Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Jampe

Helsinki City Run 19.5.2018 (Helsinki City Running Day)

Recommended Posts

Helsinki City Run -puolimaraton 2018 juostaan perinteiseen tapaan toukokuussa. Tällä kerralla puolimaraton on osa Helsinki City Running Day -tapahtumaa (19.5.2018), joka koostuu maratonista, puolimaratonista, vitosesta sekä maratonviestistä. Tällä hetkellä (15.8.2017) puolimaratonille on ilmoittautunut jo lähes 2400 juoksijaa.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ennätystä tekemään

Mitä olette mieltä uudesta HCR-reitistä? Onko mäkisempi  hitaampi kuin ennen ja missä kohtaa on pahimmat mäet? Vieraspaikkakuntalaisena en tunne reittiä ja olisi hyvä tietää

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heti alkuun on loiva mutta pitkähkö nousu Manneheimintietä pohjoiseen (2km). Sieltä lasketellaan kohti Pikku-Huopalahtea josta matka jatkuu merenrantaa myötäillen Kuusisaareen (5km). Siinä on seuraava 300m nousu ja sen jälkeen sama lasku (5-6km) Lehtisaaresa on lyhyt, mutta ikävän terävä nousu ja lasku joka melko jyrkkä huilaamiseen (6,5km)

 

Tämän jälkeen noustaan Lauttasaareen ja siinä varsin ikävä nousu omaan makuuni (8km). Sieltä lasketellaan helppoa baanaan aina Lauttasaaren sillalle asti, jossa vähän ylämäkeä (12km). Tuosta jatketaan alamäkeä aina Baanan alkuun asti (13,5km), josta noustaan 400m ja sen jälkeen pitkä laskettelu Töölönlahdelle (16km).

 

Tuosta lähdetääntkin sitten "sakkokierrokselle" eli noustaan stadion ohi loivahkosti ja lähdetään Keskuspuistoon (18km). Siellä on vähän ikävää ylämäkeä. Mutta sen jälkeen helpottaa kun lähdetään takaisin kohti stadionia.

 

Näin siis itse muistelisin, että tuo menee kun tullut aika paljon noilla mestoilla laukattua.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

On tää taas merkillistä! Sitä odottaa kuin lapsi joulupukkia, että pääsee HCM:lle juoksemaan, mutta eikös mitä. Oikean jalan sivussa on arka kohta ja ei sitä uskalla kokonaista juosta, joten vaihdoin puolikkaalle ja pudotin aikatavoitteen pois. Hölkytellään mukavalla matkavauhdilla ja otetaan tunnelmasta kaikki irti. Helsinki on sentään YKKÖNEN!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näyttää siltä että juostaan aika ihanteellisissa olosuhteissa jos ennusteet pitävät paikkansa. Kolmen vuoden tauon jälkeen olisi taas tarkoitus osallistua. Vuonna 2015 juoksin tuolla elämäni ensimmäisen puolimaratonin. Nykyään palauttavat lenkitkin hölkätään nopeammin kuin silloin juostu tulos, jotain on ilmeisesti tullut tehtyä oikein ja hyvä näin :)

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vuosi sitten tuli ilmoittauduttua kun "halvalla sain". Nyt pari viikkoa semitelekkaa takana ja toivottavasti iisi lenkki onnistuu. Onneksi sää on mitä kaunein, nautinnolista juoksupäivää itse kullekin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se oli sit siinä. Oli muuten mukava reitti, en ole ikinä juossut Lehtisaari, Kuusisaari, Lauttasaari hoodseilla aikaisemmin ja kaunistahan tuo oli. Ruoholahdessa oli tietyömaan takia muutama hankala shikaani ja siinä näin edessäni muutaman juoksevan harmittavasti nauhan väärälle puolelle, siinä ois kyllä paremmin voinut merkata reitin. Tuo yksi keinuva silta oli myös täydessä vauhdissa pikkasen epämiellyttävä... 

 

2015 osallistuin elämäni ensimmäiseen puolimaratoniin juuri HCR:ssä, sitä tuskan taivalta en unohda ikinä ja se oli itselleni herätyskello pistää omat epäterveelliset elämäntavat remonttiin. Tänään oli ns. revanssin paikka ja osallistuin toisen kerran HCR:ään. Paransin 2015 tulosta reilulla 5000:lla sijalla, kyllä viisituhatta, ja olin malissa 100 parhaan joukossa tai itseasiassa siinä ihan top 1% joukossa maaliintulijoista.

 

Täällä foorumilla on ollut paljon kirjoituksia siitä miten jokainen pystyy jos vain haluaa. Itselläni ei ole mitään juoksutaustaa ja muutenkin urheilutausta on lähes 30v takaa junnufutista johonkin 14v ikäiseen saakka jonka jälkeen muuta asiat rupesi kiinnostamaan enemmän.  Olen viime aikoina lukenut foorumista @catpapsin kirjoituksia ja ei voi kun ihailla kehitystä vaikka aloittanut harrastuksen reilusti +40 paremmalla puolella. Onnittelut muuten M50 voitosta!  Itsekin aloittanut tämän vasta M40 puolella ja olen yllättynyt miten oikeasti kroppa kestää edelleen treeniä kun vain määrätietoisesti tekee töitä ja etenkin jos saa pysyä terveenä.

Tästä on mukava jatkaa kohti uusia tavoitteita ja vihdoinkin tuo kolme vuotta kestänyt HCR mörkö on nyt selätetty lopullisesti 👍

 

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos jätät Nimimerkki kohdan tyhjäksi niin viestin lähettäminen ei onnistu!!! Viestin lähettäminen edellyttää myös rastin laittamisen alla olevaan reCAPTCHA tunnistautumiseen. Sen jälkeen voit lähettää viestin normaalisti. Toiminto estää robottien toiminnan. Saattaa kestää hetken että kyseinen ruutu tulee näkyviin. Viestin lähettämisen jälkeen jokainen viesti tarkistetaan erikseen. Eli viesti ei ilmesty heti näkyville. Lähettämällä viestin sivustolle hyväksyt sen ettei viestejä poisteta. Yhteystiedot yms. voidaan pyynnöstä poistaa.

Vieras
Olet lähettämässä viestiä Vieraana. Jos olet jäsen niin kirjauduthan sisälle tästä ennen viestin lähettämistä.
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...×