Jump to content
Juoksufoorumi.fi

 • entries
  252
 • kommenttia
  24
 • views
  6 390

Hidasta toipumista


mage

1 092 katselukerta

 Share

Mystinen polvivaiva tähystysleikkattiin huhtikuun lopussa ja ei sieltä mitään merkittävää löytynyt. Vähän siloteltiin sileitä rustopintoja ja poistettiin kudosta.

 

Odotusarvo oli, että 2 viikon treenitauko. No, taukoa oli ennen operaatiota kertynyt jo 2 kuukautta eli helmikuussa olin pystynyt juoksemaan ennen tätä operaatiota.

Operaatio meni hyvin ja toipuminenkin edistyi parin ekan päivän aikana odotetusti, mutta sitten tyssäsi.

 

Kuntoutusohjelmassa luki, että viikon päästä operaatiosta voi kuntopyörällä kevyesti polkea. Mulla ei kuntopyörää, mutta kilpafillari kylläkin. Operaatiosta oli kulunut 6 päivää, joten 1+1 ja olin fillarilenkillä. Poljin kevyellä välityksellä 12 km ja polvi taipui paljon paremmin. Muutaman tunnin olin tyytyväinen. Yöllä iski kramppi, kipeä sellainen, polveen 8 kertaa. Tätä kramppailua jatkui viikon ajan sekä öisin, että päivällä, jos istuin pidempään kuin 10 minuuttia eli 20+ kertaa päivässä.

 

Siperia opetti ja odotin ja odotin kiltisti, että neste poistuisi polvesta ja voisin olla kyykyssä pidempään kuin 2 sekuntia. Sitä odottelu keskitin sitten 6 viikkoa eli kesäkuun puolessa välissä uskaltauduin fillarilenkille.

 

Polvi on ollut siinä hapessa, että sillä kestää vetää viikossa 3 km juoksun ja yhden pyörälenkin. Kokeilin vetää kaksi juoksulenkkiä ja sen seurauksena fillarointikin sattui liikaa useamman päivän ajan. Portaita ei pysyt kulkemaan ylös eikä alas irvistelemättä.

 

Tällä viikolla on vihdoin menty eteenpäin eli alkuviikon juoksulenkki ei turvottanut enää polvea ihmeellisemmin, joten kokeilin vetää toisen lenkin. Järkevää se ei välttämättä ollut eikä varsinkaan juosta hana auki, mutta tässä ei ole pystynyt vetämään kovaa kuin kerran fillarilla sitten tammikuun.  Aika oli juuri niin huono kuin oletinkin, kun treenitaukoa on 4 kuukautta, josta 1.5 kk täyslepoa, Olen ennätyksestä 3 minuuttia 7 kilsalla perässä. Viimeksi olen ollut yhtä huonossa kunnossa 2008. Huvittavaa kyllä 3:29 maraennätys on edelleen siltä vuodelta, koska olen pystynyt vammojen vuoksi yrittämään maratonia tasan kerran näiden 8 "paremman" vuoden aikana ja silloinkin jännekalvo hajosi kesken juoksun.

 

Nyt istutaan jäät polvessa ja kädet ristissä pyytäen, että jalka ei olisi ottanut osumaa revityksestä, vaan tässä voisi treenata normaalisti heinäkuun ja juosta Magen Cooperissa 6.8.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Like 2
 Share

5 Comments


Recommended Comments

Tsemppiä kuntoutukseen ja malttia harjoitteluun! Ainakin itselläni vaikea muistaa huoltava ja kuntouttava harjoittelu kun hinku olisi juoksemaan mutta kiirehtimällä vaivat vain pitenevät. Helppo toisille sanoa.

Link to comment

Tsemppiä kuntoutukseen, ja sen verran "neuvoa" että älä juokse mitään 3km juttuja kerralla vaan tyyliin pyörää mitä ajatkin + 1min hölkkää. jne.. naapurilleni kuntouttava lääkäri antoi nämä ohjeet ja nyt hän 6viikon alottelun jälkeen hölkkää jo 15min. Vielä 4vkoa kuntouttavaa jaksoa jäljellä. Unohda coopperit nyt!!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy