Jump to content
Juoksufoorumi.fi


  • entries
    32
  • kommenttia
    178
  • views
    3 859

Juoksun lopettaminen typistyikin vain ylimenokaudeksi


Jodlaaja

459 katselukerta

 Share

En ole kuukausiin Juoksufoorumilla vieraillut, en sitten kun päätin lopettaa juoksemisen.

Päätös kestikin melko kauan, hurjat 11 päivää olin totaalisen juoksematta marraskuun alusta alkaen ja pidettäköön sitä jonkinlaisena ylimenokautena. Sitten liikkumattomuus sai paikat kipeytymään niin pahasti että aloitin taas juoksemisen, se oli suorastaan pakko. Muuhun liikuntaan ei tosin olisi juuri varaakaan, paitsi salilla pullisteluun, joskin lähin sali on peräti 20 kilsan päässä kotoani ja se hillitsee kummasti salihommailua.

Salijäsenyys sai siis vielä olla, toistaiseksi.

Ja kun satun myös pitämään juoksemisesta enemmän, joskin luminen talvi voisi viedä lenkin sijasta salille, onneksi on sulaa ollut Tampereella.

 

No enivei ja hei vaan jääköön turhat tarinat ja mennään niihin lukuihin...

Juoksua kasassa vuonna 2015 tähän mennessä jo 3405km ja 3500km olkoon tavoitteena tälle vuodelle.

Sellaisia 60-90 kilsan viikkoja olen juossut viime aikoina, hieman nousevasti.

 

Seuraavaksi haastattelen itseäni.

Miten ovat treenit menneet?

No kiitos kysymästä, melkoista tervanjuontia on ollut viime aikoina.

Torstaina juoksin hitaan pitkiksen, eli 30km @ 5:54/km, aika 2:56:47 h., joskin hienokseltaan loppua kohden aivan kevyesti kiihtyen.

Samana päivänä käytiin sitten vielä Ideaparkissa shoppailemassa ja syömässä ja se kilometrien kävely siellä melkein heti pitkiksen jälkeen oli kyllä yhtä kärsimystä. Miksi ihmeessä (lähes) kaikki liikkeet on sijoitettu katutasoon eikä moneen kerrokseen kuten Koskikeskuksessa? Iso peukku tässä suhteessa Koskarin ja Elon kauppakeskuksen suuntaan, niissä ei tarvitse haahuilla kilometrikaupalla, vaan kaikki löytyy huomattavasti nopeammin, helpommin ja vaivattomammin.

 

Pyhänä ja tänään oli sitten jonkinmoista tehojen yritystä 2000m vetojen muodossa jotka luonnollisesti sijoitin lenkkien loppuun.

Ensin pyhänä 9,6 km @ 4:50/km, aika 46:18 min., loppuun siis 2000m @ 3:40/km, aika 7:19 min., +10 ja shortseissa sai pitkästä aikaa juosta. Mutta vaikeaa oli ja onhan joku 7:19 kaksitonninen melko kankeaa menoa. Ekan kovan kilsan vedin puolivaihteella 3:49 ja toiseen kiihdytin aluksi 3:21/km vauhtiin joka tuntuikin todella helpolta tasaisella, mutta sitten nousuissa vauhti hidastui ja lopulta se solahti aikaan 3:30. 

Tänään sitten sama 9,6km @ 4:37/km, aika 44:23 min., ja taas loppuun 2000m @ 3:50/km, aika 7:40 min., töitä sai tällä kertaa tehdä kovasti että meni edes tuota vauhtia, +5, aamu. Vaikeampaa oli kuin pyhänä. Eli kankeeta ja vaivalloista menoa, olihan tuolla hurjan tuulista, mutta kyllä silti täytyisi paremmin kulkea näin pk-kaudellakin.

Toiveena on että kaksitonninen kulkisi taas tuonne 7:00 haminoille mahdollisimman pian.

Töitä se kyllä näemmä teettää vielä huru mycketisti.

Over and out.

 

 

 

 Share

3 Comments


Recommended Comments

On 8.12.2015 at 23.05, Seppo kirjoitti:

Vois olla ihan hyvä idea koitella välillä vähän hitaampiakin vauhteja. Lataat tovin akkuja ja juokset pk:ta. Keväällä sitten taas tehoja enemmän. 

Juu, oikeassa olet, kandee varmasti enimmäkseen pk:ta tahkota näin talvella, niin seuraava kausi menisi tasaisemmin/helpommin myös tehojen osalta ja myös se huippukunto kestäisi pitempään. Mutta kelit vaan houkuttelee juoksemaan usein reipasta/kovaa. Ihan syksyiset olosuhteet ainakin täällä Tampereella.

 

Aamulenkkejä tehnyt enimmäkseen, niin on saanut päivänvalossa juosta ja useimmiten sen vaki 9,6km eri vauhdeilla ja vaihdellen, välillä kiihtyen alusta ja välillä loppuun tuon kovan kaksitonnisen. Juoksin huvikseni sen muutaman kerran aina 1:30- 2 minuuttia kovempaa kuin edellisellä kerralla ja tokavikan lenkin vedin sitten ihan palauttavalla (5:15/km) ja viimeisen mahdollisimman hitaasti (6:11/km). 

Tehoja varten olisi hyvä olla halli talvella ja urheilukentän rata keväällä/kesällä sopivan matkan päässä.

Sisähallia vaan ei missään lähimaillakaan täällä Teiskossa, ei muitakaan palveluita, eikä urheilukenttääkään (josta olisi suunnaton hyöty keväällä ratakauteen valmistautuessa) ja etsitäänkin asuntoa kolmiosta Nokia, Länsi-Tampere ja Ylöjärvi. Paremmat palvelut hakusessa, niin urheilijan kuin lapsiperheenkin näkökulmasta. Karseeta korpeehan tää Teisko on ja ihan surkeat lenkkipolutkin.

 

Link to comment

Hei, Teisko on ihan jees! :D Korpee ehkä, mutta en karseeks sanois. Lenkkipolut on ainakin täällä Maisassa kohdillaan, tosin tasasta baanaa vähemmän. No, käyn kaapunnissa salilla, sieltä löytyy matto. ;)  T. Teiskolainen

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy