Hei!
Juoksufoorumi on päivittynyt ja tämä palsta ei ole enää käytössä. Uudistunut Juoksufoorumi löytyy täältä.RSS syöte

jogo3000

Pyristelyä hapenottokyvyn perässä

Anna arvosana
Harjoittelin puolimaratonille hyvin kestävyyspainotteisesti ja sain mielestäni nostettua kestävyyttäni uudelle tasolle. Alimatkojenkin tulokset paranivat, mutta eivät samaa tahtia kuin puolimaratonin tulos. Hietsu kommentoikin aiempaa blogikirjoitustani, että pitkillä vedoilla saisin viilattua konetta vielä parempaan iskuun. Olin ajatellut saman suuntaisesti luettuani vastikään juoksija-lehdestä Janne Holménin kirjoituksen kympin harjoittelun perusteista. Näillä perusteilla kahden kuukauden kestävyysharjoittelun jälkeen ajattelin ottaa mukaan kympin ja vitosen nopeutta kehittäviä harjoituksia. Terwahölkän jälkeiset harjoitukset ovat menneet näin:

Viikko 22
Ma: 9,3 km kevyt lenkki
Ti: aamulla 5 x 1200 m / 400 m hölkkäpalautuksella ka. 4.16,
iltapäivällä 15,4 km yhteislenkki tosi helppoa vauhtia
Ke: Lepo
To: 13 km kevyt lenkki
Pe: aamulla 11 x 400 m / 2...3 min hölkkäpalautuksella ka. 1.16,
iltapäivällä 7,3 km kevyt lenkki
La: aamulla 11,2 km kevyt lenkki, iltapäivällä 7,4 km kevyt lenkki
Su: 22,2 km kevyt lenkki
Yht: ~107 km

Viikon harjoitukset menivät aika lailla suunnitelmien mukaan, tosin määrää oli enemmän kuin olin ajatellut. Tarkoituksena oli vähentää määrää ja tehdä vaativia vetoharjoituksia. Nelisataset kulkivat selvästi paremmin kuin pitkät vedot, eli väljyyttä kasvattaa vauhtia tuntuisi kuitenkin olevan.

Viikko 23
Ma: 10 km kevyt lenkki
Ti: aamulla 6 x 1200 m / 400 m hölkkäpalautus ka. 4.17, iltapäivällä 6,7 km kevyt lenkki
Ke: Lepo
To: 10 km kevyt lenkki
Pe: aamulla 9,8 km tv kova 3:48 / km keskivauhtia
La: 11,2 km kevyt lenkki
Su: aamulla 21,9 km kevyt lenkki, iltapäivällä 6,7 km kevyt lenkki
Yht: ~94 km

Tiistaina jaloista tuntui olevan puhti poissa ja vedot hyytyivät loppua kohden. Luultavasti viime viikon määrä oli minulle liikaa, että pystyisin haastamaan itseäni kunnolla vetoharjoittelussa. Ajattelin tehdä perjantaina taas nelisatasia, mutta Raatin stadionin kesäkausi olikin alkanut ja kenttä aukeaa vasta seitsemältä. Muutin harjoituksen sitten tv kovaksi, jossa onnistuin yllättäin juoksemaan helposti kympin ennätysvauhtiani vieläpä kuntoradalla.

Tämän viikon kaikki harjoitukset pitkiä vetoja lukuunottamatta on juostu hiekkapohjalla. Toki lyhyitä siirtymisiä kuntoradoille vaaditaan, mutta yllättävän helposti Oulun keskustassakin saa juosta hiekalla jos on valmis nuohoamaan lyhyitä kuntoratoja kierros toisensa perään. Pitkälle lenkille olen lähtenyt molemmilla viikoilla Iinatin kuntoradalle jossa toistaiseksi on riittänyt yksi kiekka.
Categories
Yleinen

Vastauksia