Jump to content
Juoksufoorumi.fi

  • entries
    6
  • kommenttia
    2
  • views
    825

Alkumetreillä on aina eniten ideoita


HelppoHeikki

199 katselukerta

 Share

Juuri nyt tuntuu siltä, että pääkoppa pursuaa ideoita ja ajatuksia siitä mitä pitäisi ja voisi tehdä tulevien kuukausien aikana. Mutta se oleellinen pointtihan on se, että edes osa niistä ideoista pitäisi oikeasti myös toteuttaakin.

Juoksin/kävelin tänä kesänä kaksi elämäni ensimmäistä maastoultraa. En edes oikein tunne terminologiaa, kun en oikein hahmota mitä eroa on vuoriultralla ja maastoultralla. No, mutta onko tuolla nyt niin väliä. Kaksi pitkää maastokisaa joka tapauksessa, eli Vitosha 100 (95km & +1900m) ja Orehovo ultra (81km & +3500m). Molemmat kisat jännittivät oikein kunnolla ennen starttia, koska astuin alueelle, mistä olin kuullut vain toinen toistaan mielenkiintoisempia tarinoita.

Kisat menivät kuitenkin läpi ja maalissa oli molemmilla kerroilla erittäin väsynyt, mutta silti onnellinen mies. Ja toiveikas mies sen suhteen, että ehkä minulla on edes jonkinlaisia teoreettisia mahdollisuuksia läpäistä joku iso ja tunnettu vuoriultrakin. Mutta se vaatii treeniä. Se vaatii paljon treeniä. Se vaatii juuri oikean määrän treeniä, jotta en treenaa itseäni telakalle. Se vaatii monipuolista treeniä, jotta voin treenata runsaasti tunteja hajoittamatta paikkoja. Se vaatii laihduttamista. Vuorijuoksijat eivät ole samanlaisia läskejä kuin minä. Se on totuus, vaikka kuinka asian kanssa yrittää venkoilla.

Vaikka kuinka haluaisin välittömästi asettaa itselleni heti-mulle-kaikki-nyt -periaatteella päätavoitteen ensi kesälle, ei se vain onnistu. Suurena haaveena olisi totta kai CCC:n fleeceliivi. Nyt minulla on riittävästi pisteitä arpalippua varten, mutta voittomahdollisuudet ovat ensimmäisellä arvontakerralla melko heikot. Tänne kuitenkin laitetaan arpa sisään, kun koneisto alkaa arpoja vastaanottamaan. Vitosha 100:nen tulee olemaan yksi ensi kesän kisoista ja siinä olisi tavoitteena luonnollisesti tämän kesän ajan parantaminen. Lyhyemmän tähtäimen tavoitteena on Sofian maratoni reilun viiden viikon kuluttua.

Seuraavat viisi viikkoa mennäänkin maratonin ehdoilla, vaikka haluaisinkin mennä vuorille könyämään. Vaikka vuorilla taapertaminen onkin kivaa ja monipuolista liikuntaa, ei se kuitenkaan välttämättä ole optimaalista viimeistelytreeniä maratonille. Maratonilla juostaan helppoa baanaa mahdollisimman reippaasti, joten harjoittelunkin pitänee olla sen suuntaista. Jos maratonilta selvitään ilman vammoja, niin sitten aletaan könyämään isoja mäkiä koko rahalla.

Nyt on tarinat tarinoitu ja on koittanut se hetki, milloin Miehet ja selittelijät erotellaan toisistaan...

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy