PDA

View Full Version : Veto: JH vs MaileriSivut : [1] 2 3

Maileri
2.6.2008, 23:37
(31.12.2007)

Veto 800 m:n kuninkuudesta

Osapuolet: JH ja Maileri

Taustaa: Viime kesänä oli leikkimielinen kisailu siitä, kummalla on kauden päätteeksi kovempi noteeraus 800m:n matkalla. Tilanne nyt vuoden lopulla on JH:n hyväksi murskaava 2.03,74 - 2.08,41. Tässä siis ei (onneksi) ollut mitään panosta, mutta tulevalla kaudella vastaava kisailu muuttuu astetta vakavammaksi.

Säännöt:
- Veto on voimassa 1.1.2008 - 31.10.2008 eli tulos on tehtävä ko. aikavälillä. Vedon voittaa se, kummalla on parempi tulos kilpailukauden päätteeksi 31.10.2008.

- Tulos pitää tehdä virallisessa kilpailussa joko hallissa tai radalla. Omat kellotukset eivät siis käy.

- Hävinnyt osapuoli joutuu suostumaan 8 tunnin siivouspalveluun, esimerkiksi auttamaan palstalaisia joulusiivouksessa. Voittanut osapuoli voi myydä, huutokaupata, tarjota tai käyttää itse hävinneen osapuolen siivouspalveluita. Siivous tulee tehdä kilpailuasussa ja esiliina päällä. Voittanut osapuoli saa pitää myynnistä tai huutokaupasta tulleet voitot itsellään. Voittanut osapuoli on velvoitettu järjestämään siivoojalle autokuljetuksen mikäli siivottavia kohteita on useampia.

- Hävinnut osapuoli ottaa nickiinsä Ultra-etuliitteen eli Ultra-Maileri tai Ultra-JH.

- Hävinnyt osapuoli haluaa liittyä Endurancen kannattajajäseneksi.

Epävirallista spekulointia: JH on jo aikaa sitten osoittanut nopeutensa lyhyellä matkalla, mutta tänään JH antoi esimakua siitä, että myös kestävyyspuolelta löytyy jotain. Viime kaudella Maileri hallitsi matkoja > 800m ja JH 800m ja sitä lyhyempiä. Toisin sanoen JH:n valtti on ollut nopeus ja nopeuskestävyys, Mailerin maksimikestävyys. JH pääsi viime kaudella 2.03 erittäin pienellä harjoittelulla ja kuvittelee, että potentiaalia on vielä roimasti parempiin tuloksiin. Mailerin viime kauden 2.08 taas tuli selkeän kestävyysharjoittelun sivutuotteena hiukan jalkavammaisena, joten aika ei Mailerin mielestä kerro täyttää totuutta kyvyistä. JH tulee lisäämään harjoittelua niin paljon kuin tarve vaatii ja Maileri keskittyy tulevalla kaudella 1500m:n matkan harjoitteluun ja kuvittelee sen riittävän JH:n lyömiseen 800m:lla. Kumpikin osapuoli luulee voittavansa vedon 100%:sti.

Maileri
2.6.2008, 23:37
Yleisön pyynnöstä ja vastuksesta johtuen avaamme tälle uuden ketjun, jotta muu palsta säästyisi vedonlyönnin aiheuttamasta törkykirjoittelusta. Toiseksi, haluamme keskittää keskustelun yhteen paikkaan ja samalla dokumentoida koko tapahtumaketjun. On toisaalta valitettavaa, että ketju avataan vasta nyt, koska veto on jo tähän mennessä sisältänyt suuria tunteita, uhrauksia, käänteitä ja valtaisaa henkistä sodankäyntiä. Peli on ollut suurta draamaa, jossa loppuhuipennus on kokematta ja ratkaisu on vielä täysin avoin. Keskustelua on tähän saakka käyty ainakin blogissa, yksityisviestein, sähköpostilla, tekstiviestillä, puhelimessa, lenkkivihossa, palstalla, gabblyssa sekä aivan livenä yhteisharjoituksissa. Käydään sitä nyt jatkossa ensisijaisesti täällä.

Tilanne nyt:

JH
3.2.08: 2.06,25

Maileri
3.2.08: 2.07,83
24.5.08: 2.08,41

JariS
3.6.2008, 00:01
Tää teidän keskinäinen veto on sen verran innostava, että pistää pohtimaan muutaman kasin juoksemista kesällä. Mietityttää vaan miten sitä voi kasia juosta repimättä jalkojaan ihan hajalle.. no pitää kokeilla. 2.20 pitäis mennä, mutta ei mitään takeita. Joskus teininä on menny 2.04, siis yli 20 vuotta sitten.

Maileri
3.6.2008, 00:13
Tää teidän keskinäinen veto on sen verran innostava, että pistää pohtimaan muutaman kasin juoksemista kesällä. Mietityttää vaan miten sitä voi kasia juosta repimättä jalkojaan ihan hajalle.. no pitää kokeilla. 2.20 pitäis mennä, mutta ei mitään takeita. Joskus teininä on menny 2.04, siis yli 20 vuotta sitten.
Ei muuta kuin hyvä lähes tunnin verryttely ja venyttelyt ennen koitosta, niin ei pitäisi olla sen suurempaa vaaraa. Saattaahan siinä pari päivää sitten mennä palautuessa jos saa itsestä hyvin kaiken irti. Alkaa muuten peruslenkkikin tuntua huomattavasti kevyemmältä muutaman täysvauhtisen kasin jälkeen!

JH
3.6.2008, 00:53
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Harmi tosiaan, että moni varsin asiaton kirjoitus on ehtinyt mennä ihan väärään paikkaan sivullisten hämmennykseksi. :-).

Taustaksi niille jotka eivät vedon osapuolia tunne senverran, että vedossa ovat vastakkain pitkälti toistakymmentä vuotta kilpajuoksua aktiivisesti harrastanut parhaassa tulosiässä oleva keskimatka/estejuoksija ja satunnaisesti ulkoileva veteraani-ikäinen laiskanpulskea kuntoilija, joka aloitti viime vuoden tammikussa ratajuoksun harastamisen ihan tyhjästä. Veto on siis oikein puhdas vedetään aloittelijaa nenästä tyyppinen höynäytys, mutta kuten tiedetään aloitelijoita on helppo naruttaa.

Vedon osapuolet ovat sopivilla tavoin toistensa vastakohtia juoksijatyyppeinä. Toinen on kestävä mutta hidas. Toinen selvästi vähemmän kestävä ja aavistuksen vähemmän hidas. Tuo lähtökohta tekee tilanteesta äärimmäisen hankalasti ennustettavan. Maileri on siis 800m/1500m (tai ehkä 800m/Ultramaileri) tyyppinen JH puhtasti 800m juoksija. Jälkimmäinen juoksjatyyppi on siitä hassu, että vaikka mikään muu juoksumatka ei kulje mihinkään kasi kulkee trenaamattakin ihan siedetävästi. Ennusta siinä sitten tuloksia, jos aerk vauhdin ollessa 6 min/km ja jalat ihan paskana polvesta alaspäin kasi menee toisella 2.15.

Tällähetkellä tilanne kaiketi vedossa on sama kuin ennen sen lyömistä joulukuussa eli molemmat ovat 100% varmoja omasta voitostaan? Tuo lähtötilanne johti siihen että vedossa on melkoisen isot panokset, koska kyllähän kuka hyvänsä voi laittaa varmaan vetoon panokseksi mitä hyvänsä.

Tilanne on juostujen kasien suhteen on seuraavanlainen:

JH 2:06:25 (3.2.2008)
Maileri 2:07:83 (3.2.2008)
Maileri 2:08:34 (24.5.2008)

Juoksemattomissa kaseissa Malerilla on etulyöntiasema, koska 2:03 ja 2:05 on ainakin jo juostu etukäteispuheilla.

Hallikisat olivat elämää suurempi spektaakeli, kun oivallisesti nopeutta ja ties mitä pimeääkimmoenergiaa säntillisesti harjoitellut Maileri sai vastaansa kaksi kertaa radalla käyneen flunssaisen JH:n. En ollut edes ajatellut mennä kasille halleissa (vuodenvaihteen maratonin takia), mutta muutamaa viikkoa ennen kisaa tajusin, että halleissa ei ole mitään hävittävää, jos sinne menee "treenaamatta". Häviäminen ei kirpaise, mutta voitto soisi suurta vahingoniloa!

Maileri jäi hitusen omista hallikisojen tavoitteestaan (2:03) ja JH juoksi ihan kurillaan reilusti alle tavoitteen (2:10 ja tietenkin Mailerin voittaminen). Vieläkin naurattaa oikein makoisasti kun muistelen tuota kisaa.

Hallikisojen jälkeen tuli hetkittäin jo kollektiivinenkin uskonpuute ja isku tajuntaan, että näinköhän käy, että pölyjä pyyhkitään joulukuussa 2:07 tai 2:06 noteerauksella. Se olisi aika häpeällistä molempien kannalta. Tästä huolestuneena molemmat ovat treenanneet melko ahkerasti. Jos ei juoksua niin ainakin kannustettu toista harjoittelemaan :-). Muutama ihan aidosti kannustava ja ei pelkästään vinoileva kommentti tai treenivinkki tuli kait tuossa välissä vaihdetua. Muuna aikana kaikki neuvot on tietenkin annettu ketunhäntä kainalossa ja vain hämäämis- tai vinoilutarkoituksessa.

Harjoittelu on JH:lta sujunut varsin kohtuudella flunssan aiheutamaa treenitaukoa (2 viikkoa ja kuukausi) ja maratonjuoksun sekä maratonkännin aiheutamia kohtuullisia treenitaukoja lukuunottamalla. Henkisellä puolella ote on ollut kautta linjan aika vakaa, koska kaikki harjoittelu tuottaa aloittelijalla niin selvää kehitystä, että ei ole tarvinnut alkaa tuhkaa sirottelemaan misään vaiheessa. Eikä taida olla tarvettakaan jos treeni ei keitä yli.

Mailerilla on tilanne hitusen kaksijakoinen. Treenit sujuu täysin sankarimaisesti, mutta tulospuolella tulee lunta tupaan tasaisin väliajoin. Tämä epäsuhta on aiheuttanut henkisellä puolella vetokumppania suuresti ilahduttavaa ailahtelua. Valitettavasti ne floppaamiset ovat myös aina entisestään lisänneet treenimotivaatiota, mikä voi näin pitkän vedon tapauksessa lopulta olla se mikä vie voittoon. No sankaritreenaajalle häviää mielellään jos niin on käydäkseen, mutta rehellisesti sanoen sellaisen voittaminen se vasta onkin hauskaa :-). Win Win...

Kesän kynnyksellä Maileri on alkanut jos hieromaan hitusen kisakuntoaan ja on siirtymässä rataharjoittelun pariin. JH vasta katselee ihmeissään ja pohtii miten sitä juokuharjoittelua oikein tehdään. Eli tilanne on se että Maileri tulee tässä kuukauden parin parin aikana lataamaan tauluun hirvittävän ajan ja sitten nähdään kun toinen hyväkäs yrittää paniikissa vastata heitetyyn hasteeseen. Kuntoilijan ei kuitenkaan kannata pitää kiirettä vaan katselen ihan rauhassa miten nuo oikeat urheilijat harjoitelee ennen kuin siirryn radalle treenaamaan.

Siivouspalvelun vuoroista on etenkin Mailerin hävitessä käyty jo kovasti neuvotteluja. Omat siivoukseni pääsen varmaan tekemään Mailerin vanhemmille :-). Oma treenimotivaationi pääosin kumpuaa siitä, että en mitenkään henno pettää suomalaisten naisjuoksijoiden sinisiä ajatuksia, joissa Maileri touhuaa pölyhuiskan kanssa.

Ohessa Mailerille kirjoittamani kannustusruno, jossa setvitään Mailerin esittämää suurta huolta siitä, miten vanha ja väsynytjalkaiset veteraanit voisivat juosta alle kahden minuutin kasilla:

Distress of Ultra-Miler man

Two is for you, something to try.
I don't mind at any of that kind.

I don't try, I just do.
Its hello, one race and goodbye for you.

Runon loppua en taida muistaa. :-).

Esko
3.6.2008, 02:03
Tää teidän keskinäinen veto on sen verran innostava, että pistää pohtimaan muutaman kasin juoksemista kesällä.

Tää herrojen keskinäinen veto on sen verran innostava, että pistää pohtimaan varmasti enemmän kuin kaksi kertaa enää mihinkään vetoihin osallistumista, ainakin mikäli panoksena on jotain jotain virallisen yksikön ylittävää. Sen sijaan se kyllä innostaa kannustamaan kavereita toinen toistaan hullumpiin vetoihin ja sitä myötä suorituksiin.

Niin ja tuon matkan vetäminen itse... No way! Palstan varoittavat esimerkit ovat näyttäneet mitä se tekee arvostelukyvylle kun tuollaisia matkoja alkaa harrastaa. Ei ole allekirjoittaneella oikein varaa menettää enää niitä vähiä itsetuntemuksen rippeitä, jotka vielä jäljellä ovat. :hali_hehe:

puujalka
3.6.2008, 05:40
Mun mielestä JH:n pitäis nyt pikapikaa juosta joku kasin kisa kokeeksi niin yleisö saa hieman tuoreemman kuvan mittelöstä.

JH
3.6.2008, 07:51
Mun mielestä JH:n pitäis nyt pikapikaa juosta joku kasin kisa kokeeksi niin yleisö saa hieman tuoreemman kuvan mittelöstä.

Olen melkein samaa mieltä Puujalan kanssa. Käykö tonnin tulos torstaina? Otetaan kasin aika väliaikana :-).

Olin miltei kuukauden juoksutauolla flunssan takia 8.4-4.5. Tästä syystä en vielä aloittelemassa kisaamista vähään aikaan vaan treenailen ihan rauhallisesti.

Vedon luonteeseen mun mielestä sopii erinomaisen hyvin, että kuntoa tai sen puutetta ja harjoituksiakin salaillaan ihan tarkoituksellisesti. Puheiden ja tulostenkaan ei tarvitse olla linjassa vaan niitäkin voidaan käytää ihan vapaasti parhaaksi katsomallaan tavalla omaksi edukseen.

puujalka
3.6.2008, 08:00
Kyllä tonni antaa jo selvää osviittaa. Kisaaminen on kai ihan järkevä aloittaa tuollaisista ylipitkistä ultramatkoista niin ei tartte repiä heti alkuun.

gnothi seauton
3.6.2008, 08:45
(...)

- Hävinnyt osapuoli joutuu suostumaan 8 tunnin siivouspalveluun, esimerkiksi auttamaan palstalaisia joulusiivouksessa. Voittanut osapuoli voi myydä, huutokaupata, tarjota tai käyttää itse hävinneen osapuolen siivouspalveluita. Siivous tulee tehdä kilpailuasussa ja esiliina päällä. Voittanut osapuoli saa pitää myynnistä tai huutokaupasta tulleet voitot itsellään. Voittanut osapuoli on velvoitettu järjestämään siivoojalle autokuljetuksen mikäli siivottavia kohteita on useampia.

- Hävinnut osapuoli ottaa nickiinsä Ultra-etuliitteen eli Ultra-Maileri tai Ultra-JH.

- Hävinnyt osapuoli haluaa liittyä Endurancen kannattajajäseneksi.

(..)

Kovat on panokset. Siivouspalveluhan on vain hetkellinen rykäisy, sen sijaan...

-gs

lisäys; mailerin tuore 9.02 kolmosella antaa mcmillanin laskurin mukaan ennusteeksi 2.03 kasille...

Maileri
3.6.2008, 14:44
Juoksemattomissa kaseissa Malerilla on etulyöntiasema, koska 2:03 ja 2:05 on ainakin jo juostu etukäteispuheilla.
Täytyy myöntää, että kuvittelin pystyväni juoksemaan kylmiltäni tuollaiset tulokset. Tai siis niin kuin muun harjoittelun sivutuotteena. Tässä olen tehnyt suuren arviointivirheen. Nuorena tuollainen vielä onnistui, ei vaan oikein enää. Toinen vaihtoehto on saavuttaa nuo tulokset harjoittelun avulla. Uskon ilman muuta, että saman tien mennään alle kahden kun harjoittelu alkaa kantaa kunnolla hedelmää.


Hallikisat olivat elämää suurempi spektaakeli, kun oivallisesti nopeutta ja ties mitä pimeääkimmoenergiaa säntillisesti harjoitellut Maileri sai vastaansa kaksi kertaa radalla käyneen flunssaisen JH:n. En ollut edes ajatellut mennä kasille halleissa (vuodenvaihteen maratonin takia), mutta muutamaa viikkoa ennen kisaa tajusin, että halleissa ei ole mitään hävittävää, jos sinne menee "treenaamatta". Häviäminen ei kirpaise, mutta voitto soisi suurta vahingoniloa!
Nää on näitä JH:n puheita. Kaikki tulokset tehdään luonnollisesti treenamatta. Epäilen vahvasti, että Renato Canova on tässä talven aikana alkanut valmentamaan häntä.


Maileri jäi hitusen omista hallikisojen tavoitteestaan (2:03) ja JH juoksi ihan kurillaan reilusti alle tavoitteen (2:10 ja tietenkin Mailerin voittaminen). Vieläkin naurattaa oikein makoisasti kun muistelen tuota kisaa.
Helppo se on nauraa jostain reilu sekunnin voitosta, vaikka juoksimme eri erissä! Sä juoksit hyvin sun vauhdille sopivassa erässä, mä tulin kuumassa erässä 30 metrii muiden perässä.Hallikisojen jälkeen tuli hetkittäin jo kollektiivinenkin uskonpuute ja isku tajuntaan, että näinköhän käy, että pölyjä pyyhkitään joulukuussa 2:07 tai 2:06 noteerauksella. Se olisi aika häpeällistä molempien kannalta. Tästä huolestuneena molemmat ovat treenanneet melko ahkerasti.
Joo, minä lähdin reilu kuukauden korkean paikan leirille Keniaan, jonka ensisijainen tarkoitus oli murskata JH:n henkinen selkäranka jo pelkällä ajatuksella. Pystyin kuvittelemaan JH:n tuskan kun hän ajatteli kuinka viiletän Kenian ylängöillä lämmön helliessä lihaksia.


Henkisellä puolella ote on ollut kautta linjan aika vakaa, koska kaikki harjoittelu tuottaa aloittelijalla niin selvää kehitystä, että ei ole tarvinnut alkaa tuhkaa sirottelemaan misään vaiheessa. Eikä taida olla tarvettakaan jos treeni ei keitä yli.
Rehellisesti sanoen on käynyt kateeksi JH:n vahva usko omaan tekemiseen. Itsellä fiilikset heittelee kuin sinikäyrällä. Välillä tuntuu, ettei missään ole mitään järkeä ja toisinaan näyttää vähän paremmalta. Omien harjoitusten suunnittelu ja analysointi on osoittautunut täysin mahdottomaksi. Sen sijaan toisille on helppo antaa neuvoja mitä pitäisi tehdä. Pää meinaa todellakin hajota ja jos vielä ensi kautena panostan, niin hankin varmasti valmentajan. Silloin pystyy keskittymään harjoitteluun paremmin eikä tarvitse itse pohtia koko ajan tehdäänkö nyt oikeita asioita.


Eli tilanne on se että Maileri tulee tässä kuukauden parin parin aikana lataamaan tauluun hirvittävän ajan ja sitten nähdään kun toinen hyväkäs yrittää paniikissa vastata heitetyyn hasteeseen.
Alkuperäisen suunnitelman mukaan piti jo tänään juosta viesteissä 4x800m, mutta parin sairastapauksen vuoksi vetäydymme kisasta pois. Seuraavaa starttia saadaan odottaa jokunen viikko, mutta käytän sen ajan takuulla vauhdin etsimiseen. Se kisa sitten kertoo jo aika paljon missä mennään.

JussiH
3.6.2008, 15:08
Ei se siivous tai esiliina mitään, mutta...- Hävinnut osapuoli ottaa nickiinsä Ultra-etuliitteen eli Ultra-Maileri tai Ultra-JH.

- Hävinnyt osapuoli haluaa liittyä Endurancen kannattajajäseneksi.


Nöyryytysten nöyryytys! :ashamed0001:

JH
3.6.2008, 17:18
Nää on näitä JH:n puheita. Kaikki tulokset tehdään luonnollisesti treenamatta. Epäilen vahvasti, että Renato Canova on tässä talven aikana alkanut valmentamaan häntä.

Internetin ihmeellisessä maailmassa kaikki on mahdollista. Olisit kysäissyt kun näitte Keniassa on talliin tullut ketään Suomalaista. :-). TOisaalta tuskin Canovalla sen kummempaa tietämystä on kuin mitä olet absorboinut jo juniorina maajoukkueleiriltä :-).


Helppo se on nauraa jostain reilu sekunnin voitosta, vaikka juoksimme eri erissä! Sä juoksit hyvin sun vauhdille sopivassa erässä, mä tulin kuumassa erässä 30 metrii muiden perässä.

Nauru maittoi monestakin syystä. Ei vähiten koska eri erään jouduttiin kun taktikoit itseäsi kovempaan erään ilmoittamalla jonkin hassun ei voimassa olevan tilastoajan joka oli slekeesti optimoitu oletetun oman tuloskunnon mukaan...Tulikin mustapekka käteen kun jouduit liian nopeaan porukkaan.. :-). Taisi tulla yllätyksenä, että taso oli noussut viime vuodesta noin reilusti. Toisekseen nauru maittoi juuri sen tähden että 7 sekunnin oletettu tappioni kääntyi 1 sekunnin voitoksi. Se tekee jo 8 sekunnin ylityksen ennakko-odotuksiin, mikä on jo minullekkin ihan riittävä :-).


Joo, minä lähdin reilu kuukauden korkean paikan leirille Keniaan, jonka ensisijainen tarkoitus oli murskata JH:n henkinen selkäranka jo pelkällä ajatuksella. Pystyin kuvittelemaan JH:n tuskan kun hän ajatteli kuinka viiletän Kenian ylängöillä lämmön helliessä lihaksia.


Noinhan se menee. Ässät on kaivettu hihasta jo hyvissä ajoin ja vastustajan henkinen selkäranka on murskattu.Rehellisesti sanoen on käynyt kateeksi JH:n vahva usko omaan tekemiseen. Itsellä fiilikset heittelee kuin sinikäyrällä. Välillä tuntuu, ettei missään ole mitään järkeä ja toisinaan näyttää vähän paremmalta. Omien harjoitusten suunnittelu ja analysointi on osoittautunut täysin mahdottomaksi. Sen sijaan toisille on helppo antaa neuvoja mitä pitäisi tehdä. Pää meinaa todellakin hajota ja jos vielä ensi kautena panostan, niin hankin varmasti valmentajan. Silloin pystyy keskittymään harjoitteluun paremmin eikä tarvitse itse pohtia koko ajan tehdäänkö nyt oikeita asioita.


Pitää tosiaan olla hyvä valmentaja tai jonkinmoinen lapsenusko omaan tekemiseensä. Mielummin molemmat. Perheellisen treenit on muutenkin semmoisia, että niitä tehdään kun ehditään muilta kiireiltä, joten ei noista voi kovin isoa stressiä ottaa.

Vastaavasti kait se on mun tunnustettava että onhan se kadehdittavan hienoa, että sinulla on mahdollisuus panostaa harjoitteluun ihan tosissaan. Sehän on tälläiselle veteraaniurheilijalle suorastaan imartelevaa, kun on tullut tunne, että olet alkanut, jopa hitusen panostamaan siihen kasinkin harjoitteluun. Enään se tuleva voittosi enään tulekaan ilmeisesti ihan 1500m treenin sivutuotteena.Alkuperäisen suunnitelman mukaan piti jo tänään juosta viesteissä 4x800m, mutta parin sairastapauksen vuoksi vetäydymme kisasta pois. Seuraavaa starttia saadaan odottaa jokunen viikko, mutta käytän sen ajan takuulla vauhdin etsimiseen. Se kisa sitten kertoo jo aika paljon missä mennään.

Ihan kiusallanikaan en juokse kunnon tulosta pitkään aikaan niin joudut elämään kalvavassa epätietoisuudessa. Tonnin voin juosta tai 400m ihan kiusallani, mutta täysivauhtista kasia en todellakaan. En ole aikeissa paljastaa kuntoani tai etenkään puutetta kuin ihan viime hetkellä, joten joudut pitämään kisavirettäsi yllä koko kesän pitkälle syksyyn, jos et juose jotain absurdin veretseisauttavaa tulosta heti alkuun. Tuollaisen kilpailukauden venyttämisen luulisi syövän jo vähän kuntopohjaakin eikä se varmaan ihan optimaalinen tapa ole juosta parasta mahdollista tulostakaan....

Kasin erikoismiehen ei tarvitse (tai kannata) niin montaa kisaa juosta, kun on jo kuntohuipussa, joten voin vähän kiusata nylkähtänyttä vetokumppaniani odottelemalla. Pidetään miestä piinassa, koska henkistä sinikäyrää on ilo katsella.

Tuloksia odotellessa.

Esko
3.6.2008, 17:40
lisäys; mailerin tuore 9.02 kolmosella antaa mcmillanin laskurin mukaan ennusteeksi 2.03 kasille...

Jo juostut kasin ajat 2:06 ja 2:07 antavat vastaavasti JH:lle maratonajaksi 2:37 ja Mailerille 2:38. Tulevaa Endurancen kannattajajäsentä Ultra-JH:ta tai Ultra-Maileria odottaa siis selvästi ihan kunniakas maratoonarin ura... :icon_rolleyes:

Maileri
3.6.2008, 17:51
Nöyryytysten nöyryytys! :ashamed0001:
Juujuu, kauheeta nöyryytystä on tiedossa. Häviäjä joutuu siivoamaan (!) ja lisäksi joku voi luulla hänen olevan joku ultrajuoksija (!).

Tarkoitus ei ole nöyryyttää ketään, vaan veto on leikkimielinen, jossa häviäjän osa on lopulta ikimuistettavampi, enkä kuvittele kummankaan meistä kokevan sitä nöyryyttävänä. Ainoa nöyryytys tulee itse tappiosta, kuka nyt haluaa hävitä veteraanille/hitaalle nylkylle. Hyvällä tuloksella sekään ei tietysti haittaa niin paljon.

Ultrajuoksujutuilla korostetaan häviäjän hitautta ja sisältää ehkä pienen kehotuksen siirtyä pidemmille matkoille. Onhan tässä vähän rumasti käytetty hyväkseen ultrajuoksuun liittyvän hitaan juoksijan stereotyyppiä, myönnettäköön. Pieni juoksijoiden, lajien tai seurojen välinen naljailu hyvässä hengessä on jossain määrin osa kilpaurheilua, johon ainakin minä olen urheiluvuosieni aikana kasvanut. Pitää silti huomata, että tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka paljon arvostaa muita juoksijoita tai niiden saavutuksia.

Tää disclaimer ei ollut pelkästään JussiH:lle, vaan muutenkin on ollut pientä ihmetystä miten me nyt näin dissataan ultrajuoksua.

Ja tämä vain omasta puolesta, JH:lla saattaa olla erilainen näkemys asiaan.

corner
3.6.2008, 18:52
Minä toivon JH:n voittavan tämän vedon. Perustelu on se, että mielestäni Ultra-Maileri olisi paljon vakuuttavamman kuuloinen nimimerkki kuin Ultra-JH! Toki saavat myös molemmat vedon osapuolet liittyä Endurancen (kannattaja)jäseniksi, nopeusrajoituksiahan meillä ei ole mihinkään suuntaan.

Itse en taida ihan ehtiä herrojen JH ja Maileri vauhtiin. Kyllähän minäkin 800 metriä treenaan, viimeisin suorite (http://www.endurance.fi/tarinat/nove_colli_2008.html) oli mallia 253 x 800 m ilman palautuksia. Aikaa meni keskimäärin 6 min 37 sekuntia per 800 metrin veto, oliskohan nää vedot pitänyt juosta hiukan lujempaa että yksittäinen mailinpuolikas liikahtaisi vilkkaammin?

JussiH
3.6.2008, 19:56
Pitänee nyt varmuuden varmuudeksi vielä selventää, että ymmärrän toki että kyseessä on hyvinkin huumoripitoinen veto. Tätä on kyllä hauska seurata sivusta kun ei ole itsellä mitään pelissä. :hali_popcorn:

Maileri
3.6.2008, 22:24
Itse en taida ihan ehtiä herrojen JH ja Maileri vauhtiin. Kyllähän minäkin 800 metriä treenaan, viimeisin suorite (http://www.endurance.fi/tarinat/nove_colli_2008.html) oli mallia 253 x 800 m ilman palautuksia. Aikaa meni keskimäärin 6 min 37 sekuntia per 800 metrin veto, oliskohan nää vedot pitänyt juosta hiukan lujempaa että yksittäinen mailinpuolikas liikahtaisi vilkkaammin?
Taidat vain olla huonossa kunnossa kun et tuota lujempaa pääse. Luulisi jo noin monen vedon jälkeen oppivan kuinka 800m juostaan.

Oli muuten hyvä tarina. Yhdestä 800m:n juoksusta tuollaisen jutun vääntäminen taitaa olla huomattavasti vaikeampaa. Tässä asiassa 253 x 800 m on rikkaampi kokemus. Multa oli mennyt täysin ohi sun osallistuminen tuonne, joten myöhästyneet onnittelut hyvästä juoksusta! Tuntuu varmasti hyvältä muutaman alavireisemmän kisan jälkeen.

JH
4.6.2008, 01:07
Kyllä tuo koko Ultra etuliite taisi lähteä ihan siitä mietelmästä, että jos Maileri ei pääse kasia edes kohtuujärkevään aikaan ei se ole ansainnut Mailerin nimitystä. Ultra-Maileri on parempi, jos ei veteraaneille pärjää.

Tuo Endurance jäsenyys oli ajatustasolla minun toimesta mietitty jo täysjäsenyydeksi, mutta Maileri ei mennyt vipuun. Alunperinkiin olen yrittänyt lanseerata ajatusta, että hävinnyt juoksisi ultran, mutta tuo ei ole mennyt läpi. Taisi Maileri keksiä että saattaisin juosta sellaisen ihan mielelläni, mikä onkin aivan totta. Ainut mikä ei ole kivaa on se, että tuollainen kisa sotkee harjoittelun pitkäksi aikaa.

Jos häviän riittävän huonolla ajalla taidan kannatusjäsenyyden ohessa juostakkin jonkin kivan ultran syksyllä 2009, joten ei tässä ole kyse mistään ultrajuoksun vähättelystä.

Aika hieno kuuloinen tuo cornerin retki.

corner
4.6.2008, 06:36
Jos häviän riittävän huonolla ajalla taidan kannatusjäsenyyden ohessa juostakkin jonkin kivan ultran syksyllä 2009, joten ei tässä ole kyse mistään ultrajuoksun vähättelystä.

Joo mutta ei sitten mitään 100 km sprinttiä vaan joku vähän pidempi. JH:n maraton meni niin vauhdikkaasti, että on ilmeinen vaara että lyhyempi ultrakin menisi muutamassa tunnissa. Ja eihän se ole mitään ultrajuoksua, kysy vaikka Kourokselta jos et muuten usko!

JH
4.6.2008, 12:20
Joo mutta ei sitten mitään 100 km sprinttiä vaan joku vähän pidempi. JH:n maraton meni niin vauhdikkaasti, että on ilmeinen vaara että lyhyempi ultrakin menisi muutamassa tunnissa. Ja eihän se ole mitään ultrajuoksua, kysy vaikka Kourokselta jos et muuten usko!

Mulle jo 1000m on ultrapitkä matka, joten oikeista ultrista ei tarvitse hakea niitä pisimpiä... Mammuttimarssi tai Vaarojen maraton kuulostavat sentyyppisiltä retkiltä, että niille olisi kiva osallistua. Mutta noista voidaan jutella lisää hävityn vedon jälkeen jos ja kun haluan liittyä kannatusjäseneksi :-). Huono aika kasilla on mun mittapuun mukaan 2:02 tai päälle.

Hietsu
4.6.2008, 14:40
Jos häviän riittävän huonolla ajalla taidan kannatusjäsenyyden ohessa juostakkin jonkin kivan ultran syksyllä 2009.


Mulle jo 1000m on ultrapitkä matka, joten oikeista ultrista ei tarvitse hakea niitä pisimpiä... Mammuttimarssi tai Vaarojen maraton kuulostavat sentyyppisiltä retkiltä, että niille olisi kiva osallistua.
Juokse 2009 Vaarojen ultra (84 km), vaikka voittaisitkin Mailerin. Itsekin saatan wanna-be-maastoultraajana olla mukana. Sitä paitsi ainoastaan reilusti maratonia pitemmillä matkoilla voisin ainakin teoriassa voittaa JH:n. Tosin eihän ultrilla yleensä kilpailla, vaan taivalletaan hissukseen retkeilyvauhtia maisemista nautiskellen.

JH:llahan muuten on jo kokemusta n. 75 kilometrin verran Mammuttimarssista, joten kynnys tuplamaralle ei liene enää iso kuin korkeintaan palautumismielessä. Ja kun maastossa ollaan, jalkoihin ei kertakaikkiaan voi tulla mitään rasitusvammoja.

JTG
4.6.2008, 20:12
Jos JH voitat, niin meinaatko ottaa ripeän (villisian)kinkun ensijouluna hitaan ultrakalkkunan sijaan?:grin:

nimim: Poltanko jussina kokon jos häviän huomenna työkaverille risteilyllä janon sammutus haasteen?

Maileri
4.6.2008, 21:43
800m:n väliaika tänään 2.15,7 tonnivitosella. Tää kertoo lähinnä sen, että en ole vieläkään timanttisessa kunnossa. JH on selvästi ennakkosuosikki tällä hetkellä.

Pantse
4.6.2008, 22:00
Kyllä sä saat tosta ajasta reilut 12 sekkaa pois kasilla, uskon näin. Ei tarvita kuin se yksi nappijuoksu, ja that`s it. Nappijuoksulla hätyyttelet varmaankin 2 minsan rajaa.

JH
5.6.2008, 07:44
800m:n väliaika tänään 2.15,7 tonnivitosella. Tää kertoo lähinnä sen, että en ole vieläkään timanttisessa kunnossa. JH on selvästi ennakkosuosikki tällä hetkellä.

Maileri on päässyt kisapuheissaan jo hyvälle tasolle. Se varmaan tarkoittaa, että usko omaan tekemiseen on taas löytynyt. Hyvä Maileri! Menen tänään radalle karistamaan ennakkosuosikin paineet. Elämäni ensimmäinen täysvauhtinen tonni. Ultramatkalle siis menossa.

Landor
5.6.2008, 10:14
Semmosella niukalla 2:45 alituksella JH kuittaisi tasoihin tuon Mailerin tuoreen 4:18 tonnivitosen kanssa...jännityksellä ootellaan.

JH
5.6.2008, 10:30
Jos juoksen tonnin samaa vauhtia kuin Maileri 1500m voitan 800m kisan. Tästä ollaan Mailerin kanssa jopa suunnilleen samaa mieltä. Puolimailerit on ihmeellisiä otuksia tuossa suhteessa.

puujalka
5.6.2008, 12:04
2.52 voi olla aika vaikea. Toisaalta pitää muistaa että JH:n kone toimii eri periaatteella kuin muiden, saattaa mennä jopa lähelle 2.50.

Maileri
5.6.2008, 13:59
JH:n kone on myös sellainen, että 800m voi mennä alle 2 minuuttia, mutta tonni ei mene koskaan alle 3 minuuttia.

JH
5.6.2008, 14:11
Se voi olla hyvinkin juuri kutan Maileri sanoi. Meillä on näet molemmilla konehuoneessa jotain häikkää Mailerin kanssa...

Mulla ongelmat on happiosastolla (53 ml kone vs mailerin n.70 ml kone) Mailerilla anaerobisella puolella (15.x s/100m vs. JH 12.x). Juuri tämä erilaisuus tekee tästä vedosta niin hauskan. Yhdistävänä tekijänä on että molemmilla on poikkeuksellisen surkea yksittäinen helposti tunnistettava "ominaisuus" mikä alkujaan rajoittaa vauhtia kasilla. Kumpikin yrittää petrata raivolla tuota pullonkaulaansa, mutta vaarana on menettää ne hyvät puolensa pesuveden mukana ilman että se pullonkaula oikeestaa isommin paranee.... Minun räpistelyni aerobisen kunnon eteen on voinut viedä sen vähänkin rentouden ja nopeuden. Mailerin pyriistely nopeuden kanssa muistuttaa erästä hevossankaria tuulimyllyjen parissa.

Koitan yrittää tänään sellaista totaalikanttausta, että juoksen kasin melko kovaa ja sitten "juoksen" loput 200m kävelyvauhtia.

Esko
5.6.2008, 14:47
Kyllä sä saat tosta ajasta reilut 12 sekkaa pois kasilla, uskon näin. Ei tarvita kuin se yksi nappijuoksu, ja that`s it. Nappijuoksulla hätyyttelet varmaankin 2 minsan rajaa.

Jos sattuu passelisti kisan ajaksi kentän keskelle vastapäivään pyörivä trombi, alle kahden menee suorastaan lentämällä! Ja vastapäiväänhän ne taitavat pohjoisella pallonpuoliskolla yleensä pyöriä, joten skenaariohan on vallan hyvinkin mahdollinen. http://www.seponkotisivut.com/vb/images/icons/icon6.gif

JH
5.6.2008, 21:03
Elämäni eka tonni aikaan 2:49.4. Kasin väliaika alkoi luvuilla 2:17 kun vauhdista katsoin. Aika nylkky olo tollasen jälkeen kun ei edes hyytynyt puolimailerimaisesti.

Esko
5.6.2008, 21:20
Elämäni eka tonni aikaan 2:49.4. Kasin väliaika alkoi luvuilla 2:17 kun vauhdista katsoin. Aika nylkky olo tollasen jälkeen kun ei edes hyytynyt puolimailerimaisesti.

Sinähän olet vaan kiihdyttänyt loppua kohti. Et sitten koskaan ole miettinyt, että voisit pärjätä ihan hyvin vähän pidemmillä matkoilla?

Scylla
5.6.2008, 22:24
Koitan yrittää tänään sellaista totaalikanttausta, että juoksen kasin melko kovaa ja sitten "juoksen" loput 200m kävelyvauhtia.


Elämäni eka tonni aikaan 2:49.4. Kasin väliaika alkoi luvuilla 2:17 kun vauhdista katsoin.

Eihän se nyt mennyt yhtään suunnitelman mukaan. Tai ehkä sulle 32 sekuntia 200 metrillä on "kävelyvauhtia"...

Ihan kova aika joka tapauksessa, onnittelut. :)

hopo81
5.6.2008, 22:46
Hyvä JH! Hienosti veteraani vetää.

puujalka
6.6.2008, 05:11
Elämäni eka tonni aikaan 2:49.4. Kasin väliaika alkoi luvuilla 2:17 kun vauhdista katsoin. Aika nylkky olo tollasen jälkeen kun ei edes hyytynyt puolimailerimaisesti.
Hieno aika! Olisihan se ollut aika kummaa jos tasan 800m kohdalla olisit tuossa vauhdissa kantannut, jopa sun erityisolosuhteissa :-). Nyt saattaisi tosiaan pidempikin matka nylkkykunnossa kulkea.

JH
6.6.2008, 05:45
Maileri tuossa kurillaan oli jo antamassa ennakkosuosikin viittaa minulle osana henkistä pelailua.... No rehellisesti sanoen en mä vieläkään ole hetkeäkään epäillyt, että häviäisin tämän kisan. Lähinnä olen käyttänyt energiaani siihen, että olen miettinyt että miten vähällä treenillä voitan ja miten sitä saa mahdollisimman suuren ilon sitä voitosta. Kuten olet ehkä huomannut olen ihan vermuudeksi treenannut aika hyvin pohjia omaan totuttuun nähden, että on sitten varaa kiristää tarvittaessa treeniä tarvittaessa. Sen verran hyvin Maileri on harjoitellut, että ihan laakereilla en ole uskaltanut lepäillä.

No tosiaan juoksu muuten meni suunnitelman mukaan, mutta en kantannut. Isot pojat oli pelotellut, että sellaistakin voisi käydä :-).

Juoksu meni 110% suunnitelman mukaan. Tavoite oli juosta ihan vain kokeeksi 2:17 800m, koska Puujalan ratakellotus tältä keväältä oli hauskan kuuloinen aika. Sen jälken sitten oli tarkoitus juosta tai raahustaa sen mitä kulkee. Koskaan kun en ole tonnia juossut suunnitelmaa ei tuota 800m:iä pidemmälle osannut tehdä enkä siis tosiaan tiennyt meneekö kävellen vai juosten maaliin. Olishan se hassua ollut, että vähintään 9s päivän kisavauhtia hitaampi kasi olisi laittanut kävelemään, mutta ei sitä tiedä ennen kuin kokeilee.

Pidemmät matkat eivät vieläkään kiinnosta koska luulen, että kesän edetessä olen raakasti enemmän 400m juoksija kuin 1000m juoksija... Se mitä se tarkoittaa vedon kannalta ei ole vaikeaa päätellä edes tässävaiheessa :-)...

Jokatapauksessa aion kellotella alkukesän mittaan matkoja 400m -3000m ihan vain huvikseni, mutta 800m juoksua saatan huvikseni vältellä melko pitkään:-). Minusta on hauska ajatus, että teen vähän saman kuin Hietsun vedossa viime talvena. Eli loppukaneetti ajoitetaan yhteen kisaan, jossa tulee joko pataan tai sitten voitto. Miksi noin? Siksi että kunnon ajoittamisen oppiminen on mielestäni tärkeää ja kaikenlisäksi erittäin hauskaa. Kasin tapauksessa se kunnon ajoitus ei toki tarkoita vain yhtä kisälähtöä lokakuun lopussa vaan sitä, että harjoittelu tehdään niin että kuntohuippua tähdätään syys lokakuuhun ja että ennätys tullee yhdessä viimeisitä lähdöistä.

Toki jo kesänmittaan tulee kasin lähtöjä, mutta ne ovat kieli poskessa juostuja testejä ilman varsinaisia tavoitteita. No ehkä niiden tavoite voisi olla juosta ne tarkoituksella 0.2 s hitaammin kuin Mailerin senhetkinen ennätys... Mailerille vähän köyttä. Eikös tuo kuulosta tuhannen hauskalta idealta? Pitää vain ensin saada Maileri juoksemaan se 2:06 niin päästään pelissä eteenpäin. Toki jos Maileri juoksee 1:59 kahden viikon päästä pitää tuota 0,2 kekunnin rajaa hitusen säätää isomaksi, mutta muuten voin pysytellä suunnitelmassa :-).

Maileri
6.6.2008, 10:10
Et kyllä voi enää mitenkään väittää treenaavasi kovin vähän, sillä onhan sulla esimerkiksi paljon kovemmat viikkokilsat kuin mulla tällä hetkellä. Tehotreenejäkin teet enemmän.

Mutta tohon tonniin. Se oli JH:ltä ihan kelpo juoksu, onnittelut siitä! Osasin odotella 2.50 alitusta, joten sen suhteen tulos oli aika odotettu. JH saa mun puolesta olla edelleen ennakkosuosikki. Juoksen maanantaina taas tonnifemman, jossa yritän juosta tonnin väliajan kovempaa kuin 2.49. :)

Multa on ihan turha odotella mitään 1.59 tuloksia ihan hetkeen. Se 2.06 toki pitää rikkoa ottaa piikkipaikka heti seuraavassa 800m:n kilpailussa. En tosin voi kertoa milloin ja missä aion kilpailla.

Maileri
6.6.2008, 10:20
Minun räpistelyni aerobisen kunnon eteen on voinut viedä sen vähänkin rentouden ja nopeuden.
Tätä olen vähän huolestuneena seurannut. Jos menettää omat vahvuutensa, samalla menettää koko pelin. Ehkä se nopeus löytyy taas sieltä muutaman ratatreenin ja kisan kautta.


Mailerin pyriistely nopeuden kanssa muistuttaa erästä hevossankaria tuulimyllyjen parissa.
Talvella näin kyllä, että nopeus tarttui, mutta nähtiin myös kuinka siitä ei ole käytännössä mitään hyötyä jos ei pysty juoksemaan 30 sekunnin 200m tarpeeksi rennosti. Nyt olen varmasti hitaampi kuin hallikaudella, mutta juoksu on vähän väljempää. Tärkeämpää on nyt pystyä juoksemaan 28'' 200m helposti kuin 100m puristaen 12,5. Muutan siis nopeusharjoittelua pikkuisen pidempien vetojen suuntaan.

JH
6.6.2008, 11:10
En mä ole kaiketi enään uskotellutkaan että en treenaisi, mutta siitä ollaan varmaan samaa mieltä että harjoitteluni ei ole vielä lajiharjoittelua. Kilsonjen vertailu se vasta onkin relevanttia jos toinen on kilpailuun valmistavalla suojakännilepokaudella ja toinen rääpii pohjia kasaan... :-). Salaa treenaten on helppo treenata joko paljon tai vähän ihan tarpeen mukaan, mutta se ilo sinulle suotakoon. Työn sankarin leima on kyllä niin heino, että otan sen mielelläni.

Se 2:49 on aikalailla mailien päässä tavoitteestasi, jos saan sanoa... Eli tottakait juokset 1500m kisassa väliajaksi 2:49 ja itseasiassa olet jo juossutkin pm viestissä, mutta se ei riitä mihinkään. Edes se 4.14 1500m ei kyllä vielä lennätä sua 800m matkalla huimiin suorituksiin kuten nähtiin viime kesänä.

Jos juokset 1500m kisassa väliajaksi 2:40 niin sitten olet lähellä tavoitettasi, mutta sittenkään et saa piirukaan hyytyä lopussa. Silti missään ei ole sanottu, että nykynopeusprofiilillasi edes 4 minuutin 1500m antaisi sinulle mitenkään ylivoimasen hyvää 800m aikaa.

Harjoittelua kannattaa Maileri muuttaa mahdollisimman usein ja mahdollisimman radikaalisti. Sillätavoin pysyy jalat ja mieli virkeinä.

Huolesi nopeuteni puolesta on toki aiheellinen. Voin kuitenkin paljastaa, että se on tarpeeton. Näillä kasin ajoilla mitä me juostaan ei vielä isommin nopeutta tarvita.

Meinaat siis salaa mennä kisaamaan :-). Ettet vaan pelkää, että tulisin kannustamaan juoksuasi piikkarit jalassa ilkkuen? Saattasin tullakkin ihan vinoillessani. Mikäs sen parempi tapa seurata kilpakumppanin kehitystä kuin juosta samoissa kisoissa tukena ja turvana. Jos kerrot missä kisaat niin lupaan mukaan tullessanikin odottaa sinua maaliviivalla ja päästää sitten ohi.

Hauska että treenaat salaa korvat luimussa, salailet treenileirejäsi nyt jo kilpailetkin salaa.... Mitä ihmeen touhua tuo on? Noinko sitä henkistä yliotetta haetaan? Vai pelkäätkö että alan treenaamaan kuten sinä? Ei pelkoa. Minä ainakin mielelläni kisaan ja treenaan sinun kanssasi, koska tottahan toki reipashenkinen kisailu pitää vaan mielen virkeänä.

Hietsu
6.6.2008, 11:13
Juoksen maanantaina taas tonnifemman, jossa yritän juosta tonnin väliajan kovempaa kuin 2.49. :)

http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=19&nid=1346#M-1500mheti seuraavassa 800m:n kilpailussa. En tosin voi kertoa milloin ja missä aion kilpailla.

Tääkin on ihan oma taiteenlajinsa arvuutella kisapäivää ja -paikkaa. Itsekin ihan tuurilla satuin paikalle taannoin Mailerin kisaa katsomaan. :hali_hehe:

Voinee päätellä ainakin, ettet ilmoittaudu kasin kisaan www.kilpailukalenteri.fi :n kautta. Mielenkiintoista nähdä, juoksetko taktisista syistä kasin esimerkiksi Pohjois-Karjalassa tai Lapissa. :holzhacker:

Huikein salaliittoteoria menee tietenkin niin, että olet ilmoittautunut hämäyksen vuoksi Järvenpäähän, mutta juoksetkin sen sijasta samana päivänä kasin Vantaalla: :hali_hehe:
http://www.ku-58.fi/kilpailut/ku-58_n_piirikunnalliset/

Vauhdikkaita juoksuja vaan molemmille tasapuolisesti! :thumbsup:

M.BoneS
6.6.2008, 11:28
Aika häijyä olisi juosta kasi täysin salaa vaikka ulkomaan reissulla, ja pitää kova tulos omana tietona. Sitten lokakuun viimeisenä päivänä läväyttäisi linkin tuloksiin palstalle, että tuli muuten tälläinenkin juostua. Tälläisessä taistelussa ei voi olla varma mistään ennenkuin lopulliset tulokset on julistettu.

Ai mutta täällä Norjassa voisikin juosta kymppejä mukavasti kotimaisilta silmiltä piilossa :viheltely:

JH
6.6.2008, 11:30
Tässähän voisi laittaa pystyyn "bongaa Maileri salaharjoittelemasta tai kilpailemasta" arvuuttelun. Kyllä 100 seppolaista silmäparia varmaan aika hyvin pystyy pitämään Mailerin liikkeistä sekoa. Ilmiannot harjoittelusta vaikka tänne. :-). No ei vaineskaan. Tässä kisassa tyyli on vapaa ja jos on tarve treenata ja juosta säkki päässä niin toki sellainen sallitaan. Tulee mieleen South Parkin Ugly Bob joka juoksenteli ympäriinsä paperikassi päässä.

Tämän kisan säännöissä ei ollut mitään mainintaa noista tulosten ilmoitteluista jotan sehän tarkoittaa sitä että kaikenlainen salailu on sallittua ja suorastaan suotavaa jos muuta ei yhdessä sovita. Mutta onhan se vähän noloa jos tuollaiseen joutuisi menemään voittaakseen.

Maileri
6.6.2008, 12:41
Meinaat siis salaa mennä kisaamaan :-). Ettet vaan pelkää, että tulisin kannustamaan juoksuasi piikkarit jalassa ilkkuen? Saattasin tullakkin ihan vinoillessani. Mikäs sen parempi tapa seurata kilpakumppanin kehitystä kuin juosta samoissa kisoissa tukena ja turvana. Jos kerrot missä kisaat niin lupaan mukaan tullessanikin odottaa sinua maaliviivalla ja päästää sitten ohi.
Mulla on tällä hetkellä negatiivinen loppukiri. Kun alan kiristää rennosta matkavauhdista, juoksu jäykistyy täysin ja vauhti laskee. Sillä ei kaksinkamppailuita voiteta. Jotenkin on sellainen kutina, että yrität ottaa peesipaikan ja tuut sitten lopussa ohi. Jos mä alan peesailee, niin silloin voi taas tulokset unohtaa.

Jos mun kirikyky ei tästä kasva niin mun mahdollisuus on voittaa tää veto juosta jossain kovavauhtisessa juoksussa, missä sä et oo mukana. Täysin tyyni sää, lämmin hämärtyvä elokuun ilta ja hirmuinen ensimmäinen kierros isomman porukan hännillä. Tuollaisessa kisassa mun on mahdollista juosta yli kykyjeni.

Ihmeitä voi vielä tapahtua kun mä alan oikein tosissani peakkaamaan. Mulla tuli tähän kesäkuun alkuun tällainen esikilpailukausi ja tuloskunto on vielä luonnollisesti hakuisessa. Maanantain kisan jälkeen ryhdyn taas harjoittelemaan ainakin juhannukseen saakka. Heinäkuussa tehdään huippukunto ja elokuussa poimitaan hedelmät.

Muuten hieno toi sun uus avatar.

Reino
6.6.2008, 14:23
Joo, ei- tulokset kehiin vaan, niin me muut saadan jännätä kesän mittaan. Kaikki sitten huipentuu johonkin syksyiseen "viimeiseen mahdollisuuteen" juosta tulos. Jos julkisuuden valokiilaan lähdetään niin ollaan sitten siellä.

Maileri
6.6.2008, 14:28
Jep, mä en aio salailla tuloksiani vaan läväytän ne heti näkyviin kun on jotain kerrottavaa. Salailen sitten ihan muissa asioissa. :viheltely:

Reino
6.6.2008, 14:37
Hyvä periaate! Kannatan tällä hetkellä sinua. Nyt odotan JH:n vastausta tähän ihailtavaan avoimuuteen.

JH
6.6.2008, 14:49
Hyvä periaate! Kannatan tällä hetkellä sinua. Nyt odotan JH:n vastausta tähän ihailtavaan avoimuuteen.

Lenkkivihossa on kaikki minun treeni puolentoista vuoden ajalta kisoineen päivineen joten sieltä vaan katselmaan treenejä ja tuloksia jos kiinnostaa. Mailerikin niitä on sieltä voinut lueskella ja hioa sitä totaalista tyrmäysiskuaan rauhassa. Ja treenailla salassa.

Harmi kun tänne saisi äänestyksen. JH vs Maileri. Vaihtoehtoina JH voittaa, Maileri voittaa, Halauasin Mailerin voittavan, Haluasin JH voittavan ja viides tietenkin että evvk.... ja muita asiattomuuksia.

Maileri
6.6.2008, 14:55
Harmi kun tänne saisi äänestyksen. JH vs Maileri. Vaihtoehtoina JH voittaa, Maileri voittaa, Halauasin Mailerin voittavan, Haluasin JH voittavan ja viides tietenkin että evvk.... ja muita asiattomuuksia.
Laitoin ihan yksiselitteisen äänestyksen pystyyn eli kumpi voittaa. Toivottavasti kelpaa.:dancers:

Johdan muuten 100-0 tällä hetkellä. ;)

JussiH
6.6.2008, 15:36
Laitoin ihan yksiselitteisen äänestyksen pystyyn eli kumpi voittaa. Toivottavasti kelpaa.:dancers:

Johdan muuten 100-0 tällä hetkellä. ;)

Missasit hyvän psyykkausmahdollisuuden. Olisit laittanut äänestykseen kumpi voittaa, Maileri vai Ultra-JH. :hali_hehe:

JH
6.6.2008, 15:54
Toi äänestyksen tilanteen kehittyminen muistuttaa ihan talven tapahtumia. 100% itsevarmudesta ei ollut kovinkaan pitkä matka todelliseen synkistelyyn... Mailerin spontaani "Sulle mä en ainakaan häviä" vuonna 2007 ---> 10-0 tappio. Uusintana 2008 "Mä en voi hävitä tätä vetoa"---> Huis huis? Mä luotan sinuun Maileri vielä enemmän kuin itseeni tässä vedossa.

No mä veikkaan, että puhumalla noita äänestysuhteita ei kovin isosti muokata, vaan siihen vaaditaan juostuja tuloksiakin...

gnothi seauton
6.6.2008, 16:55
Lenkkivihossa on kaikki minun treeni puolentoista vuoden ajalta kisoineen päivineen joten sieltä vaan katselmaan treenejä ja tuloksia jos kiinnostaa.(...)

Missä?

-gs

Reino
6.6.2008, 17:07
Tässä minne lenkkiviihkoon mennään. Kaiken on tapahduttava Seppolassa! Eli kaikki tulokseksi luettavat luvut, ja yleiset psyykkaukset tänne. JH nyt menetti vähän lisää tukeani kun rupesi vaatimaan lenkkivihkoon menemään. Draama kehittyy!

Skylihme
6.6.2008, 17:22
Mää äänestin tietysti että JH voittaa ja samalla napinpainalluksella sainkin sen johtopaikalle! Mun mielestä me siivoojan jo varanneet eli mulle ensin (tää on sovittu jo aikoja sitten) ja sitten kai Pepille se oli ja lopuks siivooja pääsee Hähille (jos vielä aikaa jää niin tähän kai voi jo ilmoitella seppolaiset naiset varauksiaan ???) siis emme ole oikeastaan tulleet ajatelleeksikaan, että JH häviäisi - tässä ei siis ole mitään henkilökohtaista vaan tämä ajatus on lähtenyt varmaankin ihan minun omasta päästäni - tai sitten ei...

Ei silti, kyllä meille varmasti JH:nkin siivoukset kelpaa :114::114::114: !

ps. JH sai jo seppolan maastomestaruuskisoissa arvontapalkintona kivan siivousasunkin!

Esko
6.6.2008, 17:31
Minun mielestäni tässä pitäisi laittaa pystyyn myös veikkaus siitä mikä on voittotulos. Tai Mailerin ja JH:n parhaitten tulosten erotus. Se joka veikkaa oikein voittajan ja osuu lähimmäksi tuloksissa, saa sitten palkinnoksi vaikkapa ison omistuskirjoituksella varustetun valokuvan essuun pukeutuneesta siivouspalvelun suorittajasta. Tai jotain muuta vastaavaa hauskaa omien preferenssiensä mukaan. :party0002: (<-hymiö, jolla pölyhuiskut)

JH
6.6.2008, 17:33
www.lenkkivihko.fi (http://www.lenkkivihko.fi) Käyttäjätunnus on helppo arvata.

Reino
6.6.2008, 18:22
Hehe, tai väännetäänkö että se joka ei vedä alle kahden minuutin, niin tulee siivoamaan? Ei vaiskaan, ymmärrän kyllä vedon kovuuden näinkin ollen. Siivoojia kyllä todellakin tarvitaan.

Reino
7.6.2008, 01:36
Kyllä minun mielestäni voittajakin -hyvä kun varmasti on- saa palkinnoksi tulla siivoamaan. Porvoossa odotetaan.

rvl
9.6.2008, 12:18
On herroilla tosiaankin erimalliset vauhti/matka käppyrät.

Näinköhän tässä nyt sitten kävi. Taidan olla koko palstan pahin nylkky. Minulla maratonin ja puolimaratonin kilsavauhtien eroa on vain1 s/km, mutta nuo molemmat enkat on juostu samassa lähdössä harvinaisen tasavauhtisella maratonilla.Miten on Ultra-JH? meneekö satanenkin vielä samalla vauhdilla +/-1 s?

Komeat 97 sekuntia.:035:

Äänestyksen tänhetkinen tulos tasan fifti sixti (19-19).

JH
9.6.2008, 13:40
On herroilla tosiaankin erimalliset vauhti/matka käppyrät.
Miten on Ultra-JH? meneekö satanenkin vielä samalla vauhdilla +/-1 s?


Äänestyksen tänhetkinen tulos tasan fifti sixti (19-19).

Ultra-JH :-).. Kyllä se muuten kuulostaa upeelta!

Me ollaan näemmä Mailerin kanssa totaalisia vastakohtia kaikin tavoin.

Todennäköisesti jää satanen kokeilematta, mutta jos tosiaan häviän umpisurkena huonolla ajalla (päälle 2:02) niin taidan kokeilla jotain kivaa lyhyttä ultraa 2009 syksyllä. Jos ei muuta keksi niin vähintään hallirankaisu-ultra.

Äänestys on niin jännä, että kohta meidän mitään juosta tarvitsekkaan, vaan jännitellään pelkästään äänestystulosta. Tänään Maileri lataa kovan ajan 1500m:llä ja siirtynee hyvään johtoon äänestyksessä jos valistuneempiä äänestäjiä, jotka eivät ole ääntään käyttäneet, on vielä jäljellä.

Esko
9.6.2008, 15:20
Ultra-JH :-).. Kyllä se muuten kuulostaa upeelta!

Minusta on vähän alkanut tuntua siltä, että koko veto on vain JH:n juoni, jonka tavoitteena on hävitä Mailerille. JH on kaappiultraaja! Vaikka aika vaikeaa kyllä näyttää lähiaikoina olleen se kaapissa pysyminen... Mailerille häviämällä JH saisi hyvän tekosyyn liittyä Endurancen jäseneksi, eikä tarvitsisi selitellä mitään. Veto mikä veto. Ainahan äijät ovat vetoja lyöneet, varsinkin kännipäissään ja varsinkin mahdollisimman hulluja vetoja.

Puolisollekin on varmaan jo valmiiksi selitetty, että jäsenyys on jäsenyys oikeasti vasta kun on täysjäsenyys - sitten hellasärö ei pääse nostamaan päätään kun äijä alkaakin treenaamaan satasta varten. Pakko mikä pakko. "Kun kerran tuli se veto hävittyä".

Mistä tunnistan seppolaisen -ketjussakin tuli kuulemma "noin 7 osumaa" (http://www.seponkotisivut.com/vb/showpost.php?p=197924&postcount=103), mutta eipä eritelty lainkaan, tuliko joku niistä esim. kysymyksestä "Haluaa olla ultrajuoksija" tai "Suurimmat idolit Kankaansyrjä ja Saukkonen". Laittaa hieman miettimään...

Varmaan JH tykkää myös kekkuloida pölyhuisku kädessä ja pieni essu päällään, mutta toisaalta, kukapa mies ei tykkäisi (salaa tietysti).

http://www.seponkotisivut.com/vb/images/icons/icon6.gif

JH
9.6.2008, 15:54
Varmaan JH tykkää myös kekkuloida pölyhuisku kädessä ja pieni essu päällään, mutta toisaalta, kukapa mies ei tykkäisi (salaa tietysti).

http://www.seponkotisivut.com/vb/images/icons/icon6.gif

Kaappiultraajuus on minun tapauksessa hitusen vaikeaa, että olen kyllä jo tullut viime kevään Mammuttimarsissa kaapista ulos.

Tarkkanäköistä pohdintaa kaikenkaikkiaan. Pelini kuitenkin perustuu siihen, että josko se Maileri haluaisi tuota kaikkea vielä hitusen enemmän kuin mitä minä itse. :-).

Skylihme
9.6.2008, 16:04
Nythän mä vasta muistinkin, että oon lyönyt kerran vetoa JH:n kanssa ja se hävis ihan tyylikkäästi ja teki mitä lupasi jos häviää, että häviämisestä hänellä on toki kokemusta. Samoin taitaa kyllä olla voittamisestakin. Mailerin vedonlyöntikokemuksista en sen sijaan paljoa tiedä.

Tuo JH:n kaappiultraaminen on ollut jo yleisessä tiedossa kyllä sekä myös se, että hän mitä ilmeisemmin tulee jossakin elämänsä vaiheessa kokeilemaan jo ihan kunnon ultraa - aivankuin olisi jo salaharjoitellut Esport Areenalla ??? radan kiertämistä ??? Ja luulen myös, että Mailerille olisi todellakin aika kova paikka tuo siivousurakka - mä voisin ostaa vaikka jonkun kivan sellasen pinkin huivin tai oikein "hilkan" Mailerille - olis niinku uskottavampaa sitten se siivoaminen eikä mulla muuten oo minkäänlaista pölyhuiskaakaan että kai se pitää sekin hankkia vai tuotko oman?

JH
9.6.2008, 16:24
Skylle hävisi vedonlyönnissä ihan mielellään kun vetokin oli hauska.

Laitoin Eskon syväanalyysin innoittaman uuden avattaren. Periaatteessa se avatar voisi vaihtua sen mukaan kumpi on joko juoksuissa tai äänestyksessä johdossa, mutta nyt kun juosut ja äänestykset menee ristiin taidan ihan itse valita... Hyvä tuohon mahdolliseen muutokseen on totutella jo ennakkoon.

Pölyhuiskat todennäköisesti talon puolesta. Maileri varmaan hoitaa siivoamisen tyylillä, koska olen laittanut Mailerille jo hyvissä ajoin tekniikkaohjeita oikeaoppiseen pölyhuiskan käyttöön. Ne fanikuvat voi kummitella sitten hitusen pidempään kuin itse siivoaminen. Kalevan kisoissa 2009 voi olla aika monella kilpakumppanilla olla repussa kuva vain nimmaria vaille valmiina odottamassa...

Esko
9.6.2008, 16:55
Eiköhän se itse vedon mahdollinen häviäminen olisi Mailerille se kovin paikka, ja siivouspalvelu tulee sitten vaan kylkiäisenä. Ei mitään epäilyksiä etteikö homma hoituisi tyylillä loppuun asti. :thumbsup:

Jos asianomaiset haluavat, voin mielelläni autella sen fanikuvan kanssa. Valokuvausta kun kuitenkin tulee ainakin jollain tasolla vähän harrastelluksi. Viime yönä tuli vaihteeksi seistyä vajaat pari tuntia läheisessä koskessa kameran ja jalustan kera, tuloksena mm. uusi taustakuva tietokoneeseen. :smiley:

Skylihme
9.6.2008, 17:13
Joo no hyvä, voit sit tulla meille ekaks kuvaamaan Maileria työssään! Meillä on kyllä sängyn alla oikein kunnon villakoira-armeija kun mulla o tuolta töistä kerääntynyt kaikenlaista tavaraa, joita olis pitäny roskiin heittää enkä raaski niin oon raahannu ne sieltä kotiin sit. Saat sitten vaikka kuvauspalkkionkin valita sieltä (mm. urheilukenkiä ja vaatteita tai vaikka stepperi!).

Hähillä on vissihin paljon silitettävää - ainakin joskus on ollu puhetta - kai sekin homma menee siivouksesta??? Pepistä en tiiä mitä kivaa puuhaa o ajatellu... Ei oo sitten muita enää ilmoittautunut tähän siivousketjuun?

Eli huom. palstan naisväki, nyt olis edullista ja edustavaa joulusiivousapua tarjolla - tähän ketjuun varaukset!

interosseous
9.6.2008, 17:32
Meille saa kanssa tulla. Saa valita moppaamisesta tamppaamiseen. Vaihtoehtoisesti käy myös halkojen hakkaaminen.

Skylihme
9.6.2008, 17:37
Meille saa kanssa tulla. Saa valita moppaamisesta tamppaamiseen. Vaihtoehtoisesti käy myös halkojen hakkaaminen.

Varmaan löytyy myös kissankarvoja? Niitähän voi nyppiä sieltä täältä jos oot jostakin syystä siivonnu ennenku siivooja tulee...

JH
9.6.2008, 17:37
Maileri on kyllä niin kallisarvoinen joulusiivousapu, että se ainakin osittan menee huutokauppaan jos juoksu ei kulje. Sky on toki eritysasemassa tuon suhteen eikä sinun tarvitse olla huolissasi, kunhan et ihan ahneeksi vaan ryhdy. Mikään ei tee miehiselle itsetunnolle parempaa kuin se, että naiset ovat valmiita maksamaan palveluista. Jos ilman annettaisiin eihän se hävinneen itsetunto nousisi kuuna päivänä... Tuotoilla voi sitten ostaa vaikka Endurancen lippiksen vielä lohdutukseksi tai jotain vastaavaa olennaista rekvisiittaa.

Esko
9.6.2008, 18:21
Minä ajattelin lähinnä sellaista vähän etukäteen mietittyä ja puolittain lavastettua/poseerattua siivouskuvaa jossain sopivassa paikassa. Vaikka ennen varsinaisille keikoille lähtemistäkin. Kunnon fanikuvameiningillä, ei olisi sitten jonkun onnellisen palstalaisen kotikaan taustana. Mailerin kanssa tunnetaan muutenkin, voisi ottaa vaikka jälkikäteenkin kun se lippiskin on saatu hankittua rekvisiitaksi. Mutta miten vain. Ja voisihan se olla toisaalta vaikka jonkinlainen kuvablogityylinenkin ratkaisu, "päivä Mailerin elämää". http://www.seponkotisivut.com/vb/images/icons/icon10.gif

Ei kun hetkinen, eihän tää kisa vielä ollutkaan ratkennut. Sehän voi olla myös JH! Jotenkin nämä viestit kuulostavat siltä, että JH:n lisäksi myös palstan naispuoliset jäsenet ovat jo päättäneet, että se on nuori sinkkumies Maileri joka haastessa voittaa siivouspalvelunakin. Tai että he voittavat haasteessa Mailerin. Kannattaa varoa, ettei miehen itsetunto parane liikaa jo etukäteen. Ties millaiseen tuloskuntoon tuo sitten vielä äityykään. :hali_hehe:

kurppa
9.6.2008, 18:26
Minä olen myös ilmoittautunut siivousjonoon. Mutta jostain syystä se ehdotus ei saanut tulta alleen.

Kisa on jännä, koska palkinnot ovat isot. Kumpikin haluaa ehdottomasti hävitä, mutta toisaalta kumpikin haluaa ehdottomasti voittaa. Tästä tulee vielä jännää.

Reino
9.6.2008, 18:52
Myrsky hajotti juuri liiteri-verstaasta ikkunan. Voisiko kenties häviäjä tulla korjaamaan sen? Voin olla siinä vieressä kaverina, juoda pullosta (vaikka) Jaloviinaa ja monisanaisesti valittaa tätä saariston kovaa arkea.

Maileri
9.6.2008, 20:04
Myrsky hajotti juuri liiteri-verstaasta ikkunan. Voisiko kenties häviäjä tulla korjaamaan sen? Voin olla siinä vieressä kaverina, juoda pullosta (vaikka) Jaloviinaa ja monisanaisesti valittaa tätä saariston kovaa arkea.
Myrsky hajotti juuri Mailerin juoksun 1500m:n kisassa. JH jatkaa ennakkosuosikkina.

Pienet korjaustyöt tottakai kuuluvat asiaan. Siivoamisen lisäksi myös muut sisä- ja ulkotyöt saa sälyttää hävinneen harteille. Ei se ole niin tarkkaa kunhan sitä jaloviinaa riittää myös raskaan työn raatajalle.

Skylihme
9.6.2008, 20:07
Minä ajattelin lähinnä sellaista vähän etukäteen mietittyä ja puolittain lavastettua/poseerattua siivouskuvaa jossain sopivassa paikassa. :hali_hehe:

Ai sellaista kuvaa ! :viheltely:

kurppa
9.6.2008, 21:10
Pienet korjaustyöt tottakai kuuluvat asiaan. Siivoamisen lisäksi myös muut sisä- ja ulkotyöt saa sälyttää hävinneen harteille. Ei se ole niin tarkkaa kunhan sitä jaloviinaa riittää myös raskaan työn raatajalle.
Entä vimpuloiden hoito?

Täällä olisi sitäkin puolta tarjolla. Emäntä voisi lähteä rökälehtimään kun tuo juoksu ei oikein suju.
Jaloviinaa voin antaa sitten homman jälkeen.

JH
10.6.2008, 00:34
Myrsky hajotti juuri Mailerin juoksun 1500m:n kisassa. JH jatkaa ennakkosuosikkina.

Aika legendaarista. Selitysosastolla olet selkeesti ottanut piikkipaikan.

Ei voi muuta sanoa kuin, että aika uskomaton kokonaisuus tämä sinun kilpailukauden alku ollut. Pidemmät matkat kaiketi ovat menneet suht hyvin spekseihin, joten eiköhän se tuloskunto ennen syksyä vielä löydy. Jännä odotella ja katsella mitä ässiä hihoista vielä löytyy vai oliko kesän kilpailukauden avaus nyt sitten tässä.... Ei se voi olla tässä...

Jos tietäisin missä kilpailet 800m matkalla näin alkukaudesta, tulisi kyllä varmaan tehtyä hallikauden uusinta. Tulisin kannustamaan radalle ilman lajiharjoitteluja. Sen verran kutkuttavassa iskussa ja tuloskunnossa olet, että en vain voisi malttaa mieltäni. :-)....

Hietsu
10.6.2008, 01:21
Näin juostiin Järvenpäässä:
http://www.tilastopaja.org/fi/res/tulokset.asp?u_action=display&u_log=11218

Maileri
10.6.2008, 10:41
Aika legendaarista. Selitysosastolla olet selkeesti ottanut piikkipaikan.

Ei voi muuta sanoa kuin, että aika uskomaton kokonaisuus tämä sinun kilpailukauden alku ollut. Pidemmät matkat kaiketi ovat menneet suht hyvin spekseihin, joten eiköhän se tuloskunto ennen syksyä vielä löydy. Jännä odotella ja katsella mitä ässiä hihoista vielä löytyy vai oliko kesän kilpailukauden avaus nyt sitten tässä.... Ei se voi olla tässä...

Jos tietäisin missä kilpailet 800m matkalla näin alkukaudesta, tulisi kyllä varmaan tehtyä hallikauden uusinta. Tulisin kannustamaan radalle ilman lajiharjoitteluja. Sen verran kutkuttavassa iskussa ja tuloskunnossa olet, että en vain voisi malttaa mieltäni. :-)....
Olihan se tuuli vaan osatotuus, mutta sillä huomautuksella "JH jatkaa ennakkosuosikkina" viittasin siihen, että juoksuvauhtiakin tarvitaan lisää ja pelkkä tuulen tyyntymisen odottelu ei yksinään auta.

Kilpailukauden avaus on ollut vähän alavireinen, mutta siinä ei ole mulle mitään uutta. Pitkät matkat ovat kulkeneet kohtuullisesti siihen nähden kuinka heikolla pohjalla mun 1500m nyt on. Parempaa kyllä odotin kolmoseltakin, mutta alle 9 minuutin vauhti alkaa olla jo lähes tonnifemman vauhtia, joten on aika selvää missä siinä on pullonkaula.

Kilpailut vähenevät nyt hetkeksi ja seuraava isku lienee 17.6. Eurajoella, jossa laitan 3000m:n ennätysnumerot uusiksi. Siitä kausi jatkuu 28.6. Jämsässä 1500m:n merkeissä, jossa pitäisi alkaa näkyä jotain merkkejä paremmasta. 800m en juokse siis nyt alkukesästä ollenkaan, seuraava yritys on varmaan jossain heinäkuun puolella. JH vois vaikka lyödä tiskiin tuloksen ensimmäisenä jo tässä kesäkuun puolella?

JH
10.6.2008, 11:12
"Myrsky hajotti juoksun". Legendaarinen kommentti vaikka ymmärrän kyllä että eilisenkaltainen tuuli voi pilata kisatuloksen ihan täysin.

No teoriassa voisin juosta kotiradalla jonkinlaisen tuloksen (mutta sekään ei olisi virallinen aika), mutta en oikein tiedä mitä se toisi tullessaan. Lähdetään molemmat kotiradalle samaan aikaan ja sovitaan, että jos menee alle 2:06.25 on nopeempi vedossa kärjessä ja aika laitetaan hitusen yläkanttiin jatkoa varten. Jos tuolla ajalla tulee voitto koko roskasta on se kuitenkin juostu mies miestävastaan, jolloin ei jää seliteltävää. Tai juostaan kotiradalla 400m niin saat hyvän herkistelyn Jämsän kisaan.

Rakentelen kuntoani ihan rauhassa eikä kisaaminen tässävaiheessa oikein sovi mun pirtaan. Siitä huolimattakyllä minä tuollaiseen näytösluontoiseen juoksuun mielelläni lähden vaikka ottamaan pataan. :-). Se voisi motivoida kummasti.

Kyllä toi sun touhu vaikuttaa aika hurjalta. Jos 1500m vauhti rajoittaa 3000m tulosta on kasin juoksu varmaan aika synkkää tahkoamista. Ymmärrän täysin jos 800m kisaaminen ei innosta. No pohjakunto on varmaan riittävä, joten kunhan se nopeuseste poistuu tuloskunto voi loikata äkistikin.

Maileri
16.6.2008, 12:44
Vetorintamalla on taas tapahtunut, sillä lyhyiden ratajuoksujen ja pitkien metsäjuoksujen erikoismies JH on näyttänyt kuntoaan Jukolan Viestissä. JH löysi kaikki rastit ja selvisi omalla osuudellaan reilusti 1000 nopeimman joukkoon. Rastivälianalyysin perusteella pari pummiakin on osunut matkan verrelle.

JH kuitenkin vahvistaa asemiaan ennakkosuosikkina, vaikka vain yksi rastiväli on ollut kuntoa vastaava suoritus. Siinä sijoitus on ollut 134/1280, mutta se olikin ainoa rastiväli, jonka pituus oli noin 800m! Kasin mies on kasin mies suunnistuksessakin.

Rookie
16.6.2008, 16:42
JH kuitenkin vahvistaa asemiaan ennakkosuosikkina, vaikka vain yksi rastiväli on ollut kuntoa vastaava suoritus. Siinä sijoitus on ollut 134/1280, mutta se olikin ainoa rastiväli, jonka pituus oli noin 800m! Kasin mies on kasin mies suunnistuksessakin.
Ja kai sekin meni siihen kahen minuutin haminoille...

Rookie

Hietsu
17.6.2008, 22:25
JH kuitenkin vahvistaa asemiaan ennakkosuosikkina, vaikka vain yksi rastiväli on ollut kuntoa vastaava suoritus. Siinä sijoitus on ollut 134/1280, mutta se olikin ainoa rastiväli, jonka pituus oli noin 800m! Kasin mies on kasin mies suunnistuksessakin.

Sanoisinko, että hämmentävästi vedetty JH:lta, mutta samaa voi sanoa myöskin Mailerin viidennestä tilasta ankkuriosuuden loppukirissä, vauhdilla 2.45/km, pari vuotta sitten.

Vaan asiaan: tänään toinen vetoveijareista tempaisi kolmosen Satakunnassa:

http://www.eurajoenveikot.fi/ejg/tulokset.html

Mukana siis kolme kenialaista ja yksi melkein-kenialainen leireilijä...

Ja jottei Maileria syytetä selittelystä, niin ihan puolueettomalta taholta tulleen tiedon mukaan Eurajoella on ollut hieman hankalat sääolot.

Jatkakaa samaan mallin pojjaat, ääntäni en anna ainakaan vielä kummallekaan.

Maileri
22.6.2008, 17:33
JH
3.2.08: 2.06,25

Maileri
3.2.08: 2.07,83
24.5.08: 2.08,34
21.6.08: 2.07,34

JH
23.6.2008, 08:16
JH
3.2.08: 2.06,25

Maileri
3.2.08: 2.07,83
24.5.08: 2.08,34
21.6.08: 2.07,34

Hermoja raastavaa touhua katsella kun kestävyysmies alkaa jyräämään tulostaan alaspäin... Seuraavassa startissa taitaa kisan asetelma muuttua uuteen uskoon. Tai seuraavassa kahdessa vähintään. Juokse se 2.06,34 ensin niin sarja on täydellinen.

Maileri
23.6.2008, 11:09
Hermoja raastavaa touhua katsella kun kestävyysmies alkaa jyräämään tulostaan alaspäin... Seuraavassa startissa taitaa kisan asetelma muuttua uuteen uskoon. Tai seuraavassa kahdessa vähintään. Juokse se 2.06,34 ensin niin sarja on täydellinen.
Kyllä raastaa hermoja täälläkin ja usko omiin kykyihin sen kuin katoaa... Tällainen sekunti per kisa ei riitä vedon voittoon, vaan jossain vaiheessa pitää syödä useampi sekunti kerralla pois. Vielä tulee niitäkin kisoja, jossa tulos ei parane. Toivottavasti seuraavassa startissa lähtisi jo paljon pois, mutta harjoitusohjelmaa katsomalla paras kunto ei luultavasti tule ennen elokuuta.

Sadasosat on selvästi vakioitu, sillä 1500m meni aikaisemmin 4.12,34!

Esko
23.6.2008, 17:15
Kyllä raastaa hermoja täälläkin ja usko omiin kykyihin sen kuin katoaa... Tällainen sekunti per kisa ei riitä vedon voittoon, vaan jossain vaiheessa pitää syödä useampi sekunti kerralla pois.

Kyllähän se sekunti per kisa tuollaisella matkalla riittää. Pitää vaan juosta sitten tarpeeksi monta kisaa. http://www.seponkotisivut.com/vb/images/icons/icon6.gif

Maileri
23.6.2008, 17:51
Kyllähän se sekunti per kisa tuollaisella matkalla riittää. Pitää vaan juosta sitten tarpeeksi monta kisaa. http://www.seponkotisivut.com/vb/images/icons/icon6.gif
Mietin tätäkin hetken, mutta kyllä se loppujen lopuksi on komeempaa leikata iso siivu ajasta kerralla ja todeta tuloksen tulleen täysin yllättäen ja pyytämättä.

JH on viettänyt hiljaiseloa viimeisen viikon ajan eikä edes lenkkivihkoon ole tullut uusia merkintöjä. Joko mies on lomalla tai sitten ryhtynyt salaharjoittelemaan oikein tosissaan huomatessaan realistiset mahdollisuudet kisan voittoon.

Taidan mennä tänään taas kentälle katsomaan Herätysjuhlien valmisteluiden etenemistä. Jostain syystä körtit haluavat tehdä taistelustani katoavaa nopeutta vastaan entistä hankalamman valloittamalla kentän juuri kriittisimpään aikaan.

Maileri
23.6.2008, 17:52
Sadasosat on selvästi vakioitu, sillä 1500m meni aikaisemmin 4.12,34!
In my dreams... 4.21 se oli.

JH
24.6.2008, 00:54
Mietin tätäkin hetken, mutta kyllä se loppujen lopuksi on komeempaa leikata iso siivu ajasta kerralla ja todeta tuloksen tulleen täysin yllättäen ja pyytämättä.

JH on viettänyt hiljaiseloa viimeisen viikon ajan eikä edes lenkkivihkoon ole tullut uusia merkintöjä. Joko mies on lomalla tai sitten ryhtynyt salaharjoittelemaan oikein tosissaan huomatessaan realistiset mahdollisuudet kisan voittoon.

Tunnustan että Mailerilta alkaa alkaa löytymään tyyliä. Etenkin jos muistat sanoa vielä lopuksi, että kuntoon päästiin käytännössä vielä ilman treeniä.

Ei voi isommin salaharjoitella jos ei harjoittele. Omat treenini ovat olleet viime aikoina enemmän henkisellä puolella, mutta ei sitäkään puolta sovi vähätellä. Ehkä tuosta joku nokkela keksisi, että kyseessä oli hienosti ajoitettu ylimenokausi, mutta kyllä se totuuden nimessä on ollut oli ihan vain perheellisen elämää.

Kisan voitosta en enää uskalla edes haaveilla, vaan olen alkanut ihan selkeesti vain varmistelemaan hyvää kakkossijaa jotakuinkin säädyllisellä tappiolla.

En mitenkään edes hennoisi enään edes voittaa, koska olen sivusta katsellut riipivää taisteluasi sekuntien kanssa. Tulee sinun lopputulokseksesi kesän mittaan sitten lopulta mikä hyvänsä aika, niin voiton olet kyllä ansainnut. Sympatiat ovat täysin puolellasi.

Tule keskiviikkona Seppolan kotiradalle. Lupaan näin julkisesti olla beesaamatta ja jänistäväni sut hyvään vauhtiin kunnon ennätysparannusta varten noin 60s ekan kierroksen vauhdilla (jos pääsen niin kovaa). Noin hyvästä tarjouksesta ei kannata kieltäytyä.

Maileri
24.6.2008, 13:06
Tule keskiviikkona Seppolan kotiradalle. Lupaan näin julkisesti olla beesaamatta ja jänistäväni sut hyvään vauhtiin kunnon ennätysparannusta varten noin 60s ekan kierroksen vauhdilla (jos pääsen niin kovaa). Noin hyvästä tarjouksesta ei kannata kieltäytyä.
Emmä ala kasia juoksemaan, mulla ois huomenna vetotreeni ohjelmassa. En voi välttyä teiltä kuitenkaan, koska oon luultavasti juuri samaan aikaan tekemässä omaa harjoitustani. Katotaan jos tulisin rimpuilemaan 400m sun perässä tai edellä.

JH
24.6.2008, 13:13
Emmä ala kasia juoksemaan, mulla ois huomenna vetotreeni ohjelmassa. En voi välttyä teiltä kuitenkaan, koska oon luultavasti juuri samaan aikaan tekemässä omaa harjoitustani. Katotaan jos tulisin rimpuilemaan 400m sun perässä tai edellä.

Eilen taisit juuri pohdiskella, että tarvitset kovempia vetotreenejä. Nyt olisi tarjolla niin ei kelpaa/nappaa...

Otetaan kisa siitä kumpi jaksaa juosta pidemmälle 2 minuutin kasin vauhdilla? Kun vauhti kanttaa voit lopettaa. Minä huvikseni kokeilen miltä tuollaisen totaalikoomauksen jälkeen tuntuu jatkaa eteenpäin ja miten hitaasti pääsen lopun :-)... Onnistuneella juoksulla tarjoan hassun hiipuvan jäniksen makoisille maalisuoran ohituksille 2.10-2.20 porukalle.

Eikö tuo olisi hauska testijuoksu ja pienellä mielikuvituksella saat siitä osan vetoharjoitustasi. Onhan se kumma, että kaikenmaailman tähtikisoissa kerkiää ramppaamaan, mutta sitten kunnon kisoihin ei ole saumaa tulla..

JH
25.6.2008, 02:07
Nyt pitää tunnustaa. Tein harjoituksen.

Tänään on kisa klo 19.00, joten oli syytä aloittaa treenit jo aamuyöstä!

Ohjelmassa oli rentoja hapottomia 200m koordinaatiovetoja pitkillä palautuksilla. Tarkoituksena oli juosta noin 30s vetoja 3 minuutin palautuksella.

Verkkaa
200m 3 min palautuksella
29.2s, 29.3s, 28.8s, 28.5s, 27.7s, 32.3s, 30.5s

Viides veto oli huvikseen vähän kovempi ja hapokas. Pari viimeistä oli yritystä kalibroitua takaisin tavoitevauhtiin. Tuosta voi nyt sitten julistaa virallisesti kasin treenit alkaneeksi tälle kesälle. Toki pidän varmaan taukoa noista muutaman viikon, että ei mene ylikuntoon koko äijä..

Harmi että et viitsinyt tulla kotiradalle kasia juoksemaan, kun olisin juuri saanut tuon 2:08 vauhdinkin kalibroitua sinua varten.

JH
27.6.2008, 14:14
Koska Maileri ei ole mitään kotiradasta tänne kirjoittanut niin laitan jotain.

Kotiradalla juostiin 800m kisaa ja kuinka ollakkaan JH ja Maileri ensimmäistä kertaa eläissään kohtasivat samassa lähdössä! Maileri tosin ei oikein lähtenyt kisaan mukaan vaan teki ennen lähtöä jalat lamauttavan kovia 400m vetoja kunnonsalauksen varmistamiseksi.

Kuten ylempänä jo olin maininnut lupauduin jänikseksi, joka juoksee 2 min vauhtia kunnes sippaa. Vetoapu ei kuitenkaan kelvannut joten sain juosta ihan yksin. Eka kierros meni 60s ja samaa vauhtia oli tarkoitus jatkaa vähintään 600m kohdalle asti. Väliaikataulu oli epäkunnossa ja jalkojen hyytyessä vauhdintaju ei pelannut oikein, joten 600m tuli vastaan ajassa 1:34 vaikka luulin olleeni hitusen nopeempi. Loppusuoran ennakkoon suunniteltu totaalikanttauskin meni pilalle huonon vauhdinjaon takia ja maalissa olin suunnilleen tasan ajassa 2:07.3. Maileri askelsi kevyen näköisesti maaliin ajassa 2.10.

Kokonaistilanteen kannalta syöverini pahenee entisestään. Maileri himmailee taustalla ja antaa ennakkosuosikin paineiden nakertaa rotan lailla vastustajan syövereissä samalla kuin itse salailee teräksistä tuloskuntoaan mitä mielikuvituksellisimmilla tavoin. Oma arvioni on että joutuisin todennäköisesti tekemään ainakin yhden tai kaksi ratatreeniä ennen kuin voin varmuudella tietää juoksevani alle 2:04 tuloksen ilman vetoapua hupikisassa tai yksin radalla juostessa. Kunnon kisassa hyvällä vetoavulla se menisi ihan treenaamattakin. Tuon ajan alle tähdätessä jokainen sekunti pitää treenaamalla lunastaa. Eli jälleen kerran ennakkosuosikin paineet siirtyvät Mailerille.

Esko ikuisti kohtaamisesta loistavan kuvasarjan, joiden ilmeistä jokainen näkee Mailerin itsevarmuuden, jonka edessä satunnaisesti kuntoilevat veteraanikansalaiset ovat täysin aseettomia.

Maileri
27.6.2008, 16:10
Täysin turhaa selittelyä puolin ja toisin on se, että kotiratakisaa edeltävät vedot olisivat jotenkin vaikuttaneet tulokseen. Tottahan toki tein kisaa edeltävät vedot normaalia rennommin, jotta olisin pystynyt haastamaan JH:n jollain tavalla.

JH ampaisi matkaan aika vakuuttavalla nopeudella, enkä nähnyt muita vaihtoehtoja kuin yrittää roikkua perässä. Parin sadan metrin jälkeen huomasin, että vauhti oli jo epämukavuusalueella ja eroa alkoi syntymään tasaisesti. 400m:n kohdalla eroa oli jo 2-3 sekuntia ja väli 400-600 oli todella hidas ja ero JH:n kasvoi entisestään. En ymmärrä kuinka hiljaa olen tuon pätkän tullut, koska JH:llakin vauhti hyytyi selvästi. Viimeinen 200m tuli jo vähän paremmin ja sain JH:ta pikkuisen kiinni. Ero oli lopussa suunnilleen sama kuin se oli ollut kierrosta aikaisemmin.

Mun suorituksessa ei ollut mitään salailua tällä kertaa. Jokainen näki nyt konkreettisesti sen eron, joka meillä tällä hetkellä on. Asetelma oli alussa herkullinen, mutta tämän vedon suhteen kisa ei mielestäni tarjonnut mitään uutta. Taktisesti juoksin niin hölmösti kuin vain mahdollista, mutta rohkeammallakaan aloituksella olisin tuskin vielä pystynyt haastamaan JH:ta.

Viikonloppuna multa on tulossa lisää tuloksia pöytään 1500m:n juoksun muodossa. Se kertoo ainakin sen onko kunto menossa ylös vai alaspäin, mutta 800m:n tuloksia sen pohjalta ei voi ennustaa.

JH
27.6.2008, 16:58
On kyllä suuri ihme on jos 1500m aika ei ala tippumaan rytisten. Hyvin olet ainakin treenannut. Muutamassa viikossa varmaan saat 1500m ajan loikkaamaan tuonne 4.10-4.15 tuntumaan. Tai sama vaikka kuukaudessa. Ennen kuin se onnistuu ei tässä vedossa tosiaan mitään merkittävää tapahdu vaikka kuinka kirmattaisiin kaseja. 1500m ajan tippuessa alle 4.10 alkaa mun huono huumori vaihtumaan laatutreeneihin ja 4.05 kohdalla pitää alkaa etsimään nättiä essua :-).

Vanhoja tilastoja katsellessa jotenkin ihmetyttää uudenlainen tapasi lähestyä huippukuntoa. Yleensä olet ollut jo kesän alussa melko hyvässä iskussa. Tämä kuntohuipun siirtäminen eteenpäin on rehellisesti sanoen aika katala veto, koska se rehellisesti sanoen laittaa vähän omia pasmojani sekaisin... Sopiva annos treenimotivaatiota tulisi minulle juuri nyt hyvään saumaan.

Maileri
30.6.2008, 14:07
Vedossa on nyt asemasotatilanne. 1500m:n aika viikonloppuna 4.16 ja sekään ei ravistele voimasuhteita juuri ollenkaan. Ilmeisesti pitää taas alkaa pitää suuria puheita, koska teot näyttävät niin aneemisilta.

JH
30.6.2008, 14:15
Vedossa on nyt asemasotatilanne. 1500m:n aika viikonloppuna 4.16 ja sekään ei ravistele voimasuhteita juuri ollenkaan. Ilmeisesti pitää taas alkaa pitää suuria puheita, koska teot näyttävät niin aneemisilta.

No jos yhtään lohduttaa sun juoksu näyttää jo hitusen paremmalta kuin talvella. Moni on pitänyt sua oikeana juoksijana sun juoksua katsottuaan. Vähänkö risoo tuollainen!

Asemasotatilanne on päällä niin pitkään kunnes juokset alle tuon mun hallituloksen. Sitä ennen keskityn treenaamiseen ja muiden matkojen kuin 800m juoksuun.

Muutenkin vetäydyn lomailemaan heinäkuuksi. Tietenkin treenaan 2-3 kertaa päivässä, mutta mitään tuloksia ei varmaan ole ihmeteltäväksi. Tämän jälkeen voidaan sitten katsella mitä puuhasteltaisiin vedon suhteen. :-). Eli sinulla on kuukausi aikaa räjäyttää potti ilman, että voin tehdä muuta kuin hämmästellä. Lomalta paluun jälkeen voidaan sitten ottaa taas uusi kotirata, jossa pääset kokeilemaan pysytkö beesissä vai pungetko jopa väkisin ohi.

Maileri
7.7.2008, 17:39
Kai se on tänne taas päivitettävä tilanne, vaikka ei millään huvittais:

JH
3.2.08: 2.06,25

Maileri
3.2.08: 2.07,83
24.5.08: 2.08,34
21.6.08: 2.07,34
3.7.08: 2.07,87

Seuraavaa kisaa saadaan varmaan ootella, koska juoksen lisää vasta kun oon selvästi alle 2.05 kunnossa.

Pantse
7.7.2008, 17:55
Kai se on tänne taas päivitettävä tilanne, vaikka ei millään huvittais:

JH
3.2.08: 2.06,25

Maileri
3.2.08: 2.07,83
24.5.08: 2.08,34
21.6.08: 2.07,34
3.7.08: 2.07,87

Seuraavaa kisaa saadaan varmaan ootella, koska juoksen lisää vasta kun oon selvästi alle 2.05 kunnossa.

Ihailtavan tasaista sarjaa Maileri tekee :yaya: