Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
Ffflamingo

ekaan triatloniin mielipideapua :)

Recommended Posts

Moikka!

Peruslenkkeilijällä olisi kysyttävää..

Eli ei ole kokemusta triatlonista, mutta Lohjan kesäkuun kisa kiinnostaisi. Kaikki sprinttimatkan osiot menee kyllä yksinään helposti, mutta kokemusta ei ole yhdistää noita uintia, pyöräilyä ja juoksua.

 

1) märkäpuku ei ilmeisesti ole pakollinen, mutta toimiiko kisaaminen perus uimapuvulla.. eli jos se ilmeisesti pitää jättää märkänä vaatteiden alle niin varmaan hankaa ikävästi pyöräillessä/juostessa?

 

2) mielipidettä matkavalintaan. sprinttiä olin suunnitellut, mutta huomasin että tuolla olisi pikamatkan mahdollisuus.

kunto ei ole peruslenkkeilijää kummempi (5km hölkäten menee kivasti, mutta sen jälkeen alkaa hapottamaan), niin vaikka olisi tässä puoli vuotta aikaa treenata, niin kannattaisiko testata eka triathlon tolla helpolta  kuulostavalla pikamatkalla vai uskaltaisinko puskea sprintin läpi?

 

..mielipiteitä? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos kaikki lajit menee "mukavasti" sellaisenaan jo läpi, niin ei ole ongelma kesällä kipaista kaikkia putkeen, turha siihen on aikatavoitteita asettaa muutenkaan vielä. Eli siis rohkeasti vaan sprinttimatkalle! Märkäpuku ei ole pakollinen useinkaan, ellei veden lämpötila ole jostain syystä liian alhainen (en kyllä usko, että silloinkaan, vaan sitten matkaa lyhennetään, esim. sprintissä 750m -> 400m tai jos toooosi kylmä niin sitten pitää perua koko uinti ja korvata esim. juoksulla, mutta harvinaista), mutta sprintin uintikin sen verran lyhyt, että melko varmasti sen tarkenee uida kesäkuussa uimapuvullakin. Suosittelen toki kokeilemaan sitä uintia ennen kisaa ulkona, ettei ole shokki. Märän uima-asun pystynee vaihtamaan poiskin, jottei tarvitse sen kanssa mennä jos ei halua. Triathlonissa monet lyhyet matkat kisataan huipputasolla säännöllisesti ilman märkäpukua, eli ns. kisa-asulla, jolla siis uidaan, pyöräillään ja juostaan. Se ei haittaa muissa lajeissa, mutta toimii uidessa melko hyvin. Sellaistakin voi pohtia. Esim. kevään triathlonmessuilla on paljon jälleenmyyjiä paikalla, jossa voi hyvin käydä katselemassa valikoimaa, jos sellaisellakin haluaisi kisata - maksanee jotain 50-100e välillä. Mutta kuten sanoin, uima-asukin käy hyvin, sellaisella olen itsekin ensimmäisen kisan uinut, vaihdoin pois uinnin jälkeen. Eiköhän sinne jokin pieni "vaihtoteltta" järjestetä jos tarve on.

Kokeilemaan vaan lajia :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokeile uimapukua pyöräilyssä ja juoksussa ennen kisaa. Tuskin kovin paljoa ehtii lyhyellä matkalla hangata. Voit hyvin vetää siihen päälle myös pyöräilyhousut ja paidan uinnin jälkeen jos tarvitsee (kokeile sitäkin ensin). Pyöräillessä asu kuitenkin kuivuu nopeasti, paitsi jos sataa. Tri asussahan säämiskä on uinnin jälkeen myös märkä, eikä sitä pyöräilyssä huomaa vaikka se imee vettä enemmän kuin uima-asu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihmettelin hiukan noita matkojen nimiä. Minun käsitykseni mukaan sprintti = pikamatka. Lohjalla kuitenkin näyttävät nimittävän pikamatkaksi yhdistelmää 300-10-3,4. Se olisi paremminkin supersprintti tms.

 

Nimistä viis. Sprinttimatka ei ole paha, jos pystyy osat erikseen suorittamaan. Märkäpuku on tietysti kiva uinnissa, kun Suomen vedet tuppaavat olemaan viileitä. Aina kisoissa silti näkyy pelkissä uikkareissakin uivia. Uikkareiden päälle voi hyvin vetää shortsit tai trikoot ja paidan vaihdossa. Eivät ne uikkarit siellä alla menoa haittaa noin lyhyellä matkalla. 

Itse menin viime kesänä Vantaan SM-sprintin ohuilla pyöräilyhousuilla ja pyöräilypaidalla, siis myös uinnin. Lähtöön valmistautuessani en kiirepaniikissa löytänyt kisapukua mistään, vaikka hyvin tiesin sen mukaan pakanneeni. Uinnin jälkeen vaihtopaikalla näin sen kisapuvun siististi laskostettuna vaihtokorissa! Ei siitä siinä vaiheessa enää ollut iloa. Ei ne vaatteet kisassa menoa haitanneet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  ×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy