PDA

View Full Version : AkilleskipuKaitsuTku
1.7.2010, 08:46
Olin tiistaina viimeistelevällä lenkillä ennen PNM:ää, joka on lauantaina ja jossa aion vetäistä koko matkan. Juoksun alkuvaiheilla tunsin oikean jalan takaosassa n. 3:lla askeleella peräkkäin melko kovaa kramppimaista kipua ihan lyhyen hetken, jonka jälkeen kipua ei enää esiintynyt ja juoksin normaalisti lenkin loppuun. Kotiin päästyäni kuitenkin nilkka tuntui ihan siltä, että se kramppaisi. Ei mitään kipua, mutta kun kävelin samana päivänä, niin voi välillä kuului napsahdus, jonka yhteydessä tuntui samanlaista kipua. Nilkka ei ole turvonnut eikä punota. Se ei myöskään ole mitenkään kosketusarka, enkä tunne mitään patteja missään. Olen hoitanut vammaa jäällä, levolla ja tulehduslääkkeillä, jotka sain lääkäriltä ennestään. Nilkka on tuntunut parantuvan hyvää vauhtia. Onko jollain ollut samanlaisia kokemuksia? Mahdanko olla lauantaina kunnossa?

riopentti
1.7.2010, 23:43
Käsittääkseni ja kokemuksesta, jos akilles on tulehtunut, niin se on kosketus=painoarka. Noilla hoidoillasi pitäisi parantua mutta käytä hakutoimintoa ja etsi akillesketjut, niistä löytyy hyvää tietoa sekä mm. linkki akilleksen kuntouttamiseen ja vahvistamiseen (venyttelyt ja hieronnat). Kuvauksestasi ei käy ilmi missä tunne on, voihan olla että nilkka on vain ollut huonossa asennossa / jumissa / lukossa - tästä muut tietänevät enemmän.

KaitsuTku
2.7.2010, 09:04
Kiitos vastauksesta. Kipu tuntui sellaisella korkeudella että se oli nilkan luiden kohdalla keskikorkeudella luuhun nähden tai hieman alempaa ja siis kantapään puolella. Unohdin mainita, että nilkkani ovat muutenkin sellaiset, että ne ovat aina naksahdelleet. Joskus kävellessä ja aina juostessa. Siis kun juoksen, niin molemmat nilkat naksahtelevat joka askeleella ja juoksun alussa naksahdus myös tuntuu, muttei koskaan satu. Sitten kun juoksee jonkun aikaa, niin nilkat edelleen napsuvat, mutta niistä kuuluu paljon hiljaisempi naksahdus, eikä naksahdus tunnu enää miltään. Tämän vuoksi pyörittelen aina nilkkoja ennen kuin lähden juoksemaan, jolloin nilkat myös naksuvat ja joka taas saa naksunnan "rauhoittumaan" nopeammin kun lähden juoksemaan. Tämä naksunta tulee myös nilkan luiden takapuolelta. Voi olla että samasta paikasta, jossa nyt naksahti vähän kivuliaammin. Vaikea koskaan jälkeenpäin sanoi, että mistä tarkalleen sattui...

riopentti
2.7.2010, 09:19
Tulehtuneena akillesjänne voi myös naksua. Voi olla myös yliliikkuvat nivelet tai sitten lukossa oleva nilkka - jälkimmäinen aiheuttaa vikoja muihin paikkoihin. Ortopedi voisi auttaa parhaiten näiden arvausten sijaan.