Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Reittivalinta polkujuoksukisoissa


hoppana

Recommended Posts

UTMB:n säännöt:

 

"It is imperative that you follow the paths as they are way-marked, without short-cutting them. Actually, short-cutting a path causes erosion damaging the site."

 

toisaalta

 

BREACH OF REGULATION PENALTIES (*) – DISQUALIFICATION
Short-cutting the route At the race director's discretion

 

eli ei tuota oikaisemista pidetä kovinkaan pahana rikkeenä.

Link to comment
Share on other sites

Jossain on vikaa, jos reitti on niin huonosti merkitty, että sitä pitää etsiä. Vihasin nuorena aina niitä tapahtumia, joissa oli kreppipaperia muutaman sentin pala jossain puun oksassa ehkä 10-15m välein. Kerran Sandikassa oli ampumajuoksu, jossa ampumapaikalta juostiin ensin varmaan kilsa hiekkatietä, sitten tuli jyrkkä mutka tiheään metsään. Yhdessä vaiheessa kreppipaperia ei näkynyt missään kunnes vähän ajan päästä sitä taas näin. Lähdin seuraamaan niitä punaisia paperin kappaleita, mutta saavuinkin väärälle ampumaradalle. Osoittautui, että ne olivat jotain vanhoja merkintöjä puissa ja näin ollen tulinkin ihan eri paikkaan kuin piti. En osannut lähteä sieltä oikeaan paikkaan, koska en tiennyt missä olin. Lopulta pääsin intin traktorin kyydissä lähtöpaikkaani ja jouduin keskeyttämään kilpailun. Tämä oli kesällä '85 tai '86. Pari muutakin vastaavaa ikävää kokemusta on, joten siis oikeasti: järjestäjien pitää merkata se reitti, niin että tiedetään, mihin suuntaan pitää mennä. 

Link to comment
Share on other sites

18 tuntia sitten, Guest Baltsu kirjoitti:

Jossain on vikaa, jos reitti on niin huonosti merkitty, että sitä pitää etsiä.

Ei ole ollut muuten edes yks tai kaks kisaa, missä joku ohikulkija tai maanomistaja on päättäny ”auttaa” ja kerännyt reittimerkkinät taskuun mennessään. Esim. viime kesän Sveitsin kisassa joku maanomistaja, joka oli antanut luvan kisaan oli kuitenkin kimpaantunut (tai kenties luullut kisan jo loppuneen?) ja kerännyt kaikki reittimerkinnät pois mailtaan lähes kilometrin matkalta. Jossain Walesin kisassa muistan myös menneeni pitkän matkan ihmetellen merkkiviirien puuttumista, kunnes niitä löytyi yhtäkkiä iso nippu tienvarressa menevästä ojasta. Henkilökohtainen lemppari oli Nepalissa missä reittimerkintöinä käytettiin kirkkaan pinkkejä nauhoja, jotka eräänä päivänä puuttui varmaan lähemmäs kolmen kilometrin pätkältä, kunnes erään talon pihassa näkyi hevonen/aasi/muuli/mikä olikaan, jonka häntä ja harja oli letitetty pinkeillä koristenauhoilla ja pihalla leikki/tanssi kaksi lasta heilutellen pinkkejä nauhoja mennessään. 10-päiväisen kisan reittimerkinnät myös harvenivat aika reippaasti loppua kohden, koska noita nauhoja oli kisajärjestäjillä vain tietty määrä mukana ja lähes joka päivä osa niistä lähti omille teilleen, eivätkä sweeperit saaneet niistä aina kuin osan talteen seuraavaa päivää varten. 😅

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

35 minuuttia sitten, Snoerf kirjoitti:

Ei ole ollut muuten edes yks tai kaks kisaa, missä ...

90-luvulla oli yhdessä noin viikon nonstop-kisassa pakollinen reittiosuus viitoitettu siten huolimattomasti, että yksi ranskalaisjoukkue juoksi harhaan. Harhailivat väärässä laaksostossa toista vuorokautta ennenkuin pääsivät takaisin viitoituksen varteen. Sellainen syö jo miestä loppumatkan ajaksi.

 

Jos viitoitus ei ole yhtenäinen nauha, kannattaa reitti merkitä vastasuuntaan kulkien. Silloin merkatessa näkee laittamansa merkinnät kuten kilpailija.  Merkintöjen tekoon pitää olla maanomistajan lupa. Merkinnät tulee kerätä pois tapahtuman jälkeen. 

Link to comment
Share on other sites

18 tuntia sitten, juusok kirjoitti:

 

Tässä siis kisa mieleesi, reittihän on selkeä kun näkyy ilmasta saakka:

 

 

En polkujuoksua kauheasti kyllä harrasta, kun puunjuuret ärsyttävät. Varsinkin sen jälkeen, kun käsi meni poikki, kun kompastuin "krokettiporttiin" Munkkiniemessä, niin ei mitkään polut ole inspiroineet, mutta jos menisin niin Lake Sonoman kaltaiset kisat voisivat kiinnostaa. Selkeät polut, hienot maisemat, eikä puunjuuria. 

2017-Lake-Sonoma-50-Mile-Jared-Burdick.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy