Jump to content
Juoksufoorumi.fi  • entries
    29
  • kommenttia
    26
  • views
    5 467

Syksyn kilpailukausi alkaa pikkuhiljaa


hatapa

923 katselukerta

Ja ennen kun joku sanoo, että nyt on vielä kesä, niin ei ole. Se meni jo. Ensi vuonna taas siinä juhannuksen kantturoissa.

 

Alkavalla viikolla lauantaina syksyn eka numerolappujuoksu, Vakkahölkkä Toivakassa. Lyhyt maastokisa pururadalla(?) Meillä ikämiehillä ja -naisilla matkana on vain 3,3 km, eli pikajuoksua tiedossa. Tuo Toivakan pururata on minulle ennestään tuntematon, joten pitänee mennä paikalle niin aikaisin, että ehdin kiertämään lenkin kertaalleen ennen starttia. Katsotaan miten äijän käy.

 

Kaksi viikkoa taukoa ja Saarijärvellä Lumperon hölkkä, puolimaraton maalaismaisemissa. Muutamaan vuoteen en olekaan tuolla käynyt. Tämä olisi tarkoitus juosta maratonvauhdilla tai mieluummin tietenkin hieman alle. Täällä on vaikea tehdä tulosta, kun osanottajia on aiempina vuosina ollut vain kourallinen, eikä vetoapua todennäköisesti ole tarjolla. Mutta eiköhän tuolla hyvän harjoituslenkin saa juostua.

 

Taas kaksi viikkoa väliä ja Tampereella SAUL SM-maantiekymppi. Täällä olinkin viime vuonna ja se helpottaa hieman, kun reitti on tuttu.  Tämä olisi tarkoitus vetää reilusti maratonvauhdin alle ja parantaa viimevuoden tulostani. Tiukkaa tulee olemaan, mutta niin sen pitääkin olla. Toivottavasti saisimme seurasta porukkaa myös joukkuekisaan.

 

Ja ettei kahden viikon tauot loppuisi, niin taas kaksi viikkoa väliä ja Finlandiamaratonin puolikkaan jänistely, joko 2.00 tai  2.15 loppuajalle, eli kevyttä hölkkää viime vuoden tapaan. Moneskohan kerta tämä jo on, kun olen tuolla jänistelemässä? Nämä ovat olleet ihan kivoja kokemuksia, kun on saanut avustaa kokemattomampia juoksijoita saavuttamaan tavoitteensa.   

 

Viikon tauon jälkeen kauden pääkilpailu SAUL SM-maraton Joutsenossa. Taas kerran käydään 3.30 loppuajan kimppuun. Tavoite on tiukka, jopa hieman epärealistinen, mutta jos ei aseta itselleen kovia tavoitteita, niin ei myöskään mitään saavuta. Täälläkin on tarjolla joukkuekisa. viime vuodelta puolustettavanamme on SM-hopea. Tähän siis sama toive, kuin tuonne lyhyempään rykäisyyn, kaksi miesjuoksijaa, jotta saamme joukkueen – kiitos.

 

SM-maran jälkeen onkin ruhtinaalliset kolme viikkoa aikaa palautua Vantaan maratonille ja sen jälkeiselle Tallinnan risteilylle, jonne olemme jo muutaman vuoden  menneet viettämään kauden päättäjäisiä. Samalla on tarkoitus tutustua Tallinnan maratonin suorituspaikkoihin, kun ensi vuonna olisi tarkoitus käydä siellä juoksemassa. Ehkä jonakin vuonna Vantaan oma ruotsinlaivasimulaattorikin saa armon ja menemme sinne Vantaan maran päättäjäisiin.

 

Vantaan ja risteilyn jälkeen on ruhtinaallinen viikko aikaa toipua Wihankilometreille. Olen toistaiseksi ilmoittautunut vasta aamumaratonille, mutta jos hyvältä tuntuu, mikä lienee epätodennäköistä, niin voisihan siellä juosta iltapäivällä toisenkin.

 

Marraskuussa olisi tarkoitus sairastaa talven flunssat alta pois ylimenokauden aikana. Joulukuussa aloitetaan taas uutta juoksuvuotta, jonka tavoitteet ovat suurinpiirtein samat, kuin tällekin kaudelle. Yhdeksän maratonia, jotta tuo 100:n maratonin tavoite täyttyy oikeaan aikaan.

 

Näillä mennään.

 

  

 

 

 

 

 

 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy