Jump to content
Juoksufoorumi.fi  • entries
    29
  • kommenttia
    26
  • views
    5 466

Nummijärvimaraton #64


hatapa

514 katselukerta

Tasan kuukausi edellisestä maratonista ja taas mentiin. Tällä kertaa Kauhajoen Nummijärvellä. Tapahtumapaikkana toimi Majaniemen leirikeskus. Paikka oli aivan upea tuollaisen pienimuotoisen tapahtuman järjestämiseen. Enemmänkin olisi porukkaa tiestölle mahtunut, mutta tällä kertaa näin. Kaikki matkat huomioiden matkaan lähti 73 juoksijaa.

 

Ajallista tavoitetta en itselleni ollut asettanut tähän juoksuun. Tarkoitus oli juosta rauhallisesti ensimmäinen kierros kolmesta ja katsoa, missä sen jälkeen mennään. Nopeimmat puolimaratoonarit hävisivät hyvin nopeasti horisonttiin, eikä edessäni näkynyt pitkiin aikoihin yhtään juoksijaa. Omituinen tilanne. Jossakin vaiheessa takaani kuului askelia ja peesiini iskeytyi pitkätukkainen nuori mies korvanapit korvillaan. juoksimme jonkin aikaa yhdessä, kunnes kaveri lähti kiristämään vauhtia. Itse totesin, että minun ei kannata kiristää yhtään, matkaa kun on vielä jäljeläl reilusti. Päätökseni oli viisas. Eka kierros kulkikin oikein hyvin, km-vauhdit pyörivät 5.05:n ja 5.28:n välillä. Mitään ongelmia ei ollut ja ajatukset pyörivät hyvän suorituksen ympärillä. kierrosaika n. 1.13. Maalin kohdalla otin kaikkea tarjoomuksia reilusti, suolapähkinöitä, urkkajuomaa ja vettä. lisäksi kävin kastelemassa Puffin siihen tarkoitukseen varatussa paljussa. 

 

Toinen kierros alki siitä, mihin eka oli jäänyt. Lämpötila oli kuitenkin noussut jo lähelle hellelukemia ja se alkoi vaikuttaa matkavauhtiin. Ennen kierroksen puoliväliä näin edssäni tutun selän. Aiemmin minut ohittanut kaveri ilmestyi näkyviin. Välimatkamme alkoi selvästi lyhentyä ja sain siitä uutta voimaa omaan tekemiseeni. Pian ohitinkin tämän juoksijan. Hän jäi ottamaan energiaa omasta pullostaan, kun painelin ohi. Sen jälkeen en häntä enää reitillä nähnyt. Matka alkoi painamaan entistä pahemmin säälimättömän auringonpaisteen polttaessa hartioita ja päätä. Alkumatkasta vastatuuliosuudet harmittivat, nyt ne tuntuivat mukavan vilvoittavilta. Huoltopisteillä lisäsin juomistani, kaksi mukillista vettä, joista toinen päähän ja lisäksi yksi mukillinen urkkajuomaa.  Olo helpotti hieman ja hikoilukin alkoi taas toimimaan. Kierroksen lopussa mentiin jo neljän tunnin maratonvauhtia. Maalialueen huollossa taas huolellinen tankkaus kaikella tarjollaolleella. Yllätyin, kun huollossa olleet sanoivat minun olevan maratonin kärjessä. Siinä hässäkässä meinasin unohtaa puffin kastelun ja tein pienen sakkolenkin palatessani kastelemeen päänsuojuksen.

Kolmas kierros olikin sitten vaan fiilistelyä. Pyrin pitämään juoksuaskeleen rentona. Se tosin ei ollut enää kovin helppoa väsyneillä koivilla. Välillä vilkaisin pidemmillä suorilla taakseni olkani yli nähdäkseni onko siellä joku tulossa ohi. Eihän tuolla mitään merkitystä ollut, kun vauhtia tuskin olisin enää pystynyt lisäämään. Aloin laskemaan jäljellä olevia kilometrejä, jotka olivat selvästi venyneet aiempiin kierroksiin verrattuna. 4, 3, 2, 1 ja kohta näkyviin ilmestyi nuoli maalialueelle. Oloni helpottui huomattavasti ja askelkin tunti keventyvän. Tunne tosin oli petollinen ainakin Garminin mukaan. Viimeinen kilometri oli koko matkan hitain. Maaliviivan ylitys oli suuri helpotus. mitali kaulaan ja nopeasti paljon juotavaa. Varovaista liikkumista siinä maalialueella, kassi kantoon ja suihkuun. Saunaan en uskaltanut mennä, kun siellä ei muita ollut. Edellisen maran pyörtymiskokemus oli vielä tuoreeessa muistissani.

 

Loppuaika 4.07 oli tuohon keliin ihan kelvollinen, vaikka ihan tyytyväinen siihen ei voi olla. Sarjavoitto ja koko kisan nopein aika lämmittävät toki mieltä ja antavat lisäpuhtia omaan tekemiseen jatkossakin.

Se aiemmin mainitsemani nuori mies tuli muuten maaliin ollessani lähdössä kotiin. Kova taisi olla hänellekin päivän suoritus.

 

 

 

 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy