Hei!
Juoksufoorumi on päivittynyt ja tämä palsta ei ole enää käytössä. Uudistunut Juoksufoorumi löytyy täältä.Sivu 7/8 EnsimmäinenEnsimmäinen 1 2 3 4 5 6 7 8 ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 103 - 119 / 123
 1. #103
  Liittymispäivä
  28.11.2005
  Viestejä
  412

  Helle pitää ottaa huomioon

  Lainaa Alkuperäisen viestin lähetti jes69 Katso viesti
  Kai se pitäis hiljalleen alkaa uskomaan että pohjoisen poikaa ei ole tehty aurinkoisten hellekelien juoksijaksi.
  Kaadoitko joka juoma-asemalla 1-2 mukillista vettä päähän/selkään/rinnuksille ja kävitkö suihkussa joka kerta, kun sellainen oli tarjolla? Hellemarratonilla pää ja paita pitää koko ajan olla aivan märät tai tulee noutaja. Itselläkin oli välillä vaikeaa ja sitten huomasi, että perhana, paita on päässyt kuivumaan, mitä ei normaalisti juoksulenkeillä tapahdu ollenkaan. Puolivälin jälkeen jouduin ohittelemaan koko ajan joten juoksin porukan reunoilla, missä oli enemmän tilaa ja älysin sitten vasta aika myöhään hakea suojaa varjosta; muut juoksi siellä seinän vierellä ja minä yksin keskellä katua auringon paahteessa ja ihmettelin, että miksi ne kaikki tuonne tunkee vaikka täällä on näin väljää. Lisäksi se ällöttävä arvaukselta vähintään 6 prosenttinen powerade piti blandata fiftyfifty veden kanssa ennen juomista, että alkoi imeytymään, eka puolikas meni vatsakivuissa.

  En ymmärrä miten se reitti oli tehty niin, että useammassa kohdassa piti juosta katujen keskikorokkeen yli. Ekan puolikkaan jälkeen juokseminen muuttui todella hankalaksi, kun rata oli paikoitellen erittäin kapea ja lisäksi koko ympärillä oleva jengi alkoi hyytymään ja tipahtelemaan, sai juosta sellasessa lähtöruuhkassa selkiä väistellen ja puikkelehtien just siinä vaiheessa kun olisi itse eniten tarvinnut vetoapua.

  Mutta katsojien kannalta hyvät järjestelyt ja hieno reitti josta syystä yleisöä oli todella hyvin. Minulla se tapahtuman kokonaisfiilis ja omien kannustajien tunnelma kuitenkin vaikuttaa aika paljon omaan muistikuvaan koko tapahtumasta, vaikka juostessa en maisemia juuri kykene seuraamaan.

  Oli myös aika hienoa, kun täysin tuntemattomat ihmiset kannusti useassa kohdassa etunimeltä, kun se luki siinä numerolapussa. Oikeastaan se oli ihan mieletöntä!

  Myös Appstoresta löytyvä nykredit copenhagen marathon app oli loistava, jo ihan pelkästään infopalvelujen takia, mutta lisäksi siinä oli liveseuranta haluamilleen juoksijoille, joka laski 5 km väliaikojen ennustetta aina edellisen 5 km nopeuden perusteella. Reitikartassa oli myös kaikki kahvilat ja yleisölle järjestetyt hot-spotit merkittynä.

  Ei tullut enkkaa, mutta neljän alle meni kuitenkin.

 2. #104
  Liittymispäivä
  03.10.2006
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestejä
  58
  Lainaa Alkuperäisen viestin lähetti Nopi Katso viesti
  Kaadoitko joka juoma-asemalla 1-2 mukillista vettä päähän/selkään/rinnuksille ja kävitkö suihkussa joka kerta, kun sellainen oli tarjolla? Hellemarratonilla pää ja paita pitää koko ajan olla aivan märät tai tulee noutaja. .
  Näin tehtiin ja ilman tuota en olisi päässyt edes loppuun asti. Kaksi kilsaa tuo aina auttoi vesipisteen jälkeen, sen jälkeen oli taas pää ja paita kuivina. Viiden kilometrin kohdalla oli tosissaan kropan (varsinkin pään) lämpö selvästi noussut liikaa, kylmät väreet ravisutti kroppaa ja oireet oli hyvin selkeät. Sitä seuraavat 37 km taistellen loppuun. Tavoiteaika jäi n. 40 minuutin päähän, mutta eilen se ei ollut mun ulottuvissa.

  Toi marathon app oli kyllä tosi hyvä.
  PB: Maraton 3:48:33 (Tukholma 2011) 1/2 maraton 1:42:32 (HCR 2007)
  SB: Maraton 4:27:08 (Kööpenhamina) 10 km 48:21
  Maratoneja yhteensä 13

 3. #105
  Liittymispäivä
  07.01.2007
  Viestejä
  8
  Kovin oli saman suuntainen reissu ja juoksu kuin muutamilla muilla. Ehkä 15 km meni ihan kivasti ja sitten alkoi hiipumaan, mutta maaliin tultiin. Aika oli noin 30 min huonompi kuin viime vuonna tukholmasta, mutta se olikin aika lailla nappi suoritus omalta osalta. Järjestelyt oli ihan ok, kannustusta riitti. Reitti on tasainen mutta ne mukulakivet on epämukavat juosta. Scandic Sydhavnissa antoivat aluksi yhdenhengen huoneen jossa hieman levempi yhden hengen sänky (oli varattu 2h huone). Siinä vaimon kanssa yksi yö toisiamme tönittiiin ja vadittiin seuravaksi yöksi oikeanlainen huone, joka löytyikin sitten lopulta.

 4. #106
  Liittymispäivä
  21.12.2009
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestejä
  187
  Hitaasti meni maraton täälläkin ja oli turkasen kuuma. Reitti mukava lukuun ottamatta niitä katukiviä. Nilkat ja päkiät hajoavat meikäläisellä kun juostaan epätasaisilla katukivillä - eihän sitä paljon ollut, mutta riittävästi tuhoamaan jalkoja. Tasainen reitti ja kuten joku edellä sanoi, vähintään Tukholman verran kannustusta.

  Sitä kyllä ihmettelen, että varsinkin kun ainakaan tästä maasta ei saa Poweradea kuin pullossa (jenkeistä kai voi tilata jauhetta tms.), miksi se järjestäjien tarjoama on sitten niin älyttömän paljon vahvempaa kuin pulloversio? Eihän sellaiseen voi kroppaansa totuttaa. Minä blandasin niin, että join vesikupin/heitin maahan puoleenväliin ja kaadoin juottopaikalla Poweradea lopun. Ei olisi pakki kestänyt sitä niin vahvana kuin oli tarjolla.

  Sieniä en myöskään nähnyt muualla kuin tiellä välillä, joten jossain kai niitä sitten jaossa oli. Olisi ollut mukava saada sellainen housunkaulukseen mukaan koko reissuksi, nyt oli vaikeaa vilvoittautua.

  Kaikenkaikkiaan tämän, parit Tukholmat ja parit HCM:t juosseena menee tapahtumana Tukholman jälkeen kakkoseksi. HCM nyt on mitä on sitten taas. Tunnelma kiva, reitti kiva (lukuun ottamatta sitä helvetin kivikatua) kun kiersi keskustassa ja Köpis on aina mukava muutenkin. Liian kuuma vaan oli meikäläiselle, kun ei millään saanut imeytymään sitä määrää juomaa mitä hikoilemalla tuli.

 5. #107
  Liittymispäivä
  20.08.2010
  Viestejä
  7
  Aika samanlaisia tuntemuksia täällä myös. Lisäksi kiukutti reitin tiukat mutkat, joita piisasi. Viimeisillä kilsoilla tuntui aika namille reisissä, kun joutui taittamaan 90 astetta uuteen suuntaan. Myöskin kapeat väylät ja tötsät keskellä juoksureittejä ihmetyttivät. Fiilis on kyllä suvereenisti parempi kuin Tukholmassa, jossa melkoinen pätkä juostaan pusikossa ilman kannustusta tai muuta. Mutta ei pidä valittaa, kuumuudesta huolimatta ennätys koheni ja palkinnoksi sai punottavan päälaen

 6. #108
  Liittymispäivä
  16.09.2010
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestejä
  283
  Kiitoksia herralle ja hatapalle onnitteluista!!
  kilpakuntoilija -blogi
  Enkat
  : 1500m 4.37,08 - 3000m 9.55,26 - 5000m 17.17 - 10000m 36.18 - puolikas 1.21,21 - maraton 2.44,32


 7. #109
  Liittymispäivä
  19.03.2006
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestejä
  399
  Alle neljän tunnin eli ihan ok. Oli vaan niin turkasen kuuma. Järjestelyt ok. Reitti ok pl. ihan penaalista olevat mukulakivet. Vaikka eihän sitä mukulaa tainnu olla yhteensä kilsaakaan, mutta syvältä silti.

 8. #110
  Liittymispäivä
  30.07.2007
  Paikkakunta
  Espoo, Southern Finland, Finland
  Viestejä
  271
  Hidasta oli meno täälläkin. 32 km meni ihan OK ja neljän tunnin alitus oli plakkarissa, mutta lämpö teki tehtävänsä. Loppu meni kävely-juoksuksi. Loppuaika taisi olla 4.10 ja rapiat päälle.
  Varmaan ne matkalle uupuneetkin söi henkisiä voimia. Ettei vaan itselle käys samalla tavalla. Yksi kaveri putosi ihan nokan edestä mun syliin. Toisen juoksian kanssa saatiin kainaloista kiinni ja joku katsoja otti sen siitä hoitoon. Siellä taisi olla noin 1000 keskeyttänyttä. Starttaajia oli 10500.
  10KM:46.50/Vantaa Hakunila Uudenvuodenjuoksu 1/2 2009 1.36.28/Vantaa: 1/1 2009 3.48:/Tuusula
  CoopperV2007 3000 m

 9. #111
  Liittymispäivä
  10.10.2006
  Paikkakunta
  Turku, Western Finland, Finland, 106440636059437, Turku, Finland
  Viestejä
  395
  Köopiksessä ollaan edelleen lomanvietossa. Maratonista, joka oli muuten järjestyksessä 20. täyspitkä (hyvä minä!!!) jäi päälimmäisenä mieleen amatöörimäinen tunnelma, joka koski lähinnä järjestelyjä. Lähtöön pääsi vapaasti haluamalleen paikalle, mikä oli loistavaa, mutta kuseskella sai telttojen taakse, kun vessoja ei löytynyt mistään. Samoin paluussa tuo maalialue oli katsojineen aivan lian ahdas. Mulla toi powerade toimi ihan ok samoin suihkut reitin varrella.

  Tavoitevauhtia ( alle 4.40 min/km) jaksoin pitää tällä kertaa 3 km:a, jonka jälkeen ylikuumenemisoireet pakotti hidastamaan vauhdin tuonne 5.00 min/km tuntumaan, joka jäikin sitten loppumatkan vauhdiksi. Lopputulos 3.29 keskivauhdilla 4.55 min/km oli mielestäni siedettävä saavutus helteeseen tottumattomalle. Jotenkin voimaton fiilis koko juoksun ajan loppukiriä lukuunottamatta. Fiilis jäi, että yksi kerta Köpistä riitti minulle. Silmään pisti myös naisjuoksijoiden vähyys esim. Amsterdamin tai Venetsian maratoneihin verrattuna, sekä loistava kannustus, joka tosiaankin riitti koko reitin mitalle. Alla detaljeja:

  http://connect.garmin.com/activity/1...HCj8A.facebook
  Salo -07 1/1 3.18.08
  Paavo -06 1/2 1.28.50

 10. #112
  Liittymispäivä
  28.04.2011
  Viestejä
  602
  Monet on tässä maininnu nuo suihkut ja veden kaatamisen päälleen.

  Noviisin kysymys: eikö kengät kastu samalla ja eikö sitten märät kengät ala hiertämään eli tuleeko rakkoja helpommin, jos rammppaa suihkun kautta?

 11. #113
  Liittymispäivä
  01.05.2011
  Paikkakunta
  Freiburg, Germany
  Viestejä
  1,498
  Lainaa Alkuperäisen viestin lähetti Nuu Katso viesti
  Noviisin kysymys: eikö kengät kastu samalla ja eikö sitten märät kengät ala hiertämään eli tuleeko rakkoja helpommin, jos rammppaa suihkun kautta?
  Mulla kastui toinen kenkä jo lähdössä, kun joku kippasi puolityhjän mukillisen vettä lenkkarinvarresta sisään. Vahinkohan se ja ihan vaan nauratti lähinnä.

  Kyllä mulla varmaan suurimman osan aikaa oli kengät enemmän tai vähemmän märät, mutta nuo Kinvarat on sellaista materiaalia, että kuivuvat todella nopeasti, joten eipä ihmeemmin tullut asiaa murehdittua. Jollain paksummilla pintamateriaaleilla varustetuilla saattaa tilanne olla toinen.

  Oli muuten valokuvat tulleet näkösälle. Olivat minustakn saaneet pari suhteelisen onnistunuttua fotoa, jossa jopa meno näyttää juoksulta. Yhdessä kuvassa askel niin lennokas, että oikein ihmettelen mitä olen siinä kohtaa tehnyt. Myös maaliintulovideot on saatavilla (eri kautta kylläkin).

 12. #114
  Liittymispäivä
  01.10.2010
  Paikkakunta
  Turku
  Viestejä
  312
  Viestejä blogissa
  9
  Yöllä kotiuduin Köpiksestä ja vihdoin pääsen omaa kisaraporttia laittamaan.

  Päälimmäisenä jäi mieleen helle itselläkin, olkapäät taisi jopa vähän palaa ja joka juoma-asemalla sai tosiaan kippailla vettä niskaan. Lopussa vauhti hyytyikin enemmän kuin kuvittelin johtuen suurilta osin juuri kuumuudesta. Kannustus oli mahtavaa ja bändejä riitti matkan varrella. Tosin yksi bändi ei tainnut saada kamojaan lainkaan kuntoon, vaikka kaksi kertaa siitäkin ohi juostiin. Reitti oli melko mutkitteleva, mutta tasainen. Tosin misään vaiheessa en oikein tiennyt missä mennään, vaan haitanneeko se mitään niin kauan kuin reitillä pysyy.

  Tavoitteena oli 3.20 ja lähdöstä ampaisin jänisten perään, mutta pyyhälsin ohi jo ekan viiden kilometrin aikana. Puolimatkaan asti pysyi vauhti n. 4.30/km eli sinne 3.10 pintaan. Puolikkaalta 30 kilometriin oltiin vielä aika hyvin tavoitevauhdissa 4.45/km, mutta sitten hyydyin päälle 5 minuutin vauhteihin ja loppuaika oli 3.22.55. Täysin tyytyväinen olen silti ja hieman viileämmällä kelillä olisi sen 3 minuuttia vielä tiputtanut. Maalissa sitten lyötiin kouraan kaikenlaista kanelipullista Mikkellerin maratonkaljaan. Hotellille kävellessä tuli kyllä pari kertaa sellainen fiilis, että pyörryn justiinsa, mutta selvisin perille asti. Kaikenkaikkiaan mukava tapahtuma, mutta järjestelyistä saisi hieman tosiaan ottaa oppia Tukholmasta. Myöskään tekstiviesti- tai Facebookpalvelu ei ollut toiminut lainkaan. Tästä hieman miinusta.
  Juoksu: 5km 18.43; 10km 38.40; 1/2 1.26.21; 1/1 2.59.42
  Triathlon: 1/2 5.09.44
  unforgivingminutes.blogspot.com


 13. #115
  Liittymispäivä
  20.10.2005
  Paikkakunta
  Home, not alone
  Viestejä
  19,270
  Viestejä blogissa
  393
  Hienoa Hoffman. Seuraavalla kerralla 3.20 menee.
  Ei elämästä selviä hengissä edes lenkkikengissä.

 14. #116
  Liittymispäivä
  16.09.2010
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestejä
  283
  Sain itsekin raapustettua kisaraporttia allekirjoituksesta löytyvään blogiini!! Eihän sitä matkoilla tuollaisia vielä jaksa rustailla ;)
  kilpakuntoilija -blogi
  Enkat
  : 1500m 4.37,08 - 3000m 9.55,26 - 5000m 17.17 - 10000m 36.18 - puolikas 1.21,21 - maraton 2.44,32


 15. #117
  Liittymispäivä
  08.07.2008
  Viestejä
  9,212
  Viestejä blogissa
  64
  Lainaa Alkuperäisen viestin lähetti Vm60 Katso viesti
  OK, neliskanttinen sidotaan pistämällä tossun nauhat kahdesta reiästä läpi ennen solmimista. Lätkä siis jää solmun alle. Maalissa siis joutuu joko taiteilemaan (tiukan) solmun auki tai vetelemään nauhat poikki jollain konstilla. Ei oikein mukava. Pyydä henkilökuntaa auttamaan :-)
  En ikinä lähtisi tuollaiseen. Mulla on maratonmatkoilla aina nippusiteitä mukana kaiken varalta. Se on aivan samanlainen perusvaruste kuin vaikkapa urheiluteippi. Sitä ei koskaan tiedä, millaisia systeemeitä numerolapun jakopaikalta saa.

  Onnea Jaerae hyvästä enkasta.
  2011: 5km: 20.06 (kympin väliaika 11/11), 10km: 40.50 (11/11), 1/2: 1.34 (maratonin väliaika 4/11), 1/1: 3.18 (4/11)
  2012: 5km: 19.53 (kympin väliaika 10/12), 10km 40.12 (10/12), Pirkka 2.39 (10/12)
  2013: 5km: 19.14 (kympin väliaika 6/13), 10km: 38.44 (6/13), 1/2: 1.26 (7/13), 1/1: 3.03 (8/13)

 16. #118
  Liittymispäivä
  01.05.2011
  Paikkakunta
  Freiburg, Germany
  Viestejä
  1,498
  ^Eipä ollut chippejä keräävällä tädillä muuten edes sivuleikkureita. Eli ärsyttävää nysväämistä olisi ollut se irroittaminen niinkin.

  Oli kyllä aika eksoottisia chippiviritelmiä ihmisillä, kun niitä salaa lähdössä vakoilin.

  Mutta ensikerralla nappaan kyllä ehdottomasti nippusiteitä mukaan.

 17. #119
  Liittymispäivä
  23.10.2008
  Viestejä
  58
  Loistava tunnelma eikä mitään valittamista järjestelyistä - päin vastoin. Suomesta tuttu turha tiukkapipoisuus oli poissa. Kaiken kruunasi maalissa tarjottu bisse! Oma juoksu olikin sitten täysi floppi, kun läski tummui helteeseen puolivälin jälkeen. Varmasti uudestaan tänne.

Sivu 7/8 EnsimmäinenEnsimmäinen 1 2 3 4 5 6 7 8 ViimeinenViimeinen
Sports 728x90

Viestien säännöt

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •