Jump to content
Juoksufoorumi.fi

  • entries
    76
  • kommenttia
    112
  • views
    5 867

vk 11 / 38 ja plörinäksi meni


Runningidiot

279 katselukerta

 Share

Influenssa, mikä ihana tekosyy. Ohjelman mukaanhan tämän viikon piti olla kevyt viikko, mutta perjantaina homma meni ns käteen kun olo heikkeni nopeasti ja voimakkaasti. Kuiva yskä, voimakas lihassärky jaloissa ja alaselässä, pieni kuume sekä yleinen voimattomuus oli resepti orastavaan vitutukseen. Lähdin vielä töihin pienien päikkärien jälkeen mutta sieltä päädyin kuitenkin nopeasti lekuriin missä todettiin todennäköinen influenssa. Reseptin ja saikkulapun kanssa kotiin ohjeena aloittaa Tamiflu - kuuri jos kuume palaa, mikä olisi viite siitä että kyseessä olisi influenssa eikä jokin pieni ohimenevä olotila. 

 

Illalla kuume pamahtikin kunnolla päälle ja lauantai-aamuna välittömästi tamifluta hakemaan suolaiseen 40 euron hintaan. Koko vkl meni sohvalla koomatessa 3x1600mg lääkkeitä nappaillen. Maanantaina olo edelleen mitä sattuu vaikkei kuume enää noussut niin hanakasti. Lisää saikkua. Kuiva yskä oli jo muuttunut limapallojen ylöshengitykseen keuhkoputkista. Tiistaina lähdin jo väkisin 45min kävelylenkille ehkäisemään kataboliaa ja pidin sykkeen alle 100:n koko ajan. Tänään keskiviikkona olisi tarkoitus istua pyörän päälle ja pyöritellä kampia sen mitä jaksaa. 

 

Näin se on taas kerralla lyöty treenirunko palasiksi kun pitää varovaisesti lähteä pohjalta ponnistamaan. Influenssa kun on normaalia flunssaa herkempi aiheuttamaan jälkitautia keuhkokuumeen ja sydänlihastulehduksen muodossa. Pari masentavaa faktaa:

- Viikon kuumetauti syö sekä lihasvoimaa että aerobista kuntoa pahimmillaan jopa 25%

- Jo puolentoista vuorokauden kuumeilu kuluttaa lihasten rakennusaineita ( valkuaisaineita ) niin paljon, että lihasvoiman ja -kestävyyden palautuminen voi kestää jopa kaksi viikkoa

- Influenssan jälkeen pitäisi odottaa neljä kuumeetonta päivää ennen urheilun aloittamista

 

Viikon saldo:

MA: sisäpyöräily 60min Z2

TI: salilla selkää

KE: uinti 50min kevyttä

TO: aamupäivällä lenkki 40min Z1-Z2 / illalla salilla kyykky ja mave 145 kilolla molempia 4x4

PE - SU: saikkua

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy