Jump to content
Juoksufoorumi.fi

 • entries
  72
 • kommenttia
  6
 • views
  11 744

Joroinen 2015 - torjuntavoitto


Juoksijapoika

777 katselukerta

 Share

Eilinen Joroisten kilpailu meni kuntoon ja valmistautumiseen nähden hyvin. Jalat ovat vaivanneet ja juoksu on ollut todella vähillä. Niinikään uintiin en ole uhrannut riittävästi aikaa. Näihin taustoihin nähden suoritus oli hyvä +.

 

Perjantaipäivä kului tuttujen rutiinien parissa. Pojat vietiin mummolaan ja auton nokka käännettiin kohti Savoa puolen päivän maissa. Perillä Joroisissa treffasimme Mäntymäkien kanssa ja päivä kului valmisteluiden ja pikatriathlonin seuraamisen parissa. Pyörät pudotettiin vielä illalla Valvatukselle, jonka jälkeen siirryttin unille. Majoituimme Pieksämäellä Savonsolmussa. Savonsolmu on mahtavilla maisemilla varustettu iso hotellikompleksi joka valitettavasti on parhaat päivänsä nähnyt jo 70-luvulta. Saamassamme huoneessa oli ilman laatu jotain aivan käsittämättömän huonoa. Huone haisi kissankuselle ja ilmassa leijaili sellainen määrä pölyä, että enpä muista hetkeen nähneeni. Normaalisti en reagoi kovinkaan helposti ilman laatuun, mutta nyt pyöriskelin tukkoisan nenän ja alituiseen kutiavan ihon kanssa koko kisaa edeltävän yön. Joitakin unipätkiä etenkin aamun tunneille osui, mutta herättyäni nenä ja henkitorvet olivat aivan tukossa ja silmät tuntui pyrkivän ulos päästä. Viimevuotinen meluisa huone olisi siis nyt ollut luksusta. 

 

Lauantai valkeni kirkkaana ja aurinkoisena ja sääennusteet lupasivat hyvää melko tyyntä +20 asteista keliä koko päivälle. Keli oli optimaalinen ennätystulosten tekoon, mikä näkyi mielestäni kautta linjan ihmisten noteerauksissa. Aamu mentiin niinikään tuttujen rutiinien mukaisesti ja kilpailijakuljetuksella päästiin kätevästi Valvatukselle hyvissä ajoin ysin jälkeen. Kaikki sujui tyylikkäästi ja lähtökarsinaan kävelin hyvillä mielin.

 

Uinti starttasi matkaan tavallisella ryysiksellä, josta tilaa löytyi keskeltäkin kuitenkin aika mukavasti. Ensimmäinen suoran pätkä sujui hyvin ja pääsin uintirytmiin kiinni kohtuullisesti, kunnes sitten ensimmäisen kääntöpoijun kohdalla (n. 550m) se taas alkoi. Hengittäminen salpaantui ihan totaalisesti ja en saanut keuhkoihin ny'ittyä ilmaa kirveelläkään. Oli pakko turvautua jälleen selkäuintiin ja koittaa selvittää päätä ja tasata hengitystä. Tätä pelleilyä jatkui arviolta 300m matkan ajan ja fiilikset meinasi hajota taas käsiin oikein tosissaan. Tilanne kuitenkin helpottui ja loppua kohti sain jälleen juonesta kiinni. Suunnistukset oli jälleen kerran metässä ja vedin jokaista poijua kohti oikealta kaartaen. Näihin ongelmiin hukkui varmasti useita minuutteja ja uintiosuuteen en olekaan tyytyväinen. Uintiaika oli 36:09, joka taitaa olla kaikkien aikojen toiseksi huonoin Joroisilla räpiköimisistäni.

 

Vaihto sujui hyvin ja pyörän päälle pääsin suunnitelmien mukaisesti. Päätin ottaa vedon päälle heti pyöräilyn alusta lähtien enkä jäädä jahkailemaan edellisten vuosien tapaan. Alussa jaloilla oli pieniä sopeutumisvaikeuksia ja hapot tuntuikin hiipivän helposti reisiin. Matka kuitenkin lähti taittumaan joutuisasti. Ensimmäisten noin 15km aikana porukka etsiskeli oman vauhtisiaan menijöitä ja homma oli yhtä ohittelua. Pikkuhiljaa muodostui pieniä ryppäitä, joissa sitten paikkaa vaihdeltiin mäkien ja menohalujen mukaan. Kilpailijoita oli liikenteessä niin paljon että ryhmäytymisen seurauksena peesivälien pitäminen oli lähes mahdottomuus. Jos jättäydyit sääntöjen mukaisesti 10m ohittaneen taakse, takaa tuli jo 2 seuraavaa ohittajaa ja ehjän letkan muodostaminen oli työn ja tuskan takana. Tuomarit yrittivät aika-ajoin letkoja muodostaa pilleihin vihellellen, mutta totesivat sen itsekin lähes mahdottomaksi tehtäväksi. Matka kuitenkin eteni ja vauhti pysyi erittäin hyvänä. Lopullinen pyörän keskinopeus nousi tasolle 38,2km/h ja aikaa meni 2:23:38. Tämä oli nappisuoritus. 

 

En pitänyt edelleenkään kisan aikana mitään ajanottovälinettä mukanani, koska oma Garmin on jollain onnellisella Nastolalaisella uinninharrastajalla (viittaus helmikuiseen uimahallitapaukseen). Lähdin juoksuosuudelle hyvävoimaisena ja jalat tuntuivat yllättävän kivuttomille. Pieniä etureiden ja pohkeen tuntemuksia oli, mutta akuuttia kramppien vaaraa ei ollut. Tankkaus pyöräilyn aikana oli siis onnistunut. Juoksin noin noin 3km alussa yksikseni, kunnes päädyin juttusille Hämeenlinnalaisen kanssakilpailijan kanssa. Kertailimme päivän tapahtumia ja todettiin molemmilla olevan aika samanlaiset tavoitteet juoksuosuudesta. Räknäsimme että 5:20 kilometrivauhdilla alitamme viime vuotisen noteeraukseni kokonaisajassa ja 1:52 juoksussa. Tätä taktiikkaa noudatettiin säntillisesti aina viimeiselle kilometrille asti, jokaisen kilometrin väliajan kohdalla katsottiin oltiinko aikataulussa vai ei. Maalisuoralle pinkaisin erittäin hyvävoimaisena ja tyytyväisenä. Loppuajaksi muodostui 4:56:41.

 

Tämä kisa ei ollut mikään Jytky, mutta erittäin hyvä torjuntavoitto. Oma ennätys syntyi vaikka ennakkoon en sitä oikein uskaltanut edes toivoa. Keliolosuhteet oli kuitenkin loistavat ja viime vuotisella kunnollani uskoakseni olisi tehty vielä selkeästi kovempi tulos. Kisan jälkeen siirryimme leppoisaan illanviettoon Pieksämäelle ja loppu onkin sitten toinen tarina. 

 

vko 30 (617min)

20.7. Pyörällä töihin 42,8km (81min), pyörällä kotiin 42,8km (74min)

21.7. Pyörällä töihin 42,8km (85min), pyörällä kotiin 42,8km (73min)

23.7. Kuntopyörä 15min + lihaskunto 30min, illalla juoksulenkki 5,3km (24min) ja venyttely 15min

24.7. Pyörällä töihin 42,8km (86min), Pyörällä kotiin 42,8km (70min)

26.7. Sprinttikisa Orilammella, uinti 500m, pyörä 20km, juoksu 5km. Kokonaisaika 64min.

 

vko 31 (315min)

28.7. Pyörällä töihin 42,8km (84min), pyörällä kotiin 42,8l, (73min)

30.7. Pyörällä töihin 42,8km (81min), pyörällä kotiin 42,8l, (77min)

 

vko 32 (361min)

4.8. Pyörälenkki 100,4km (185min)

6.8. Juoksulenkki n. 11km (61min)

7.8. Uinti 500m (avovettä Vaasassa maistellen... pahaa oli)

9.8. Pyörälenkki 49,1km (105min)

 • Like 2
 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy