Jump to content
Juoksufoorumi.fi

  • entries
    252
  • kommenttia
    24
  • views
    6 490

Lenkkarit naulaan?


mage

640 katselukerta

 Share

Polvi tähystysleikattiin siis huhtikuussa viime vuonna ja toipuminen oli hidasta. Heinäkuussa ei vielä juostu, joten Magen Cooper jäi väliin elokuussa. Elokuun puolella jalka alkoi kestää juoksua ja maltillisella nostoilla luulin pääseväni jo takaisin juoksemaan. Kuukauden treenattuani olin jo 4 krt/viikossa rytmissä, kun iski "uusi vaiva". Vähänkin istumisen jälkeen nousetessa ylös polveen sattui ikäänkuin paineena sisältä. Sitä ihmeteltiin muutamankin lääkärin toimesta, kunnes fyssari asian pointtasi: bakerin kysta. Se ei tule koskaan terveeseen polveen.

 

Erilaisia kuntouksia kokeiltiin syksyn mittaan, mutta tilanne ei muuttunut. Jalka ei sietänyt juoksua. Tai siis näin asian linjasin, koska 2*3 km lenkin viikossa pystyi juoksemaan.

 

Helmikuussa tilanne paheni eli jalka ei kestänyt juoksua lainkaan. Nyt ihan kirjaimellisesti. Kokeilut 2-3 viikon välein päättyvät aina samaan: alle kilometri, polveen vihlaisee ja sen jälkeen liikutaan vain ontuen seuraavat 10 minuuttia. Jalka kipeä 2-3 päivää.

 

Toukokuussa kokeilin pehmeällä alustalla juoksua ja ehdin jo riemastua. Pystyin juoksemaan 7 km lenkin ilman kipuja. No, seuravaat 2 viikkoa ei sitten jalalla tehtykään mitään, ei edes fillarointia kestänyt.

 

Hassuinta tai hauskinta asiassa on se, että jäällä voi tehdä mitä vain. Polvi kestää hyvin 3 peliäkin vuorokauden sisään. Ei mitään oiretta.

 

Yleinen ohje lekureilta on ollut, että vaihda lajia. Helpommin sanottu kuin tehty. Nyt mietin, jos barefoot voisi olla ratkaisu. Tässä ei ole mitään menetettävää. kop.kop. Tokihan siinä menee ainakin vuosi kaikenlaisten pohje- ja akillesvaivojen kanssa, kun jalat yrittävät tottua juoksemaan ilman kenkien tukea.

 

 

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Minulla oli polven kanssa pahoja ongelmia 2013. Siirryin kesäajaksi täysin pyöräilyyn. Talvella hiihtoa. 2016 pystyin taas juoksemaan pyöräilyn ohella n. 1400 km ja sama jatkuu tänä vuonna.

Mitä kovempi pyöräilytreeni sitä parempi. Käyn Helsingin polkupyöräilijöiden ryhmälenkeillä ja tänään 130 km. Tuon jälkeen on nivelissä vetreä olo kuin nuorena

Link to comment

AIkalailla samat ongelmat täällä. Polvi tähystettiin reilu vuosi sitten. Polvea ultratessa ilmeni Bakerin kysta. Mangneetin perusteella päädyttiin tuohon tähystykseen. Bakerin kystalle ei tehty mitään. Polvi parani aika hitaasti ja korvaavana tein pyörälenkkeilyä. Hankin sitä varten myös maantiepyörän ja talveksi harjoitusvastuksen. Liputan pyöräilylle. Loppusyksystä aloin lisätä juoksua ja nyt pari kuukautta on kaikki ollut kunnossa (puun koputusta). Kysta ilmeisesti parani pyöräilyn myötä ja ajan kanssa.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy