km (20min), uinti 1km (21min)

 

5.11. Juoksumatto 15min (3,1km) + sali 30min

8.11. Juoksumatto 15min (3,2km) + sali 30min

10.11. Juoksulenkki 14,7km (75min)

11.11. Spinning 45min

 

12.11. Kuntopyörä 45min

13.11. Kuntopyörä 45min

15.11. Kuntopyörä 45min, juoksumatto 15min (3,2km) + sali 30min

16.11. Kuntopyörä 45min, jalkapallotreeni 60min

 

21.11. Sali 45min

23.11. Sali 45min

24.11. Kuntopyörä 45min

25.11. Kuntopyörä 60min, spinning 45min

 

26.11. Kuntopyörä 45min

28.11. Juoksumatto 20min (4,2km) + sali 25min

29.11. Kuntopyörä 45min

30.11. Kuntopyörä 45min

1.12. Spinning 150min

 

4.12. Uinti 1,5km (30min)

9.12. Kuntopyörä 60min

 

10.12. Kuntopyörä 45min, juoksu 60min (portaissa 20 kertaa Kalliosuojassa)

12.12. Kuntopyörä 45min, spinning 60min

13.12. Uinti 1,5km (30min)

14.12. Kuntopyörä 45min

 

18.12. Spinning 75min

19.12. Kuntopyörä 45min, spinning 60min

20.12. Kuntopyörä 45min

 

29.12. Spinning 60min

 

2.1. Kuntopyörä 45min

3.1. Kuntopyörä 45min, spinning 90min

4.1. Kuntopyörä 45min

5.1. Spinning 55min + pump 60min

6.1. Hiihto 30,6km (136min)

 

7.1. Kuntopyörä 45min, juoksu rappusissa 75min (20 kertaa)

8.1. Kuntopyörä 60min

9.1. Kuntopyörä 45min, Uinti 2,2km (45min)

10.1. Kuntopyörä 45min, Kuntopyörä 45min

11.1. Kuntopyörä 45min

12.1. Hiihto 13,2km (62min)

 

14.1. Hiihto 12,2km (62min)

15.1. Uinti 2,3km (45min)

17.1. Uinti 2km (40min)

 

21.1. Juoksumatto 15min (2,8km) + lihaskunto 15min

 

28.1. Juoksu 60min (portaissa 20 kertaa)

30.1. Uinti 2km (39min)

31.1. Kuntopyörä 45min, lihaskunto 45min

 

18.2. Juoksu & kävely 60min (portaissa 20 kertaa)

19.2. Kuntopyörä 45min

20.2. Kuntopyörä 45min, Spinning 75min

21.2. Kuntopyörä 30min, kuntosali 45min

22.2. Kuntopyörä 45min

 

26.2. Kuntopyörä 60min

1.3. Uinti 2km (45min)

2.3. Kuntopyörä 60min

3.3. Kuntopyörä 45min, juoksu 10,2km (60min), spinning 90min

 

4.3. Kuntopyörä 60min, juoksu 60min (portaissa 20 kertaa)

5.3. Kuntopyörä 60min

6.3. Kuntopyörä 60min, uinti 1,5km (30min)

7.3. Sali 40min + uinti 1km (20min)

8.3. Kuntopyörä 45min

 

12.3. Uinti 2km (39min), juoksu 10,9km (61min)

14.3. Uinti 2,25km (46min), juoksu 11,6km (67min)

15.3. Kuntopyörä 90min

16.3. Spinning 60min, juoksulenkki 15km (90min), kuntopyörä 45min

17.3. Kuntopyörä 75min, sali 60min, kuntopyörä 75min

 

18.3. Kuntopyörä 60min, juoksu 60min (rappuset 20 kertaa)

19.3. Juoksulenkki 9,5km (57min), juoksu 6,2km (37min), spinning 90min

20.3. Juoksu 10,8km (65min), juoksu 5,2km (29min), uinti 1,5km (31min)

21.3. Kuntopyörä 60min, sali 40min + uinti 1km (20min)

22.3. Kuntopyörä 60min

23.3. Juoksu 8,9km (51min), sali 50min, uinti 2,1km (42min)

24.3. Juoksu 7km (59min)

 

25.3. Juoksu 11km (61min)

26.3. Uinti 2,25km (45min), juoksumatto 15min (3,2km)+sali 30min

27.3. Juoksu 15,2km (90min), sali 60min

29.3. Juoksu 9,2km (47min), kuntopyörä 45min

30.3. Spinning 70min, sali 75min

31.3. Sali 50min

 

1.4. Kuntopyörä 60min,  juoksu 60min (raput 20 kertaa)

2.4. Kuntopyörä 60min, spinning 75min

3.4. Kuntopyörä 60min, uinti 2,2km (46min)

4.4. Kuntopyörä 60min, juoksu 12,0km (60min)

5.4. Kuntopyörä 60min, juoksu 10km (73min)

6.4. Spinning 75min

 

8.4. Juoksumatto 10min (2km) + sali 40min

9.4. Uinti 2,3km (46min), juoksu 11km (61min) + sali 60min

10.4. Kuntopyörä 45min + juoksumatto 9,1km (45min) yhdistelmänä (20+20+15+15+10+10)

11.4. Juoksu 13km (76min)

13.4. Spinning 70min, sali 60min

14.4. Juoksu 20,8km (117min), sali 50min, spinning 70min

 

15.4. Kuntopyörä 30min, juoksu 60min (rappuset 23 kertaa)

17.4. Kuntopyörä 60min, juoksu 12,5km (64min)

18.4. Kuntopyörä 75min

19.4. Juoksu 9,6km (54min), pyöräily 67km (133min)

20.4. Spinning 135min

21.4. Sali 60min

 

22.4. Sali 60min, juoksu 16km (90min)

23.4. Kuntopyörä 60min, pyörälenkki 40,5km (84min)

24.4. Kuntopyörä 45min, uinti 2,2km (45min)

25.4. Juoksu 10km (57min)

26.4. Kuntopyörä 45min

27.4. Pyörälenkki 88,1km (180min)

28.4. Juoksulenkki 10km (76min)

 

29.4. Juoksulenkki 9,3km (50min) + sali 50min

30.4. Juoksulenkki 8km (52min)

1.5. Kuntopyörä 30min

2.5. Juoksulenkki 14km (95min) + sali 45min

3.5. Juoksumatto 15min (3,1km)+ sali 45min

5.5. Spinning 105min

 

6.5. Kuntopyörä 45min, juoksulenkki 10,3km (60min)

7.5. Kuntopyörä 45min, juoksumatto 20min (4,2km)+sali 70min

8.5. Juoksulenkki 10km (67min)

9.5. Uinti 2,2km (45min), pyörälenkki 43,5km (103min)

10.5. Sali 60min

11.5. Spinning 60min, juoksulenkki 15km (81min)

12.5. Juoksulenkki 15km (70min) (4:40/km) , spinning 70min

 

13.5. Kuntopyörä 45min, porrasjuoksu 60min (20 kertaa)

14.5. Kuntopyörä 45min

15.5. Kuntopyörä 60min, uinti 2,6km (51min)

16.5. Kuntopyörä 45min, juoksu 12km (65min)

18.5. Juoksulenkki 8,1km (55min), pyöräily 88,2km (202min)

19.5. Juoksulenkki 11km (60min) + sali 50min

 

21.5. Pyöräily 62km (120min)

22.5. Kuntopyörä 90min

25.5. Juoksulenkki 6,2km (30min)

26.5. Juoksulenkki 25,6km (139min), kuntopyörä 90min

 

27.5. Kuntopyörä 45min, spinning 100min

28.5. pyörällä töihin 50,4km (108min), pyörällä kotiin 42,8km (90min)

29.5. uinti 2,4km (49min)

30.5. pyörä 67km (135min), juoksu 15km (80min)

31.5. Kuntopyörä 100min

 

3.6. Juoksulenkki 13,6km (76min)

4.6. Uinti 2,3km (45min), pyöräily 43,5km (98min), juoksu 10km (56min)

5.6. Sali 50min

8.6. juoksu 7,2km (41min), uinti 30min (1,5km)

9.6. juoksu 21,5km (120min), uinti 20min (1km)

 

11.6. juoksu 21,4km (120min)

12.6. uinti 45min (2,3km)

13.6. juoksu 23,9km (135min), uinti 30min (1,5km)

16.6. Pyöräily 185,6km (410min)

 

17.6. Pyörällä töihin 42,8km (91min), pyörällä kotiin 42,8km (81min)

18.6. Pyörällä töihin 42,8km (94min), pyörällä kotiin 42,8km (82min)

19.6. Pyörällä töihin 42,8km (94min), pyörällä kotiin 42,8km (81min)

21.6. juoksu 7,1km (40min) + sali 35min

23.6. Sali 50min

 

24.6. Juoksu 18,4km (100min)

25.6. Pyöräily 44,2km (91min)

26.6. Sali 60min, pyöräily  44,2km (86min)

29.6. Pyöräily 104,2km (200min)

 

2.7. Juoksu 9,5km (50min), Spinning 60min

4.7. juoksu 10km (46min)

 

8.7. Juoksu 9,2km (45min)

9.7. Spinning 55min

10.7. Pyöräily 38,8km (77min)

 

 • Like 5
 Share

3 Comments


Recommended Comments

Hieno suoritus ja varsinkin noiden vaikeuksien kautta vielä maaliin pääsykin tuntui varmasti mahtavalta. Onnittelut täältäkin!

 • Thanks 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy