Jump to content
Juoksufoorumi.fi

 • entries
  2
 • kommenttia
  9
 • views
  1 102

Joroisilla


sunshine

588 katselukerta

 Share

Ensimmäinen triathlonin pikamatka takana. Siitä lyhyesti...

Vähän yli viikkoa ennen kisoja onnistuin saamaan pohkeet ja takareidet täysin jumiin, jonka takia viimeiset viikot vietin lähinnä uinnin merkeissä. Parhaalla viikolla tulikin yhteensä 8km uintia. Lisäksi kisoja edeltävänä päivänä sain kovan päänsäryn, jonka takia edellisenä yönä en nukkunut yhtään. Ei ihan paras mahdollinen valmistauminen ja matkaan lähdinkin sillä fiiliksellä, että käydään nyt pieni iltalenkki heittämässä. En jaksanut edes jännittää, kun tavoitteena oli vain maaliviivan ylitys.

:shithappens:

Uinnin aloitin ihan liian kovaa ja puolenvälin jälkeen haukoinkin happea jo siihen tyyliin, että pian hukun. Loppumatka oli ihan tuskaa ja tuntui tosi pitkältä. Miten 400m voikaan tuntua niin pitkältä!? Ei se uinti huonosti mennyt, mutta tiedän että nopeampaakin pääsisin, jos malttaisin aloittaa rauhassa. Harmi, kun noita aloituksia ei juurikaan voi harjoitella, muuta kun kisoissa. Pyöräilyssä päädyin aika nopeasti omanvauhtiseen ryhmään, jonka mukana sitten ajeltiin melkein koko matka. Välillä yritin ohi, mutta hetken päästä ryhmä taas porhalsi ohi.. eli tyydyin heidän vauhtiinsa. Pyöräily sujuikin omasta mielestäni parhaiten.. ottaen huomioon, että lajeista juuri pyöräily tuottaa minulle yleensä eniten hankaluuksia. Juoksu alkoi ihan hyvin, mutta viimeisellä kilometrillä voimat loppuivat ja vauhti hidastui huimasti ja maalisuoralla ei irronnut enää edes pientä spurttia. Kovempaa olisi 5km mielestäni pitänyt painella. Loppuaika 1:27:03. Maalissa ihan hyvä fiilis, vaikka loppuaikaan en ollutkaan ihan täysin tyytyväinen. Jäi ainakin parannettavaa ensi kerralle. Pikamatka ei ehkä oikein ole mun laji.. en yhtään tykkää paahtaa täysillä. Mieluummin pidemmän matkan ja vähän iisimmin. Kokonaisuudessa jäi kuitenkin ihan hyvä fiilis. Lauantaina kannustettiin ääni käheänä seurakavereita, rentouduttiin ja haaveiltiin omasta puolimatkasta joskus hamassa tulevaisuudessa.

Kolmen viikon päästä ensimmäinen perusmatka, joka tällä hetkellä tuntuu ihan maratonilta.. mutta ehkä siitä jotenkin selvitään.. hitaasti, mutta varmasti :wink_(2):

 • Like 1
 Share

2 Comments


Recommended Comments

Onnittelut ekasta Sprintistä! Moni sanookin, et tuo pikamatka on raskaampi kuin esim. perusmatka. Ihan vaan jo sen takia tosiaan kun se vedetää alusta loppuun lähes täysillä. En sitä itse allekirjoita koska musta tuntuu, et joka kisatilanteessa sitä vaan menee niin kovaa kuin pystyy. Mutta mullahan ei olekkaan kokemusta Sprintistä vielä ellei HCT:a lasketa.. 

Jos saisin valita perusmatkan ja puolimatkan niin kyllä tuo perusmatka on aika paljon helpompi. Ainakin itseeni se miellytti enemmän. Vantaalla oli alkukesästä oma eka perusmatka ja se nyt menikin ihan ok. Paremmin kuin uskalsin ajatella. Puolimatka oli jotakuinkin pienoinen harmitus. Tästä eteenpäin en ehkä uskalla antaa itselleni mitään tavoiteaikoja pidemmille matkoille. Perusmatkassa kun sitä tavoiteaikaa ei ollut, se menikin todella hyvin.  Puolimatkassa olikin jo pienoinen harmitus kun tiesin jo pyöräilyn aikana ettei 6tuntia alitu. 

Link to comment

Kiitos!! Mulla olis jo ens keväälle puolimatka haaveissa.. ilman tavoitteita.. ihan vaan retkeilyfiiliksellä :D Aika paljon mietityttää ja eniten pelottaa se pitkä pyöräily.. muuten uskon, että selviäisin.

 • Like 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy