Jump to content
Juoksufoorumi.fi

  • entries
    3
  • kommenttia
    4
  • views
    918

Syksyn juoksusuunnitelmia


Lauzart

584 katselukerta

 Share

Päädyin syksyn kisojen kannalta seuraavaan: osallistun Jyväskylän Finlandialla puolimaratonille ja loppuvuoden päätavoitteeni on tänäkin vuonna nostalginen Vantaan maraton!! Kuntoni ei ole vielä sen verran rautainen, että se kestäisi kaksi maratonia kuukauden palautumisajalla -ei ainakaan niin, että saisin itselleni parhaat mahdolliset tulokset molemmista. Huippulaji tämä juoksu, kun saa kilpailla itseään vastaan niin mukavalla tavalla. Olen niin yksilölaji-immeinen kun vaan olla ja voi. :) 

Kesän ajan tarkoitukseni on pitää peruskunto rautaisena, mutta eritellä ajoissa ne treenikerrat, jolloin kehitän vauhtikestävyyttä. Yhdessä hyväksi havaitsemassani harjoituksessa lämmitellään aluksi 15 minuuttia kevyesti, jonka jälkeen tehdään 4 x 8 min. vetoja, itseni kohdalla kahdessa ekassa vedossa syke alle 175, kolmannessa alle 180 ja neljännessä alle 185. Loppuun 10 min verryttelyä. Ajattelin vuoroviikoin vaihdella tällaista intervalliharjoitusta ja tasavauhtista reipasta treeniä, jossa juostaan rennonreipasta juoksua sykealueella 160-175, lopussa jopa 180 asti. Olen aikaisemmin käyttänyt sportstrackeria matkojen mittaamiseen, mutta tämä on osoittautunut epäluotettavaksi -olenkin siirtynyt käyttämään lenkkien mittauksessa Jyväskylän karttapalvelua. Vauhtilenkit ovat minulla olleet sekä intervalli- että tasavauhtisissa noin 9 km pituisia. 

Ostin tänään uudet juoksukengät, Adidas Ultra Boostit! Edelliset ovat olleet käytössä jo reilun vuoden, hups... :D Adidas Ultra Boost on toiminut itselläni hyvin peruskenkänä, joilla pääsee myös vauhdikkaampaan menoon. Ensituntuma liikkeessä oli mielenkiintoisen "sukkamainen", kengän päällinen on nimittäin todella ohutta materiaalia. Tänään oli alun perin tarkoitus pitää lepopäivä huonosti nukutun yön jälkeen, mutta en malta olla lähtemättä kevyelle 7 km iltalenkille testaamaan kuinka tämän malli toimii. :) 

 

10268708_10201708418942497_5866640872227336183_n.jpg

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy