PDA

View Full Version : Kymen Sanomat maraton/puolimaraton/kymppi 26.04.2009, HaminaPuukäsi#13
27.2.2009, 22:30
Pikku hiljaa pitäisi alkaa suunnitella kevään ensimmäistä kokonaisen kisaa ja täällä kaakon kulmalla on tarjolla tällainen tapahtuma (ohessa copy-paste Juoksijan juoksukalenterista):

Su 26.04.2009 KYMEN SANOMAT MARATON
PAIKKAKUNTA, LÄHTÖPAIKKA ja KELLONAIKA: Hamina, Haminan tori klo 11.
MATKAT JA SARJAT: Maraton ja puolimaraton M, M40, M50, M60; N, N40, N50, N60. 10km M ja N. Lisäksi lasten sarjoja, joihin ilmoittautuminen paikan päällä.
OSANOTTOMAKSUT JA ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittautumiset ja maksu 16.4. mennessä: Maraton 25€, ½-maraton 20€, 10km 15€; KYSA-etukortilla 3€ alennus. Lastensarjojen hinnat kotisivuilla. Tili: (Vehkalahden Veikot, OP) 550600-20031165. Ennakkoilm. os. reijo.koski@gmail.com tai nettisivuilla tai suoraan pankkisiirrolla.
Jälki-ilm. kilpailupaikalla klo 9.30 mennessä, hinnankorotus 5€.
PALKINNOT, MITALI: Puolimaratonilla ja varttimaratonilla mitali. Esinepalkintoja, lastensarjoissa palkintoja myös.
REITTI: Uusi reitti Haminan keskustasta pohjoiseen, maraton 4 kierrosta, puolimaraton 2 kierrosta.
LISÄTIETOJA: Kilpailukanslia Haminan Keskussotilaskodissa.
YHTEYSHENKILÖ JA PUHELIN: Reijo Koski 050-5440658.
YHTEYSHENKILÖN SÄHKÖPOSTI: reijo.koski@gmail.com
TAPAHTUMAN OMAT KOTISIVUT: http://www.vehkalahdenveikot.fi
JÄRJESTÄJÄSEURA(T): Vehkalahden Veikot, Haminan-Kotkan Varuskunnan Urheilijat

Onko palstan Hamina-asiantuntijoilla (sinde, Peksu...?) tarkempaa tietoa reitistä / profiilista ym muista yksityiskohdista? Toki näitä yksityiskohtia varmaan voi kysellä ohessa mainitulta yhteyshenkilöltä. Tapahtuman kotisivuiksi mainituilta Vehkalahden Veikkojen sivuilta ei löydy (ainakaan vielä) juttua. Ilmeisesti tässä juostaan kokonaan eri reittiä kuin aiempina vuosina niinikään huhtikuun lopussa Ruissalon koulukeskuksen luota lähteneellä puolikkaalla, vai onko reiteillä yhteisiä osuuksia?

Juoksija016
1.3.2009, 10:17
Sm-puolimaratonilla oli Haminassa aika erikoinen reitti vuonna 2006. Juoksin ennätykseni silloin, vaikka kahdella 10,55 km kierroksella joutui kiipeämään hurjan ylämäen. Se oli rankka kokemus, ja keskeytyskin oli lähellä kramppien takia. Harmittaa kun hyvässä kunnossa pääsee hyvin harvoin todella nopealle reitille juoksemaan. Tänä vuonna on sm-puolimaratonilla huippunopea reitti, jota olenkin vuosia odottanut.

perttu
2.3.2009, 17:52
Jaa..ja itse kun pidin tuota Haminaa keskivertoa nopeampana puolikkaana.. t. kolme PB:tä Haminassa. Ei se toki ihan tasainen ollut mutta ei mitään liian pahaa.

Mielenkiintoista tosiaan olisi tietää millainen uusi rata on profiililtaan.

Puukäsi#13
8.3.2009, 22:45
Kyselin järjestävältä taholta reitistä hiukan yksityiskohtia: onko paljon mäkiä vai tasaista / onko mutkainen reitti / juostaanko pyörätiellä vai ajotien laidassa / onko hiekkapintaisia osuuksia vai koko ajan asfalttia / onko reitti virallisesti mitattu. Näihin kysymyksiin sain oheisen vastauksen:

Reitti on kokonaan uusi. Yhteistä vanhan reitin kanssa ei ole lainkaan. Päällystetyllä tiellä mennään koko matkan ja aivan keskustaa lukuunottamatta kokonaan pyörätietä keskustasta Husulaan (pohjoiseen). Olemme mitanneet tasan kympin kierroksen. Noususummaa emme ole laskeneet, mutta suuruusluokka on entisen luokkaa. Pyörätiellä on pätkä edestakaista ja siinä melko tiukka käännös, muuten tavallisia risteyksiä ym. Reitti mitataan virallisesti keväällä lumien sulettua.

perttu
9.3.2009, 10:09
Kiitoksia Puukäsi..tuo startin vienti keskustaan on siinä mielessä hyvä että paikalle on helpompi tulla julkisilla ja mahdollisesti katsojiakin on enemmän. Toisaalta muutenhan entinen 'kisakeskus' oli varsin toimiva.

Puukäsi#13
13.3.2009, 22:19
Järjestävän tahon kotisivuille on nyt ilmestynyt lisäinfoa tapahtumasta:

http://www.vehkalahdenveikot.fi/kysamaraton/

Tosin tuo reittikartta näyttää olevan vanha, entisen puolikkaan reitti. Kaiketi sekin päivitetään kohdalleen...

Peksu
9.4.2009, 23:12
Nyt näyttää olevan uusi reittikartta tuolla juoksun sivuilla. Reittikarttaan on merkattu eri kääntöpaikat kympille ja sitten maratonille/puolimaratonille. Mun käsittääkseni maratonilla ja puolikkaallakin pitäisi olla eri kääntöpaikat, jotta matkat olisivat oikean mittaiset. Vai hoidetaanko se jotenkin muuten? Toivottavasti voivat luvata sen, että matkat on oikein mitattu, vaikka ei ihan virallisesti olisikaan.

Ilmoittautuminenkin on nyt mahdollista mm. Vantaan maratonille ilmoittautuneille tutun Juoksuhärvelin kautta. Ilmoittautuneiden määrä näyttää vaan vielä ikävästi nollaa. Oma osallistumiseni on sen verran epävarmaa, että enpä taida minäkään ilmoittautua ennakkoon. Saattaa olla kuitenkin niin, että käyn edes kannatuksen vuoksi hölkkäilemässä tuolla puolikkaan.

Larry
10.4.2009, 10:06
Ilmoittautuminen on harkinnassa. Tapahtuman sivuilla lukee, että mitataan virallisesti keväällä ennen kilpailua.

Puukäsi#13
10.4.2009, 10:14
Nyt näyttää olevan uusi reittikartta tuolla juoksun sivuilla. Reittikarttaan on merkattu eri kääntöpaikat kympille ja sitten maratonille/puolimaratonille. Mun käsittääkseni maratonilla ja puolikkaallakin pitäisi olla eri kääntöpaikat, jotta matkat olisivat oikean mittaiset. Vai hoidetaanko se jotenkin muuten? Toivottavasti voivat luvata sen, että matkat on oikein mitattu, vaikka ei ihan virallisesti olisikaan.

Itse mietin aivan samaa ja utelias luonne kun olen, niin kysyin asiaa s-postitse järjestävältä taholta seuraavasti:

Katselin tuota nettisivuillenne ilmestynyttä reittikarttaa, sallinet muutaman tarkentavan lisäkysymyksen...

Kilpailuohjeissa sanotaan, että puolikkaalla juostaan 2 kierrosta ja kokonaisella 4 kierrosta ja reitti on tarkkuusmitattu. Puolikas (eli 21,0975 km) koostuu siis tuosta heti lähdön jälkeisestä pätkästä ennen varsinaiselle kierrokselle siirtymistä + 2 kierrosta + maaliin tulo pätkästä. Ok!

Mikäli kokonainen (42,195 km) koostuu siten, että puolikkaaseen lisätään vain 2 lisäkierrosta, niin eikös kokonainen jää silloin hiukan vajaaksi? Eikös kokonaisella pitäisi varsinaisen maaliintulon lisäksi käydä vielä yhden ylimääräisen kerran juoksemassa nämä "lähtö" ja "maaliin" -pätkät, jotta 42,195 km tulee täyteen? Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Toki tuossa reitillä näyttää olevan aivan lyhyt pätkä aina "kierroksille" lähdettäessä, mutta silmämääräisesti se näyttää olevan vain tuon ihan viimeisen maalisuoran mittainen. Joten ainakin meikäläisen matematiikka puoltaa tuota mitä kirjoitan, että kokonaisella "lähtö" ja "maaliin" pätkät pitää juosta kahteen kertaan reitin aikana (esim. toisen kierroksen jälkeen sekä sitten maaliin tullessa)?

Sorry jos olen pikkutarkka, mutta kahteen kertaan olen ns. "urallani" joutunut juoksemaan myöhemmin alimittaiseksi todetun kilpailun ja ainakin minä pidän ensiarvoisen tärkeänä, että kisatulos on aidosti tilastokelpoinen, vaikka ihan pelkkä harrastelijakuntoilija olenkin.

Ja sain seuraavanlaisen vastauksen:

Terve,
Asia selittyy niin, että loppukierros juostaan maratonilla puolitoista kertaa, puolikkaalla vain puoli kierrosta. Matkat ovat täsmälleen oikeat ja ne mitataan SUL:n valtuuttaman reitinmittaajan toimesta tulevana perjantaina, jolloin viimeisten metrinviilausten jälkeen saamme lähtöviivat juuri oikeille kohdille Vallikadulla. Useiden GPS-mittauksiemme perusteella näyttäisi puolimaratonin lähtöviiva tulevan 45-50m maratonin lähtöviivan taakse.

Eli kyllä homma reitin mittatarkkuuden puolesta pitäisi olla ihan kunnossa. :smiley:

pjh
10.4.2009, 10:34
Asia selittyy niin, että loppukierros juostaan maratonilla puolitoista kertaa, puolikkaalla vain puoli kierrosta. Matkat ovat täsmälleen oikeat ja ne mitataan SUL:n valtuuttaman reitinmittaajan toimesta tulevana perjantaina, jolloin viimeisten metrinviilausten jälkeen saamme lähtöviivat juuri oikeille kohdille Vallikadulla. Useiden GPS-mittauksiemme perusteella näyttäisi puolimaratonin lähtöviiva tulevan 45-50m maratonin lähtöviivan taakse.

Aika erikoiselta vaikuttava järjestely, eli mahdoinkohan ymmärtää tämän oikein. Tarkoittaako puolitoista kertaa juostava "loppukierros" siis tuota pientä silmukkaa reitin eteläpäässä, joka muodostuu lähdön ja maalin lisäpätkistä (eli Mannerheimintiellä juostaan pieni pätkä pääkierroksella olevia vastaan)? Jos on näin, niin tuosta tulee helposti reitinopastuksen kannalta painajainen, kun pitää osata ohjata toiset maaliin oikealle ja toiset uudelle kierrokselle. Sanoisin melkein, että mahdoton tehtävä...

Lähtökin on aika erikoinen, jos puolimaratoonarit lähtevät 50m maratoonarien takaa, eli nopeimmat ainakin saavat heti juosta maratoonarien ohi. Jos kyseessä on hyvin pieni tapahtuma, niin sittenhän sillä ei ole väliä.

Peksu
11.4.2009, 21:38
Uskoisinpa, ettei osallistujamäärän suuruus aiheuta ongelmia lähdössä, valitettavasti;) Tilaa on varmasti juosta ja ohitella, jos ja kun koko kadun leveys on käytettävissä. Aika paljon järjestäjät kyllä luottavat siihen, että maratoonareilla pää pelaa vielä 40 kilsan jälkeenkin. Helposti siinä käy niin, että tuo sakkokierros jää kiertämättä.

Puukäsi#13
13.4.2009, 17:26
Ilmoittautuminenkin on nyt mahdollista mm. Vantaan maratonille ilmoittautuneille tutun Juoksuhärvelin kautta. Ilmoittautuneiden määrä näyttää vaan vielä ikävästi nollaa.Uskoisinpa, ettei osallistujamäärän suuruus aiheuta ongelmia lähdössä, valitettavasti;) Tilaa on varmasti juosta ja ohitella, jos ja kun koko kadun leveys on käytettävissä.

Jonkunlaista listaa näyttää olevan jo ilmoittautuneista, tosin ei tuon Juoksuhärvelin kautta, vaan suoraan järjestäjien sivuilla tässä:

http://www.vehkalahdenveikot.fi/kysamaraton/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=54

Eipä tällä määrällä vielä ruuhkaa saada lähdössä aikaiseksi ja ohittelemaan mahtuu taatusti. Toki ilmoittautumisaikaa on jäljellä vaikka huru mykket.

Puukäsi#13
26.4.2009, 20:24
Paikalla tuli käytyä tutustumassa Haminan uusittuun reittiin. Ja perinpohjainen tutustuminen tehtiinkin, kun lompsin läpi kokomaran eli neljä kierrosta. Kokonaisuutena voidaan todeta reitin olevan ihan ok. Kierros on melko tasainen, sen alkupuolella pyörätiellä on ehkä yksi kumpare, joita hädin tuskin voi mäeksi kutsua. Husulan suuntaan mentäessä on myös hiukan loivaa mäkeä niiden kahden meno/tulossuuntaan olevien juomapisteiden tienoilla. Ennen kääntöpaikkaa peltoaukeilla tuuli puhalsi tänään turhankin rivakasti ja poispäin tullessa se oli enemmän vastaista. Suurin yksittäinen mäki on poispäin tullessa kierroksen noin 9 km kohdalla heti Salmen sillan jälkeen.

Sinällään järjestelyt pelittivät, jokaiseen risteykseen tuntui riittävän sotapoika liikennettä ohjaamaan (sorry, jos lomat paloivat tämän takia :ashamed0001:). Järjestelyissä on huomioitavaa että kisakansliasta & pukeutumistiloista oli matkaa noin 500 m varsinaiselle lähtöpaikalle, kun lähtö oli siitä torin kulmalta Vallikadulta. Lähdössä siis maratoonarit olivat joukon keulilla ja puolikkaan/kympin juoksijat muutaman kymmentä metriä perässä, ja tämä aiheutti tietysti sen että koko maran juoksijat ovat heti jaloissa ripeämmille puolikkaan/kympin taivaltajille. Tällä osanottajamäärällä ei saatu mitään toivotonta hässäkkää aikaiseksi, mutta suuremmalla joukolla alusta tulisi melkoinen härdelli. Lopussa oli sitten kokomaralla ylimääräinen "sakkorinki", kun maaliintulopätkä juostiin kahteen kertaan. Tässä kohtaa oli hyvä pitää itse huolta, että ohjautuu oikeaan suuntaan ja "sakkorinki" tulee juostua. Tällä viimeisellä ringillä joku papparainen meinasi ajaa polkupyörällä päälleni, kun hän jostain syystä juuri minun kohdalla sai päähänsä tehdä 2 metrin sivuttaissiirtymän. Onneksi omat hoksottimet pelasivat, vaikka reilut 41 km oli jo taulussa ja ripeä sivuaskel nurmikon puolelle selvitti tilanteen.

Osallistujia varsinkin kokonaisella oli melkoisen vähän (arvelisin kokomaralla n. 30-40 ja puolikkaan/kympin juoksijoita about 100, tarkat määrät selviävät jahka järjestäjät saavat tulokset nettisivuilleen), joten etenkin 3. ja 4. kierros oli todella yksinäistä taivallusta. Tässä vaiheessa itse kirosin tuulisuutta mielessäni, melkoista puskemista oli homma.

Sää tuulisuudesta huolimatta oli todella kesäinen, aurinko paistoi täydellä terällä ja kesään tottumattomalle kropalle keli oli haasteellinen. Itse olin liikkeellä shortsit + lyhythihainen tekninen paita yhdistelmällä, päässä lippis suojana. Ehdottoman oikea valinta. Tuloksellisesti oma suoritus oli melkoisen tasapaksua junnaamista, toki talven jäljiltä oli ensisijaisesti tärkeintä saada kilpailusuoritus aikaiseksi ja siinä tavoitteessa onnistuttiin, ajalla ei ollut väliä.

sinde
26.4.2009, 20:52
Mielellään järjestävän tahon edustajana otan palautetta vastaan. Tuosta lähdön porrastamisesta oli aluksi ajatusta, vaan kun osallistujamäärä jäi näinkin maltilliseksi, niin johtoryhmä teki päätöksen juoksuttaa kaikki kerralla. Ensi vuonna (jolloin luultavasti ei kokomaraa ohjelmistoon oteta) tullaan kympin ja puolikkaan lähdöt porrastamaan.

Saimme myös arvokasta palautetta siitä, että sakkorinki olisi syytä kiertää heti alussa, ei sitten väsyneenä tarvitse pientä rinkiä kiertää, eikä muistaa mille kierrokselle ja mistä pitäisi mennä.

Pahoittelen, että tuloksia ei vielä kisasivuilta löydy, toivon mukaan piakkoin joku sivustosta vastaava ne sinne saa lisättyä. Itse juuri toimitin lasten sarjojen tulokset, jotka siis olivat vastuullani eteenpäin. Kymen Sanomien tulospörssistä kaikki tulokset jo löytyvätkin http://www.kymensanomat.fi/Urheilu---Tulosporssi/2009/04/26/YLEISURHEILU%3A+Kymen+Sanomat+-maraton+Haminassa+26.4.09/200936988830/53

Palstalaisista Peksu ainakin pokkasi palkinnon pojat 50-sarjassa. Mites, ketä muita paikalla oli?

Arska-68
26.4.2009, 21:01
Onnittelut Puukäsi#13:lle, vaikka tapahtumaselostuksesta ei käynytkään ilmi tulosta eikä sijoitusta, niin paikallislehden tulosluettelosta oli luettavissa, että omassa sarjassa tuli kuitenkin poimittua kirkkain mitali! Hyvä kauden avaus, vaikkei ennätyksiä vielä rikottukaan!

Larry
26.4.2009, 22:34
Onnittelut palkinnosaajille ja ihan kelpo tapahtuma Haminassa. Kiitokset järjestäjille! Osallistujille kiitokset juoksuseurasta ja mukavista rupatteluhetkistä. Ite sain niellä pettymyksen karvaan kalkin, aika maralla oli 3:58 ja jotain rapsaa kirjoittelen vähän myöhemmin blogiin.

Peksu
26.4.2009, 23:44
Perskules, kun tuo "lappu rinnassa"-ilmiö iski jälleen. Kun lähtölaukaus pamahti ja tuttujen kilpakumppanien selät näkyivät siinä edessä, niin samantien tuli haudattua suunnitelma rauhallisesta alusta ja loppua kohden kiihtyvästä vauhdista.

Kun syke pysyi alkukilometreillä kuitenkin todella alhaalla, kuvittelin, että nythän tämä menee ihan laulellen koko juoksu. Ilmeisesti edeltävän viikon suuret treenimäärät aiheuttivat kuitenkin sen, että jalat hyytyivät jo 10 kilsan jälkeen tyystin, eikä vauhdin ylläpito onnistunut enää millään. Viimeisen kilsan rimpuilu oli suorastaan huvittavaa. Mitään loppukirin tapaistakaan en saanut enää jaloista irti. Melkein hävetti pokata palkinto tuollaisen juoksun jälkeen. Mutta kun oikeita juoksijoita ei ollut mukana, niin palkintohan sieltä napsahti.

Mukava juoksutapahtuma tämä kuitenkin oli, suuri kiitos siitä järjestäjille! Pienellä hiomisella tästä tapahtumasta voisi saada hyvinkin suositun. Ehkä kannattaa tosiaankin satsata jatkossa vain puolimaratoniin ja kymppiin, sillä maratonin juoksuttaminen tuolla reitillä vaatisi kyllä huomattavasti suurempia osallistujamääriä. Mitenkähän saisi vielä yleisön edes vähän innostumaan tapahtumasta. Kannustus kyllä kelpaisi juoksijoille.

Jarkko T.
27.4.2009, 16:03
Maraton tuli taivallettua, ei toivotulla tavalla, mutta kuitenkin. Selvästi rauhallisemmin oli tarkoitus lähteä liikkeelle, mutta kun tuo tuntui turhan kevyeltä(10km 45.02, puolimatka jotain 1.36), niin ei osannut ruveta rauhoittelemaan ajoissa. Kahdestakympistä alkoi kova pistos, mikä yllätti, kun olin kisan aikaisen tankkaamisen ottanut varoen. Kolmenkympin jälkeen alkoi oksettaa ja väli 31-37km meni kävellen. Loppuaika 4.05.31 jäi viime syksyn Vantaan enkasta 36 minuuttia. No, tästä yritetään selväst parantaa tänä vuonna. Tämä toi lisäoppia maratonin saloista. Kiitos muille maratoonareille kannustuksesta, se antoi huomattavasti lisävoimia lopussa.

Järjestäjille:Sakkoringit alkuun, jos sellaisia tarvitaan. Vaikka maratoonareita ei nytkään ollut paljon, kympin ja puolikkaan juoksijat olisi voinut laittaa siihen eteen ja maratoonarit taakse. Jos maraton järjestetään ensi vuoden kisassa, ilmoittakaa siitä ajoissa, tämän vuoden puolella se kannattaa markkinoinnillisesti jo tehdä, vaikkei tiedä takaisiko paljon isompaa porukkaa tässä vaiheessa maralle. Ja kysymys Sindelle siltä varalta että ensi vuonna on pohdittava eri matkalle osallistumista: Oliko kymppi kymppi vai 10,5, kuten naisten kympin voittaja lehdessä pohti?

Kiitos järjestäjille, ei kummemmin moitteita ole esittää tapahtumasta.

sinde
27.4.2009, 16:22
Kiitokset palautteista. Jarkolle vastauksia: Kymppi oli tasan 10km, mitattu virallisesti, vahvistettu ensi vuoden SM-maantiejuoksun matkaksi nuorten sarjoissa (ja tuo puolikas ja mara myöskin virallisesti mitattu) ja puolikkaan reitti ensi vuonna SM-maantie. Siksi nuo maran juoksijatkin olivat edessä, jotta saatiin viralliset matkat tarkalleen oikein. Toki, jos jatkossa järjestetään, niin porrastus lienee lähdössä tarpeen.

perttu
2.5.2009, 12:23
Ens vuonna pitääkin taas olla viivalla kun kerran on SM-maantiekin samassa. Saa taas mallia vauhdista :)

LauraP
1.1.2010, 21:38
Mikä päivä tänä vuonna (2010) juostaan Kymen Sanomat maraton??? Osuuko huhtikuun puolelle???

mikap.
2.1.2010, 21:17
Mikä päivä tänä vuonna (2010) juostaan Kymen Sanomat maraton??? Osuuko huhtikuun puolelle???

Meneeköhän päällekkäin Tuusulanjärven kanssa? Molemmissa olisi kiva juosta.

LauraP
14.1.2010, 18:26
Tällaista tietoa Kymen Sanomat maraton -tapahtumasta v.2010 suoraan pääkallopaikalta:

Juoksun päivä on sunnuntai 25.4 ja samassa yhteydessä juostaan SM-maantiejuoksut. Matkoina tulee tänä vuonna olemaan puolikas ja n.7km reittimuutoksista ja SM-kisasta johtuen. Kymppi ja maraton on siis tiputettu pois. Startit tulevat olemaan aamupäivällä/ puolen päivän aikaan ja kilpailu juostaan osin viime vuotista reittiä pitkin.

Näin ollen meikäläinen juoksee Haminassa sitten 7km enkä kymppiä.