Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Guest Baltsu

Sinkkonen tylyttää miesjuoksijoita

Recommended Posts

Guest Baltsu   
Guest Baltsu

https://yle.fi/urheilu/3-9760423

"

Entinen kestävyysjuoksun päävalmentaja Kari Sinkkonen on asiasta harmissaan ja lataa täysillä.

- Maratonilla ei ole yhtään suomalaista miesjuoksijaa. Jos miehistä ei löydy 2.30:n alittajia, niin he eivät pärjäisi, vaikka niiltä otettaisiin munat pois ja laitettaisiin hame päälle, ryöpyttää edelleen tarkasti kestävyysjuoksua seuraava Sinkkonen."

 

Olen vähän samaa mieltä. Minusta syyllisiä ovat numerolapunraiskaajat ja "mannermaat". Jos hölkätään jotain 7 min/km, ei tule tuloksia. Vaatimustaso on liian alhainen. Pitäisi päättää, että huippujuoksija juoksee 2.10 ja sillä sipuli. Jos vaaditaan 2.10, saadaan 2.10.

 

"Utriaisen mielestä maratonin eteen pitäisi tehdä enemmän työtä.

- Markkinointiin voisi panostaa ja lajista voisi tehdä kiinnostavamman, jotta nuoret innostuisivat. 70- ja 80-luvun tallitoiminta oli hyvää, koska silloin siinä oli ryhmän tuki mukana, visioi 28 SM-kultaa aikanaan voittanut Utriainen."

 

Minusta tämä on a ja o. Harjoitellaan yhdessä kovaa. Aika kornia on se, ettei minun tasoinen harrastelijakaan löydä treeniseuraa, kun tarjolla on jotain 7 min/km lenkkeilyä ja sitä kutsutaan otsikolla pk-seudun kestävyysURHEILIJAT. Tämä näkyi esim. tänään pitkiksellä. En saanut oikein puristettua yksin. Okei yksi kilsa oli 3.51 min ja joku toinenkin kilsa oli ihan ok, mutta keskittyminen ei ollut oikein kohdallaan. Juoksin pitkiksen aikana 16km reippaamman niinkin hitaasti kuin 4.17 min/km keskarilla ja syke jäi alle 160. Jos olisi seuraa, saisi helpommin ns. tekemisen meiningin päälle ja raastofiiliksen. 

 

Ei se onnistu täällä, kun jengi harjoittelee lepsusti kautta linjan. Vaatimustasoa pitää nostaa, silloin ei tarvitse vetää hametta päälle. 

 

Taitaa olla niin, että miesjuoksijat juoksevat naisia huonommin sen takia, kun kuuntelevat akkojaan ja ovat jossain Ikeassa silloin kun pitäisi harjoitella. Eivät uskalla pitää puoliaan. Suomessa on euroopan hinttarimaisimmat äijät.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Seppo   

En nyt laittais Suomen kestävyysurheilun menestyspaineita sunnuntaihölkkääjien harteille. Kyllä ne tulevaisuuden toivot tulee sielä about 20 vuotiaista jolloin näkee onko sitä lahjakkuutta vai ei. Ihan sama mitä vauhtia hitain sunnuntailenkkiporukka vetää Tikkurilassa sunnuntaisin. Ei Baltsunkaan harteille laitetan Ranskan ympäriajon voiton tavoittelua vaikka sulla onkin maantiepyörä. 

 

Ongelma on se että kestävyysurheilu on tylsää eikä se ole muodissa. Kattokaa näitä kotimaan kisoja kun yleisönä on lähinnä sukulaisia ja huoltajia. Muutama muukin on vahingossa eksyny katsomoon. Ei ihmisiä kiinnosta kattoa huvikseen maratonia. Suomen kärkijuoksijat ei pärjää missään ja ovat tylsiä. Mikael Granlund tahkoaa miljoonia kaudessa ja pyörii yössä kolmen naisen kanssa. Kumpi itte haluaisit olla? Jos satut olemaan hyvä kestävyysjuoksija niin onhan se mukava käydä kisoissa ja voittaa. Siitä on kuitenkin hemmetin pitkä matka siihen että oot maailman TOP 20 joukossa. Onhan se ikävä ettei Suomesta löydy tuon tason urheilijoita montakaan, mutta minkäs teet. Mitä sitten vaikka ei löydykkään?

 

Miksi harrastajan pitäs myöskään tavoitella jotain 2.40 aikoja maratonilla? Todella harvalla riittää siihen rahkeet ja todella monia ei kiinnosta se pätkääkään. Jos haluaa juosta niiden kanssa ketkä juoksee 2.50 tai alle aikoja niin kannattaa hakeutua niiden henkilöiden seuraan. 

  • Like 6
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tarkki   

Kilpailu pitää tuoda takaisin jo hyvin nuorille. Nykyinen meininki ei seulo esiin huippukykyjä nuorisosta.

Jos vaikka tehtäisiin joka koulun lähelle kilometrin strava segmentti ja luvataan parhaan ajan tehneille 100 euroa kouraan, ja hyvä valmennus. Saataisiin nopeasti tilastoitua nuorista parhaat luonnollisen hapenottokyvyn omaavat kaverit.

Virenin valmentajakin kertoi kulkeneensa 70-luvulla ympäri maakuntia etsien lahjakkaimpia. Nykyisin sellaista ei tee kukaan. Kestävyysurheilusta innostuu vain harvat, ja jos isukilla ei ole varaa maksaa jääkiekkoharrastusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sitten kun niitä lahjakkaita nuoria juoksijoita löytyy, heidät pitäisi pitää terveinä ja pyrkiä valmentamaan oikein. Myös kiusaajat pitäisi saada pois vaikuttamasta heidän henkiseen puoleensa.

 

Numerolapunraiskaajat ja muut harrastajat eivät toisiaan liity tähän, muuten kuin että ehkä juoksemisesta kiinnostuminen saa muutaman harrastelijan ohjaamaan jälkeläisensä juoksun pariin.

 

Miten muuten, jos teillä on lapsia/lapsenlapsia, oletteko vakavissanne pohtineet, että heistä voisi kenties tulla juoksijoita?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alisa Vainio ei kyllä ole mikään hyvä esimerkki tai mainos juoksemisen puolesta. Valitettavasti. Jääräpäisyys ja vääränlainen harjoittelu ja valmennus ajanut tytön katastrofin partaalle.  Virheitä aina tulee mutta niistä myös pitää oppia...

 

Suomen kestävyysjuoksun lihavat vuodet ovat kyllä lopullisesti takana päin. Uusi aika, uudet menestyjät, uudet kiinnostuksen kohteet. Itse en oikein keksi mitään syytä, miksi kestävyysjuoksu kiinnostaisi nykynuorisoa. Olen aiheesta keskustellut myös oman jälkikasvuni kanssa ja ainakin heille aihe oli aika EVVK. Pitäisi olla riittävän tuoreita idoleita. Ai kuka Viren?

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 tuntia sitten, Snakster kirjoitti:

[Maratonin] Suomen ennätyshän on tehty vuonna 2008, joten ihan älyttömän kauas ei tarvitse mennä, jos katsotaan milloin on menty kovaa. Turha tässä on mitään toivoloita muistella, jos tällä vuosituhannella on kuitenkin menty kovempaa.

 

Varsinkin kun Toivolan ja Päivärinnan ennätykset on tehty alimittaisilla reiteillä, toisin kuin Holmenin tulos.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olkoon miten hyvänsä, tämänhetkinen taso miesten puolella on heikko. 

 

Ei tietenkään ole realismia, että Suomen kestävyysjuoksuun tulisi mitään 70-lukuun verrattavia lihavia vuosia. Onhan taso maailmalla paljon kovempi kuin tuolloin. Mutta mikä olisi sitten sopiva taso? Keskisalo on sanonut, että nykyisillä eväillä kannattaa tähdätä menestykseen EM-kisoissa tulevina vuosina.

 

Jotta olisimme tyytyväisiä, kuinka monta juoksijaa pitäisi saada EM-kisoihin, kuinka monta pistesijaa, ehkä mitali tai pari? 

 

Joku uusi sytyttäjä tai muutama sellainen auttaisi tietysti lajin markkinoinnissa. Keskisalon parhaista vuosista on kulunut jo 10 vuotta. Ja käytettiinkö Keskisalon ja Holmenin EM-voittoja kunnolla hyväksi aikoinaan? Noteerasiko nuoriso tapaukset?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Holmen oli itse melko kriittinen urheilu-uransa taloudellisten edellytysten kanssa, eikä juuri jutellut mukavia vain kivasti vastatakseen. Niinpä mediakin jäi makustelemaan avainsanoja "Ahvenanmaalainen" ja "muslimi". No se sopi samaan suomaalaisuuden laajennuspuhkuun kuin Lola Odusoga missinä. 

 

Jos joku kaivaa Holmenin Juoksija-lehteen kirjoittamat artikkelit jostain, on niissä ajankohtaisuutensa hyvin säilyttänyttä yhteiskunnallista pohdintaa urheilumenestyksen edellytyksistä. 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
LauriH   
9 tuntia sitten, Kylmää terästä kirjoitti:

Miten muuten, jos teillä on lapsia/lapsenlapsia, oletteko vakavissanne pohtineet, että heistä voisi kenties tulla juoksijoita?

 

Tulee mitä tulee. Olen tukenut meidän vanhempaa poikaa (nyt 6 v) aina kun on osoittanut kiinnostusta juoksemista ym. liikkumista kohtaan. Ollaan käyty "lenkillä" ja koitan ehdotella jonkinlaisia liikunnallisia harrastuksiakin. On vaan äärimmäisen kilpailunhaluinen ja vihaa häviämistä, joten kamat lentää nurkkaan heti jos kerrankin häviää. Tullut isäänsä. ;D On myös kilpailemassa silloin kun ei tarvi kilpailla vaan liikutaan ihan huvikseen. Vähän vielä opettelemista kaikenlaisissa taidoissa... 

 

Sen olen huomannut että oma esimerkki on äärimmäisen tärkeä ja kannustaa ainakin meidän lapsia liikkumaan. Ei niitä kiinnosta raiskaanko minä jotain numerolappua kun hölkkään 7 min/km tai juokseeko joku Bolt alle 10 s satasia. Niiden silmissä se on silti hienoa kun voi juosta/pyöräillä erilaisiin paikkoihin ihan vapaasti ja pääsee vanhempiensa kanssa yhdessä harrastamaan. Eli jos minä ehdottaisin jotain niin sanoisin että ensin kaikki raiskaamaan niitä numerolappuja ja liikkumaan. Perseet ylös sieltä katsomosta ja edestä johtamaan. Sieltä sitten saadaan nuoremmille hyvä esimerkki ja oikeasti kilpailusta innostuneet pidemmälläkin tähtäimellä juoksemaan. Läheskään kaikista ei tarvi eikä voi tulla juoksijoita, mutta tärkeintä on vaan liikkua.

  • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ahex   

Kaikkihan ne on tahdon puutteesta, mutta se tahto pitäisi löytää.

 

Ongelma nykyään on, ettei vanhemmilla ole aikaa yhteiseen vapaa-ajan viettoon, eikä liikkuvista nuoristakaan muodostu sitä kriittistä massaa yksilölajeihin. Kun ei siis LauriH:n mainostamaa yhteistä liikkumista vanhempien kanssa, ei sitä koeta tärkeäksi. Samaten kaveripiirissä kun ei ole enää aktiivisia liikkujia, niin ei ole kilpailua. Kilpailu perheiden kesken on siirtynyt enemmän materialistiselle puolelle, eli enää ei kiistellä, että meidän iskä on vahvempi, kuin teidän iskä. 

Kun sitten yksin juostaan syksyllä Tirilässä, eikä edes uskalleta soittaa iskää hakemaan, kun jalassa on rakko, niin eihän siitä mitään tule. Ainoa kaveri on ampumahiihtäjä, jonka harrastukset menevät ristiin, kun toinen harrastaa talvilajia ja itse kesälajia. Tämä tietysti hieman kärjistetty esimerkki, mutta missä ovat olleet ne jääkiekon, salibandyn ja muiden lajien harrastajakaverit, kun ei ole saanut kirittäjää juoksulenkille?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos jätät Nimimerkki kohdan tyhjäksi niin viestin lähettäminen ei onnistu!!! Viestin lähettäminen edellyttää myös rastin laittamisen alla olevaan reCAPTCHA tunnistautumiseen. Sen jälkeen voit lähettää viestin normaalisti. Toiminto estää robottien toiminnan. Saattaa kestää hetken että kyseinen ruutu tulee näkyviin. Viestin lähettämisen jälkeen menee hetki että viesti näkyy sivustolla.

Vieras
Olet lähettämässä viestiä Vieraana. Jos olet jäsen niin kirjauduthan sisälle tästä ennen viestin lähettämistä.
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...×