Get Adobe Flash player
 • innokas's Avatar
  20.3.2015, 22:19


  En halua latistaa, mutta jos Bianco juokset nyt vauhdikkaana lenkkinä 5 kilometriä 8 min/km keskivauhdilla, niin siitä on hyvin pitkä matka juosta 21 kilometriä keskimäärin 5.42-kilometrivauhtia. Voi olla, ettei tuo tavoite vielä elokuussa onnistu, mutta ole kärsivällinen. Suunnistus on hyvää kestävyysurheilua ja auttaa varmaan tavoitteen saavuttamisessa. Alussa kunto kohoaa nopeasti. Nauti siitä!


 • innokas's Avatar
  18.3.2015, 09:25


  Joo, väriongelmakin on katoava. Muutama lenkki pölyisillä hiekkateillä ja jotkut tonnin vedot tiilimurskalla, eikä keltainen enää häikäise silmää.


 • innokas's Avatar
  17.3.2015, 20:48


  Viikko sitten tarttui nämä samaiset kengät Intersportista mukaan. Olin etsimässä DS-Trainereille seuraajia, ja koska Brooksilta Glycerinit ja racerit ovat olleet minulle ihan nappivalinta omiin käyttötarkoituksiinsa, en paljon epäröinyt. Nyt takana on kaksi lenkkiä (30 x 80 metriä kovaa mäkeen +verryttelyt, yhteensä reilut 13 km, sekä eilinen kiihtyvä 9,2 km). Kengät tuntuvat erittäin hyviltä, vähintäänkin dessien veroisilta. Väri vain on aika järkyttävä keltainen + sininen eli ruåtsalainen.


No More Results

1 Visitor Messages

 1. View Conversation
  Onnea, upean juoksun olet juossut.
Showing Visitor Messages 1 to 1 of 1
About innokas

Basic Information

Ikä
45
About innokas
Coopperi:
2991 m (6/12)
10km:
45,17 (Rusko 9/13)
Puolimaraton:
1.39 (Forssa 6/13)
Maraton:
3.43 (Masku, 4/12)

Statistics


Kirjoitettuja viestejä
Kirjoitettuja viestejä
1,617
Viestejä per päivä
0.55
Visitor Messages
Total Messages
1
Most Recent Message
28.6.2008 19:52
General Information
Viimeisin vierailu
27.3.2015 15:27
Liittymispäivä
24.3.2007

2 Ystävät

Showing Friends 1 to 2 of 2
View innokas's Blog

Uusimmat viestit

Muu liikunta houkuttaa

Viesti kirjoitettu blog.php?2928-innokas&s=329aff3f3131c69ddfd8be258861d917 innokas. Lue käyttäjän 20:44 blogin aikaisemmat viestit.
Taitaa olla ensimmäinen talvi, kun motivaatio juoksemiseen on vähän hukassa. Tai oikeastaan niin, että motivaatio kaikkea muuta liikuntaa kohtaan on kasvanut, ja juoksu on samalla viivalla sen muun kanssa. Ei tee mieli väkisin lähteä nimenomaan juoksemaan, vaan voin yhtä hyvin tai jopa mieluummin lähteä punttisalille tai jäädä kotiin veivaamaan soutulaitetta television ääreen. Ehkä ihan hyväkin niin. Tammikuun aikana salilla on tullut käytyä tosin vain neljä kertaa, joten treenaamisen pääpaino on edelleen selvästi aerobisessa liikunnassa.

Akillekset eivät ole liikaa haitanneet juoksemista. Parin tunnin juoksulenkki menee aika mukavasti. Eksentrisiä harjoituksia teen nyt suunnilleen joka toinen päivä tai vähän useammin. Ne ovat auttaneet. Kevät jännittää, kun juokseminen alkaa taas houkuttaa selvästi enemmän lumen ja jään häivyttyä. Miten akillekset reagoivat lisääntyviin kilometreihin ja koveneviin vauhteihin?

Hiihto on ollut aikamoista lipsuttelua. Luisteluhiihtoa en harrasta lainkaan, ja nollan molemmin puolin sahaavat lämpötilat ovat ongelmallisia voitelun kannalta. Ainuttakaan kertaa en ole saanut suksia niin pitäviksi, että voisi puhua hiihtämisen nautinnosta.

Vaikka juoksua on ollut ohjelmassa kohtalaisen vähän, vain kerran tai pari viikkoon, on muuta liikuntaa tullut harrastettua sen verran, että tammikuun loppusaldoksi tuli 30,5 tuntia. Liikunta on ollut pääosin matalatehoista, joten peruskestävyys on varmaan kehittynyt ihan mukavasti. Toinen asia on, miten sen saa kanavoitua juokemiseen kevään lähestyessä.

Tänä vuonna päätavoite on pystyä juoksemaan. Jos akillekset tuntuvat kestävän, haetaan tietysti ennätyksiä monelta matkalta. Totuus akillesten kunnosta alkanee valjeta tuolla maalis-huhtikuulla, ja sitten on aika miettiä tarkempia tavoitteita. Maraton ei kuitenkaan ole ohjelmassa tänäkään vuonna.
Categories
Yleinen

Vaihtelevia fiiliksiä

Viesti kirjoitettu blog.php?2928-innokas&s=329aff3f3131c69ddfd8be258861d917 innokas. Lue käyttäjän 16:58 blogin aikaisemmat viestit.
Ortopedi diagnosoi vasemman akilleksen kivun tendinoosiksi. Ei siis tulehdus, vaan rasituksen aiheuttama rappeutumatila, johon ei auta oikeastaan mikään muu kuin eksentriset harjoitukset, jos nekään. Tein harjoituksia lääkärin ohjeiden mukaan ensin 2 x 3 x 15 joka päivä viiden viikon ajan. Puhe oli, että harjoituksia tehdään kuusi viikkoa yhteensä. Kävin kuitenkin katsomassa netistä, ja siellä suositeltiin jopa 150 toiston tekemistä. Niillä määrillä on nyt mennyt viikko, ja voi olla, että vihdoin alkaa tuntua jotain vaikutuksia.

Juoksemista ei missään vaiheessa kielletty. Olen tehnyt lenkkejä vaihtelevasti. Kipu on ollut joskus niin inhottavaa, että juoksemisessa ei ole tuntunut olevan järkeä. Syksyn mittaan olenkin viihtynyt paljon punttisalilla, ja lihasmassaa on tullut lisää varmaankin noin 1,5 kiloa.

Tänään menin pitkän pohdinnan jälkeen 10,5 kilometrin kisaan. Se kannatti, sillä akilles "tuntui", mutta ei ollut kipeä. Kaiken lisäksi pystyin juoksemaan hyvin rennosti, ja lenkin keskivauhti oli 4.33. Ihan hyvä vauhti näillä harjoitteluilla ja tähän aikaan vuodesta, kun kisa vielä juostiin viitenä lenkkinä, jossa jokaisella kierroksella on lopussa noin 700 metrin nousu. Uskon, että suureksi osaksi punttisalin ansiota on, että pystyin juoksemaan nuo nousutkin hyvällä rytmillä ilman jalkojen hyytymistä. Tietysti noista eksentrisistä harjoitteista tulee myös voimaa pohkeisiin. Harjoitteet olen tehnyt molemmilla jaloilla.

Oikea akilles oli myös edellisellä lenkillä vähän arka. Sitä olen nyt hoitanut kylmällä ja tulehduskipulääkkeillä. Lisäksi olen venytellyt molempia pohkeita ja hieronut niitä itse. Tämän päivän kisassa oikea akilles ei tuntunut yhtään.

Olen miettinyt talven treenejä niin, että jätän juoksemisen hiukan vähemmälle. Annan akilleksille lepoa, vaikka se lääkärin mukaan ei ole tarpeen. Otan kuitenkin varman päälle ja teen peruskestävyysharjoittelua pitkälti muilla lajeilla. Kun käyn lenkillä, otan lenkkeihin tehoa mukaan. Aina ennen olen tehnyt talvisin lähes pelkkää pk:ta, mutta nyt ohjelmassa saa olla pari tehokkaampaa lenkkiä viikottain koko talven. Ruuvia pitää tietenkin voida kiristää kevättä kohden. Katsotaan, mitä tämä vaikuttaa tuloksiin.
Categories
Yleinen

Lihaskuntotesti

Viesti kirjoitettu blog.php?2928-innokas&s=329aff3f3131c69ddfd8be258861d917 innokas. Lue käyttäjän 21:32 blogin aikaisemmat viestit.
Vanhemmille järjestettiin tänään lihaskuntotesti lasten yleisurheilutreeneissä. Tulos: puolessa minuutissa 32 kyykkyä (sormenpäät maahan), 26 vatsaa, 35 selkää ja 26 punnerrusta sekä ilman aikarajaa 11 leukaa. Ihan sellainen tulos, jota osasin odottaakin. Ei mitään riemunkiljahduksia, mutta ei myöskään tarvitse tuhkaa ripotella päälleen.
Categories
Yleinen

Jalat huutavat armoa

Viesti kirjoitettu blog.php?2928-innokas&s=329aff3f3131c69ddfd8be258861d917 innokas. Lue käyttäjän 19:55 blogin aikaisemmat viestit.
Viime aikoina ei ole mennyt ihan putkeen. Kesällä alkoi vaivata oikea kantapää. Alkavaksi luupiikiksi sen itse diagnosoin. Sain vaivan kuitenkin jonkinlaiseen hallintaan hyvällä venyttelyohjeella (juoksufoorumilta löytyneellä tietysti).

Viikko sitten vasen akilles alkoi huutaa armoa. Pitkiksellä siellä 11 kilometrin kohdalla akilles tuntui joka askeleella kipeältä. Juoksin kotiin, mutta sen jälkeen en ole juoksuaskeleita ottanut. Tulehdus, todennäköisesti. Kipu tuntuu yhdessä kohtaa voimakkaana, kun jännettä puristaa.

Ei se täysin puskista tullut, sillä akilles on ollut vähän kosketusarka jo pitempään. Juoksua se ei ole haitannut, paitsi lenkkien alussa aavistuksen, joten en ole kiinnittänyt asiaan suuremmin huomiota. Pitkis oli nyt se viimeinen korsi, joka katkaisi kamelin selän.

Nyt on käytetty kylmää ja Buranaa ja vähän on venyteltykin. Lääkäriä en vielä ole tällä vaivalla kiusannut, mutta Jogo3000:n blogitekstin luettuani päätin viimeistään, että tässä sai olla myös meikäläisen kausi. Nyt korvaavia harjoitteita, kunnes jänne on täysin parantunut.

En tiedä onko sattumaa vai ei, mutta olen juossut vuoden alusta lähtien peruslenkit Supernova Glide Boosteilla. Sitä ennen kaikki peruslenkit yhdeksän vuoden ajan olen tehnyt Brooksin Glycerineillä, eikä ihmeellisempiä jalkavaivoja ole ollut. Nyt muutaman kuukauden sisällä pukkaa sekä luupiikkiä että akillestulehdusta. No, Adidakset ovat kilometrien puolesta jo riittäväsi juostut, ja kaapissa odottavat tuliterät Glycerinit.

Nämä vaivat ovat sikäli vähän kummallisia, että kilometrejähän en hirveän paljon juokse, 40-50 per viikko keskimäärin + muuta aktiviteettia vaihtelevasti. Suurin osa tietysti kevyttä juoksua. Ja vieläpä vaihtelevilla alustoilla asfaltista hiekkateihin ja metsäpolkuihin. Kaiken järjen mukaan rasitusvammojen ei pitäisi ihan hirveästi kiusata.

No, näitä on aikaa miettiä, kun veivaan punttia salilla varmaan ainakin muutaman viikon. Mitään riskiä vaivan kroonistumisesta en nyt halua ottaa, vaan aion olla hyvässä iskussa ensi kaudella.
Categories
Yleinen

Heikko esitys

Viesti kirjoitettu blog.php?2928-innokas&s=329aff3f3131c69ddfd8be258861d917 innokas. Lue käyttäjän 22:49 blogin aikaisemmat viestit.
Forssan puolikas oli onnetonta räpeltämistä. Alusta asti tuntui, että vire ei ollut hyvä. Lähdin kuitenkin rohkeasti juoksemaan ennätyksenteko mielessä.

Sivuvastainen tuuli söi miestä rajusti jo menomatkalla. Kymppi taittui aikaan 46.35. Siinä vaiheessa olin aikataulussa. Odotin, että tuuli kääntyisi paluumatkalla myötäiseksi, mutta eihän siinä niin käynytkään. Tuuli pyöri ja oli edelleen paikoin vastainen. Sekin veti mieltä matalaksi.

Jo kahdentoista kilometrin kohdalla vauhti alkoi hyytyä. Koetin peesailla edellä meneviä, mutta porukkaa lipui ohi oikealta ja vasemmalta. Tuntui, ettei geeli ja juoma imeydy. Mäet tuntuivat pitkiltä ja hyydyttivät reisiä. Vaikeaa oli, ja toivoin vain, että pääsisin pian maaliin. En paljon viitsinyt miettiä edes loppuaikaa.

Koetin vielä tempaista jonkinlaisen loppukirin stadionilla. Maaliviivan jälkeen oli pakko oksentaa nurmikolle. Loppuaika 1.40.xx eli kaksi minuuttia asettamaani vähimmäistavoitetta hitaammin.

Ei kuitenkaan paljon edes harmita. Enemmänkin hämmästyttää, mihin Kaukjärven kierroksella koettu juoksemisen helppous on kadonnut. Kuusi viikkoa sitten juoksin Kaukjärven 14 kilometriä melko helpoilla fiiliksillä 4.30 keskivauhtia, ja uskon, että puolimaraton olisi silloin kulkenut jopa 1.36.xx, jos matka olisi tuosta jatkunut. Tänään puolimaraton meni kuitenkin vain 4.46-vauhdilla. Tulokset eivät ole missään suhteessa keskenään. Olen töpeksinyt harjoittelun pahasti kuuden viikon aikana, tai sitten tänään vain oli se huono päivä.

Osaselityksenä on epäilemättä pitkien lenkkien puute. Niitä ei ole tullut juostua. Edellinen puolimaratonin mittainen lenkki on huhtikuun lopulta. Sen jälkeen lenkkien mitat ovat olleet maksimissaan 13-15 kilometriä. Pakko se on uskoa, että tuo ei riitä, vaan pitkiksiä on juostava myös puolikasta varten.

Nyt sitten uutta matoa vain koukkuun. Harjoitteluun uusi ote, ja viimeistään syksyllä on otettava ohjelmaan joku puolikas, jos kesän aikana ei sopivaa kisaa löydy.
Categories
Yleinen
Sports 728x90