Jump to content
Juoksufoorumi.fi  • entries
    29
  • kommenttia
    26
  • views
    5 466

Kevätpäiväntasaus


hatapa

802 katselukerta

Päivä ja yö ovat yhtä pitkät maapallon joka kolkassa. Päivän piteneminen hidastuu kunnes juhannuksen tienoilla se lakkaa ja päivä alkaa taas lyhenemään. Keväästä ei meidän leveysasteilla ole vielä oikein tietokaan. Jokunen vuosi sitten tässä maaliskuu 20:nennen päivän haminoilla lunta ei enää ollut kuin satunnaisesti. Nyt lunta on vielä virallisen mittauksen mukaan 70 cm! Tällä vauhdilla vappuna on vielä puoli metriä ja juhannuksenakin muutama sentti. Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen. Sellaista se on luonnon kiertokulku.

 

Elämän kiertokulku taas on hieman erilaista. Minulle rakas ja läheinen isäni nukkui pois helmikuun lopulla ja viime lauantaina isä siunattiin viimeiselle matkalleen. En osannut etukäteen edes ajatella, miten tiukille noinkin läheisen ihmisen menettäminen ottaa, kun en ole aiemmin näitä joutunut kokemaan. Olen yrittänyt käydä työvoimakoulutustani loppuun heikolla menestyksellä, kun ajatukset karkaavat aina välillä isän kuolemaan ja sen jälkeisiin pakollisiin kuvioihin. Kun tuo koulutus vaatisi onnistuakseen täydellistä sitoutumista ja osallistumista, niin vaikeaa on ollut. Toisaalta säännöllinen päivärutiini on helpottanut oloani verrattuna siihen, jos olisin ollut kotona joutilaana. Olen kuitenkin joutunut tarkentamaan omaa HOPS:iani maltillisempaan suuntaan. Tärkeintä on nyt ylipäätään selviytyä koulutuksesta, jota on vielä jäljellä neljä kuukautta.

 

Isän poismeno vaikutti myös juoksumotivaatiooni. Ei vaan huvittanut. Toisaalta ne vähät lenkit, jotka olen kyennyt juoksemaan ovat olleet osa omaa surutyötäni. Olin juuri aloittanut viimeistelyjakson HSM:lle, kun elämä muutti suunnitelmiani. Nyt mennään pelkällä pk:lla ja katsotaan, mitä siitä tulee. Toisaalta tämä vuosi oli muutenkin tarkoitus vetää välivuotena ja keskittyä testaamaan erilaisia harjoitteita ensi vuotta varten, kun siirryn pojat 60-sarjaan.

 

Pitäkää huolta läheisistänne. Koskaan ei voi tietää, mikä päivä on se viimeinen, jolloin voi olla liian myöhäistä sanoa: "minä rakastan sinua".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy