Jump to content
Juoksufoorumi.fi  • entries
    29
  • kommenttia
    26
  • views
    5 467

HSM - Helsinki Spring Marathon


hatapa

585 katselukerta

Endurancen kevätleirin jälkeen oli hyvä suunnistaa Vierumäeltä Pukinmäkeen Srpring Maratonille. Ilta Vierumäellä piti ottaa rauhallisesti ja menin suosiolla hyvissä ajoin nukkumaan. Aamulla heräsin ennen kännykän hälytystä ja kävin haukkaamassa reilun hotelliaamiaisen,  Ajo kohti Helsinkiä oli mielenkiintoinen. Vierumäellä oli ihan mukavanoloinen sää, nollakeli eikä satanut. Mainio juoksusää siis. Tilanne muuttui kuitenkin matkan edetessä. Ensin satoi vähän vettä, joka muuttui myöhemmin rännäksi ja rakeiksi. Hetken harkitsin jopa u-käännöstä ja paluuta kotiin. Perille päästyäni räntää satoi vielä jonkin verran, mutta sade heikkeni koko ajan. Lähdön aikaan ei enää satanut

 

Tavoitteena oli juosta huolletttu harjoituslenkki neljään tuntiin. Juoksu tuntui alusta alkaen hyvältä, eikä ongelmia ollut. Ensimmäinen kilometri meni selkeästi liian lujaa, 5.04:ään. Hidastin tahtia ja seuraavat kilometrit menivät sopivaa vauhtia jättäen hieman pelivaraa lopun hyytymiselle. Toisella kierroksella alkoi satamaan viistoräntää ja jouduin kaivamaan käsineet takaisin käsiini. Märkinä niistä ei paljon ollut iloa eikä lämpöä. Räntäsade vei juoksufiiliksen ja mielessäni käväisi jopa homman jättäminen sikseen. Pikkuhiljaa näpit alkoivat sulamaan ja juoksukin alkoi taas tuntumaan mukavalta. Puolimatkaan saakka kaikki kilometrit menivät alle tavoitevahdin. Sitten alkoi tulemaan muutamia hitaita kilometrejä, mutta onnistuiin aina kiristämään vauhtia, jos Garmin ilmoitti vauhdin hidastuneen. Tätä kissa-hiirileikkiä jatkoin viimeiselle kierrokselle asti. Tuomarikylän kartanon nurkilla oli kolmella ekalla kierroksella tuttuja kannustamassa. Tästä sain aina voimaa kierroksen loppuosalle. 

 

Viimeinen kierros lähti sateen saattelemana, jotakin rakeidentapaista alkoi työntämään taivaalta. Onneksi kuulat olivat pieniä, eivätkä haitanneet juoksemista.  Laskeskelin päissäni, että neljään tuntiin ehdin helposti, jos jatkan samalla vauhdilla maaliin saakka. Viimeisen kierroksen huoltopaikalla tein kuitenkin radikaalin virheen. En ottanut geeliä, kun ajatelin pystyväni jatkamaan samalla vauhdilla etenemistäni. Pari kilometriä ennen maalia energiat loppuivat totaalisesti ja juoksin siihen kuuluisaan seinään. Loppu olikin melkoista taapertamista. Kävelyaskelia en kuitenkaan joutunut ottamaan. Nousu Pukinmäenkaarelle ja vilkaisu kelloon: vielä on aikaa neljään tuntiin riittävästi. Viimeinen kilometri olikin loivaa alamäkeä, kunnes pääsin kaartamaan urheilukentälle. Siellä kuulutettiin kentällä jo olevien ehtivän vielä alittamaan neljän tunnin rajan. Suuri helpotus, tavoite täyttyy parinsadan metrin päässä. Pystäytin oman mittarini maalilinjalla ajassa 3.59,10 virallinen loppuaikani oli sekuntin parempi.

 

Ihan tavoitteen mukainen harjoitus tästä tuli ja pystyin juoksun aikana säätelemään vauhtia toivomallani tavalla. Tästä on hyvä jatkaa parin viikon päästä Prahaan ja siitä edelleen kohti syksyn juoksuja.

 

 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy