Hei!
Juoksufoorumi on päivittynyt ja tämä palsta ei ole enää käytössä. Uudistunut Juoksufoorumi löytyy täältä.No Recent Activity

1 Visitor Messages

  1. View Conversation
    Onnea, upean juoksun olet juossut.
Showing Visitor Messages 1 to 1 of 1
About innokas

Basic Information

Ikä
45
About innokas
Coopperi:
2991 m (6/12)
10km:
45,17 (Rusko 9/13)
Puolimaraton:
1.39 (Forssa 6/13)
Maraton:
3.43 (Masku, 4/12)

Statistics


Kirjoitettuja viestejä
Kirjoitettuja viestejä
1,622
Viestejä per päivä
0.53
Visitor Messages
Total Messages
1
Most Recent Message
28.6.2008 19:52
General Information
Viimeisin vierailu
9.5.2015 19:17
Liittymispäivä
24.3.2007

2 Ystävät

Showing Friends 1 to 2 of 2
View innokas's Blog

Uusimmat viestit

Turkuun puolimaralle

Viesti kirjoitettu blog.php?2928-innokas&s=53cf70fb85f55ddc4d70a38de5fa18f6 innokas. Lue käyttäjän 20:23 blogin aikaisemmat viestit.
Nyt on suunnitelmissa juosta Turussa TCR äitienpäiväviikonloppuna. Kunto tuntuu sen verran hyvältä, että kannattaa käydä koettamassa puolimaratonia. Tapahtuma on ihan uusi ja reitti nopeaksi mainittu.

Puolimaratonia varten tuli tehtyä perjantaina ihan uudenlainen treeni tonnin vedoissa. Kolmen kilometrin verryttelyn jälkeen juoksin maantiellä 3 x 1000 metrin vedot 1000 metrin hölkkäpalautuksella. Vedot aikaan 4.23, 4.30 (kova vastatuuli) ja 4.15. Viimeisen vedon jälkeen tonnin palautusaikana juoksin urheilukentälle, jossa jatkoin suoraan 3 x 1000 m aikaan 4.10, 4.03 ja 3.54. Palautuksena vajaa kolme minuuttia kävelyä. Loppuun 4 kilometriä verryttelyä, ja koko lenkin mitaksi tuli vajaat 17 kilometriä. Tuntui erittäin hyvältä harjoitukselta.

Viikonlopun kevyen lenkkeilyn jälkeen jatkoin tänään vk-mättämistä. Ohjelmassa 3 x 10 minuutin vedot, joiden välissä minuutin hölkkäpalautus. Ensimmäinen 10 minuuttia sykevälillä 142 (mahd. aerobinen kynnys) - 152, toinen kymmenminuuttinen 152-160 ja kolmas 160-169 suureksi osaksi ylämäkeen. Hyvä fiilis jäi siitäkin.

Nyt loppuviikko kevyttä, paitsi sunnuntaina vitosen kisa. Ensi viikon alkupuolella jotakin rentoa vauhtileikittelyä fiiliksen mukaan ja 3.5. Tammelassa Kaukjärven kierroksen 14 km kisa. Sitten keventelyä ennen 9.5. puolikasta. Vähän turhan lähekkäin osuvat Tammelan kisa ja puolikas, mutta en malta jättää Kaukjärven kierrosta väliin, kun reitti on mukava ja tunnelma hyvä. Menköön vähän tavallista rankempana viimeistelyharjoituksena. Puolikkaalle sitten ennätys mielessä.
Categories
Yleinen

Ennätyksiä uusiksi

Viesti kirjoitettu blog.php?2928-innokas&s=53cf70fb85f55ddc4d70a38de5fa18f6 innokas. Lue käyttäjän 21:19 blogin aikaisemmat viestit.
Pääsiäinen sujui juoksun merkeissä. Kausi lähti käyntiin mukavasti kahdella uudella ennätyksellä. Kympillä kellotin pääsiäislauantaina 43,04. Suunto tosin näytti matkaksi 9,85 km eli vähän alimittaisen. Kilometrivauhti oli 4,22 ja täydellä kympillä aika olisi painunut joka tapauksessa alle 44 minuutin.

Juoksu oli alusta asti hyvin tasapainoinen. Ensimmäinen kilometri 4,13, jonka jälkeen seurasi ylämäkeä, 4,34. Seuraavat kilometrit menin jopa sykettä seuraten. Pidin keskivauhdin alle 4.26 lukemissa, jotta päätyisin ennätykseeni. Seitsemän kilometrin kohdalta lähdin ottamaan pienoista kiriä. Kahdeksas kilometri kulki 4,11 ja 9. kilometri 4.16. Sen jälkeen seurasikin tiukkaa vastatuulta ja ylämäkeä, ja vauhti hyytyi taas lähelle neljää ja puolta minuuttia. Ennätys parani kuitenkin puolella minuutilla.

Tämän päivän vitonen oli alusta asti silkkaa taistelua. Kroppa oli vielä selvästi vähän väsynyt lauantaista. Lisäksi lähdin matkaan aivan liian kovaa. Ensimmäinen kilometri peräti 3.50, jota en millään kyennyt ylläpitämään. 12 minuutin eli Cooperin testin kohdalla Suunto näytti 2,92 kilometriä. Loppu oli silkkaa runttaamista, mutta tavoite eli 21 minuutin alitus täyttyi. Ja lopussa mittari näytti 5,00 kilometriä, eli todella tarkasti laite osaa matkan mitata. Keskivauhti 4,10/km.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Cooperin testin voisi juosta itsekseen jossain vaiheessa. Eiköhän se kolme tonnia menisi vihdoin rikki.

Seuraava oikea kilpailu lienee sitten Kaukjärven kierros toukokuun alussa.
Categories
Yleinen

Kisakausi alkaa

Viesti kirjoitettu blog.php?2928-innokas&s=53cf70fb85f55ddc4d70a38de5fa18f6 innokas. Lue käyttäjän 13:24 blogin aikaisemmat viestit.
Pääsiäisenä alkaa kisakausi. Lauantaina on ohjelmassa kympin kisa Marttilassa ja maanantaina vitonen Turussa. Fiilikset ovat ihan hyvät. Tänään kävin hölkkäilemässä vajaat 11 km 5.40/km keskivauhdilla.

Akillekset ovat olleet hyvässä kunnossa. Eksentrisiä harjoitteita teen enää keskimäärin 1-2 kertaa viikossa. Pikainen pohkeiden venyttely kuuluu myös rutiineihin 1-3 kertaa päivässä.

Lihaskuntoharjoittelun määrä on vähän vähentynyt juoksumäärien ja -kertojen lisääntyessä. Talvella hiukan hukassa ollut motivaatio on alkanut löytyä ja suuntautua nimenomaan juoksuun. Lenkille on mukava lähteä, kun ei tarvitse juosta pilkkopimeässä, ja tietkin ovat sulat.

Pitävä alusta houkuttaa myös hakemaan vauhtia. Pari treeniä viikossa kuluu erilaisten vauhdikkaampien treenien merkeissä. Se on vaikuttanut selkeästi myös peruslenkkien vauhtiin.

Pitkiä lenkkejä voisi tehdä enemmänkin. Yli 20 kilometrin lenkkejä tulee juostua harvakseltaan, mutta mitäpä siitä, kun aikomuksena ei ole tänäkään vuonna juosta maratonia. Puolimaratoniin riittävät vähän lyhyemmätkin lenkit.

Kyllä kai se niin on, että edelleen tälläkin kaudella lähdetään hakemaan niitä omia rajoja kellon kanssa. Josko joitakin ennätyksiä saisi vielä parannettua?
Categories
Yleinen

Muu liikunta houkuttaa

Viesti kirjoitettu blog.php?2928-innokas&s=53cf70fb85f55ddc4d70a38de5fa18f6 innokas. Lue käyttäjän 20:44 blogin aikaisemmat viestit.
Taitaa olla ensimmäinen talvi, kun motivaatio juoksemiseen on vähän hukassa. Tai oikeastaan niin, että motivaatio kaikkea muuta liikuntaa kohtaan on kasvanut, ja juoksu on samalla viivalla sen muun kanssa. Ei tee mieli väkisin lähteä nimenomaan juoksemaan, vaan voin yhtä hyvin tai jopa mieluummin lähteä punttisalille tai jäädä kotiin veivaamaan soutulaitetta television ääreen. Ehkä ihan hyväkin niin. Tammikuun aikana salilla on tullut käytyä tosin vain neljä kertaa, joten treenaamisen pääpaino on edelleen selvästi aerobisessa liikunnassa.

Akillekset eivät ole liikaa haitanneet juoksemista. Parin tunnin juoksulenkki menee aika mukavasti. Eksentrisiä harjoituksia teen nyt suunnilleen joka toinen päivä tai vähän useammin. Ne ovat auttaneet. Kevät jännittää, kun juokseminen alkaa taas houkuttaa selvästi enemmän lumen ja jään häivyttyä. Miten akillekset reagoivat lisääntyviin kilometreihin ja koveneviin vauhteihin?

Hiihto on ollut aikamoista lipsuttelua. Luisteluhiihtoa en harrasta lainkaan, ja nollan molemmin puolin sahaavat lämpötilat ovat ongelmallisia voitelun kannalta. Ainuttakaan kertaa en ole saanut suksia niin pitäviksi, että voisi puhua hiihtämisen nautinnosta.

Vaikka juoksua on ollut ohjelmassa kohtalaisen vähän, vain kerran tai pari viikkoon, on muuta liikuntaa tullut harrastettua sen verran, että tammikuun loppusaldoksi tuli 30,5 tuntia. Liikunta on ollut pääosin matalatehoista, joten peruskestävyys on varmaan kehittynyt ihan mukavasti. Toinen asia on, miten sen saa kanavoitua juokemiseen kevään lähestyessä.

Tänä vuonna päätavoite on pystyä juoksemaan. Jos akillekset tuntuvat kestävän, haetaan tietysti ennätyksiä monelta matkalta. Totuus akillesten kunnosta alkanee valjeta tuolla maalis-huhtikuulla, ja sitten on aika miettiä tarkempia tavoitteita. Maraton ei kuitenkaan ole ohjelmassa tänäkään vuonna.
Categories
Yleinen

Vaihtelevia fiiliksiä

Viesti kirjoitettu blog.php?2928-innokas&s=53cf70fb85f55ddc4d70a38de5fa18f6 innokas. Lue käyttäjän 16:58 blogin aikaisemmat viestit.
Ortopedi diagnosoi vasemman akilleksen kivun tendinoosiksi. Ei siis tulehdus, vaan rasituksen aiheuttama rappeutumatila, johon ei auta oikeastaan mikään muu kuin eksentriset harjoitukset, jos nekään. Tein harjoituksia lääkärin ohjeiden mukaan ensin 2 x 3 x 15 joka päivä viiden viikon ajan. Puhe oli, että harjoituksia tehdään kuusi viikkoa yhteensä. Kävin kuitenkin katsomassa netistä, ja siellä suositeltiin jopa 150 toiston tekemistä. Niillä määrillä on nyt mennyt viikko, ja voi olla, että vihdoin alkaa tuntua jotain vaikutuksia.

Juoksemista ei missään vaiheessa kielletty. Olen tehnyt lenkkejä vaihtelevasti. Kipu on ollut joskus niin inhottavaa, että juoksemisessa ei ole tuntunut olevan järkeä. Syksyn mittaan olenkin viihtynyt paljon punttisalilla, ja lihasmassaa on tullut lisää varmaankin noin 1,5 kiloa.

Tänään menin pitkän pohdinnan jälkeen 10,5 kilometrin kisaan. Se kannatti, sillä akilles "tuntui", mutta ei ollut kipeä. Kaiken lisäksi pystyin juoksemaan hyvin rennosti, ja lenkin keskivauhti oli 4.33. Ihan hyvä vauhti näillä harjoitteluilla ja tähän aikaan vuodesta, kun kisa vielä juostiin viitenä lenkkinä, jossa jokaisella kierroksella on lopussa noin 700 metrin nousu. Uskon, että suureksi osaksi punttisalin ansiota on, että pystyin juoksemaan nuo nousutkin hyvällä rytmillä ilman jalkojen hyytymistä. Tietysti noista eksentrisistä harjoitteista tulee myös voimaa pohkeisiin. Harjoitteet olen tehnyt molemmilla jaloilla.

Oikea akilles oli myös edellisellä lenkillä vähän arka. Sitä olen nyt hoitanut kylmällä ja tulehduskipulääkkeillä. Lisäksi olen venytellyt molempia pohkeita ja hieronut niitä itse. Tämän päivän kisassa oikea akilles ei tuntunut yhtään.

Olen miettinyt talven treenejä niin, että jätän juoksemisen hiukan vähemmälle. Annan akilleksille lepoa, vaikka se lääkärin mukaan ei ole tarpeen. Otan kuitenkin varman päälle ja teen peruskestävyysharjoittelua pitkälti muilla lajeilla. Kun käyn lenkillä, otan lenkkeihin tehoa mukaan. Aina ennen olen tehnyt talvisin lähes pelkkää pk:ta, mutta nyt ohjelmassa saa olla pari tehokkaampaa lenkkiä viikottain koko talven. Ruuvia pitää tietenkin voida kiristää kevättä kohden. Katsotaan, mitä tämä vaikuttaa tuloksiin.
Categories
Yleinen