Jump to content
Juoksufoorumi.fi

  • entries
    76
  • kommenttia
    112
  • views
    5 867

vk 24 ja 25 / 38


Runningidiot

369 katselukerta

 Share

Sellainen muistijälki jäänyt näiltä viikoilta että alkaa hiljalleen ns kulkemaan, eikä kroppa ole enää niin shokissa vaikka sykkeitä nostetaan välillä kunnollakin. Vauhtia on tullut jonkin verran lisää sekä lenkkipolulla että pyörän päällä mutta nyt kun selaan harjoituksia läpi niin huomaan että juoksua on kyllä hiljalleen lisättävä. Tässä on kolme viikkoa jäljellä ennen Vantaan triathlonia joten myös avoveteen pitäisi kohta uskaltaa hypätä. Niin kiire sinne ei onneksi ole kuin viime vuonna joten antaa veden vielä viikon verran lämmetä. Jos joku osaa kertoa Kuusijärven lämpötiloista niin kiinnostaa kovasti. Joitain yhdistelmäharjoituksiakin täytyy hiljalleen alkaa ottaa. Summattuna voisi todeta että kaikkea pitäisi tehdä enemmän.

 

Olen viime aikoina ottanut tavaksi tehdä yläkropan salitreenit samana päivänä uinnin kanssa, jotta ehtisin taas palautua kunnolla ennen seuraavaa uintia. Tuntuu hieman auttavan kun ei ainakaan pahin salijumi ole päällä altaaseen hypätessä. Toisaalta olisi kiva kokeilla joskus uida myös palautuneilla jaloilla että jaksaisi potkiakin. Uinneissa on tullut oikeastaan vain vuoroteltua kolmea erilaista harjoitusta eli 200m vetoja reilulla palautuksella, 100m vedot lyhyemmällä palautuksella sekä hidasta ja pitkää pk-uintia minkä yhteydessä muutama rivakka 25/50 metrinen loppuun.

 

vk 24

MA: uinti 70min, salilla olat ja kulmasoutua

TI: trainerissa 60min tempo, illalla 60min kiihtyvä lenkki

KE: trainer 60min anavetoja 1,2,3,4,4,3,2,1min yhtä pitkillä palautuksilla, illalla kyykkyä ja keskivartaloa

TO: 50min pk lenkki

PE: uinti 60min, sali rintaa ja leukoja

LA: trainer 90min Z2

SU: 60min kevyt pk-lenkki

 

vk 25

MA: trainer 70min sis 5x8min Z4 vetoja suht matalalla kadenssilla

TI: uinti 70min, salilla olat ja selkää

KE: 73min VK lenkki

TO: trainer 70min sis 4x5min anavetoja + 15min Z4 tempoa (aivan kuningasharjoitus joskin raskas), illalla kyykky

PE: uinti 50min hidasta jyystöä

LA: trainer 45min kevyttä, illalla penaa ja leukaa, yöllä jäätävät punaviinikalsarikännit 

SU: lenkki 50min pk

 

Viikon 25 perjantaina aloitin 5 päivän palautumisjakson. Sen jälkeen on tarkoitus vetää 12 päivää hiki hatussa ja kisaviikolla sitten jälleen hieman keventää kohti Vantaata josko saisi siellä vertailukelpoisen tuloksen viime vuoteen nähden. Sen jälkeen alkaa viimeinen kolmen kuukauden rypistys kohti Köpiksen Ironmania. Tiedossa on neljän viikon peruskuntokausi, neljä viikkoa tehokautta ja kolme viikkoa kuntohuipun hakua sekä keventelyjaksot väliin. Odotan pelonsekaisella innolla.

 

Ai niin, kertokaapas tyhmälle että mistä johtuu keventelyjaksoilla esiintyvä jalkalihasten jäykistyminen? Lihakset tuntuvat siis venyteltäessä normaalia kireämmiltä ja lenkillä lähdettäessä jäykiltä vaikka homman luulisi menevän juuri toisinpäin. Tämä on yleensä pahimmillaan noin puolessa välissä keventelyjaksoa eli vasta pari päivää sen jälkeen kun vetänyt viimeiset kovemmat harjoitukset. 

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Muistelen, että viime viikolla oli +15 asteita, mutta lienee nyt näiden sateiden ja tuulien myötä viilentynyt jonkin verran? Ehkä joku muu tietää paremmin..

 

Kuusijärvi siellä jo minuakin muuten huutelee. Ei olis montaa viikkoa jäljellä ennen ekaa rutistusta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy