Hei!
Juoksufoorumi on päivittynyt ja tämä palsta ei ole enää käytössä. Uudistunut Juoksufoorumi löytyy täältä.RSS syöte

innokas

Pitkä maravauhtisesti

Anna arvosana
Heräsin aamulla ennen kuutta enkä saanut enää nukuttua. Ihan hyvä oikeastaan, sillä olin päättänyt juosta tänään maratonvauhtisen pitkän, ja lämpötila oli noustessani noin 12 astetta. Ei kuumuus haittaisi juoksua.

Starttasin ilman aamupalaa kello 6.45. Alkuun pari kilometriä verryttelyä 5.49 ja 5.43. Siitä sitten kiihdytys maratonvauhtiin. Alun 8 km oli hiekkatietä ja myötäistä tuulta. Sen jälkeen vaihtui asfalttiin ja pian myös vastatuuleen, kun 10 km kohdalla reitti kääntyi.

Vastatuulessa syke alkoi nousta, mutta vauhti pysyi ihan kohtuullisena. Juomaa ei ollut mukana, ja meno alkoi tuntua lopussa vähän tahmealta. Reittikin oli aika mäkinen.

Kotona kello seisahtui aikaan 2.02. Verryttelyt pois laskettuna kilometrivauhti oli 5.13 ja keskisyke 158. Maratonvauhtista tuli juostua puolimaratonin verran.

Ajatuksena oli testata, että kannattaako edes miettiä Forssassa kokonaisen juoksemista. Ei tuo nyt ihan liitämiseltä tuntunut, ja siinä tuli juostua kuitenkin vasta se puolikas. Tosin tuo oli juostu kylmiltään mäkisellä reitillä ilman juotavaa ja suureksi osaksi ihan napakkaan vastatuuleen. En siis tullut paljonkaan viisaammaksi. Täytyy katsoa, mitä tulevat 3 viikkoa tuovat tullessaan. Jos näyttää, että 3.40 ei mene rikki, niin en viitsi osallistua.

Viime aikoina en ole juossut paljonkaan maratonvauhtista. Kevyiden lisäksi ohjelmassa on ollut 1000 ja 2000 m vetoja tonnin palautuksilla, kiihtyvävauhtisia ja mäkivetoja. Nyt voisi ottaa parille seuraavalle viikolle vielä maratonvauhtiset ja katsella kehittymistä. Osallistumispäätöksen teen luultavasti vasta ihan kisan alla.
Categories
Yleinen

Vastauksia

  1. Pantse:n avatar
    Varsin onnistunut lenkki. Tuolla vauhdilla mara taittuu aika kivasti...