Get Adobe Flash player
 • Harjoituspäiväkirjat

  Sissonen

  Starttia vaille 3:30 alitus 2015

  Ma 30.9.2014

  aamu:
  tavoite: 5km @ <129
  toteutus: 5km @ 6:04 129 (67%)

  työmatkat fillarilla.

  ilta:
  tavoite: 15 min @ 5:20 + 30 min @ 4:25 + 15 min @ 5:20
  toteutus: 2.85 km @ 5:16 142 + 6.81 km @ 4:24 166 (85 %) Max 175 (90 %) + 2.81 @ 5:20 152

  Itseluottamus 1:35 alitukseen meni juuri katosta läpi! Sen verta helposti tuli tuolla 4:24 keskarilla, että täysi luotto on, että Vantaalla paukkuu!

  +selkä, vatsa, punnerrus + lankku

  TSB: 3

  Sissonen Tänään, 22:43 Siirry viimeiseen viestiin
  Jaaba

  TiinaR-L (Joulukuussa juoksen 10 km!!!)

  Tervetuloa ja onnittelut hyvän harrastuksen valinnasta. Miltä tuo tämän päivän intervalli tuntui? Kuten rinieme sanoi, et ole tuosta ensimmäisestä tavoitteestasi kaukana.

  Jaaba Tänään, 22:40 Siirry viimeiseen viestiin
  rinieme

  TiinaR-L (Joulukuussa juoksen 10 km!!!)

  Juokset siis jo reilut 5 km. Siitä kymppiin ei ole pitkä matka ja kympistä puolikkaalle matka on vielä lyhyempi. Niin kummallinen on juoksun maailma, että ne ekat kilometrit ovat tuskallisimpia saavuttaa. Matkan pitenee kyllä, kun malttaa pitää vauhdin kurissa. Välillä voi toki ottaa reippaampaakin juoksua vaikkapa intervalleina.

  rinieme Tänään, 22:25 Siirry viimeiseen viestiin
  TiinaR-L

  TiinaR-L (Joulukuussa juoksen 10 km!!!)

  Moi,

  enpä olisi ikinä uskonut, että a) alan pitää harjoituspäiväkirjaa Juoksufoorumilla, b) ylipäänsä käyn juoksulenkillä viikoittain ja c) ihan tosissaan tykkään juoksemisesta!

  Tässä nyt sitten vähän taustaa:

  Ikä 36 vuotta, paino normaalin rajoissa, mutta istumatyön ja työmatka-autoilun kasvattama pelastusrengas työn alla.

  Aiempi urheilu ollut lähinnä kävelyä jokunen kerta viikossa ja nykytanssia 1h/vk viime keväästä lähtien.
  Kesälomalla tapahtui jotain kummallista ja ryhdyimme mieheni kanssa perinteisen grillailun ja oluen hörppimisen sijaan käymään joka päivä pitkällä kävelylenkillä. Sen seurauksena lököttämään alkaneet vaatteet innostivat lähtemään myös yksin ihan jopa juoksulenkille. Lopullinen retkahtaminen sattui, kun juuri oikeaan aikaan oli myynnissä huippuhieno Garminin Forerunner (kaiken muun lisäksi olen siis nippelifriikki).

  Nykytilanne siis tämä:

  Garminin 10 km harjoitusohjelma aloitettu viime viikolla. Tavoitteena juosta 10 km putkeen joulukuussa. Salainen tavoite juosta puolimaraton ensi

  TiinaR-L Tänään, 21:55 Siirry viimeiseen viestiin
  sairanen

  Sairanen (Kohti kahtasattoo)

  Tietennii tiijän, jos kokkolassa männöö +185km niin lähetäänko syyskuussa karhunkiekale? Lupasit tulla viimeksii huoltohommiin pottosen kanssa.
  No kahellaan, vettä männöö paljon pieliseen enne ku tuo totteutuu

  sairanen Tänään, 21:51 Siirry viimeiseen viestiin
 • Uusimmat ketjut

  TiinaR-L

  TiinaR-L (Joulukuussa juoksen 10 km!!!)

  Ketjun aloittaja: TiinaR-L

  Moi,

  enpä olisi ikinä uskonut, että a) alan pitää harjoituspäiväkirjaa Juoksufoorumilla, b) ylipäänsä käyn juoksulenkillä viikoittain ja c) ihan tosissaan tykkään juoksemisesta!

  Uusin viesti: Jaaba Tänään, 22:40 Siirry viimeiseen viestiin
  Jodlaaja

  Brooks Racer ST 5

  Ketjun aloittaja: Jodlaaja

  Eli kiinnostaa että sopiiko Brooksin Racer ST 5 kokoa 46 (US12) juoksijalle joka on juossut NB 890 V4:lla kokoa 46.5 (US 12)?

  Kun olen etsinyt ja etsinyt uusia NB 890 V4:sia ja en millään

  Uusin viesti: Spica Tänään, 17:36 Siirry viimeiseen viestiin
  Superkompensaatio

  Sports Trackerin nettiversion facelift

  Ketjun aloittaja: Superkompensaatio

  Tykkääkö joku Sports Trackerin päivitetystä nettiversiosta? En ole yhtään päässyt sisään siihen. Jotenkin ihan onneton. Esimerkiksi eri kuukausien treenimääriä ei pääse vertailemaan mitenkään järkevästi.

  Uusin viesti: Arsi Oululainen Tänään, 22:28 Siirry viimeiseen viestiin
  Tuuppaaja

  Myydään hetken käytössä ollut Dexal Juomapullovyö pulloineen. 5 €. Sijainti Ainolanra

  Ketjun aloittaja: Tuuppaaja

  Jokuseb kerran käytetty hyväkuntoinen juomapullovyö.

  Uusin viesti: Tuuppaaja Tänään, 13:02 Siirry viimeiseen viestiin
  yksvesku

  Syyskuu 2014

  Ketjun aloittaja: yksvesku

  299,3 km, 26:57.

  Sisälsi Finlandia-maratonin (3:07:01), 4 vauhdikkaampaa lenkkiä ja 1 pitkän.

  Lisäksi: Kävely, 4:50; lihaskunto, 3:40; pyöräily, 2:05; sähly, 2:00; suunnistus,

  Uusin viesti: jklaukka Tänään, 19:01 Siirry viimeiseen viestiin
 • Mainos

 • Uusimmat blogikirjoitukset

  Runningidiot

  Vapaauinnin opiskelun väliraportti

  Seitsemän viikkoa sitten uimakoulun ensimmäisellä oppitunnilla opettaja osoitti jotain läheisen radan kroolaavaa uimaria ja sanoi että uimakoulun jälkeen osaamme kaikki uida kuten hän. Laskujeni...

  Runningidiot 27.9.2014 20:32
  Petex

  Spartathlon 2014 -tilastoa

  Kärkikymmenikön ja suomalaisten väliajat (otettiin listaan myös Sumie ja eräs Dean):

  [TABLE="width: 728"]
  <tbody>[TR]
  [TD][/TD]
  [TD]19,5 km[/TD]
  [TD]42,2 km[/TD]
  [TD]80 km[/TD]
  [TD]123,3...

  Petex 27.9.2014 19:50
 • Google Adsense

 • Aerobisen kynnyksen kehitys? (aka onko minussa jotain vikaa?)

  Yritin haulla vähän penkoa, mutta en suoranaisesti vastaavaa topicia löytänyt, niin aloitellaan nyt uutta.

  Minua kiinnostaisi minkälaisella käyrällä on forumilaisten aerobinen kynnys vuosien varrella kehittynyt? Sekä sykkeenä että vauhtina mitattuna. Kisatuloksiahan on helppo ihmisten allekirjoituksista penkoa ja tuolta harjoituspäiväkirjan puolelta nähdä millä vauhdeilla niitä lenkkejä tehdään, mutta kauanko siis on ottanut, jotta ne vauhdit on tuollaiseen "optimaaliseen haarukkaan" saatu sullottua?

  Aihe siinä mielessä kiinnostaa paljon, että oma aerobinen kynnys tuntuu laahaavan perässä reilusti muun kehityksen kanssa:

  Viime vuosi mentiin vielä hyvin pitkälti yhdellä vaihteella ("juoksu", keskisykkeet haarukassa 140-150, vauhdit jossain 7-8 min välimaastossa, puolikkaita juostiin pari n. 6:50 min/km keskivauhdilla). Syksyllä TesKun testi antoi seuraavia lukuja: aeK 128/8:15, anK 162/5:55. Karmiva totuus paljastui, eikä kyse todellakaan ollut mistään mittavirheestä, vaan tuo oli omaa fiilistä tutkiskelemalla suhteellisen oikea.

  Tuolla kaavalla lähdettiin eteenpäin (paljon kävelyä (ka. ~100), sauvakävelyä (ka. ~115-120) ja kävelytauotettua kevyttä hölkkää (ka. ~125). Olin suhteellisen varma, että syksyn ja talven PK-voittoisten määräjaksojen sekä ylipäätään harjoittelun järkeistämisen jäljiltä pystyisi tänä vuonna jo PK-lenkit tekemään ihan kivalla vauhdilla (alle 7 min/km riittäisi enshätään oikein mukavasti), mutta vielä saa nuo luvut odottaa. Kynnykset on aivan turhan kaukana toisistaan: aeK ~130/7:30, anK ~165/5:15. Maksimisyke 190. (Nämä ihan fiilispohjalta määritellyt tämän hetken rajat, käyn perjantaina mattotestissä katsomassa mitä laktaateilla ja hengityskaasuilla on asiaan sanottavaa ja pelkään, että käskevät taas vetää PK:t vieläkin hitaampaa, kun tuossakin vauhdissa on pidempien lauseiden puhumisen kanssa jo vähän niin ja näin)

  Eli siis käytännössä kynnysten väli pysynyt aika pitkälti yhtä kaukana toisistaan, vaikka kehitystä muuten tapahtuukin. Loka-joulu välissä tein käytännössä lähes pelkkää PK:ta 6-10 h viikossa (viikkojen keskisyke yleensä alle 120), joten syyllinen tuskin on liian kovat lenkit. Toki VK:ta oli mukana hieman, mutta hyvin vähän. Nyt tammi-helmikuussa otin sitten vähän teho/tekniikkapainotteisemman jakson, joka teki todella hyvää kaikilla muilla osa-alueilla, paitsi aerobisen vauhdin parantamisessa.

  Kuitenkin kehitystä tapahtuu oikein kivasti noin muutoin. esim. vitosen tulos senkun paranee (osasyyllinen tietty myös pudonnut paino): 2010: 35:16, 2011: 28:52, 2012: 25:49, ja veikkaan, että nyt mentäisiin aika helpolla alle 25 min, kun alla on vauhdikkaampi treenijakso.

  Ja näin muuta taustaa, jos joku nyt tahtoo minun tapaustani paremmin analysoida:

  Ikää 28 vuotta. Pituutta pari metriä. Painoa nykyään n. 94 kg (BMI ~23). Juoksentelu aloitettu 2010 elokuussa. 2011 juoksua tuli 1222 km (ja päälle sitten sauvakävelyä, pyöräilyä ja sen sorttista jonkin verran). Painoa pudonnut matkan aikana reilu 30 kg. Lähtökunto oli mallia erittäin huono. Cooperin testi elokuussa 2010 neljän viikon kolme kertaa viikossa lenkkeilyn jälkeen 2040 m. Tällä hetkellä viikokilometrit heiluu haarukassa 30-50 km, tarkoituksena tämän vuoden mittaan nostella sille tasolle, että 50 km on ihan "normiviikko".

  Olen myös kiitollinen, jos kukaan ei tarjoa vaihtoehdoksi "unohda sykkeet ja keskity juoksemaan niin kuin hyvältä tuntuu". Toista tuhatta kilometriä tuolla tekniikalla tuli kokeiltua ja lopputulos oli ylirasitusoireita sekä totaalinen turhautuminen, kun kehitys jämähti suhteellisen paikalleen.

  Mutta nyt lipsutaan jo reilusti sivuraiteille. Pointtini oli kuitenkin kysellä miten teillä tuota kehitystä on tapahtunut, josko sieltä vähän toivoa saisi tähän tilanteeseen. Eli montakohan vuotta tässä minun pitää määriä nostella ennen kuin voisi kuvitella, että PK ja VK-vauhtien välissä ei ole useampaa minuuttia? Kiitos :)
  Tämä artikkeli on alunperin kirjoitettu ketjuun: Aerobisen kynnyksen kehitys? (aka onko minussa jotain vikaa?) Aloittaja EeroK Lue alkuperäinen viesti
Sports 728x90