Hei!
Juoksufoorumi on päivittynyt ja tämä palsta ei ole enää käytössä. Uudistunut Juoksufoorumi löytyy täältä.RSS syöte

Mensonge

Perniön yöhön

Anna arvosana
Jälleen kerran lähden haistelemaan tunnelmaa Perniön Suomi-juoksuun. Päämatkalle en ole osallistunut, enkä osallistu nytkään. Maraton on tällä kertaa ohjelmassa, kuten kerran aiemminkin ja kerran olen kympin siellä juossut. Ajatus maratonista Perniössä syntyi Tuusulassa huhtikuun lopulla juostun maran jälkeen, kun mietin, miten kevättä ja alkukesää jatkaisi kisailun muodossa. Kovaa en pysty juoksemaan, joten ennätyksistä on turha haaveilla. Peruslenkeillä ja pitkillä on kulku ollut kuitenkin hyvää, joten päädyin maratonin juoksemiseen hyvänä kovana treeninä näin kevätkauden lopuksi.

Ongelmia on siis tälle keväälle piisannut. Hemoglobiini on ollut alamaissa koko kevään jo talvesta lähtien ja se estää kovatehoiden juoksun kokonaan. Kisoissa mennään pykälää pienemmällä vaihteella. Toistuneet flunssat vaivasivat myös pitkin kevättä. Kaiken kruunasi tavallaan elämäni ensimmäiset allergiaoireet koivun kukkiessa ja pari viikkoa oli nenä aivan umpitukossa.

Lenkillä olen kuitenkin pystynyt käymään koko ajan ja peruslenkeillä on ollut jopa erittäin hyvää kulkua. Kisailin toukokuun ahkerasti, eli kovaakin on menty. Nyt sitten maralle ja millä mielin? Tavoitteena on tehdä hyvä treeni, ei haeta ennätystä, eikä vedetä riskillä. Tavoittelen hallittua kovaa juoksua ja uskoisin pystyväni alle 3h aikaan kohtuudella. Olen haarukoinut tavoitteen välille 2.50-3.00. Tunnustellen matkaan ja siitä sitten fiiliksen mukaan. Tuo aikahaarukka ei ole ehdoton, eli jos niikseen tulee sopeutetaan vauhtia fiiliksen mukaiseksi.

Valmistautuminen on mennyt ihan hyvin. Toki viimeisimmissä treeneissä ei ole kulkenut oikeastaan lainkaan. Nyt puhun reippaammasta juoksusta ja kisoista. Käsijarru on päällä ja se tekee juoksemisesta tahmeata. Aamulla aukaisin vähän paikkoja, kun tässä on tullut pääosin lepäiltyä viikon aikana. Ei ollut kehumista. Tosin siksipä kävinkin jaloittelemassa, että illaksi tahmeus vähenisi.

Olen juossut 15 maratonia maaliin, joista kymmenen taitaa olla tosissaan juostuja ja loput selkeästi hitaampia. Tämä on ensimmäinen kerta, kun lähden matkaan tällaisella semikovalla tavoitteella. Uusi aluevaltaus siis tavallaan. Vaikea ennakoida, miten homma lähtee rullaamaan. Aivan sellaista oikeaoppista pitkää keventelyä en ole tehnyt. Lähinnä viimeinen reilu viikko on tullut otettua kevyesti. Tankkaus oli vähän sinne päin.

Odotan hienoa kesäyötä ja mukavaa maratonkokemusta. Ainakin edelliskerralla mara Perniössä oli hieno kokemus. Oma viehätyksensä siinä on tyynessä ja pimenevässä kesäyössä taivaltaa. Tsemppiä kaikille Perniössä juokseville!
Categories
Yleinen

Vastauksia

 1. Pasi_P:n avatar
  Mielenkiintoista tuo semikova tavoite.
  Tsemppiä!
 2. Pantse:n avatar
  Olkoon askel kevyt semikovassa juoksussa!
 3. Mensonge:n avatar
  Juostu on. Aika oli just tavoitteessa 2.54.17. Mutta sen taakse kätkeytyy tarina, joka ei mennyt niin kuin piti. En malttanut alussa ja puoliväliin mentiin 4min vauhtia. Helpolta tuntui, petollisen helpolta. Kun vauhti hidastui, en vielä arvannut, miten paljon se hidastuu. Energiat loppuivat täysin viimeisellä kympillä, jopa kävelin yhden ylämäen lopun. Viimeinen kierros oli yli 3,5min nopeinta hitaampi. Eli ei hallittu juoksu. Pitäisi valmistautua huolellisemmin tankkauksen ja muiden asioiden osalta. Nyt meni vähän vasemmalla kädellä viimeinen viikko kaikkea ylimääräistä touhuten. Mutta juostu on ja maaliin päästiin. Hienosti järjestetty tapahtuma! Mittari nappasi 400m ylimatkaa, vaikka kuinka yritin mennä suorinta reittiä.
 4. Tuike:n avatar
  Onnittelut! Hieno tulos kun yöllä juostaan. Ihailen kaikkia jotka sopeuttavat kroppansa ja mielensä kisavauhtiin kun oikeesti pitäisi nukkua.