Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
  • entries
    252
  • kommenttia
    24
  • views
    4 283

About this blog

 

 

2014

1516 km, 163 h muuta liikuntaa

Cooper 3210, 1/2 1:35:15

2012

2013

1600 km, 136 h muuta liikuntaa

1139 km, 102 h muuta liikuntaa

Cooper 3280, 10000m 39:41

Cooper 3180

2010:

2011:

1293 km, 168 h muuta liikuntaa

1800 km, 143 h muuta liikuntaa

Cooper 3200, 1/2: 1:30:39

Cooper 3150

2008:

2009:

1311 km, 159 h muuta liikuntaa

1715 km, 134 h muuta liikuntaa

Cooper 3120, 1/2: 1:34:42, 1/1: 3:29:04

Cooper 3210, 10k : 40:15, 1/2: 1:31:29

2006:

2007:

821 km, 140 h muuta liikuntaa

1022 km, 156 h muuta liikuntaa

Cooper 3050 1/2: 1:41:38, 1/1: 3:56:17

Cooper 3090,1/2: 1:38:43, 1/1: 3:40:41

 

 

 

 

Entries in this blog

 

Lenkkarit naulasta

Viime postauksesta vuosi ja ei mitään käsitystä, onko tämä palsta edelleen aktiivinen vai ei....saati onko täällä vielä tuttuja. No, kirjataan asioita ainakin oman muistin tueksi.   - 2015 elämäni kunnossa ja polvi alkoi oireilemaan - 2016 tähystys - mitään ongelmaa ei löytynyt. Elokuussa pääsin aloittamaan treenauksen ja meno tyssäsi bakerin kystaan - 2017 kesällä polvi kestänyt juoksu kuin pari sataa metriä, vaikka olisi pitänyt miten pitkän tauon tahansa - valmis laittamaan lenkkarit naulaan - 2017 syksyllä polvi vääntyi jäällä - magneetti - kierukka revennyt - leikkaus marraskuussa   Toiveet pilvissä, koska leikkaus meni tosi hyvin ja toivuin jäälle 3 viikossa....liian nopeasti. Polvi ei kestänyt pelaamista peräkkäisinä iltoina ja vasta huhtikuussa 2018 alkoi kestää juoksua enemmän kuin yhden 3 km lenkin viikossa.   Nyt ollaan jo siinä pisteessä, että treenata voi nippanappa 5 kertaa viikkossa, josta juoksua saa olla 3 kertaa. Muutoin polveen tulee tuntemuksia. Nyt mennään ihan puhtaasti polven ehdoilla. Huomenna kokeillaan uutta rajaa eli 15 km lenkki. Tähän mennessä pisin ollut 10 km (vetänyt sen 3 kertaa ilman ongelmaa). Odottelen, että polvi kestää sen 4-5 juoksukertaa viikossa ja vasta sitten otan 25 km lenkin takaisin ohjelmaan.   Kunto on aivan pohjilla, kuten 3 vuoden juoksutauosta voi arvata. Kokeilin 7 km maksimin ja olin vaatimattomasti 5min30sek ennätystä perässä. Pohjalta lähdetään, mutta väliäkö sillä, kun voi taas juosta. Katsotaan, jos kaikki menisi nappiin, niin ensi vuonna voisi miettiä maratonia.        

mage

mage

 

Päkijäjuoksijaksi w2

Toisella viikolla tuli ongelmia. Viikko sitten sunnuntaina vedetty "lenkki" (300 m juoksu - 700 m kävely, yht. 3.5 km) antoi vähän ikävää signaalia lopussa: polvessa tuntui samaa tunnetta kuin normijuoksussa. Seuravaana päivänä portaissa huomasi kipua polvessa joka askeleella.   Viikkoa juoksutaukoa välissä ja suurin toivein valmistauduin juoksemaan 800 m - kävelyä 200 m, yht. 4 km). Ehdin juosta 240 m, kun pohkeessa vihlaisi. Vaikka stoppasin heti, loppuilta meni luukatessa. Ilmeisesti pohkeessa oli sitten jokin jumi, joka kinnasi kiinni ilman varoitusta.   Siirrän aloitusta varovaisemmalle pohjalle eli asfaltilta pururadalle. Katsotaan, jos päkijäjuoksua voisi tehdä edes pehmeällä alustalla.

mage

mage

 

Päkijäjuoksijaksi w1

Kun olen nyt siinä pisteessä, että juosta ei voi kuin 900 m (ihan sama, miten monta viikkoa pitää juoksujen välissä), päätin kokeille uutta tapaa. Toki siinä menee varmaan vuosi, että paikat kestävät juoksua, mutta eipä tässä paljoa ole menetettävää.Lekurien viimeisin arvaus oli, että pieni särö polvessa ja askellukseni sekoittavat solujen aineenvaihdon ja siitä tulee bakerin kysta jne.   Keräilen blogiini viikkoraporttia, miten homma edistyy.   Muutaman päivän tutkin ja arvalla valitsin Feelmaxin Osma 5:n. Jos jalka kestää päkiällä juoksemista, Adidas Azero on varalla, jos vähän vaimennusta kaipaan.   Jokaisesta tuutista tulee varoitusta kevyestä aloittamisesta, joten yritän sitä. Ensimmäiseki kävelin 3 km Feelmaxi jalassa. Oli ihan kokemus. Pari isompaa hiekoitussepelin kiveä tuntuivat ihan raikkaasta pohjasta läpi. Toiseksi jouduin lyhentämään askeltani. Pidemmällä askeleella kantapää iski liian reippaasi maahan.   Ensimmäinen lenkki oli tosi varovainen. 900m kävelyä, 100 m juoksu. Yhteensä 3.5 km. Seuraavana aamuna ei tuntunut jaloissa miltään.   Suunnitelma on - w1: 100/900, 3.5 km - w2: 300/700 3.5 km - W3 800/200 3.5 km - w4 : 3.5 km   Isoin juttu tässä on, että mulla on taas jotain toivoa, mitä kokeilla. Tämä viimeinen 8 kk on ollut synkitelyä juoksun osalta.    

mage

mage

 

Lenkkarit naulaan?

Polvi tähystysleikattiin siis huhtikuussa viime vuonna ja toipuminen oli hidasta. Heinäkuussa ei vielä juostu, joten Magen Cooper jäi väliin elokuussa. Elokuun puolella jalka alkoi kestää juoksua ja maltillisella nostoilla luulin pääseväni jo takaisin juoksemaan. Kuukauden treenattuani olin jo 4 krt/viikossa rytmissä, kun iski "uusi vaiva". Vähänkin istumisen jälkeen nousetessa ylös polveen sattui ikäänkuin paineena sisältä. Sitä ihmeteltiin muutamankin lääkärin toimesta, kunnes fyssari asian pointtasi: bakerin kysta. Se ei tule koskaan terveeseen polveen.   Erilaisia kuntouksia kokeiltiin syksyn mittaan, mutta tilanne ei muuttunut. Jalka ei sietänyt juoksua. Tai siis näin asian linjasin, koska 2*3 km lenkin viikossa pystyi juoksemaan.   Helmikuussa tilanne paheni eli jalka ei kestänyt juoksua lainkaan. Nyt ihan kirjaimellisesti. Kokeilut 2-3 viikon välein päättyvät aina samaan: alle kilometri, polveen vihlaisee ja sen jälkeen liikutaan vain ontuen seuraavat 10 minuuttia. Jalka kipeä 2-3 päivää.   Toukokuussa kokeilin pehmeällä alustalla juoksua ja ehdin jo riemastua. Pystyin juoksemaan 7 km lenkin ilman kipuja. No, seuravaat 2 viikkoa ei sitten jalalla tehtykään mitään, ei edes fillarointia kestänyt.   Hassuinta tai hauskinta asiassa on se, että jäällä voi tehdä mitä vain. Polvi kestää hyvin 3 peliäkin vuorokauden sisään. Ei mitään oiretta.   Yleinen ohje lekureilta on ollut, että vaihda lajia. Helpommin sanottu kuin tehty. Nyt mietin, jos barefoot voisi olla ratkaisu. Tässä ei ole mitään menetettävää. kop.kop. Tokihan siinä menee ainakin vuosi kaikenlaisten pohje- ja akillesvaivojen kanssa, kun jalat yrittävät tottua juoksemaan ilman kenkien tukea.    

mage

mage

 

Hidasta toipumista

Mystinen polvivaiva tähystysleikkattiin huhtikuun lopussa ja ei sieltä mitään merkittävää löytynyt. Vähän siloteltiin sileitä rustopintoja ja poistettiin kudosta.   Odotusarvo oli, että 2 viikon treenitauko. No, taukoa oli ennen operaatiota kertynyt jo 2 kuukautta eli helmikuussa olin pystynyt juoksemaan ennen tätä operaatiota. Operaatio meni hyvin ja toipuminenkin edistyi parin ekan päivän aikana odotetusti, mutta sitten tyssäsi.   Kuntoutusohjelmassa luki, että viikon päästä operaatiosta voi kuntopyörällä kevyesti polkea. Mulla ei kuntopyörää, mutta kilpafillari kylläkin. Operaatiosta oli kulunut 6 päivää, joten 1+1 ja olin fillarilenkillä. Poljin kevyellä välityksellä 12 km ja polvi taipui paljon paremmin. Muutaman tunnin olin tyytyväinen. Yöllä iski kramppi, kipeä sellainen, polveen 8 kertaa. Tätä kramppailua jatkui viikon ajan sekä öisin, että päivällä, jos istuin pidempään kuin 10 minuuttia eli 20+ kertaa päivässä.   Siperia opetti ja odotin ja odotin kiltisti, että neste poistuisi polvesta ja voisin olla kyykyssä pidempään kuin 2 sekuntia. Sitä odottelu keskitin sitten 6 viikkoa eli kesäkuun puolessa välissä uskaltauduin fillarilenkille.   Polvi on ollut siinä hapessa, että sillä kestää vetää viikossa 3 km juoksun ja yhden pyörälenkin. Kokeilin vetää kaksi juoksulenkkiä ja sen seurauksena fillarointikin sattui liikaa useamman päivän ajan. Portaita ei pysyt kulkemaan ylös eikä alas irvistelemättä.   Tällä viikolla on vihdoin menty eteenpäin eli alkuviikon juoksulenkki ei turvottanut enää polvea ihmeellisemmin, joten kokeilin vetää toisen lenkin. Järkevää se ei välttämättä ollut eikä varsinkaan juosta hana auki, mutta tässä ei ole pystynyt vetämään kovaa kuin kerran fillarilla sitten tammikuun.  Aika oli juuri niin huono kuin oletinkin, kun treenitaukoa on 4 kuukautta, josta 1.5 kk täyslepoa, Olen ennätyksestä 3 minuuttia 7 kilsalla perässä. Viimeksi olen ollut yhtä huonossa kunnossa 2008. Huvittavaa kyllä 3:29 maraennätys on edelleen siltä vuodelta, koska olen pystynyt vammojen vuoksi yrittämään maratonia tasan kerran näiden 8 "paremman" vuoden aikana ja silloinkin jännekalvo hajosi kesken juoksun.   Nyt istutaan jäät polvessa ja kädet ristissä pyytäen, että jalka ei olisi ottanut osumaa revityksestä, vaan tässä voisi treenata normaalisti heinäkuun ja juosta Magen Cooperissa 6.8.                      

mage

mage

 

Ongelmat poistukoon

Lyhyt kertaus: viime keväänä olin elämäni kunnossa, kunnes polveen iski mystinen kipu varoittamatta: ei kestänyt askeltakaan kesken lenkin, jalkaa heilutteli minuutin ja taas pystyi juoksemaan. Kaikki olivat samaa mieltä, että siellä meni jotain väliin : magneetti ja mitään ei näkynyt. 6 viikkoa juoksematta, feilaus Forssassa ja kesä oli taputeltu.   Talvi meni vähän hankalasti : 2 * 2 viikon kuumeflussa totaalilevolla, toipumista räkätaudista perään 2*2 viikkoa. Kun välissä olin juoksukunnossa, tammikuun pakkaset terrosoivat juoksua aika pahasti.   Helmikuussa pääsin juoksun makuun ja poks: sama polvivaiva kuin viime keväänä iski. Nyt se tuli vielä pahempana eli jäälläkään ei välillä pystynyt käymään. Tosi omituinen vaiva polven yläosassa, mutta siellä sisällä. Kävin uudestaan magneetissa ja ei mitään. 5 viikon breikin jälkeen kokeilin juosta ja pari lenkkiä meni, kunnes tuli taas kipusignaali. Juoksu ei kestä, mutta kakkosdivari voi vetää jäällä usein ongelmitta. Pari peliä on jäänyt kesken.   Yläkerran ihmeenä työpaikan vakuutus maksaa tähystyksen, joten siihen nyt tulevana maanantaina. Mielenkiinnolla odotan, löytyykö sieltä mitään. Ainakin rustopintoja silotellaan ja rasvakudosta poistetaan, koska arvaus on, että sinne tulee tulehdus, jotakin paisuu ja menee väliin. Ja juu, tulehtuskipulääkkeillä yritettiin, mutta ilman tulosta.   Viimeksi tähystyksestä ei tullut kuin parin viikon breikki treeniin. Jos toukokuun puolivälistä pääsisi treenaamaan täysipainoisesti, syksyllä voisi vielä suunnata kisoihin.

mage

mage

 

Forssa 2015

Luuseri. DNF.   Kun ekalla kilsalla ei lähtenyt mopo keulimaan, vaan juoksin 4:15 tahtiin, tiesin, että illasta tulee vaikea. No, eka kilsa meni potkimalla 4:12. Tokalla kilsalla sama tarina eli potkia piti, kun kroppa ei tykännyt vauhdista lainkaan: 4:14. Kolmannella kllsalla huomasin, että suu täysin kuiva ja kauhukseni meno alkoi hiipua. 4:17. Elävästi pamahti mieleen vuosi 2012, jolloin meno alkoi yskiä jo 3 kilsan kohdalla. Kun seuraaava kellotti jo 4:25, tiesin, että peli on menetetty. Mutta minähän en puolikasta keskeytä. Juostaan sitten vaikka joku luuseri 1:35 aika. Jostain takaa vasemmalta iski junnuni viimeinen heitto ennen lähtöäni: tule tällä kertaa kotiin käymättä sairaalaan kautta....viitaten 2012 kisaan ja sen nestevakauksesta lähteneeseen episodiin. Joitakuita kilsoja siinä asiaa puntaroin kilsojen madellessa päälle 4:20 ja päätin niellä ylpeyteni. Vedin sivuun, vaikka mitään hidasta menoa kummenpaa syytä ei vielä ilmaantunut. Autolla maalipaikalle,reppu hallista, pää sauhuten autoon ja kovaa kohti kotia. Monenlaista tunneskaalaa tässä on ehtinyt käydä läpi: välillä olen lopettamassa juoksemisen tähän paikkaan, välillä taas ampaisemassa tänään illalla 30 km lenkille vain kokeillakseni, miten pahasti meno hyytyy ja testatakseni, onko kyse oikeasti lämmöstä. Yksi asia on varma: siirryn jälki-ilmoittautumisiin, jos vielä kisoihin suuntaan.

mage

mage

 

Forssa 2015 ennakko

Vielä huhtikuun lopussa uholla ei ollut mitään rajaa, kun ennätyskympit paukkuivat. Sitten tuli ongelmia ensin oikean polven kanssa ja perään vasemman pohkeen kanssa. Fakta on siis, että en ole juossut kovaa 1.5 kuukauteen ja toukokuussa pystyin hölkkäilemään vain 110 km. Tuosta on helppo päätellä, että kunto ei ole enää sama kuin huhtikuun lopussa, mutta optimisesti uskon, ettei se ole paljon siitä laskenut. Kop. Kop. > 1:34:00....................4 : Älä edes yritä selittää tätä.
1:33:01-1:34:00..........5 : Haloo, kyseessä piti olla juoksukisa, ei perushölkkä
1:31:31-1:33:00..........6 : Voi, voi. Kunto on näemmä huono.
1:30:39-1:31:30..........7 : Oliko viimeinen lepokuukausi liikaa ?
1:30:00-1:30:38..........8 : Toki ennätys, mutta vähän tasapaksu suoritus
1:29:00-1:29:59..........9 : Viimeinkin alitus.
<  1:29:00.................10 : WAU ! Jatka lepäämistä vain, niin syksyllä maratonkin kulkee ennätysvauhtia Vasen pohje antaa kramppisignaalin tapaista heti, jos sillä on yrittänyt juosta edes 4:40/km vauhtia, mutta Forssassa se on kunnossa. Kuultko ? Olet kunnossa.  

mage

mage

 

Polven analyysi valmis

Oikea polvi kipeytyy heti, jos sillä juoksee vähänkin reippaammin. Pelkästään maratonvauhdilla sai tuntemuksia. Ei tosin enää terävää kipua, vaan enempi jomotusta. Lisäksi lauantaina iski aivan takavasemmalta kipu vasempaan pohkeeseen. Itse asiassa kipu oli kuin pohje olisi krampannut. Takana vain normi kevyellä lenkkivauhdilla 7 km. Pohje on edelleen arka, vaikka tässä on ollut 5 päivää välissä. Fillarilla olen pystynyt ajamaan. Kävin magneetissa ja polvi on kunnossa. Polvilumpion paikkeilla on turvotusta, joka selittää kivut. Turvotus puolestaan johtunee siitä väärästä juoksutekniikasta, jolla survaisin ylikorostuneesti päkiän alustaan. Hyviä uutisia siis ! Tässä ei tarvitse saada kuin pohje kuntoon ja turvotus pois pohkeesta. Juoksu on pannassa, mutta täytyy korvata se fillarilla ja uinnilla, joista jälkimmäisestä ei pidä lainkaan. On se silti kivempaa kuin vesijuoksu. Tässä on nyt pari viikkoa aikaa tavalla jos toisella ylläpitää kuntoa ja saada jalat iskuun Forssaan.

mage

mage

 

Polvea analysoitu

Kun luki KtZ:n kirjoituksen, melkein hävettää edes kirjoitella omasta pikkuvaivasta. Mutta taas enempi kirjaan itselleni muistiin tulevien vuosien vammoja varten. Fyssari Ari Mäkelä taivutteli jalkaani ja ei löytänyt siitä mitään vikaa. Mistään liikkeestä ei irronnut kipusignaalia. Katsoessaan mun varvasharjoituksia hän älähti välittömästi. Olen tehnyt treeniä väärin eli korostanut liikaa painoa isovarpaan päkiälle. Hän arveli sen olevan selkeä syy polvikipuuni ja kivun johtuvan mekaanisesta syystä. Ei mitään tulehdusta tms.   Kävin kaverini suosittamalla ortopedillä (Jan Dahlman), joka päätyi kahteen vaihtoehtoon: rustovamma tai rasitusmurtuma, joista jälkimmäistä piti hyvin epätodennäköisenä. Totesi, että magneetti on ainoa vaihtoehto eli joko odotan meneekö kipuilu ohi tai marssin kuvaan selvittämään syyn. Mielikuvassani magneetti maksoi maltaita, mutta olin totaalisen väärässä: http://cityterveys.fi/helsinki/ , jossa magneetti maksaa 98 € Kelan jälkeen. Ajankin olisin saanut samalle illalle, mutta otin ensi viikolle. Fyssarin ja ortepedin ohje oli, että juoksemalla et tuota pahenna, joten kivun sallimissa rajoissa anna mennä vain. Kumpikaan ei usko rasitusvammaan oudon sijainnin vuoksi (kuin polven sisällä, yläosassa). Polvi antaa signaaleja aamulla, välillä kyykistellessä, lähes aina jossakin lenkn vaiheessa. Toisaalta se kesti ihan hyvin 18 km lenkin, joka muuten meni helposti 4:50/km keskarilla, joka riittää kertomaan, etten ole kuntoani hukannut kuukauden aikana, vaikka juokseminen on ollut vähissä ja vetänyt treeniä fillarilla.  

mage

mage

 

Vähän takapakkia

Ennätyksestä ennätykseen putkeen tuli pieni takapakki vamman muodossa. Testikympin jälkeen kipeytyi oikean jalan päkiä ja polvi. Päkiä oli pari päivää kosketusarka, mutta sen jälkeen ei mitään muuta ongelmaa. Polvi kipeytyi uudesta paikasta eli yläpuolelta sellaisen 3-4 cm poikittaiselta alueelta kuin olisi polven sisällä. Polvi ei kestänyt edes fillarointia (noustessa putkelta ajamaan, tuntui), joten 3 päivää vedin täysin ilman treeniä. Sen jälkeen polvessa ei tuntunut enää mitään. Sunnuntaina meinasin 5 päivän levon jälkeen juosta pitkiksen, mutta homma tökkäsi 12 km kohdalla. Polvea vihlaisi ja sillä ei pystynyt juoksemaan yhtään askelta. Vajaan minuutin jalkaa ravistelin ja polvi toipui täysin. Oikaisin himaan ja sateen yllättäessä hölkkäsin tuon 3 km matkan ilman tuntemuksia.  Maanantaina ei kipuja tuntunut missään fillarilenkillä, joten eilen tarkoitus oli vetää 5 km lenkki, mutta haaveeksi jäi. 1.5 km kohdalla taas sama vihlova kipu ja askeltakaan ei voinut ottaa. 30 sekuntia ravistelua ja polvi oli taas kunnossa. Kävelin takaisin himaan hölkäten pari 200 m pätkää, ei mitään tuntemusta. Tämä kipu ja erityisesti sen käyttäyminen/pikatoipuminen on ihan uusi tuttavuus. Painemalla mitään kipukohtaa ei löydä. Suuntaan fyssarille tiistaina ja vedän siihen saakka lenkkiä fillarilla (paitsi jos nämä sateet jatkuvat, sitten täytyy miettiä juoksun kokeilemista). 

mage

mage

 

Testikymppi toistamiseen

:hypnotysed::huh::friendly_wink::friendly_wink: !! Kevään juoksut ovat menneet käsittämättömästi paremmin kuin odotin. Viimeisin noteeraus oli reilu kympin testilenkillä, jossa olin vain 8 sekuntia reittiennätystä perässä kolme viikkoa sitten. Kopioin 2012 ohjelmasta pääajatukset (kovat treenit ja vedot) huhtikuun ohjelmaani, mutta kilometrit jouduin tiputtamaan alas: 2012 vedit 250 km, nyt laskin ne suosiolla 200 kilsaan. Tosin tänä vuonna olin jäälle 5 tuntia enemmän, joten se vähän...
View the full article

mage

mage

 

Testikymppi juostu

:hypnotysed::huh::friendly_wink::friendly_wink: !! Tarviiko muuta sanoa ? Otetaan taustakertaus ihan itseni vuoksi - talven treenaus meni ihan metsään sairastelun vuoksi - juoksin 2 viikkoa sitten testiseiskan, jolla oletin olevani 2 minuuttia reittiennätystä hitaampi. Olin vain 50 sekuntia. Selitin sen "hyvällä päivällä" - viikko sitten testiseiska uusiksi ja 10 sekuntia nopeammin, joten olin vain 40 sekuntia ennätystä perässä. Oletin, että matkan pidentyessä ero kertautuu pahasti...
View the full article

mage

mage

 

Hämmentävä testijuoksu

Kun ottaa huomioon, että viime kesänä hajosi jalka (jännekalvon tulehdus) jälleen kerran ja siitä tuli pitkähkö tauko juoksuun, marraskuussa iski kuumeflunssa (kuumetta 2 viikkoa putkeen, räkätautia 3 viikkoa sen jälkeen --> ei toivettakaan juosta 5 viikkoon), toinen viikon flunssa joulukuussa, polvi otti osumaa jäällä aiheuttaen viikon breikin helmikuussa ja vatsatauti helmikuussa, voi sanoa ihan suoraan, että talven treenaus meni metsään. Kilometrejä on vähemmän kuin ikinä (ainakaan...
View the full article

mage

mage

 

Kyllä sieppaa

Menee juoksusta ihan satasella off topiciksi, mutta kuohuttaa vieläkin, joten jaan tuskaa. Aamulla lähdin kävelyttämään koiraa ja kääntyessäni lenkillä vasemmalle kiinnitin huomiota, että 300 metrin päässä edessä (jos olisin jatkanut suoraan) oli maassa jotain outoa vaaleaa. Voisiko se olla takki vai oisko joku kaljacasen pahvit. Sieltä suunnalta tuli pyöräilijä, joka ajoi tuon kohdan ohi hidastamatta, joten päättelin sen olevan jokin pahvi. Lenkin paluumatkalla päätin kuitenkin poiketa...
View the full article

mage

mage

 

Magee hetki

Eilen piti juosta Cooperissa kauden paras tulos. 3 viikkoa sitten meni 3205, mutta tässä on tullut pari hyvää treeniä välissä ja olotila oli, että hieman paremmin voisi mennä. Tosin ei puhuta kuin max 20-30 metrin parannuksesta, mutta lähinnä se kelloseikkailu jäi kaivelemaan ja mieli teki vetää varmasti oikean pituinen Cooper. Näillä mietteillä suuntasin Leppävaaran Mondolle, jossa osan kaukisjengiläisteni kanssa oli sovittu Cooper juostavaksi. Kun huomasin, että kärkipään kaverit eivät...
View the full article

mage

mage

 

7. Magen Cooper

Keli oli aika samanlainen kuin edellisenä vuonna: +24 ja heikkoa tuulta. Ei siis täysin ihanteellinen, mutta ei mikään aivan mahdotonkaan. Mukana oli ilahduttavan paljon ei-palstalaisia. Omasta juoksusta ei ollut paljoa odotuksia. Vedin alkuviikosta 5*1000 m vedot ja niiden perusteella (historiaa peilaten) tiesin melko isolla varmuudella, että 3200 +/- 10 metriä on tulos. Kuten aina, kisan sisällä mulla on aina oma lisäkisa. Tällä kertaa se oli virallisesti ei-palstalainen Ari, jonka tiesin...
View the full article

mage

mage

 

Telakalta pois

Ainakin jossain määrin voinen julistaa telakkani päättyneeksi. Akilles ei ole enää vaivannut, vanha vieteri jalkapohjassa on blokkallut useamminkin lenkin, mutta fyssari ei rajoittanut juoksua enää lainkaan (kivun mukaan). Telakkajakson varvasvoimistelut eivät tuntuneet sujuvan lainkaan, mutta fyssari oli tyytyväinen edistymään. Varpaat eivät kovin hienosti erilisinä nouse, mutta oikeat lihakset aktivoituvat. Nyt treenataan hermotusta kuntoon painonsiirrolla. Toivetta on, että ikuinen...
View the full article

mage

mage

 

Telakkaa analysoitu

Kuten Sairanen ja SannaK vinkkasivat, fyssari oli oikea suunta akilleksen kipeydyttyä. Kävin Sannan suosittamalla Ari Mäkelällä (Mehiläinen), joka tekikin analyysin. Ongelmana oli lukko nilkassa ja väärin toimiva hermotus. Nilkka on nyt manipuloitu eli lukot avattu. Tuo hermotuksen "puute" aiheuttaa sen, että en saa tukea päkiällä lainkaan, vaan tarraan isovarpaalla kiinni. Se puolestaan aiheuttaa jännityksen jännekalvoon. Samoin tuo hermotuksen puute estää holvikaarta toimimasta. Lukko...
View the full article

mage

mage

 

Telakka kutsuu

Kävin lenkillä maanantaina ja ihmettelin, kun kantapään yläosassa tuntui pientä kipua. Arvelin sen johtuvan uusista (pelannut vain 5 kierrosta) kengistä ja ihon olevan vähän auki, mutta en tutkinut asiaa tarkemmin. Eilen golffatessa "kantapää" alkoi kipeytyä kierroksen edetessä ja parilla viimeisellä reiällä oli jo arka astua. Kotona tutkin ihon pintaa ja en löytänyt siitä mitään, en myöskään kengästä löytänyt mitään ihmeellistä. Valo ei syttynyt vielä silloinkaan. Tänään golffatessa...
View the full article

mage

mage

 

Forssan raportti

Forssassa tuli käytyä. Yleinen tunne oli, että siellä oli juoksukilpailu tai ainakin kanssavipeltäjät näyttivät juoksevan tosissaan. Oma kroppa oli reippaalla pitkiksellä vauhdin puolesta, vaikka ihan tosissani potkin. Päivän positiiviset jutut - Tuli tutustuttua KTz:aan automatkalla - Seppolan tapaamisessa tuli nähtyä Soili, pikakiitäjä SannaK, Professori ja Hannula - Pyrin toimimaan Soilille tuulensuojana 7-10 kilsan pätkän. Eri asia onnistuinko. - Alkuverryttelyt sujui hyvin -...
View the full article

mage

mage

 

Forssan ennakko

Forssan ennakko on tällä kertaa hankala tehdä. HCR:llä petti jalka ja sen parantelu & flunssa vei tästä välistä aika ratkaisevat 2 viikkoa. Fiilis on siis, että kunto on samalla tasolla kuin HCR:ssä, ei juurikaan parantunut. Arveluun jää siis, mikä aika olisi ollut ilman jalan hajoamista ja miten paljon nopeampi Forssa on tuossa 6-7 m/s tuulessa kuin HCR. Ilman tuulta reitti on selvästi nopeampi, mutta HCR:ssä keli oli kohdillaan. Maaliskuun lopussa vedin reilu seiskan 29:35 ja toukokuun...
View the full article

mage

mage

 

Toukukuu meni ja Forssa lähestyy

Tavoite oli taas tuttu (200-250 km juoksua), mutta enpä siihen taaskaan päässyt. HRC:llä hajonneen jalan kuntoutus kesti ja vielä viikko HCR:n jälkeenkin reisi antoi signaalia, jos nopeutta yritti vähänkin nostaa. Kun siihen perään tuli vielä flinssa, kilsat jäivät hirmuisen alas: 172 km. Reisi oli siitä ikävä, että se blokkasi maantiefillaroinninkin pois. Eihän se kondis tietenkään mihinkään häviä, vaikka liki pari viikkoa joutuikin pitämään breikkiä, mutta ei se sinä aikana noussutkaan....
View the full article

mage

mage

 

HCR 2014 raportti

HCR ei vain ole mun juoksu. Ei sitten millään. Vaimo lupautui heittämään kisapaikalla ja hakemaan, joten sen puolesta lähtökohdat olivat hyvät. Kävin hakemassa sponsorin autolta numeron, kamat alueelle ja viivalle. Fiilis oli hyvä, kun aurinkokin pilkahti näkyviin. Juoksu lähti kulkemana hyvin ja helposti. Ensimmäinen kilsa menee aina kovempaa kuin pitäisi ja se kellottui 4:09. Kun tavoite oli yli 1:30 aika, himmasin nopeutta ja asettuikin kivasti 4:17-4:18 väliin. Meno tuntui varsin...
View the full article

mage

mage

 

HCR ennakko

Kun vertaan vanhoja seiskan ja 10.2 maksimilla vedettyjen lenkkien vauhteja HCR tuloksiin, menen ennakossani koko ajan enemmän sekaisin. Vuonna 2010, jolloin viimeksi juoksin HRC:n tapahtui huhti-kesäkuussa hirveä buusteri kunnossa. HCR kulki kuitenkin silloin vain 1:33:29, vaikka viikko ennen seiska kulki minuuttia nopeammin kuin mitä tänä vuonna juoksin kuukausi sitten. Kun tänä vuonna viimeinen testilenkki, 10.2 km, meni puihin (tai pönttöön) chili-seikkailun myötä, olen ihan mutuilla...
View the full article

mage

mage

Sign in to follow this  
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy